Adil Değil Aciz Basketbol Federasyonu


Basketbol Federasyonu bugün Fenerbahçe -Galatasaray maçındaki olaylar için Fenerbahçe'ye iki maç ceza verdiğini açıkladı. Ceza gerekçesi yapılan küfürlü tezahürat salona atılan yabancı maddeler ve hakemlerin içeriye gidip maçın 15 dakika durması.

Ayrıca para cezası ile tecziye edilen diğer şeyler de bugüne kadar hiç bir kulübe yaptırım uygulanmayan Molten top poşetlerinin kullanılmaması, sigara içilmesi, yaka kartının gözükmemesi gibi abuk subuk nedenler. Federasyon belli ki gerekçeli kararı biraz uzatalım da etkili olsun diye düşünmüş. Şimdi ceza şöyle olmalıydı böyle olmalıydı bunu eleştirecek değilim. Eleştirilmesi gereken şey cezalarda standart olmaması. Geçen yıl Galatasaray Fenerbahçe final serisinin son maçından sonra üyeleri ve başkanı aynı olan bu kurulun verdiği cezaya bir bakalım.

Disiplin kurulu 24/06/2011 tarihili kararında rakip takım yöneticileri hakkında "küfürlü tezahürat, müsabaka bitimiyle rakip takım oyuncularına yabancı madde atma,kupa töreninin yapılmasını sağlamaya çalışan emniyet görevlilerine mukavemet ve sahaya koltuk atma, ve kupa törenini iki saat geciktirme" gibi nedenleri saymış.

Ama bunun ardından 2 maç cezayı sadece bu olaylar nedeniyle vermenin ağır olacağını düşünmüş olacaklar ki mahcup bir edayla o sezon içinde Galatasaray'a verilen diğer 10 cezayı da tek tek yazıp bu olaylar bir kere olsa neyse ama devamlılık arz ediyor deyip 2 maç ceza vermişler. Yani Fenerbahçe'nin ev sahibi olduğu maçtan çok daha vahim olaylar olmasına rağmen 2 maç cezayı direkt bu olaylara değil bir de bunların devamlılık arzetmesine bağlamışlar. Şöyle de diyebiliriz yani yukarıdaki sayılan olaylar olsa ama Galatasaray o sene 10 kez ceza almamış olsa muhtemelen o 2 maç da 1 maça inecekti.

Şimdi son Fenerbahçe-Galatasaray maçındaki olayların derecesiyle geçen seneki olayların derecesi aynı mıdır Allah aşkına. Ayrıca Fenerbahçe'nin bu sene 10 kez ceza almadığını da belirtelim . Aynı başkan aynı kurul iki maça da nasıl aynı cezayı verebilir. Turgay Demirel Türk Spor dünyasının Machiavelli'sidir. Çıkarı neredeyse hangi kişinin yanında olması onun çıkarınaysa onun yanında yer alır. Geçmişte Efes'e de Galatasaray'a da Fenerbahçe'ye dönem dönem mavi boncuk dağıtarak koltukta kaldı. Bu sene adalet-polis-medya eliyle kotarılan Fenerbahçe operasyonunda hedefin ne olduğunu kimin yanında durması gerektiğini kulağına fısıldamışlardır muhtemelen.

Bu basketbol federasyonu ve onun rezil başkanı eksen kaymasını kimse kulağına fısıldamadan da Türkiye'de en iyi okuyan kişi ve kurumlardan bir tanesidir. Dolayısıyla Emir' e verilen ceza, son Galatasaray maçındaki hakem yönetimi ve şu disiplin kurulu kararı bu sene Fenerbahçe'ye verilen bir mesaj aslında. Play -off zamanı eğer Fenerbahçe yönetimi ses çıkarmazsa çok daha vahim şeylerle karşılaşacağımızı belirtelim. Geçenlerde Basketfaul.com sitesinin haberini Twitter hesabında da paylaşmıştım

Haberde Fenerbahçe Yönetimi'nin Emir'e verilen 3 maç cezası için Tahkim Kurulu'na gitmek istediğini ama Tahkim Kurulu'nun yılbaşında toplantı yapamayız dediği gerekçesiyle bu başvurunun yapılmadığı haberini vermişti. İki cepheden de şimdiye kadar bir yalanlama gelmediğine göre bu haberi doğru kabul edip şu soruyu Fenerbahçe Yönetimi'ne sormak lazım. En temel hukuki hakkınız bu federasyonun Tahkim Kurulu tarafından hiçe sayılıp keyfi bir uygulamaya maruz kaldığınız halde niye dünyayı ayağa kaldırmıyorsunuz. Aynı şeyleri Naz Aydemir örneğinde sezon başında da yazdım. Sakat olduğu gerekçesiyle Milli Takım kampına katılmayıp kulüp tesislerine gitti diye kıza ceza verildi ve Fenerbahçe zerre kadar tepki vermedi, üstelik Naz'ın oynamadığı ve yerine oynayan pasörün felaket performansıyla damga vurduğu maçta Süper Kupa'yı da kaybettik.

