Carew Türkiye'ye Gelecekse Fenerbahçe Mutlaka Devreye Girmeli


Carew

Bu İngiltere Ligi'nin yayın haklarını elinde tutanlar youtube üzerine kabus gibi çökmüş. Yarım saat dayanmıyor görüntüler. Öyle olunca iki üç tane golden yapacağım montajı protesto edip yapmıyorum ben de. Çok uzun yazmayacağım, birincisi Fenerbahçe devre arası Güiza'dan gerekirse üzerine para vererek kurtulmalı, ikincisi forvete güçlü, arkası dönük top saklayan ve etkili kullanan bir oyuncu alınmalı. Böyle bir oyuncu hem Alex'in oyun zekasından çok daha verimli faydalanır hem de Alex'in forvete yardımcılık görevine büyük fayda sağlar. Böyle anlatmak zor, yine görüntüler üzerinden konuşalım.

Bu haftaki Aston Villa-Bolton maçının görüntüleri aşağıdaki linkte var

http://video.ntvmsnbc.com/#v061222154033057016229058191226156017015211054136

Carew'in 5 golden ikisinde direkt asisti var, bir tane kendi başına yaratıp attığı gol, bir de yaptırdığı penaltı sonrası gelen gol. Bütün gollere bakınca Fenerbahçe forvetine neler kazandıracağı net görülür.

1. gol (13. saniye): 2 kişiyi dağıtıp kafayı kaleye isabetli vuruyor, dönen top gol. Şu anda Fenerbahçe'nin en büyük zaaflarından birisi hava hakimiyeti. Forvetlerimizin hava hakimiyeti sıfır, bu şekilde iki defansı dağıtıp vurmalarını düşünemiyoruz bile. Hava toplarında artı.

2. gol (25. saniye): Sağdan topu alıp, defans eksiltip boş adama isabetli pas. Güiza da Semih de bu şekilde adam geçemezler, geçemiyorlar. Fiziğini kullanan, yıkılmayan, aynı zamanda teknik yeteneği olan bir oyuncu lazım bizim sisteme de. Adam geçebilmesi artı.

3. gol (1. dakika): Şaheser. Ceza alanında tek başına, arkasında 3 defans var. Topu arkası dönük alıyor, dönüyor, gerekirse defansları sırtında taşıyor, fiziğini mükemmel kullanıyor ve golünü atıyor. Güiza'nın arkasında değil 3, tek oyuncu olsa bile bu topu ne yapacağını biliyoruz. Semih de arkası dönük iyi top saklayabilen ama fiziği zayıf bir oyuncu. Ceza alanında bu kadar tek kalırsa böyle toplarda etkisi olmaz. İlk iki golü geçtim sadece bu gol bile neden Carew'i almamız gerektiğinin kanıtı. Fiziğini ve tekniğini böyle kullanabilen bir adam hem Alex'ten çok faydalanır hem böyle pozisyonlarda topu saklama kabiliyeti Alex'e çok pozisyon kazandırır.

NTVSpor haberine göre Beşiktaş Carew'i almaya çalışıyormuş. Beşiktaş alabiliyorsa bizim almamamız için bir neden yok, maddi olarak da daha uygun şartlar sunabiliriz. Şu anda kadromuzun en zayıf halkası önce forvet sonra sol kanat. Forvet konusunda mutlaka bir adım atılmalı devre arası. Diğer türlü şampiyonluk çok zor, hatta pek mümkün değil. Carew gibi bir oyuncu takıma kesinlikle sınıf atlatacaktır.

Bir de yine Premier Lig'den bir oyuncu var, Louis Saha. O da yeniden doğdu ve kariyerinin zirvesine doğru tırmanışa geçti. Onu almak belki daha zor fakat yine de maddi fedakarlıklar yapılarak alınmaya çalışılmalı. Güiza yerine Saha ya da Carew gibi bir oyuncu takımı tamamlar, sisteme oturur, şampiyonluk için büyük adım atılmış olur. Üstelik Güiza'ya verilen paralarla alınabilecek oyuncular bunlar.


7 comments:

  1. Olympian dedi ki...

    cok dogru iki transfer hedefi kesinlikle. avrupali olmalari da cabasi. bu oyunculara ek olarak fred de dusunulebilir bence devre arasinda.

    ayrica maliyet olarak, guiza dan gelecek para carew e yeterli olur bence. saha nin ise sezon sonu kontrati bitiyor, cok maliyetli olacagini dusunmuyorum. ve bir kez daha fred diyorum : )

  2. Unknown dedi ki...

    mailyet falan bir kenara birakilarak guiza'dan kurtulunmali ve bir forvet alinmali. tek basina sampiyonluga mal olacak bu adam

  3. Sekhranikos dedi ki...

    Yerine biri alınmasa da guziadan kurtulunmalı. Gerekirse forma furkan'a verilmeli ama guiza gönderilmeli. Hiç olmassa bizlerin ve saha içinde onu besleyen ve ona umut bağlayan oyuncuların sinirleri gerilmez. Furkanla guiza da daha kötü olacağını sanmıyorum. Üstelik 2 haftada bir orda burda gittim gidiyorum haberleri okumayız.

  4. Ortega dedi ki...

    Abi yeter ki Güiza gitsin. Oulare, Preko, Zafer Biryol falan geri dönse fark etmez. Onlara da razıyım. Yetti ya bu Güiza'nın ağlamaklı durumları. Yönetimin ve teknik kadronun paşamın gönlünü hoş tutma çabaları...

  5. Jordan dedi ki...

    Ortega'nın ömrünü yedi Guiza.:) Carew Alex ile oldukça uyum sağlar gelirse.

  6. Ortega dedi ki...

    Alex ile uyum sağlayamayanı tenekeyle kovalamak lazım. Bütün mevzu bundan ibaret zaten. Güiza'ya bakıyorsun, Alex'e rağmen adam hala sıfır. Geçenlerde Nohut FF'de yazmıştı, İspanya Milli Takımı'nı saygın bir takım zannederdik, onlar biler hala Güiza'yı çağırıyorlar. Yuh diyorum :D

  7. Adsız dedi ki...

    Karakter olarak bize değil daha çok bjk ye yakışacak bir oyuncu olduğunu düşünüyorum.
    İnönüde Pierre Van Hooijdonk gibi bir adamı bile çileden çıkarmıştı.
    Pek sevmem kendisini

Yorum Gönder