Beşiktaş 3 - Fenerbahçe 0
TSL 21/11/2009



Düşünün bir hafta sonu ülkenin büyük takımlarından ikisi maç yapacak ama hafta içi konuşulanlar ve yazılanlar; tahrik vardı, iki hafta önce bu vahşet diyenlerden onurlu olmalarını bekliyoruz ki bir kadın üzerinden kendilerini aklamasınlar, tufan da cemal de bize bir, milli duyguları yüksek bir oyuncuydu, yetenekli oyuncuları uzun süreli cezalarla basketboldan soğutmayın hem futbol takımı kaptanımız Arda da domuz gribi, Daum yapmıştır abi, ahlaksızlar...
Sebep tek başına bir türlü kırmızı çizginin üzerine çıkamayan basın ahlakımız değildi elbette bu maçta keçiboynuzundan daha çok tat beklemeyenler de çoğunluktaydı.

PAPAZIN ÇAYIRI – Fenerbahçe son dört yıldır mağlup olmadığı rakibine iki tarafın da ‘yarım gol’ le alınacak bir galibiyete razı olduğu maçta sadece kendi taraftarını değil, en iyimser, en fanatik Beşiktaşlıları bile şaşırtan bir skorla 3-0 yenildi.

Beşiktaş maça hiç kimsenin çalışmadığı yerden başladı. İki hafta önce sadece Tabata ile ileriye giden Beşiktaşta bu işi yapan oyuncu sayısı bu defa üçtü ve Yusuf, Serdar Özkan, Bobo başlangıçta bu işi olduça iyi yapıyorlar. İlk on dakikada Beşiktaşın bariz üstünlüğü var.

5’ te Bobo aldığı pasla Fenerbahçe ceza sahasına girdi karşısından sadece Önder vardı ve Önder' in yerinde müdahalesiyle top kornere gitti

7’ de Beşiktaş orta sahada topu Ernst' le kaptı, Yusuf’ la ver kaç yaptılar ama top Ernst için çok hızlıydı.

8’ de Beşiktaş ilk gol kokan atak için geldi, Yusuf' un soldan getirdiği top diğer oyunculardan sekip en sonunda ceza alanı içinde Serdar Özkan’ ın önünde kaldı. Karşısında sadece Volkan ve kale vardı ama Serdar topa çok kötü vurdu: Aut...

11’ de İbrahim Toraman sağ kanattan taşıdığı topu ceza sahasına ortaladı uzak köşedeki Ekrem topla buluştu, Ekrem' in ortasını Önder uzaklaştırdı

Bu dakikalarda Fenerbahçe rakibinin ilk baskısını kırmış ve oyunu dengelemiş durumda. Oyuncular top dolaştırıp Beşiktaş defansının zaaf göstermesini bekliyorlar.

16’ da bu defa Fenerbahçe ‘gol olsun’ diye geldi: Alex pasını Andre Santos' a verdi. Andre Santos ceza sahasına yaklaşırken pasını tekrar Alex' e verdi ve Alex Mehmet Topuz' u gördü. Mehmet çaprazdan müsait durumda topa sert vurdu top az farkla auta gitti.

17’ de Andre Santos' un pasında Gökhan Gönül, mevkisinden uzakta sol çaprazda İbrahim Toraman' ı yatırdıktan sonra, boş pozisyonda kötü vurdu oysa ‘gol’ diye çoktan ayağa kalkmıştık.

18’ de Baroni sağ kanattan yarı sahayı hızlıca geçip ceza sahasına doğru ilerlemek istedi defansın müdahalesinde top kornere gitti. Alex korneri uzak köşedeki Roberto Carlos' a doğru kullandı. Brezilyalı yıldız sol çaprazdan sert vurdu ama top az farkla auta çıktı

19’ da Gökhan Gönül aldığı pasla hızlı bir şekilde Beşiktaş yarı sahasına geçti İbrahim Üzülmez' i geçen Gökhan Gönül ceza sahasına girdi ve kendini yerde buldu ama hakemin penaltı vermeye niyeti olmadığını gördük. Oysa penaltıydı. Hem de çok açık.

26’ da Emre Roberto Carlos' a mükemmel bir pas attı: Defansı geçen Roberto Carlos' u Rüştü karşılamak istedi o da boşa çıkınca kale boş kaldı ama Roberto Carlos topun kontrolünü kaybetmişti.