Fenerbahçe Yönetimi'nin görevi hangi branşta olursa olsun genç, minik,a takım hangi oyuncu olursa olsun haklarını sonuna kadar savunmaktır. Naz Aydemir örneğinde Voleybol Federasyonu'na gösterilmeyen tepki Emir Preldziç örneğinde Basketbol Federasyonu'na da gösterilmemiştir. Böyle itiraz etmeden ses yükseltmeden boynunu eğersen her cepheden saldırı altında kalmaya mahkumsun. Geçen sene Taurasi olayında bu takımın Avrupa Şampiyonluğu göz göre göre çalındığında tepki verebilmiş, bütün ülkeyi ayağa kaldırabilmiş olsaydık, 3 Temmuz sonrası bukadar kolayca kuşatma altına alınmazdık.

Anlaşılan hala ders almamışız ve bu aptalca kararları, rezil federasyon kararlarını yüksek sesle eleştirmek yerine boynumuzu eğiyoruz. Bu basketbol federasyonun kadınlarda Galatasaray'ı Fenerbahçe'nin önüne biraz daha güçlü çıkarabilmek için yapmadığı kalmadı, önce final serisinde normal sezon galibiyetlerini taşımayı kaldırdılar, iki sene önce 0-0 başlaması gereken Mersin -Galatasaray yarı final serisini 1-1 başlattılar, bakalım bu sene neler yapacaklar.
Hakemleri baskı altına almanın ilk meyvelerini son maçta gördük, şampiyonluk gittikten sonra bağırıp çağırmanın hiç bir yararı yok dolayısıyla bir tepki verilecekse bu iş işten geçmeden verilmeli, bütün federasyonlara karşı sürekli savunma pozisyonunda kalarak bu kuşatma bitmez. Biraz sesinizi yükseltin artık.

Emir'in tahkim haberi için http://www.basketfaul.com/?islem=2&makaleID=12686
Galatasaray'a verilen cezanın tam metni için http://www.tbf.org.tr/tbfweb/tbfweb2.nsf/($$TBFV1_BasinBulteni_TBL_WEB_View)/9D4FD1DDF6A3C8ADC22578B90036FA15?OpenDocument


10 comments:

  1. fenrebahçhe dedi ki...

    borcumuz varken FENERBAHÇEMİZ için özveride bulunduk bulunmaya devam edeceğiz. nihat özdemir'in kendisini de parasınıda istemiyorum.nihat bey'3 tavsiyem umreye bi daha gitsin ve orada kalsın. FENERBAHÇE biz bize yeteriz.

  2. msmxcom dedi ki...

    olayı başka bir açıdan şöyle değerlendirebiliriz, Turgay Demirel, zamanında Aziz Yıldırım'ın adamı olarak lanse edildi, hatta Ömer Aşık'ın milli takımda oynatılmaması için Aziz Yıldırım Turgay Demirel'e baskı yaptı denildi. Şu an işler Turgay Demirel için 180 derece ters yönlü olmak suretiyle aynı mı işliyor acaba? Ayrıca TBF'nin verdiği bir Cemal Nalga cezası hatırlarız ki akıllara seza. Ayrıca Kerem Gönlüm'ün 1 sezon ceza almasına değinmedik bile. Doping yapan oyuncuya 1 sezon, hakemle tartışan oyuncuya 3 maç ceza verilmesi çok saçma değil mi? Paçalarından tutarsızlık akan bu zihniyetin, adaleti, işine geldiği gibi kullananların yönettiği bir ülke barındırabilir ancak zaten..

  3. gurkan dedi ki...

    artik herhalde nihat ozdemir'in fb'ye karsi harekat baslatanlarin adami oldugu konusunda suphelerimiz cok ust duzeye ulasti gibi. klubu icten de fethettiler gibi gozukuyor ne yazik ki. su anda ali koc disinda takimin haklarini savunabilecek kimse de yok ne yazik ki. bu sene her bransta inanilmaz sekilde canimizi acitacak hakemler,federasyon falan.

