Olağanüstü Genel Kurulun Düşündürdükleri



Fenerbahçe Spor Kulübü dün itibariyle bir Olağanüstü Genel Kurul yaptı. Genel Kurul'daki konuşmaların büyük bölümünü dinledim, pek çoklarının hoşuna giden bu manzaradan hiç hoşlanmadığımı belirteyim. Artık şu "imtiyazsız sınıfsız kaynaşmış bir kitleyiz" mesajı vermenin çok matah bir şey olmadığını anlamamız gerekiyor.3 Temmuz'dan bu yana binlerce kere birlik beraberlik mesajı verdik zaten, bunu fetişleştirmenin, herkesin aynı kelimelerle aynı şeyi söylemesinin bir işe yaramadığını düşünüyorum. Toplantıyı bir değerlendirelim. Dünkü toplantıya Uganda'dan Türkçe bilen ama Türkiye'nin gündemini bilmeyen bir adam getirtip "sence 3 Temmuz'da bu kulübün başına ne gelmiş olabilir" diye sorsak adam ya futbol takımının uçağı düşmüş, ya kulübe meteor çarpmış ya da kulübün pek çok sporcusu deprem sonucu ölmüş falan sanırdı. Neredeyse söz alan herkes kulübün başına gelen şeyleri bir doğal afet, Allah tarafından başımıza gelmiş takdir-i ilahi neticesi bir olay gibi anlattı.

En başta açılış konuşması yapan kulübün Başkan Vekili Nihat Özdemir yine bilindik suya sabuna dokunmayan şeyleri söyledikten sonra akıllara zarar bir vurgulamayla süreçle ilgisiz siyasilerin ve yargı mensuplarının eleştirilmemesi gerektiğini söyledi. Daha sonra söz alan kulübün akil adamları diyeceğimiz eski başkan ve yöneticiler sırasıyla Başbakan'ı Federasyon Başkanı'nı ve Şenez Erzik'i eleştirmememiz gerektiğini vurguladılar. Bu konuşmaları dinlerken şunu düşündüm "e kardeşim madem bunları eleştirmeyecektiniz ne diye topluyorsunuz bu olağanüstü genel kurulu". Fenerbahçe'nin başına gelen bu süreçte bu bahsedilen kişi ya da kurumlarI eleştirmeyeceksek kimi eleştireceğiz, Tapu Kadastro Genel Müdürlüğünü' mü?

Televizyon yayınında bütün yüzsüzlüğüyle "Fenerbahçe kongreye gitseydi Şampiyonlar Ligi'ne giderdi" diyen Mehmet Ali Aydınlar'ı eleştiremeyeceksek, Uefa'nın göz göre göre hukuku çiğnemesine ses etmeyen Şenez Erzik'e "sen ne biçim Fenerlisin" diyemeyeceksek onu kırmayalım, bunu incitmeyelimcilik oynayacaksak koca koca adamlar niye ordasınız?

Fenerbahçe'de iki dönem başkanlık yapmış birisi çıkıp Başbakan'ı kulübe kendisinin üye yapmasıyla şu dönemde bile övünebiliyorsa kulüpteki akil adamlardan umudu kesmek lazım. Emniyet' in 19 maçta şike tespit ettik açıklamasını, montajla silahlar Aziz Yıldırım'ın evinden çıkmış gibi kaset hazırlamasını eleştireceğiz ama o emniyetin siyaseten bağlı olduğu kişiyi sanki bu ülkede Başbakan'ın iki dudağının arasından çıkmayan, icazet vermediği bir şeyi bir bürokrat söyleyebilirmiş gibi eleştiremeyeceğiz.

Fenerbahçe böyle korkaklıkla, aman onu kırmayalım bunu gücendirmeyelimle boynundaki ilmiği gevşetemez. Trabzon'un Şampyinolar Ligi'ne gideceği açıklanınca apar topar Sadri Şener'in yurtdışı yasağı kararının kaldırılmasına bir şey demeyip hala yüce Yargı diye saçmalarsan, kendi yetkilerini çiğneyen Emniyet sanki hükümete bağlı bir yer değil de bir sivil toplum örgütüymüş gibi eleştiriyi hiyerarşik küçüğe indirgemeye çalışırsan, "Trabzon'un şampiyon olmasını istiyoruz" diye bangır bangır bağıran sanki bu ülkenin bakanları meclis başkanları değil de St. Kids ve Nevis'in hükümetiymiş gibi başını kumlara gömersen kulübe operasyon da düzenlenir, beşinci lige de düşürülür bırakın son şamiyonluğu 17 şampiyonluğu bile elinden alınır.

