Tanjeviç İstifa



Aslında insanın canı maça dair bir şey yazmak istemiyor. Bir takım rakibine sürekli aynı şekilde kaç kez yenilebilirin cevabını Tanjeviç zaten vermeye devam ediyor. Maçı kazanacağımıza dair en ufak bir umudum yoktu. Geçen yıl yarı sahadan top getirme konusunda Solomon ve Green’e baskı yapıp seriyi döndüren Efes bu kez top getirme konusunda onlardan çok daha sıkıntılı olan Greer ve Mrsiç’e baskı yaptı, oyunun momemtumu Sinan ne zaman sahadaysa Efes’e geçti ve sonunda 2 yıldır dört numara pozisyonunda kim oynarsa career high maçı oynatan Fenerbahçe savunması bu maçlık Nachbar’ı yıldız yaparak maçı verdi. Ergin Ataman artık bu dört kısalı düzeni bir taktik olarak kullanmıyor son iki üç maçtır maçların büyük kısmını böyle oynuyor. Bu sistemin bütün Fener maçlarında tutması Efes’e Euroleague’de çok pahalıya mal olacak. Eşleşme sonunda uzun kalan her takımın uzunu Ömer Aşık gibi faul atmadığından ya da Semih gibi sadece smaç yapabilen bir oyuncudan ziayade şutu olan bir dört numara miss-match yaratacağından -ki yaratacaktır- Euroleague’de Efes yine kendini Top 16 dışında bulabilir.

Nedim Karakaş’ın açıklamalarından anlıyoruz ki transfer yapılmayacakmış Solomon’un gidişinden sonra. Greer ve Mrsiç’le bir numara pozisyonunu idare edebileceğini sanıyorsa Tanjeviç, Barcelona deplasmanında Rubio-Mrsiç eşleşmesini bir görsün bakalım neler olacak. Takımı oynatmaya değil kendilerine hazırlanmış pozisyonları bitirmeye alışmış iki şutör guarddan oyunu kurmasını ve arkadaşlarını oynatmasını beklemek ancak Tanjeviç’e yakışacak bir planlama. Semih’i üç numara Emir’i bir numara oynatma fantezileri olmuş bir adam için gerçi mütevazi bir istek.

Taktik-teknikten ziyade sahada görülen bir durum var aslında, oyuncunun koçla ilişkisi bir şekilde parkeye yansıyor. Fenerbahçeli hiçbir oyuncunun Tanjeviç’i sevmediği zaten benche giderkenki hallerinden tavırlarından belli. Belki atmosfer ya da seyirci eksikliğinden de kaynaklanıyor ama oyuncular artık koçu kafalarında bitirmişler.

Dün son çeyrekte başa baş giden maçta 15 sayı farka doğru giderken bir tek mola almayan bir adama hangi oyuncu saygı duyar ki? Takımın eksikleri iki senedir belliyken hala o eksiklikleri tamamlamayan üstüne üstlük daha çok eksik yaratan bir koça niye güvensinler ki? 20 milyon dolarlık takımın oyun kurucusu yok. Oyun çizip şut atabileceğiniz iki adam var, ikisi de bir numara pozisyonunda, bir buçuk senedir düzelmesi beklenen Giricek tamamen bitmiş durumda, uzunlarınızın faul yüzdesi yüzde 30, dört numaranız yok. Şimdi 2010'u planlıyoruz diye palavra atanların şu manzara karşısında ne yapmalarını bekleriz acaba?

Eğer Aziz Yıldırım bir diktatör ve Mahmut Uslu da dibek dövücünün hınk deyicisi olmasaydı makul, aklı selim sahibi insanlar olsaydı şu durumda çıkıp Tanjeviç’in derhal istifasını ister ve Aydın Örs’den de kamuoyu önünde özür dileyip takıma geçmesini rica ederlerdi. Ancak biliyoruz ki diktatörler ve yol arkadaşlarını diğer insanlardan ayıran şey özür dilememeleridir.

