Yabancı Sınırı 6+2+2+3+4+Maldonado Olsun



Türk futbolunda bir şeylerin değişmesi için artık gözümüzü açmamız lazım. "Biz neredeyse kendi kendimize oynayıp eğleniyoruz, ligimizi bizden başka umursayan yok" diyen spor yazarlarına tokat gibi cevap TFF'den geldi ve artık her maç tribünde 2 yabancı oturacak. Bakalım yabancılar maçımızı hangi gözle izleyecekler, tribündeki varlıkları futbolumuza muhakkak bir güç, ışık, zeka, kuvvet katacak. Yalnız bu değişiklik yeterli değil. Benim önerim şu; 6 yabancı sahada, 2 yabancı kulübede, 2 yabancı tribünde, 3 yabancı maç saatinde diskoda, 4 yabancı maç günü kendi ülkelerinde ve bir adet Maldonado. Diskodaki yabancılar kaybedilen maçlar sonrası taraftarın "Biz kahroluyoruz, onlar diskoda eğleniyor" şikayetinde kullanılacak. Ayrıca yönetim çok sıkışırsa "Oyuncumuz maçı izliyordu" diye açıklama yapacak fakat oyuncunun diskodaki resimleri çıkacak ve bu sefer "Arkadaşlar, oyuncu bizi kandırdı, yalan söylemiş, gereken yapılacak" diyerek dikkati başka yöne çekebilecek. Maç günü ülkelerine gönderilecek 4 yabancı kaybedilecek maçlar sonrası disiplin eksikliğinden ve takımın sahipsizliğinden şikayetçi olmak için kullanılacak; "Adamın umrunda değil abi, tatilini yapıyor". Her takıma bir Maldonado ise kötü oyuncu örneği ve kadro yetersizliğine dair konuşmalarda referans sıkıntısı yaşanmaması için şart. Gördüğünüz gibi devrim niteliğinde bir çözümle daha geldim, bunların neden dikkate alınmadığını anlamak güç.


4 comments:

  1. Rehavet dedi ki...

    bi adam daha koysan 19 mucizesi olacakmış pvh.. şu halde benim önerim

    6+2+2+3+4+Maldonado+Simao(Hotic)

    şeklindedir. arz ederim...

    yalnız hotic ne acar gol atmıştı ligin 4. haftasında.. herif 'ulan dur şu topa bi vurayım bakalım ne olacak' dedi.. kahpe top da onsekiz adamın arasından tıngır mıngır yuvarlana yuvarlana kaleye girdi.. yugoslav tır şoförü tipli hotic'in yegane golü de o oldu zaten.. demir gibi adamdı, o ayrı...

  2. PIERREMANU dedi ki...

    Hotiç, Wagenhaus, Simao, Maldonado, Beschastnykh... Bunların hepsi gözlerimizin ayrı birer nurları.

  3. Hagi_10 dedi ki...

    hadi ordan hep fenerbahçe menfaatine isteklerde bulunmuşunuz. ben de galatasaraylı olarak bunlara ek olarak 2 yabancı takımdan ayrı düz koşu yapsın+ 2 yabancının da durumu maç saatinde belli olsun istiyorum=)))

  4. tunchay dedi ki...

    hoticin tıngır mıngır gol attıgı takım da karabük'tü galiba.

    karabük'ün gelişine de devlet bahçelimsi alaka köprüsüyle selam olsun!

Yorum Gönder