Bu süreçte Fenerbahçe'nin başından beri Fenerbahçeliliğinden başka kaybedecek bir şeyi olmayan bir lidere ihtiyacı var. Bu yönetim kuruluna sabah akşam birlik beraberlik söylemiyle destek versek de, Feneriumları mest etsek de stadları doldursak da bu cesareti ve dirayeti gösteremeyecek. Bu artık çok net anlaşıldı. Belki haklı gerekçeleri, sahih korkuları vardır ama uysal koyunu oynayarak bu girdaptan çıkamayız. Fenerbahçe yönetimi ona buna itidal tavsiye etmeyi bıraksın taraftarın çoluk çocuk kadın erkek demeden gösterdiği dirayetin onda birini bu işin muhataplarına, yaşadığımız linci yaratan ve yaşatanlara göstersin. Kimse bizden işkencecilerimizle uzlaşmamızı beklemesin. Fenerbahçe Yönetimi'nin bu insanlarla ya da kurumlarla uzlaşmayı düşünecek midesi varsa Allah selamet versin.


21 comments:

  1. Serhat Tanrıkut dedi ki...

    helal olsun....süper yazı...biri şu yazıyı yönetime fakslasın....

  2. Arkhe dedi ki...

    "Emniyet' in 19 maçta şike tespit ettik açıklamasını, montajla silahlar Aziz Yıldırım'ın evinden çıkmış gibi kaset hazırlamasını eleştireceğiz"

    "Trabzon'un Şampyinolar Ligi'ne gideceği açıklanınca apar topar Sadri Şener'in yurtdışı yasağı kararının kaldırılmasına bir şey demeyip"

    Her şeyi geçtim bunlar gibi birçok rezilliğe, sayısız hukuksuzluğa karşı bile bir çift laf edemiyorlar.

    Yazık. Oysa bu genel kurul kararı alındığında ne kadar da mutlu olmuştuk.

  3. Arkhe dedi ki...

    Arkalarındaki gücün, ait oldukları camianın büyüklüğünün farkında değiller.

  4. Sekhranikos dedi ki...

    Devletle iş yapan müteahhitlerden oluşan bir grup "adam" yönetim kurulunu oluşturuyor. Afedersiniz analarını düzse devlet ellerinde vazelin koşarlar. Haliyle fener onlar için sadece bir araç idi bu yüzden hiçbirinin canı sen ben gibi yanmıyor.

    Düne kadar tanjunun imzasına meze olan adamı bu gün tüm türkiye ve çevre ülkeler tanıyor. Elini kolunu sallıya sallıya başbakanla konuşur hale geliyor.

    Heliyle fenerbahçe bu gün olağanüstü toplanan zevatla bizim için aynı manayı taşımıyor.

  5. feridem dedi ki...

    Ellerine sağlık,arif olanlar anlasın

  6. Brubaker dedi ki...

    Tamam kardeşim kimsenin Fenerbahçeliliğini tartışmayın, kimseyi kamuoyu önünde eleştirmeyin.Ancak Şenez Erzik'in kendisine sorulan soruya adam gibi cevap vermek yerine,hepimizin içini sızlatacak şekilde "Fenerbahçe'nin Başkanı şu an nerede" diye aşağılık bir şeklide verdiği cevabı da eleştiremeyecekseniz ne işiniz var orada. Birbirinize gaz verip çılgınlar gibi alkışlayacağınıza adam gibi somut fikirler ve düşüncelerle eylem planları geliştirin. Yok arkadaş biz bu işlerle uğraşamayacağız dıyorsanız o zaman çekilin taraftarın önünden. Biz yapacağımızı biliriz. Adamı eli kolu bağlı şekilde attılar içeriye, sağlığı deseniz hepimizin malumu, ama topunuzdan dirayetli davrandı şu ana kadar.Yazıda belirtilen her fikire sonuna kadar katılıyorum.Ellerine sağlık kardeşim.Bunların daha yüksek sesle konuşulması ve olabildiğince herkese idrak ettirilmesi gerekiyor.

  7. emre dedi ki...

