Kayserispor 1 - Fenerbahçe 1
TSL 01/11/2009



Süper Lig’in on birinci haftasının kapanış maçında Kayseri Kadir Has Stadı’ nda, Daum’ un kriz yönetemez teknik direktörlüğü, Kayserisporlu oyuncuların arzulu oyunu sonrasında Kayserispor ve Fenerbahçe karşılıklı gollerle 1-1 berabere kaldılar.

PAPAZIN ÇAYIRI: Fenerbahçe neden büyük olduğunu ispatlar şekilde açılışını yaptığı Türkiyenin bu en modern stadında, geçen hafta Galatasaray’ a karşı kazandığı haklı galibiyetin anlam kazanması için sahadaydı.
Ev sahibi Kayserispor ise o açılış maçında Fenerbahçenin aldığı 2-0 lık galibiyet dışında bir türlü trübüne gelip kendisine destek vermeyen seyircisine inat sahasında yenilmemişti. Maç bittiğinde bu istatistiksel bilgi hala doğruluğunu koruyordu.


İlk dakikalarda Kayserispor baskılı. Kayserispor’ un arzulu oyununa Fenerbahçe defansını geride kurarak cevap vermeye çalışıyor.

4’ te Mehmet Eren' in uzun pasında Cangele ceza sahasında müsait pozisyonda topla buluştu ancak Lugano araya girdi ve Cangele' nin istediği vuruşu yapmasına engel oldu.

5’ te Mehmet Eren bir kez daha ortaladı. Makakula röveşata vurmak isterken dengesini kaybetti. Bu defa araya giren Önder.

9’ da Fenerbahçe bir deplasman takımı atağına kalktı. Oysa trübünde deplasman duygusunu uyandırak bir seyirci topluluğu yok. İleri atılan uzun topa auta çıkmadan yetişen Güiza'nın sağ kanattan çevirdiği topta ceza sahasında Kazım' dan önce Aydın araya girdi.

11’ de Mehmet Topuz bu stadda çok yaptığı işlerden birini daha yaptı: Rakiplerinden sıyrıldı, önünü boşalttı ceza sahası dışından sert vurdu ama top yandan dışarı çıktı.

13’ te Fenerbahçe defansta az adamla yakalandı, Önder' in müdahalesi çok kritik ve yerinde.

20’ de Fenerbahçeli oyuncuların Kayserispor yarı sahasında yaptığı pres sonuç verince, kapılan topla başlayan atakta Emre’ nin pası Guiza’ nın ayaklarına dolaştı. Seken topu defans uzaklaştırdı. Topun gittiği o uzak yerde topla buluşan Cristian kaleye bir şut çıkardı, zararsız görünen bu top Souleymanou'nun hemen önünde sekince, topu kontrol edemedi ve son anda yaptığı müdahaleye rağmen top gol çizgisini geçti: 0-1

Bu gol Fenerbahçe’ yi üstün kılarsa, geçen hafta sorgusuz sualsiz 'lig tivinin piyerosu' na iman edenlerin bu defa ne diyeceğini merak ediyorum doğrusu. Kabul cevabını bildiğim bir soru bu.

25’ te Cangele ceza sahasında topla buluştu. Vuruşunda Lugano' nun kafasına çarpan top yön değiştirdi

35’ te artık klasikleşen bir Fenerbahçe atağı izledik. Vederson' un ceza sahasına gönderdiği topta Güiza' nın kafa vuruşu dışarı çıktı

37’ Kayserispor'da erken bir oyuncu değişikliği: Umut Koçin oyundan alınırken Gökhan Emreciksin oyuna giriyor

43’ te Sağdan yapılan ortada Lugano' dan seken topu sol çaprazda alan Mehmet Eren' in sert vuruşu defanstan kornere gitti. Kullanılan korner atışı sonrasında Fenerbahçe cezaalanı çevresinde kalan top Kayserispor adına sayı olmayınca Fenerbahçe sorunma odasına önde giden taraf oldu.

İkinci yarıya takımlar kaldıkları yerden devam ederek başladılar. İlk tehlike Kayserispordan.

49’da Mehmet Eren' in çevirdiği topta Gökhan Emreciksin topun gelişine sert vurdu Volkan yatarak topu kontrol etti.

50’ de Gökhan Gönül' ün ortasında Güiza topa çok iyi yükseldi ama vuruşunu yapamadı.

54’ de Gökhan Gönül' ün bıraktığı topa geriden gelen Mehmet Topuz çok sert vurdu top direkten geri geldi. Buradan bakıldığında maçın kırılma anı diyebiliriz bu pozisyon için.

56’ da Kazım hakeme itirazları sonrası sarı kart gördü. İtirazında ne kadar haksızsa itiraz ettiği konuda o kadar haklıydı Kazım. ‘Benim gözüm topta, oyuncuyla bir işim yok ki faul olsun.’