29’ da Mehmet Topuz Alex' i kaçırdı, Alex ceza sahasının hemen dışında topla buluştu hiç bekletmeden şutunu çekti ama vuruşu o kadar etkili değildi: Rüştü bu pozisyonda topu iki hamlede kontrol etti

32’ de Roberto Carlos ceza sahasının çok uzağından kaleye müthiş bir şut çekti Rüştü zorlukla şutu önledi, dönen top Andre Santos’ un önünde kaldı ama şutu oldukça zayıftı. Top Rüştü' de kaldı.

38’ de Serdar Özkan aldığı pasla zamanlama hatası yapan Lugano' yu geçti. Zamanlama hatası böyle yerlerde faul demek. Karşılaşmanın ilk sarı kartı Lugano'ya...

45’ te Alex aldığı pasla ceza sahasına girmek istedi ama kendini yerde buldu. Kullanılan serbest vuruşta Alex topa çok güzel vurdu ama üst direğin maça dair bir mesajı vardı. Direkten dönen topu Fenerbahçeli oyuncular tekrar kaleye yollamak istediler. Vuruş etkisiz olunca Rüştü rahatlıkla topa sahip oldu.

Hakem soyunma odasına giden Serdar Özkan ve Kazım' ı çağırdı ve ikisinide uyardı

İkinci yarıya iki takım da çok hızlı başladı.

46’ da Bobo soldan hızla ileri çıkan Ekrem' i gördü. Ekrem savunmanın arkasına sarktı ve ceza sahasına girer girmez kaleye şutunu çekti. Volkan güçlükle şutu önledi.

48’ de Kazım aldığı pasla ceza sahasına yaklaşır yaklaşmaz uzaktan sert bir şut çekti kaleye doğru ama şutu farklı bir şekilde auta gitti

53’ te hakemin düdüğünden sonra topa vuran Emre sarı kart gördü ve yüzündeki acı dolu ifade ile yedek kulübesine beni çıkarın diye işaret yaptı. Sanki Emre topa protesto amacıyla değil de can acısı sonrasında doğan bir refleks gibi. Beni bağışla yüce tanrı; biliyorum Emre’ nin tarafını tutmuş gibi oldum.

54’ te İnönü de gol zamanı: İbrahim Üzülmez' in sol kanattan sağ ayağıyla yaptığı ortaya Fenerbahçeli oyuncular müdahale edemedi. Belki de bu güzel gol olsun diyedir. Ceza alanı çizgisi üstünde Fink tam da Rıdvan’ ın anlattığı gibi vurdu. Yapılabilecek bir şey yoktu: 1- 0

56’ da sakatlanan Emre’ nin yerine Vederson oyunda.

57’ de Alex’ in vuruşuna izin vermeyen direkler bu defa Bobo’ nun yanındaydı. Ceza alanı içinde topla buluşan Bobo kimse ne olduğunu anlamadan topa vurdu ve en iyi yaptığı işi bir daha yaptı: Fenerbahçeye gol atmak: 2-0

66’ da Mehmet Topuz' un yerine Semih oyuna girdi.

69’ da Yusuf' un yerine Uğur İnceman oyuna dahil oldu.

70’ te Bobo pasını İbrahim Üzülmez' e verdi, İbrahim Üzülmez ceza sahası içindeki Uğur' a nefis bir pas verdi ama bomboş pozisyonda olan Uğur topa vuramadı.

71’ de Andre Santos uzun bir pasla topu Alex ile buluşturdu ama defansın müdahalesi istediği vuruşu yapmasına engel oldu.

73’ te Andre Santos' un yerine oyuna Özer Hurmacı girdi.

75’ te taca çıkan topu kontrol edemeyen Kazım suçu taç veren yan hakeme bulunca maçın hakemi yardımcısı ile konuştuktan sonra Kazım' a kırmızı kart gösterdi. Burada Kazım’ ın bu kartı haketmediğini söylemek yanlış olur. Zaten gördü ve bunun cezasını da umarım hem kulüp hem de federasyon nezdinde görecek. Ama yan hakemin o denli öfke dolu bir yüzle ve jestle ‘at şunu’ demesine neden olacak ne dediğini gerçekten merak ettim..

Oyun zaten bitmişti.

78’ de Bobo yerini Nobre' ye bıraktı.

