17 comments:

  1. Adsız dedi ki...

    Gayet açık ve net herşey :)

  2. blacklebron dedi ki...

    Hakem farkı mı yoksa renk ayrımı mı ?

  3. birkan dedi ki...

    Bir kişi kısaca ne olduğunu anlatsa hayır sahibi olur hiç bişey görünmüyor youtube videosu herhalde

  4. Adsız dedi ki...

    Gürkan Kubilay'ın programda dediğine göre tüm maçlar incelenmiş ,bu şekilde 4 ihlal bulunmuş.
    Bunların 3 tanesi Fenerbahçe aleyhine ama düdük çalınan tek ihlal gs aleyhine yapılan .
    Üstelik buna endirekt vuruş veren hakem 15 gün önce yapılan ihlali nedense vermiyor. Demek hakem farkı değil .
    Petkoviç yada Sivas mı korunuyor acaba sorusu da açıkta kalıyor. Çünkü çalınan tek düdük onların aleyhine .
    Demek forma renkleri etkili bu işte ..
    Tabii onlar da haklı... Hakan Sivriservi adını hatırlayan kaldı mı futbol camiasında ?
    Şimdi bir gsli arkadaş gelir "hakemler Fener'i kolluyor " der olayın anlam ve önemini özetler.

  5. Adsız dedi ki...

    hakemler gs yi kolluyor, en az 9 puanlarını bu sayede aldılar. bu yüzden fb en mağdur takım süper ligde. bence haftaya maça çıkmamam kararı almalı aziz başkan. federasyon buna bir önlem almalı!

  6. arttvendelay dedi ki...

    adsiz, son derece guzel, ici dolu bir yorum yapmissin klasik bir gs taraftari olarak. kutluyorum seni bu mantikli yaklasimindan dolayi

  7. Kaospilot dedi ki...

    daha da enteresan olan bunun benzeri bi vidyonun 2006 - 2007 sezonunda fenerin verilmeyen penaltıları şeklinde hazırlanmasıydı (atv, santra). demek ki aradan geçen 3 senede başka hiç bir takımın aleyhine hata olmadı ki bir yenisi gene galatasaray vs fener olarak vizyona girdi.

    kafası biraz çalışanlarınıza soruyorum, buna benzer herhangi bi takımın lehine veya aleyhine yapılan hataların vidyolarını toparlayıp servis etsen "hakkaten ha ibne x'i hakemler koruyor" diye düşünmez misiniz? mesela şöyle bi vidyo yapsak. ilk önce alex'in galatasaray'a ofsayttan attığı golü koysak. alta da uğur dündar kafasına bi müzik. sonra da galatasaray'ın 10 tane pozisyonu koysak ofsyat diye kesilen. süper olur di mi. galatasaraylılar izleyip izleyip küfreder. yalan da olmaz hem. ibne hakemler fener olunca ofsayt vermiyo, galatasaray olunca veriyo algısını yaratırız di mi.

    ama ne kadar namuslu birşey bunu yapmak? herhangi bi goebbels propogandasından farkı var mı? üstelik trt'den yapılıyor bu. yoksa anadoludan görünüm'ün futbol versiyonu mu bu program? hepsini geçtim hakem fikslenmiş vermiş galatasaray'a ibnelik yapıp. sadece fener maçlarında mı benzeri olmuş da verilmemiş? siz bu blog için böyle bi vidyo hazırlayabilirsiniz. galatasraylı da gider kendi aleyhine olanları yapar falan filan. ama ulusal bi kanalın bunu hazırlaması akıl alır gibi değil hakkaten.

  8. PVH dedi ki...

    Verdigin ornek iyi olmus. Ikisi de uc durumlar. Soyledigin penalti pozisyonlari videosu hazirlandiginda Fenerbahce yaklasik 40 hafta penalti atmamisti, artik herkes bunu konusur olmustu. Ayni sekilde ligde senelerdir 6 saniye kurali uygulanmiyor, ayni hakem baska bir macta ayni kurali uygulamiyor, her macta 3-4 kez 12-13 saniye top tutan kaleciler var ama ne zamandir kurali ilk kez uygulayan cikti. Bu da uc bir durum, dikkat cekiyor, uzerine konusulmasi, videolar hazirlanmasi normal.