    Tam anlamiyla dag fare dogurdu. Yonetime muhalif olmayanlar geldiler ve Ugur Dundar'in sozleri ile tavsan boku gibi kokmayin bulasmayin mesajlari verdiler, ve Ugur Dundar bunu soylerken de hicbirisi ustune alinmadi ve saksaksak alkisladilar. Muhalifler onlardan asagi kalmadi ve onlarda suya sabuna dokunmadilar. Koca Fenerbahce camisasinda Aykut Kocaman cikti ve bu surecte soylenebilecek bir cok seyi dogru duzgun, ona buna camur atmadan soyledi. Tabi bir de taraftar elinden geleni yapti, Topuk Yaylasina kosarak gitti, kopru yolunda biber gazi yedi, Fenerium'lari bosaltti, taraftar kart rekoru kirdi, digiturkleri iptal ettirdi, yonetime akil verdi seyircisiz mac icin bilet bastirmaya on ayak oldu, yetmedi 42000 kadin ve cocugunu tribune gonderdi. Gerisi, koskoca bir yalan. Korkarim Genel Kurul'un bu hayal kirikligi yaratan havasi yavas yavas taraftara da yansir ve zamanla ilik suya alisan kurbaga gibi viraklamadan seyrederiz sampiyonluk kupamizin bizden alinip Karadeniz'e dogru yollanmasini

  8. mesut dedi ki...

    ben genel kuruldan önemli kararlar çıkmasını beklerken, önemli mesajlar beklerken, dik bir duruş beklerken. toplamda "herkes iyi ama kader ışte" dediler.
    ben ki azicik rakamla kulübe destek olayim. oradakiler öyle dursun. ama şu varki nihat özdemir i hiç affetmeyeceğim.ben genel kuruldan önemli kararlar çıkmasını beklerken, önemli mesajlar beklerken, dik bir duruş beklerken. toplamda "herkes iyi ama kader ışte" dediler.
    ben ki azicik rakamla kulübe destek olayim. oradakiler öyle dursun. ama şu varki nihat özdemir i hiç affetmeyeceğim.

  9. aradasirada dedi ki...

    Nihat Özdemir'in bile Aykut Kocaman!ı açıklamalarından dolayı tebrik etmesi çok garipti. Senin yapman gerekeni Aykut Hoca yaptı ve sen bu durumdan sıkılmıyorsun !
    Bu süreçte taraftar ve Aykut Hoca gerekeni yapmıştır. Yönetimin kesinlikle daha aktif olması lazım. MAA ve Şenez gibilerin bu camiada yeri olmamalı

  10. samael dedi ki...

    Bazen taraftar boşuna yırtınıyormuşuz gibi geliyor.
    Emeğinize sağlık.

  11. linguisticsfc dedi ki...

    taraftarın yapmış olduğu tarihi direniş bu adamlar yüzünden hiçe gidecek. dikkat çekici bir yazı. teşekkürler.

  12. MustafaS dedi ki...

    Yönetimdekiler sanırım iktidarla ters düşüp ticari hayatta sıkıntı yaşayacaklarını düşünüyorlar. O zaman en basitinden "söyleyecek sözlerimiz var ama bazı sebeplerden söyleyemiyoruz. Bu yüzden istifa ediyoruz. Fenerbahçe için korkmadan konuşacak birileri yönetime gelsin" diyemezler miydi?

    Madem devletle işi olanlar Fenerbahçeyi savunamıyor, o zaman devletle iş yapmayan birileri gelsin kulübün başına! Anlatsın derdimizi. Bunun şike operasyonu olmadığını, hukukun ayaklar altına alındığından bahsetsin. MAA, Ş.Erzik gibilerin bu kulüpte yeri yok desin. Bize bu hukuk katliamını yapanları makamları ne olursa olsun üyelikten atıyoruz, gitsinler başka takım tutsunlar desin. Söylesin ki bitsin artık bu kolpa film.

    Ya itibarımız iade edilsin, yada cesaretle Fenerbahçeyi savunanlara kızıp kulübün kapısına kilit vursun yetkililer! Gönlümüze kilit vuramazlar ya!