20 senedir pek çok sorumsuz yönetici, iş bilmez antrenör, gamsız futbolcu sorunlu basketbolcu, disiplinsiz voleybolcu görmüş zaman zaman her taraftar gibi aşk-nefret çizgisinin sınırlarında dolaşmış birisi olarak Fenerbahçe tarihinde Fenerbahçe taraftarının Tanjeviç kadar içine sindiremediği bir adam tanımıyorum. Ekranda gördüğümde bile tansiyonum yükseliyor. Federasyonla hangi kirli ilişkilerin sonucunda yerinde kalabiliyor, yönetimle anlaşmasında gizli maddeler mi var bilmiyorum ama Türk basketbolunun başına gelen en kötü şeyden bir türlü kurtulamıyoruz.

Şimdi Tanjeviç’in kariyeri yok şöyle yok böyle diyen adamlara da baştan söyleyeyim. 20 yıl önce iyi bir avukatınız var. Şirketinize dava kazandırıyor, onun sayesinde hukuki bir sorun yaşamıyorsunuz falan bu adam 20 sene sonra sürekli dava kaybetmeye başlıyor medeni kanun değişiyor borçlar kanunu değişiyor hayat değişiyor ama sizin avukatınız 20 sene önceki hukuk kurallarıyla savunma yaptığı için kendi doğrularını ayet gibi algıladığı için bir süre sonra bütün davalarda tazminata mahkum olmaya başlıyorsunuz. 20 sene önce çok iyi avukattı diye o adama tahammül edebilir misiniz? 20 sene önce iyi avukattı diye çalışanlarınızdan ona güvenmesini bekleyebilir misiniz Allah aşkına. Tanjeviç’in kariyerine kimsenin bir şey dediği yok. Türk basketbol tarihinin gelmiş geçmiş en iyi kuşağına 5 senedir Dünya 6.lığı dışında somut hiçbir şey verememiş, sorun yaşamadığı adam, küfür edip azarlamadığı oyuncu kalmayan bir adama hala 20 sene önce iyi koçtu demek ayıptır.

Fenerbahçe’nin çok ciddi sorunları var basketbol aklı olarak hiç de iyi planlanmamış bir kadrosu var, ama Tanjeviç bu takımdan giderse bu takım koçsuz çalışsa bile bundan daha iyi olacak. Zaten hücum seti çizmeyen, çizmediğini utanmadan açık seçik de söyleyebilen, dört kısalı Efes’e alan savunması deneyen, Rakoçeviç’i savunmada Mrsiç’le tutabilen bir adamdan bahsediyoruz. Siena maçına 10.000 kişi gidip maçla falan ilgilenmeyip sadece “Tanjeviç istifa” diye bağıran bir taraftar olabilse ne Tanjeviç ne Uslu kalacak bu camiada ama taraftar dediğin R.Carlos’u karşılamaya, Mehmet Topuz’un imza törenine falan gider değil mi ne işi olur basketbolla?


3 comments:

  1. Adsız dedi ki...

    rubio-mrsic ilginç bir eşleşme değil.Düpedüz miss-match.

  2. Adsız dedi ki...

    Euroleague maçlarında 5'e 4 oynarsak mrsic işe yarar gibi geliyor bana, Tanjevic beni bile küstürdü ya bu takıma, helal olsun diyorum. İzlemek istemiyorum artık maçları ve buna kendim bile inanamıyorum.
    Artık su gs yenilgisi de bi sonuç versin istiyorum. Hazırda birkaç güzel tercihte dururken, bırakın turgay demirel uğraşsın tanjeviçle biz değil.

  3. Adsız dedi ki...

    2007 avrupa şampiyonasında milli takımda gördük tanjevici ve ilk 1-2 maçtan sonra milli takım hiçbişey yapamadan döner ve bu adam milli takımı yaktı şimdi de fenere getirdiler feneri de bitirecek demiştim,2 sene geçti hala takımın başında.Hayatımda bu kadar torpilli birini görmedim,enke vefat etti biliyosunuz,fenere geldi tek maçta 3 gol yedi gönderildi,bu adamın ne özelliği var 2 senedir basketboldan küstürdü seyirciyi anlamıyorum

Yorum Gönder