O Zaman Al Sana Ters Ayaklı Kanat



Başka bir şey mi isteseydik? Yok yahu neden başka bir şey isteyelim, iyi oldu bu. Şimdi de tek meziyeti defans arkası koşusu yapmak olmayan tercihen hareketli bir forvet almak lazım. Football Further blogu Dünya Kupasında her takımdan seçtiği bir genç oyuncu hakkında haftalık scouting raporu yazacak, Stoch da var bu futbolcuların arasında. İlginç bir şey yazarlarsa paylaşırız.


4 comments:

  1. tozlu parkeler dedi ki...

    Şu takımla ilgili tüm isteklerimi liste haline getiriyorum, tez zamanda göndericem sana. Herbiri için ayrı bir yazı istiycem senden.
    Öncelikle bir futbol aklı istiyorum, bekletmeden yazsan da ertesi gün gerçekleşse.

  2. Olgu dedi ki...

    dün Stoch'un videolarına bakarken kulaklarını çınlattık zaten. bir daha birşey isteyecek olursan haberimiz olsun, bizim siparişleri ek yapalım.

  3. Dejan dedi ki...

    Aynısının sağ kanadını isteyelim bir de. Kanatlarda iki tane aynısından olsun. 4-3-3'e geçelim...

  4. Mitya dedi ki...

    Fenerbahce bu donem izledigi transfer politikasiyla sadece klasik formatinin gerektirdigi ozellikte oyunculara ilgilenmiyor, ayni zamanda kadrosuna bir kac taktiksel dizilisi mumkun kilacak topcularin pesinden kosuyor. Bu son derece onemli bir hamle, ancak takimin basina gececek hoca icin de ayni titizligin gosterilmesi gerektigini dusunuyorum. Daum gibi duzeninden taviz vermeyen bir adam yerine sik sik taktiksel degisiklikler yapan, rotasyona inanan bir teknik direktor gerekiyor takima. Krasic transferi olmayacak anlasilan, ancak sanirim Krasic ozellikleri tasiyan bir kanat oyuncusu ve kaliteli bir forvet arayisi suruyor. Karar verecek merci ben olsam daha evvel burdaki birkac yorumumda da ifade ettigim gibi mutlaka marquez, bougherra, carvalho tadinda bir savunmaci da kovalardim. Lakin yabanci kisitlamasindan olsa gerek, savunmada luganonun yaninda aykut kocaman bekir ya da ilhan'i dusunuyor. Ki aslinda mantiksiz bir dusunce de degil, ancak bilica'nin buca ya da baska bir anadolu takimina gonderilebilecegini, yerine alinacak marquez'in (veya bir baskasinin) en azindan sampiyonlar liginde cok ise yarayacagini dusunursek yine de bu hamle yapilabilirdi. Her neyse.

    Dolayisiyla gelecek sezon su uc dizilis mumkun gorunuyor:

    1.
    volkan

    gokhan -------lugano------bekir--------santos


    cristian
    (ozer) mehmet emre

    krasic (ya da baska bir kanat) stoch

    forvet


    2.

    volkan

    gokhan --------lugano------bekir-----------santos

    cristian

    emre

    krasic stoch

    alex

    forvet

    3.
    volkan

    gokhan--------lugano-----bekir---------santos


    krasic --------emre-------mehmet-------stoch

    alex
    forvet

    Alex'in turk yapilmasi mumkun gorunuyor, ancak bu konuda bir calisma yapilmiyor olmasi kendisinin buna pek gonullu olmadigini dusunduruyor. Bilemiyorum. Yukardaki kadrolardan ilki ozellikle sampiyonlar ligine kalinmasi halinde guclu takimlarla deplasmanda yapilacak maclarda kullanilabilir. Aslinda 1. taktiksel diziliste iki kanat adamindan birinin top saklama becerisinin de olmasi gerekiyor, zira ileride sayisal anlamda olusan eksikligin bu sekilde bertaraf edilmesi lazim. Barcelona ve messi bunun icin iyi bir ornek aslinda. Eskiden de messi'nin simdilerde takim icinde ustlendigi gorevi ronaldinho yerine getiriyordu. Veya Chelsea'de Joe Cole ornegi var. Kisacasi kanatlardan birinin ok gibi hizli olmasi, digerinin de daha sakin, guvenilir, topla daha sevisken olmasi kanimca daha makbul. Galatasaray'da Arda-Keita-Baros uclusu iyi bir ornek - Keita'nin patlayiciligi, Arda'nin - zaman zaman bayiltacak olsa da - sukuneti ve rahatligi iyi bir kombinasyon. Ne yazik ki ortadaki ucluyu bir turlu bulamadiklari icin pek faydalanamadilar, bu sene de pek farkli olmayacak gibi duruyor.

    Her neyse, simdi gizli favorim Sirbistan'in macina donuyorum.

Yorum Gönder