Moskova'yı Fethettik 3-0


Bayan Voleybol

Birisi 3-4 sene önce Fenerbahçe voleybol takımının Dinamo Moskova deplasmanından 3-0 galip döneceğini söylese gülerdik herhalde. Bugün 3-4 sene önce insanlara hayal gelebilecek bir şeyi başardı takım. İlk sette biraz afallasak da pasör değişikliği sonrası Gamova'yı devreye soktuk, 22-17 gerideyken Seda servise geldi arka arkaya yedi sayı alarak mucize bir geri dönüşle aldık ilk seti. Dinamo Moskova ilk setin şokunu yaşarken ikinci seti de Seda'nın yine müthiş oyunu, bloklarımız,Gamova ve Nati'den gelen sayılarla sürekli önde götürdük. Setin sonlarını rahat oynayıp 25-20 ikinci setide aldık. 3. set Moskova'nın biraz tepki verip geri geleceğini düşünüyordum ama sete yine çok iyi başlayıp 4 sayı arka arkaya aldık. Dinamo 3 sayı üstüsete alıp dirilir gibi olsa da ikinci teknik moladan sonra arka arkaya sayılarla 25-14 gibi bu seviyelerde pek görülemeyecek bir sonuçla seti ve maçı aldık. Gioli'li Godina'lı Goncarova'lı son 3 senenin ikisinde final oynamış takımı kendi evinde dağıttık. Şampiyonluğu telaffuz etmek için çok erken ama bu takım o seviyelerde olduğunu herkese gösterdi.Şampiyonlar Liginde Rus takımlarını ve İtalyan takımlarını geçmek gerekiyor en tepede yer almak için bugün ilk sınavı başarıyla verdik. Bu takımın hepsi yıldız oyuncu ama bugün sanırım 2. setteki 3-4 oyuncumuzun çıkması imkansız bir topu yerlerde sürünerek çıkarıp ardından müthiş bir blokla sayı alması bu takımın karakterini en iyi yansıtan sahne. Yıldızların kendilerini yere atabildiği takımlar büyük takım oluyor zaten. Askeri okul öğrencilerinin izlediği maçta Moskova'yı fetheden sarı meleklere sonsuz teşekkürler.


5 comments:

  1. sinek valesi dedi ki...

    hakkaten o üçüncü set neydi öyle ya. bir rus takımının bu kadar perişan olduğunu hiç görmemiştim. ama artık avrupa'da ezikliğin anlamı yok. bu takımın hedefi de, yeri de, kalitesi de belli.

  2. medgallis dedi ki...

    maci izledim. hatirlatma icin bir defa daha tesekkurler...
    oyunda gercekten iyiydik ama asil guzellik macin sonundaydi: bizimkiler deliler gibi kutlama yapmaya hazirlanirken gamova 'lütfen' dedi ve oyuncular sadece birbirine sarilarak bu buyuk galibiyeti kutladilar.

  3. solo dedi ki...

    naz'ın oyuna girmesi ve seda'nın servisleri maçın kırılma noktası oldu, tebrikler.

  4. Adsız dedi ki...

    Son 3 senenin ikisinde final oynamis takinda Gamova vardi, bunu unutmayalim. Maci yerinde izledim, Rus takiminin aradigi sey bir liderdi,ve o lider karsi takimda oynuyordu. Moralman cokuk ve maci zaten kaybetmis gibi oynadilar (Gioli haric). Ancak Fenerbahce de gercekten kazanmayi istedi, cok hirsli oynadi. bir Galatasarayli olarak Fenerbahceýi kutluyorum.

  5. Patasana dedi ki...

    Bir arkadaşım epeydir bayan voleybol maçlarına gitmek istiyorum diyordu. Şampiyonlar liginin en büyük adaylarından olduğumuzu söylüyordu. Dün ilk defa izledim onları. Sanırım bende Burhan Felek yollarına düşücam. Şampiyonluk adayı oldukları için değil. Yerlerde sürünerek kazandıkları için...

Yorum Gönder