62’ de Hakan Aslantaş ceza sahasına girmeden sert vurdu top kaleci Volkan'da kaldı

63’ te Fenerbahçe'de oyuncu değişikliği: Kazım oyundan alınırken Andre Santos oyuna giriyor. Bu değişikliğe sebep sarı kartının kırmızıya evrilmesi an meselesi olan Kazım’ ı bundan korumak ise itirazımız yok. Eğer oyun başladığında görüldüğü gibi Alex varmış gibi oynayacağımız bir oyun ise oyuna giren adam kesinlikle Özer Hurmacı olamlıydı.
Kayserispor' da da Makakula oyundan alınırken Semih oyuna giriyor

70’ de Roberto Carlos’ un ceza sahasına giren Cangele' ye müdahalesini kusurlu bulan hakem penaltı noktasını gösterdi... Cangele penaltı atışını gole çevirdi: 1-1
Penaltıya dair kişisel yorumum: doğrudur. Genel yorumum ise Kayserisporlu oyuncuların şaşkınlıktan, çılgınca sevinmeye dönüşen ruh hallerinde saklı.

72’ de Daum tehlikeyi gördü ve camı kırdı: Vederson oyundan alınırken, Semih oyunda. Zaten Alex yokken, varmış gibi yapmak mümkün mü?

74’ te Fenerbahçe' nin Roberto Carlos ile kullandığı serbest vuruşta top barajdan geri döndü. Ender Fenerbahçe tehlikelerinden biri.

77’ de Kayserispor Semih ile mutlak gol pozisyonundan yararlanamadı: Cangele' nin pasında Semih müsait pozisyonda topu Volkan' a nişanladı.

81’ de Kayserispor bir defa daha Semih ile gole çok yaklaştı: Defansın arkasına sarkan Semih topu yine Volkan' ın üzerine gönderdi.

83’ te Cangele' nin sol taraftan yaptığı ortada Roberto Carlos Semih' ten önce araya girdi ve topu kornere attı.

86’ da sakatlanan Önder oyundan alınırken Deniz oyunda.

89’ da Gökhan Gönül' ün yerden ortasında Semih' in vuruşu yandan dışarı çıktı.
Ve bundan sonra oyunun nereye gittiğine iman ediverdik. Bu pozisyonlar gol olsun diye oyuna dahil olan Semih bu defa skora katkı yapamayınca, kötü oyun, kötü oyuncu değişikleri kadar futbolun bizzat kendisinin de olası bir Fenerbahçe galibiyetine izin vermeyeceğini anlamış olduk.
Futbolun adaleti mi? Eğer öyle olsa Kayserisporun üçüncü golünü çoktan yazmıştık.

90+1’ de Emre, Cangele' yi yerinde bir müdahaleyle durdurdu. Siz de biliyorsunuz ki; yerinde müdahale sarı kart demek.

90+2’ de durumdan oldukça memnun görünen Kayserispor'da oyuncu değişikliği... Furkan oyundan alınırken Bilal Aziz oyuna giriyor..

Hakemin son düdüğü maçın sonucunu söyledi: 1-1

Fenerbahçe bir defa daha bizlere dejavu yaşattığı maçta herkese büyükle büyük, küçükle küçük olduğunu gösterdi. Ama ligde kendisi dışında o kadar az büyük takım var ki? Onlardan alınan üç puanların yetmeyeceğini, hatta böylesi maçlarda kaybedilen puanın o galibiyetleri anlamsızlaştırdığını ilköğretim düzeyindeki matematik bile söylüyor.
Maçın en güzel yeri ise golü atanın Cristian olmasıydı. Ben geçen hafta bekliyordum bu golü ama kısmet başka bir sarı kırmızılıyaymış.

KAYSERİSPOR: 1 - FENERBAHÇE: 1

Stat: Kadir Has

Hakemler: Tolga Özkalfa, Baki Tuncay Akkın, Mustafa Emre Eyisoy

Kayserispor: Souleymanou Hamidou, Ali Turan, Aydın Tosçalı, Serdar Kesimal, Hakan Aslantaş, Mehmet Eren, Alioum Saidou, Furkan Özçal (90+2 Bilal Aziz), Umut Koçin (37 Gökhan Emreciksin), Aziza Makukula (63 Semih Aydilek), Cangele

Fenerbahçe: Volkan, Gökhan Gönül, Lugano, Önder Turacı (87 Deniz Barış), Roberto Carlos, Kazım (63 Andre Santos), Cristian, Emre Belözoğlu, Vederson (72 Semih), Mehmet Topuz, Güiza

Goller: Cangele (71,pen) / Cristian (20)

Sarı Kartlar: Kazım, Emre Belözoğlu, Roberto Carlos (Fenerbahçe)



2 comments:

  1. PVH dedi ki...

    Carlos da penalti pozisyonunda sari kart gordu, ntvspor eklemeyi yine unutmus, ben ekledim. Ntvspor daha once de birkac kere yapti bunu, cok enteresan gercekten. Canli mac sonuclari gosteren sayfalarinda var Carlos'un karti, mac yazilarinda mactan 2 gun sonra bile yok.

  2. medgallis dedi ki...

    sadece ntvspor değil başka yerler de atlamış. düzelti için çok sağol...:)

Yorum Gönder