    Ayrica boyle tartismalarda icerigi tamamen koparip kurumun konumuna, amacina, neden boyle yaptigina dair tartisma konunun ozu oluyor. Anadolu'dan Gorunum benzetmesi de oyle olunca cok zorlama olmus. Ulusal kanali, TRT'nin gecmisini, programi yapanlari bir unutalim, icerige bakalim. Icerik yalan mi, kurgu mu, kufur mu, hakaret mi? Fenerbahce'nin ofsayt golunun aynisini daha hafta ici Marsilya atti CL'de. O kadar vok oluyor ki benzer pozisyonlar. 6 saniyeyi seneler boyu gormedik, o yuzden montajlanan 6 saniye oluyor.

  9. birkan dedi ki...

    Kaospilot kendinize güveniyorsanız buyrun Gs aleyhine video hazırlayın görelim.
    Zahmet edeceğinizi sanmıyorum çünkü nasıl olsa Gs ile puanlarını paylaşmaya hazır takım çok bu ligde.Ayrıca aleyhine hata olan son Trabzon maçında olduğu gibi sesini çıkarmıyor o yönden de rahatsınız.O hatalr Fenerbahçe lehine olsa görürdük tantanayı.
    Çok ikiyüzlü bir topluluksunuz şurada her postun altında bir tanesi çıkıp niye böyle yazmışsınız diyor kimisi aklınca kinaye yapıyor ortaya bir ispat koyan yok.

  10. Kaospilot dedi ki...

    elbette içerik doğru. zaten anadolu'dan görünüm örneğimin nedeni de o. içerik doğru olmasa zaten sizin gibi eli kalem tutan insanlar alıp buraya koymaz bunu. içerik doğru olmasa "propoganda" aracı değil kör fanatizm olur. içerik doğru olacak ki etkili olsun. ama sorduğum soru şu; ne kadar namusluca bunu hazırlamak? hani bias diye bişi var ya medyada, politikada falanda filanda (çok bok biliyor gibi yazmiim ben de geçen hafta öğrendim). eğer insanları yönlendirmek ve manipüle etmek istiyorsan bi haberi hiç yalan söylemeden öyle bi verirsin ki okuyan eğer senin tarafındaysa rahatça gaza gelir, helal be demeye başlar, senin tarafında değilse kızar ama aslında yalan olmadığı için de sesini çıkaramaz. bu tarz videolar hazırlamak birebir bunun aynısı.

    ben "niye gassarayın hakkı yendiğinde vidyo hazırlamadınız yavşaklar" demiyorum, istersen galatasaray'ın aleyhine olmuş bir hatadan yola çıkarak da bunun gibi yüz tane video hazırlayabilirsin diyorum. bunu yapmak manipülasyondur diyorum. içeriği doğru mu doğru, ama ahlaklı değil. hele özellikle son dönemde bi sürü kızdığım, katılmadığım, bazen yav bu blogun yazarları mı değişti de bu hale geldi diye düşündüğüm durumlar olsa da sürüden bi farkı olduğu için düzenli şekilde takip ettiğim bi blogda bile ciddiye alınıp konu haline gelebiliyorsa gayet amacına ulaşmış bir manipülasyon örneğidir dediğim gibi.

  11. Kaospilot dedi ki...

    birkan, postunu yeni gördüm. çok ama öyle böyle değil çok başka yerlerdeyiz bakış açısı olarak. hiç tartışmaya girip foruma çevirmeye gerek yok burayı o yüzden.

  12. PVH dedi ki...

    Kaospilot, yukarida da yazdigim gibi bu video GS lehine verilen hatali golleri montajlamaktan farkli. Su sebepten farkli, birincisi ofsayt verilmemesi, hatali penalti, faul itirazi her macta defalarca oluyor. Siradanlasti artik. Bu programi kimse bilmiyormus bile, yani sistematik bir "yipratma" calismalari varsa her hafta GS maclarindan sonra GS lehine yapilan hatalar videolari yayimlarlardi, en yakin gecmiste Trabzon maci var bariz hatalarin yapildigi, boyle bir sey yapmislar mi, yok.

