Çarşamba Mesaisi


Bayan voleybol

Zor bir Çarşamba akşamı bekliyor bizi. 3 takımımız Avrupa mesaisinde ve bunlardan ikisi kulübün şu an en çok heyecan veren iki branşında. Bayan voleybol takımı şmdye kadarki en ciddi sınavını Moskova'da Dinamo Moskova karşısında verecek. Geçen senelere oranla biraz güç kaybetsede geçen yılın Şampyonlar Ligi finalisti Dinamo'yu Moskova'da yenmek bir hayli zor. Zaman zaman manşet alma konusunda girdiğimiz kriz uzun bir periyoda yayılırsa çok zorlanacağımız kesin. Ama servislerdeki istikrarımızı sürdürüp rakibi bozan servisleri yine tutturursak Moskova'dan bir galibiyetle dönebiliriz. Gruptan zaten bir şekilde çıkacağız ama grup birinciliği için burda alacağımız bir galibiyet çok büyük avantaj sağlayacak. Pasör konusunda bakalım hoca kimi tercih edecek geçen hafta Prostejov maçında Naz hiç oynamadı. Dricx oynadı tüm maç,rakibin çok da direnç gösteremediği bir maçta performansını sağlıklı değerlendirmek güç tabi ama Moskova deplasmanı onun için de bir ölçü olabilir.Maç saat 18:00 de ve TRT 2 den naklen yayınlanacak. FSI diye bir kısaltma kullanıyorlar Fenerbahçe Acıbadem için hangi akla hizmetse. TRT'nin bu maçları TRT3' e alıp Meclis TV yüzünden de maçları banttan yayınlama gibi bir durumu olabilirdi ama çok şükür öyle bir rezaleti göze alamamışlar.

Gecenin ikinci önemli maçında Caferağa'da deplasmanda yenildiğimiz Brno'yu konuk ediyoruz bayan basketbolda. Geçen haftaki deplasman galibiyetiyle ilk üçteki yerimizi pekiştirdik bu haftaki olası bir galibiyetle ikincilik için de büyük bir avantaj yakalayacağız. Ne kadar galibiyet alırsak kurada hem eşleşeceğimiz rakip hem saha avantajı açısından o kadar önemli olacağı için her maçı çok ciddi ve sürprize yer bırakmayacak şekilde oynamak lazım. Takım bu aralar ritmini tutturdu. Penny'nin katkısı çok önemli takımın lideri rolünü pekiştirdi. Guardlarımızın delici özelliğini kaybetmeden yapacağı katkılar çok önemli Birsel ve Esmeral zaman zaman sorumluluk almayı unutabiliyorlar ve bu da işimizi özellikle hücumda zorlaştırıyor. En büyük probelm çok sınırlı bir rotasyonla ligi ve kupayı götürmemiz. Bu sene de rotasyona girmesini beklediğimiz genç oyunculardan bir katkı alamıyoruz. Melike üç sene önce ceza şutlarını sokabilen 3-4 pozisyonunu idare edip Linda ve Nevriye'yi dinlendirebilir pozisyonda bir oyuncuyken 3 senede ilerleyeceği yerde geriye gitti. Bu sene oynadığı dilimlerde neredeyse hiç katkısı yok. Beğüm ve Tuğçe'nin de 3 yıldır ilerlemesini bekliyoruz ama onlarda da gelişme yok. Devran uzun bir oyuncu olduğu için geç olgunlaşacak belki ama ondan da en ufak bir katkı alamıyoruz.Bütün bu dar rotasyona rağmen Brno'yu yeneceğimizi düşüyorum. Maç saat 19:30 ve FB TV'den canlı verilecek yine her zamanki gibi.

Son maçımız basketbol şevkimizi kıran erkek basketbol takımızın. Ayhan Şahenk'te ilk kez bir Euroleague maçı oynayacağız. Bu takım hakkında bir şey yazmak da konuşmak da istemiyorum. 20 sayıyla kazanadabiliriz 20 sayıyla kaybededebiliriz.Her türlü dengesizliğe açık bir takımız. Ömer Aşık'ın son Daçka maçındaki 6/6 da faulünden sonra bu maçta belalı Ayhan Şahenk potalarına yüzde kaçla serbest atış atacağını ve Serhat'ın bu maçta ne kadar süre alacağını merak ediyorum. Asvel çok kötü bir yıl geçiriyor Euroleague'in en kötü takımı konusunda Orleans ve Cibona'yla yarışıyorlar ama sağı solu belli olmayan bir takıma karşıda şanslarını sonuna kadar zorlayacaklardır. Bu maçta 20:15 de Spormax'den verilecek. Üçte üç yapacağımız bir akşam olur umarım.




4 comments:

  1. gattuso8 dedi ki...

    Futbol yazmamaniz bir cesit protesto mu icinde bulundugumuz duruma? Yoksa benim bildigim Papazincayiri boyle bir haftadan sonra hayatta sessiz kalmazdi. Gun gun girdim baktim yeni yazi var mi diye ama bisey gelmedi, garipsedim.

  2. Marko dedi ki...

    Erkek basket maçı 20:15'te, yazmak istemiyorum derken yanlış bilgi de yazma Fatih; sonra salondaki taraftar sayısının azlığından seni de sorumlu tutmasınlar... :)

  3. fatih dedi ki...

    @marko
    evet ben yarım saat sonra başlatmışım maçı. asvel senin ikinci takımın sayılır istanbul deplasmanında yalnız bırakmazsın umarım takımı :)

  4. medgallis dedi ki...

    @gattuso8
    futbol takımının son zamanlardaki halinin bizi biraz hevessiz kıldığı doğru. bu biraz da fenerbahçelilik' e denk düşen bir hal. hani bir süre bırakın spor haberlerini, hiçbir haberle ilgilenmezsiniz ya.
    her şeye rağmen, en azından tarafımdan yazılmış kırık dökük maç yazıları olurdu burada ama o da 'uzay çağı' n ortaya çıkan bir internet probleminden kaynaklanmakta.
    yine de 'fenerbahçe ulan!...'

Yorum Gönder