  4. Cengizhan TÜRKİŞ dedi ki...

    Gerçekten bazı konularda sizi eleştiriyordum yönetime karşı tavrınız dolayısı ile ama Fenerbahçe gibi bir gücün başındayken bu kadar aciz kalmak akıl alır gibi değil. Ali Koç dahil hepsine yazıklar olsun.

  5. Mattt dedi ki...

    (I)


    Bugunde 2 puan alarak fenere yine kotekledik diyor, kim diyor?… bakan i.yilmaz diyor, ince ayarcilar diyor!

    Baska bir ince ayarci bakan cikiyor:“Bu işi hassas, ince eleyip sık dokuyorlar da bizim kupamızı verecekler diye kanaatimi söyledim” diyor.

    Ve bir onceki demecinde ise: “Şimdi bizim hakkımız olan Trabzonsporumuz'un kupasını almak için de çok ince ayarlı bir çalışma yapıyoruz. Allah inşallah bunu bize nasip edecek" diyor.

    Ve sonra da, bunu boyle soyledim diyor!! Yani iki cumlesinin es anlamli oldugunu soyluyor!

    Simdi bu iki demec birbirini tamamliyor mu? es anlamli iki cumlemi oluyor? Yoksa farkli mi oluyor? (alin size oss sorusu)
    Insanlarin gozunun icine baka baka kiviran bir amele, ve son lafida Allah insallah… Allah belani vereceekk

    Elbette bu ulke de hukukta var kanunda, ama ince bir ayar da var!! Simdiye kadar uyguladiginiz hukuu da kanunu da gorduk!

    Bir de uefayi delil gosteriyor, iste bunu delil olarak gosteren ince ayarli bi adam!

    Simdi bunlar niye vekil sabana destek cikiyorlarda chpli ogretmen vekil ders icin yirtinirken sahip cikmiyorlar?
    Simdi bunlar niye roku baransuyu aytaci disliyorlar? Cunku ipliklari pazara ciktigi icin disliyorlar, ince ayar calisiyorlar miirim ince ayar!

    Ve birde, onların yaptığını söyledim” diyor!
    Onlar kim?!
    Ve onlar ne yapmis?! Iste tapeleriniz iste sanat eseri iddianameniz!!

    “Onu onlar yapiyor ben yapmiyorum”- onlar kim, bu ne demek yaa!? sen kimsin arkadas?!
    Onlar halki galeyana mi getirmek istediler? Isyan cikarmak mi istediler!? bunu yapanlar kim?! ona buna silah cekenler kim?! tehtid edenler kim?! 5milyon dolar hazir diyenler kim?! keriz surada oturursa rahat kameraya cekeriz diyenler kim?! bu dumenleri cevirenler kim?!

    Iste bu zihniyet, iste bu devletin adaminin zihniyetinden simdiye kadar hakkaniyetin adaletin bir emaresini gordunuzmu? Bir tane ornek verin?

    Sizlerde haala mahkemeden medet umuyorsunuz. Unutun!
    Eger bu mahkeme bu yargic adalet dagitacaksa, nasil ki medya yasagi vermeyen haber ozgurlugu safsatasiyla insanlarin onurunu inciten ama her nedense mahkemeyi yer yetmezliginden silivriye tasidi. Madem yer sorununuz var, stadimizda yapin medya da rahat calisir ve herkeste istedigi pozu yakalar!
    Madem haber alma ozgurlugunu bu kadar koruyorsunuz, mahkemeyide tvlerden canli yayinlatin! 6ay boyunca haber ozgurlugu diyerek insanlarin onuruna tecavuz ettiniz, mahkemedeki tecavuzu de canli yayinlayin!

  6. Mattt dedi ki...

    (II)


    Acin lise tarih kitaplarini ve derebeylikle ilgili sayfalari okuyun ve birde bu devletin yaptiklariyla karsilastirin, arada bir fark varmi? Evet var… tarih farki var!!
    Bit pazarina nur yagmis ve bu devlette derebeyligini fark etmis, tarlalari suruyor!
    Ama bir fark daha var! o da derebeyligin modern aciliminin, “ince ayar politikasi” oldugunu da gorduk!
    Adam hakli beyler!

    Ince ayar; masumiyet karinesinin, hakkin, hukukun, ve adaletin hep kendilerine gore yontulmasinin adidir, acaba mahkeme tarafindan suclu bulunmus “kahramanlar” icin de dokunulmazlik kalkacakmidir? Ama bizim bilemedigimiz sizin ince ayariniz var!
    Surekli bizlere ince ayar cekiyorlar
    Adam hakli beyler!

