Şampiyonuz



Felaketlerle başlayan, sakatlarla, hastalarla, seyircisizlikle devam eden; koçun hastalığıyla doruğa ulaşan, herkesin umudunu kestiği bir sezonu iki kupayla kapatıyoruz. 90'larda büyümüş ve basketbolu Efes'le değil Fenerbahçe'yle, kendi takımıyla sevmiş bir kuşak için bu şampiyonluklar çok değerli. 80'lerde kılpayı kaçan, 1991'deki ilk şampiyonluktan sonra play-offlarda üstüste iki sene İbo'nun burnunun kırılmasıyla hayal olan, 1995'te Ülker'e ve hakemlere, 1999'da Gilmore'un serbest atışlarına takılan şampiyonluğu hayal etmiş, peşinde koşmuş insanlar için basketboldaki her şampiyonluk en az futbol kadar değerli. Son 4 yılda 3. şampiyonluğumuz... Geçen senenin hüznü hala hafızalarımızda ama bu sene özellikle son maç Efes'i finale çıktığına pişman ederek eze eze yenmek geçen senenin rövanşını aldığımız anlamına geliyor. 5'te 5 için en zayıf halka olan erkek basketbolda da şampiyonluk geldikten sonra insan futboldaki kaçan şampiyonluğa daha çok hayıflanıyor. Bizim için ve Fenerbahçe'nin rakipleriyle saf tutan bukalemun taraftar kitlesi için zor bir sezon oldu. Şimdi şampiyonluğu kutlama zamanı. Ergin Ataman'ın tweetlerini heyecanla bekliyoruz. Bakalım Fenerbahçe nefreti mağlubiyetle birleşince ne gibi yaratıcı mesajlar verecek kendisi.


5 comments:

  1. Bolat dedi ki...

    şampiyonluk kadar futbolda galatasaray bizler için ne ifade ediyorsa bence basketbolda da ona karşılık gelen Efes'e karşı böyle ezici bir üstünlükle galip gelmek çok iyi oldu...

  2. unknown dedi ki...

    @Bolat
    Futbolda fenerbahçe- galatasaray rekabeti vardır.. Potada da ülker-efes pilsen rekabeti vardır yıllarca.. Bu hala böyle devam etmektedir.. Sadece ülkerin renkleri artık turuncu-yeşil değil sarı-lacivert olmuştur o kadar.. Değerlendircek olursak zaten seriyi F.ülkerin alcağı belliydi, önemli eksikleri vardı efesin 9 kişiyle seri oynamak hiç kolay değildir.. Normalde 6. maça bile uzamaması gerekirdi bence serinin.. Seneye finalde kim var tahmin et bakalım.. Tabiki Ülker-Efes Pilsen bu değişemez..

  3. Okechukwu dedi ki...

    @ ezik unknown ve cemil cümlesi
    Salonda Fenerbahçe diye bağırmaktan hala sesi kısık bir adam olarak, bilseydim ülker ülker diye çığırırdım.
    Sen taklada atsan o takım Fenerbahçe, ve taraftarları mecburi fabrika işçileri değil gönüllü Fenerbahçe taraftarları. Sen takla da atsan kupa bizim müzede.

  4. PVH dedi ki...

    Bu unknown gibiler gecen sene sampiyonlugu Efes'e verdigimizde bayram ediyorlardi :) Simdi Efes-Ulker rekabeti olmus. Adamlarin anti-Fenerbahceliligi bile omurgali degil, yazdiklarinda cok bir karakter beklemeyin.

  5. medgallis dedi ki...

    yorumlari tersten okudum ve kufur etmekten kurtuldum. pvh ve okechukwu cok tesekkur ederim.

Yorum Gönder