  13. fishersad dedi ki...

    belki çoğunuz bilmez, bilenler vardır sevmez ama ahmet kaya'nın söylediği yusuf hayaloğluna ait bir şiir... (bilenler bir kez daha dinlesin)

    Başkaldırıyorum
    Cevap veriyorum
    Eli böğründe analardan
    Mahpuslardan ve acılardan
    Çokça bahsediyorum
    Çünkü başını kuma
    Saklayanlardan tiksindim
    Başkaldırıyorum.
    Yine söylüyorum
    Kırmızı rujlu sokakların
    Aşağılık pazarlıkların
    Adı anılmayacak benle
    Bir çiçeğim halk ormanında fışkırdım
    Başkaldırıyorum.
    Ben bir bıçak ucuyum
    Kavga vermiş halkına
    Başkaldırıyorum işte&hey
    Varın benim farkıma.
    Yine söylüyorum;
    Gözü bağlanmış korkulardan
    Yasaklardan baskılardan
    Asla irkilmiyorum
    Çünkü kan emici yarasadan çıldırdım
    Başkaldırıyorum.
    Yemin ediyorum;
    Üç kağıtçının pezevengin
    Teslimiyetin ve milletin
    Yolu uğramayacak bana
    Bir dalgayım halk denizinde köpürdüm
    Başkaldırıyorum.
    Ben bir namlu ağzıyım
    Omuz vermiş halkına
    Başkaldırıyorum işte hey !
    Herkes varsın farkına.

  14. Fuat Tekgül dedi ki...

    N.Özdemir kıramayacağı büyüklerinden hatta en tepeden devam etmesi söylendiği için devam ettiğini açıklamıştı..Demek ki RTE olaya el attı..MAA'da ''kongreye gidilseydi F.Bahçe CL'ne giderdi'' ,hakim ''FB şampiyon olmasaydı soruşturma başlamayacaktı'' dediler..Görünen o ki Aziz Yıldırım'ı devreden çıkarın F.Bahçe'ye birşey olamayacak taahhütleri verilmiş yönetimdekilere..O anlaşılıyor..Kısacası başından beri bu operasyon A.Yıldırım'ı yok etme operasyonudur söylemleri de doğrulanmaya başladı..
    Dikkat edilirse Ali Şen hapiste A.Yıldırım'ın kendisine benim hiçbir suçum yok dediğini de söyledi..
    Bu durumda FB yönetiminin yapması gereken birilerini birşeyleri feda etmek değil gerçeklerin ortaya çıkması için çaba harcamaktır..Bankasyaya düşmeyeceğiz diye 104 yıllık tarihimize şikeci yaftası yapıştırtmayı kabul edecek yönetim varsa bunu kabul etmeyen biz gerçek F.Bahçeliler var..
    Başımız dik alnımız ak gezeceğiz biz..

  15. tofi dedi ki...

    güzel yazı. yönetim okur inşallah, 3 maymunu oynuyorlar, biz de yerimizde oturup sinir olmakla meşguluz. hafta sonu maç var, bakalım tepkiler ne olacak, gruplar birbirine giricek yine, bu sene kadınların izlediği maç sayısı artacak gibi korkum var...

  16. asturias dedi ki...

    Genel kurulda kürsüye çıkan herkes içi boş birlik beraberlik mesajları verdi ve 'körler sağırlar birbirini ağırlar' manzarası ortaya çıktı. Beklentimizin karşılanması söyle dursun sünepe bir yönetim duruşu ve niye alkışladığı belli olmayan algısı alınmış bir kalabalık... Aykut Kocaman dışında 3 aylık bu süreçte söylediği elle tutulur, dişe dokunur bir Allah kulu yok. Yönetim halen daha taraftara mesaj veriyor, artık mesaj vermeyi bırakıp taraftarın mesajını alsa çok iyi olacak.......

  17. cromvemitra dedi ki...

    İMZA.

  18. Mattt dedi ki...

    Ali Sen, Vefa Kucuk, gibi uyeler maa’ya arka cikiyorlar…ve sizin tayyip, bu plan icin bizim gazimizi alacak en uygun profil olarak tff baskanligina getirdi.

    Yalanmiyim?! Yanlismi soyluyorum?! Adam resmen siparis edildi, ki o zamana kadar sevilen sayilan ve hatta gelecegin baskani olarak goruluyordu. Yani bu operasyonun baslamasi icin tayyip tarafindan atilan uygun ve dogru bir adimdi ama cok ters tepti.

    Adamlar Gokhan’in kaburga kemiginin kirik oldugunu sakliyorlar hadi bunlar serefsiz de, peki o doktorlarin hic mi vicdani sizlamadi? Yani sizlerde mi meslek ahlakinizi kaybettiniz?! …

    Agalarin gerekcelerinden biri de “acibadem hastaaneleri biz kongre uyelerine %20 indirimli” maa’ya dokunmayin… bize verdikleri mesaj.

    Yok ben bisii duydum ifsa olursa uffff oluruz… sesimizi cikarmayalim yoksa cizzz oluruz… Naapiyonuzz siz?!