    Devletin gozunde Fenerbahce sucludur! Bu devlet kararini coktan vermis ve mahkemede bu karari resmi olarak duyuracak, sadece bu kadar!
    Adam hakli beyler!

    Daha once de burada yazdim, kume dusmeyi kaldirip bize giydirecekler ve konuyuda kapatacaklar diye. Ne zaman ki Fenerbahce sifirlanir bunlarda ellerini yakamizdan ceker, Aziz Baskan da o zaman icerden cikar. Fenerbahcenin ligdeki durumuna gorede puan silerler.

    Ama tarih Fenerbahce’ye de democlesin kilicini verdi onurunu verdi, bugun Fenerbahceli kendilerine kiyak cekilmesini degil, sadece adalet istiyor!

    Eger sike yaptiysak once ispat edin!! sonra da dusuruunn!!

    Bundan sonra Fenerlilerin ulke sorumlulugunda ve bunun bilincinde olan ve hic bir siyasi akima dahil olmadan dimdik tavir alacagini da bu ulke gorecek!
    Bundan sonra herhangi bir Fenerlinin, ulke sorumlulugunu, hakkaniyeti, hukuku ve adaleti kendi oz sorumlulugu gibi alglayacagini da bu ulke gorecek!
    Bundan sonra bu ulkede politik guce hesap soracak olan bir sosyal benlik uyaniyor!

    Ve sadece bir web sayfasi bile binlerce insani aninda topluyorsa bunun gerisini varin siz dusunun! Fenerliler hem sahalarda hemde cephelerde savasmis ve bunu gostermis ispat etmistir. Ve bu bilinc tekrar uyaniyor!!

    Vurdunuz bize vuracaaniz kadar ve bundan otesi olamaz, bu sikintilari biz atlatiriz.
    Ama bir toplumun ve sporun ahlakina da bu kadar tecavuz edemezsiniz.
    Muslumanligin diregi durustluk ve hakkaniyettir! direksiz omurgasiz kani bozuk bir avuc ibneler.

  7. adsız dedi ki...

    malesef o federasyonu 1 oy farkla seçtiren çoks evgili başkanınız aziz yıldırımdı. keşke o zaman 2 çift kelam etseydiniz beyler.

    gökhan.

  8. AFIADOR "Korelmis Kalemleriniz için" dedi ki...

    adsiz gokhan'a,

    senin gibiler icin ne denir biliyor musun "SINEK KUCUKTUR AMA MIDE BULANDIRIR"

    simdi vizildayarak ikile, yoksa sinekligi kafana yiyeceksin.

  9. fatih dedi ki...

    @adsız gökhan
    aziz yıldırım'ın turgay demirel le sıkı fıkı olmasını tasvip etmediğimi blogun arşivini karıştırırsan görürsün, basketbol federasyonunun fenerbahçe de dahil bütün kulüplerle ilişkisinin temiz olmadığını da yüz kere yuzdım. ayrıca diğer adayın lütfi arıboğan olduğu bir seçimde fenerbahçe kimi destekleyecekti kırk satır mı kırk katır mı seçimi gibi olan basketbol federasyonu seçiminde turgay demirel'i de siz seçtirdiniz demek komedi. bak bakalım eleştirmiş miyiz eleştirmemiş miyiz tbf- fb yönetimi ilişkisini de.
    http://papazincayiri.blogspot.com/2010/01/diktatore-sorular.html

  10. adsız dedi ki...

    @AFIADOR "Korelmis Kalemleriniz için"

    tipik bir çapsız fanatiksin. kızmıyoprum sana beşiktaşta da galatasaryda da var seni gibi çapsızlar. fatih, adsız gökhan deyip aklınca alay da etse mantıklı bir cevap vermiş. ondan öğren biraz. ben tüm ailesi fenerli olan bir beşiktaşlıyım ne diyim onlar da fenerli senin gibi çapsız da fenerli 5 parmağın 5i bir değil. ama internet delikanlılığı, küfür falana girersen o sinek seni feci sokar haberin olsun. böyle hakaretleri yayımlayarak severek takip ettiğim cesur duruşuna saygı duyduğum için yorum yaptığım bir blogu kirletiyosunuz. psikoljiniz bozuldu son olanlardan malum ama seviyeyi koruyun, insan gibi tartışmaya niyeti olmayanların mesajlarını silin. ha burası mastrubasyon alanıysa onu bilemem, farklı fikirlere de saygılı olun.

Yorum Gönder