83’ te İbrahim Üzülmez aldığı pasla yarı sahayı geçip ceza sahasına sokulmakta olan Uğur İnceman' a pasını verdi ve artık sadece golü atmak kalmıştı, o da attı: 3-0
Bu denli açık bir ofsaytı göremeyen bir yan hakemin neredeyse aynı çizgi üzerindeki oyuncular için verdiği kararları tartışmayalım artık.

Bu dakikalarda Beşiktaşlı futbolcular tek paslarla orta sahada top gezdiriyor ve taraftar ‘oley’ diyor.

90+3’ te Lugano' dan dönen top Ernst' in önünde kaldı, Ernst pasını Nobre' ye verdi Volkan ile karşı karşıya kalan Nobre' nin pozisyonu ofsayt.

Bu pozisyonun ardından hakemin çalan düdüğü beşiktaşın 3-0 lık galibiyetini ilan etti.

Bir özür: ‘Beşiktaş hep tek golle kazanıyor. Bu maçta fazla gol atabilir. Fenerbahçe derbisi Beşiktaş’ın patlama maçı olabilir. Camianın ihtiyacı da var. Derbi galibiyeti camiayı bütünleştirici bir tutkal işlevi görebilir.’ diyen Beşiktaş Yönetim Kurulu Üyesi Nedim Sarsmaz ve ‘Fenerbahçe’ yi farklı bir şekilde yeneceğimize inanıyorum. Gol yollarında biraz sıkıntı yaşıyoruz, ama bu durum Fenerbahçe maçında son bulacak.’diyen Beşiktaş Yöneticisi Bülent Deriş’ den herkesin önünde özür dilerim. Çünkü Beşiktaşın oynadığı oyuna ve attığı gole, Fenerbahçenin yediği gol sayısına bakarak ve bir sıfır olsun bizim olsun yerine bu lafları edebildikleri için kendileriyle kendi içimde ve halka açık bir çok yerde dalga geçmiştim. Bağışlasınların beni.
Ve bir selam: Beşiktaşlıların en güzeline ve gözlerinin göğünde saklı bulutlara selam olsun.


BEŞİKTAŞ-FENERBAHÇE: 3-0

Hakemler: Fırat Aydınus, Bülent Gökçü, Bahattin Duran

Beşiktaş: Rüştü, İbrahim Toraman, Sivok, Ferrari, İbrahim Üzülmez, Fink, Ernst, Yusuf (69 Uğur), Ekrem, Bobo (78 Nobre), Serdar Özkan (46 Tello)

Fenerbahçe: Volkan, Gökhan Gönül, Lugano, Önder, Roberto Carlos, Mehmet Topuz (66 Semih), Emre (56 Vederson), Cristian, Andre Santos (73 Özer), Alex, Kazım

Goller: Fink (54), Bobo (57), Uğur (83)

Sarı Kartlar: Ferrari/ Lugano, Emre

Kırmızı Kart: Kazım (75)



3 comments:

  1. Chandler dedi ki...

    Turkiye'deki hakemlerin her mac Emre'den, Ugur'dan, Gokhan'dan, Ayhan'dan, Sabri'den, Uzulmez'den, Toraman'dan --kisacasi buyuk takimlarin turk futbolcularindan, bu yedi ismi daha once ozellikle yan hakemlere bu sekilde kufur ettiklerinden emin oldugum icin sectim-- ana avrat kufurleri sineye cekip, yabancidan bir "fuck" duydularmi kuralci aslan kesilmelerine hastayim gercekten.

  2. PVH dedi ki...

    Besiktas ortami gerdi, tahrik vardi, penaltimiz verilmedi, tek sebep bu :((((

  3. sallanyuvarlan.blogspot.com dedi ki...

    nerden başlasam bilemiyorum.İnönü deplasmanına gittik desteğimizi vermeye .taraftarı eleştirmem gerekir,çok kötüydük.bağırmayanlar,destek vermeyenler,susanlar lütfen artık gelmesin ya,belki de bu konuda katıyım.deplasmana niçin gelinir,gırtlağın patlayıncaya kadar destek vermek için.sesimizi zor duyurabildik.gol yedik arka taraf tamamen sustu,maç sonunda makaraya katıldı bu değildir bence destek vermek.maça gelince gökhanın penaltısı verilmedi.ayrıca kazımın ne anası kaldı ne bacısı.ceza gelecek mi bakalım.

    saygılar

Yorum Gönder