    Kim senin arkandan is ceviriyor ve konusuyor maa?! Bilakis bunu en iyi yapan sensin, hemde sinsi bir sekilde, biliyorsun !! Birden kivrandin, hayrola?!

    Korcan’ın avukatı ve beceke divan Kurulu Üyesi Ali Rıza Dizdar: Savcılıktaki sorgulamalara da, “Aziz Yıldırım’ın kurduğu suç örgütüne üye misin diye soruyorlar.
    Evet dersen suçu kabul etmiş oluyorsun, hayır dersen Aziz Yıldırım’ı suçlamış oluyorsun” diyor… S.Adali savunmasindan vazgeciyor!
    Peki bu ne simdi ?!

    Durup dusunup bunlarin soylemlerine mantik uretmeye calisiyorum, cunku her hangi bir mantiksal bag kuramadim!!
    Acaba diyorum:
    1. Bizim agalara bazi seylerin sinyali gelmis olmali ki agzimizi kapatmaya calisiyorlar ve hatir gonul isiyle bu olayi kendilerince kapatacaklar.
    2. Yada bunlar boyle bir zihniyete sahipler.
    3. Bunlarin zihniyeti bu kurulmus sistem uzerinden devam etmek. Yada,
    4. Birileri bizi bu sistem icerisinde kalmaya zorlamakta.

    Boylece, dusurselerde dusurmeselerde ihale bize kalacak. Yok oyle!!!!

    Cok acik ve net: eger sike yapmis isek dusurun!!!
    Ama eger yapmamis isek de IADE-I ITIBARIMIZIDA VERMEK ZORUNDALAR.

    Bunlarin padisah diye tirstiklari adam 3-5 laz vekile gebe oldu! Kimse beni bu saatten sonra sittim sene inandiramaz.
    Sike yapmisik… heee yaptik akoyum, ispat edin !!

    Bunlar artik koselerine cekilmeliler, bunlarin zihniyeti, anlayislari geride kaldi artik, bunyemiz buna el vermez. Aziz Yildirim cok iyi gormus aslinda, neyse…

    Bunlarin mantal formasyonlari Fenerbahce’ye kucuk geldigini dusunuyorum, bize daha bi profgesyonel ve daha dinamik insanlar lazim, uzun erimli bakabilmek ve dusunebilmek icin.

    Once qtm, basin ve yayin olarak polisin, savcinin yani YARGININ iti gibi saldirdilar, yetmedi buyuculerini, kenar mahallenin yosmalarini tvlere saldilar… simdi de bizim honk agalari gaipten gazel dinler gibi bir mod’a girdiler?! Hayroolllaaaa…?!

    Siz dut yemis bulbul gibiyken, hic begenmediginiz Faik Isik kendi meslegini ortaya koydu, iyi yada kotu, dogru ya da yanlis.
    Zaten Isik’la Kucuk ap-ayri dunyalarin insanlari. Biri dunyaliysa digeri mars’li venus’lu, eskiden ufo’lu bir yoneticimiz olmus olabilir:)

    Boyle bir ortamda, aslinda Faik Isiktan daha hircin birilerinin eksikligini cok derin yasadik. Avukat Isik Jartiyerlinin yalanini yakaladiginda, o yalanci cinniinin gozlerine dikkat ettinizmi?!
    Bu tur cinniileri inlerinde bitirmek lazim!!!
    Aslinda cok gec kaldik, daha onceden yapilmaliydi. Faik Isik isini cok dogru yapiyor.
    O serefsiz anasiz babasiz picler, buyuculer her dakka insanlarin beyinlerini yikiyor ve sizde Avukata laf soyluyorsunuz. Yani BRAVO!!

  19. CETOBO67 dedi ki...

    bu yazıyı tüm gazetelere tüm internet sitelerine ve klübü idare ettik zannedenlere göndermemiz gerekiyor, adamlar genel kurulu sanki biz şike yapmışızda bunda ne iktidar ne polis nede federasyonun günahı varmış gibi yapmak için toplamışlar hala halkın takımı olduklarının farkında bile değiller, birde şu ali şen bombası var bu adam bu güne kadar bi şeye el atmak için ne beklemiş illa yalvarmamızımı bence klüpten ihraç edilmeli

  20. Adsız dedi ki...

    bu yazıyı bulabildiğim bütün Fenerbahçe mail adreslerine gönderiyorum.. bugün, hemen şimdi!

  21. Adsız dedi ki...

    Bu yönetimde nerede basiret, nerede kudret...

Yorum Gönder