    Anelka'nin elle attigi, daha dogrusu faulle attigi gol butun sene gundem oldu, cunku cok rast gelmedigimiz, nadir bir durumdu, cok bariz bir hataydi. 6 saniye kurali da benzer. Ustelik videoda 2 mactan montajlar var, ayni hakemin yonettigi baska bir mac ve ayni kalecinin 2 kere 10 saniyeden cok top tuttugu baska bir mac. O maclarda rakip Fenerbahce olunca "amac GS'yi yipratmak iste" diye bir sonuca varmissiniz.

    Hic uygulanmaya bir kural uygulaniyor ve sonucu gol oluyorsa, bir takim 40 hafta penalti atamiyorsa gundem olur, eski maclara referanslarla konusulur, cok normal. Hani onceki benzetmenize referans olsun, her cikan habere TSK'nin "bizi yipratiyorlar" demesi gibi "bizi yipratiyorlar" denecekse bu spor programlarinda konusacak sey bulamazlar. Bizim Fener taraftarinin bir kismina gore Ozer'in oynatilmamasini konusmak bile yipratma mesela. Bunun da farki yok. Basliga da "enteresan" koydum hatta. Ayni hakem, ayni kaleci, ayni hareket ama farkli kararlar. Bu enteresan. Bunu gostermek de birini yipratacaksa hakem olur o, onu da yipratsin.

  13. Kaospilot dedi ki...

    orda aynı fikirdeyiz zaten. ben de maçı izlerken hassiktir lan dedim hakem düdük çaldığında. hatta evde 5-6 galatasaraylıydık, ortak yorum "fener maçından sonra o kadar hakem muhabbeti olunca ödeşmek için verdi" oldu.başka bi açıklaması da yok zaten o frikiğin. ben bu video (lan amma video dendi ha) hazırlama mantığına karşı çıkıyorum. çünkü herkesin kendi tarafına çekip istediği gibi kamuoyu yaratabileceği bir alan. bi ara kim hakem hatasından kaç puan kaybetti olayı vardı. koca koca gasteler manşet yapıp hesap yapıyordu fenerbahçe +4, galatasaray +5 beşiktaş -3 filan. ona benziyor bu. ha denir ki sanane o zaman bilader, okuma izleme zaten herkes tiksinç top oyunuyor şu ligde bi de işin içine şu hakem mevzuu girdi mi canım sıkılıyor işte.

  14. Adsız dedi ki...

    2006-2007 sezonunda alisamiyen'deki bir maçta son dakikada uygulandı bu kural ve rakip(konya ya da ankaragücü'ydü) atıştan golü bularak maçı berabere bitirdi, sezon boyunca da bir daha uygulanmadı bu kural. bir de geçmiş yıllarda bir trabzon maçında uygulnamıştı bu kural yanlış hatırlamıyorsam. yüz yılda bir uygulanan bir kural ve uygulandığında da bir kere galatasaray'a karşı bir kere de lehine kullanılmış. o zaman trt'nin böyle bir video hazırlaması abesttir, gereksizdir ve insanları gerekesiz yere gerer. videonun verdiği mesaj çok açık: aynı pozisyonlarda hakemler galatasaray'ı kayıymışlar fenerbahçe'yi de ezmişler. zihnin kendi kendine yaptığı çıkarım: hmmm o zaman hakemler bu sezon galatasaray'ı kollayacak. beni rahatsız eden bu oldu açıkçası ve benim zihnim de kendi kendine " trt böyle bir mesaj veren video hazırladığına göre demek ki yanlı yapıyor" çıkarımı yaptı. ne oldu şimdi? durduk yere gerildik.

    ayrıca bu kuralın da bir standartının olması gerektiğini düşünüyorum.

  15. Adsız dedi ki...

    Söz konusu videoyu hazırlayan Gürkan Kubilay dedi ki : Süperligde oynana maçları analiz ettik ve 4 ihlal bulduk .
    Bazı yoerumlarda arkadaşlar her meç defalarca yaşandığını söylemiş . Bu durumda yadr. Gürkan'ın ekibi fos yada bu lafı edenler sallıyor .
    Ayrıca kaospilot , hakikaten hazırlşsanıza bir video gs aleyhine çalınan düdüklerden oluşan bizde bilgilensek .

  16. Kaospilot dedi ki...

    he dayı he. ben de onu diyom zaten he.

  17. birkan dedi ki...
    Bu yorum yazar tarafından silindi.

Yorum Gönder