"Jitem'le İlgilenmiyoruz"


Resmi site

Daha önce bir yazıda kulüplerin internet sitesindeki açıklamalarla Genelkurmay açıklamaları arasında bir üslup benzerliği olduğu konusuna değinmiştim. Genelkurmay’ın son Jitem açıklaması komuta kademesinin Fenerbahçe resmi sitesiyle epey bir etkileşim içerisinde olduğunu gösteriyor; demek ki etkilenme tek yönlü değil karşılıklıymış. Genelkurmayın ”Jitem diye bir birim yok” açıklaması bizim resmi sitedeki doğru ya da yanlış her haberin yalanlama üslubuna ne kadar da benziyor. “Jitem’le ilgilenmiyoruz” diye bir başlık atsalar daha bir şık dururdu sanki. Çok şükür yıllardır içimizi karartan bizi derin süphelere garkeden Jitem’in olmadığını öğrendik meğer yıllardır toplum olarak paranoyakmışız. 17.000 fail meçhul cinayeti de “maksadını aşan talihsiz bir olay” diye değerlendirelim. Güçlü Ordu Güçlü Türkiye ne de olsa. Arz ederim.



13 comments:

  1. Ortega dedi ki...

    Onu iyi dedin bak. Güçlü Ordu güçlü Türkiye. Padişahım çok yaşa kabilinden.

  2. Adsız dedi ki...

    17bin faili meçhul ne oluyor.öldürülen teröristlerde mi bu sayının içinde

  3. PVH dedi ki...

    Halbuki google'da arayinca 5 saniyede cevabi bulunabiliyor, degil mi?

    http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?id=16742520

    arastirmadan yorum yazilmasini ikinci bir emre kadar durdurdum.

  4. Adsız dedi ki...

    Harbiden kaynağınız çok sağlam.hadi neyse sözlük aleminde başarılar.

  5. PVH dedi ki...

    Sozluk neyse de orada dgm kayitlari verilmis kaynak olarak, insan bari ona bakar. Bu tiplerin soyleyecek sozleri kalmadiginda basarisiz komedi yaparak "ortami boylece terk ederim" diyerek kacip gitmelerini, bir kere bile "eh haksizmisim" dememelerini ayri bir seviyorum. Keyifli.

  6. sinek valesi dedi ki...

    Jitem ve faili meçhul cinayetler olayına 1001 yorum getirmek istemem, lakin; Genelkurmay "Güçlü ordu Güçlü Türkiye" sloganını kullandığından bu yana tam 4 ay geçti. aradan geçen 4 ayda normal şartlarda her daim güçlü olmasını dilememiz gereken(coğrafi konum gereği, zira isviçre'de yaşamıyoruz) ordumuz günden güne güçsüzleştirilmekte. belki bundan bir kaç yıl sonra okunduğunda bu slogan son derece şövenist gelecek. ancak günün şartlarında değerlendirildiğinde çok da abes bi slogan değil bu, zira o kurumun mensupları açısında olayı düşünün bir de. kişisel çekişmeler yüzünden gün geçtikçe kan kaybetmektesiniz ve gücünüz birileri tarafından tüketilmeye çalışılmakta.... ha bu yorumun futbol bloğunda fenerbahçe'yle ne alakası var, ben de bilemedim, sadece içimden geldi =)

  7. PVH dedi ki...

    @sinek valesi,

    Digerleri senin yorumun, onlar uzerine derin bir tartisma baslatmak niyetinde degilim fakat "Fenerbahce ile ne ilgisi var?" sorusuna cevap vereyim. Fatih zaten yazida belirtmis. Daha once Fatih'in TSK'nin dilinin spor kuluplerinin diline ne kadar benzedigine, ayni retorigin yonetimi tepeden inme goren, baskici zihniyetin elinde ulke yonetimi icin de, spor kulubu yonetimi icin de kullanabildigini anlatan bir yazisi vardi. Burada da ters bir etkilesim olmus, bizim kulubun yaptigi yalanlamalar bu sefer TSK'nin dilini etkiliyor demis esprili bir yaklasimla. Zaten 2 senedir agirlikli olarak Fenerbahce ile ilgili yaziyoruz fakat tum yazilarimiz da sadece kulup uzerine degildi, boyle bir amaca hizmet etmesi de gerekmiyordu fakat yine de bu yazinin daha onceki bir yazi ile bahsettigim ilgisi var. Daha onceki yazi direkt bir yonetim elestirisi zaten, o yuzden Fenerbahce ile alakali.

  8. sayerlack dedi ki...

    Jitem varsa Jandarma Komutanlığında olur.Jandarma Genelkurmaya bağlı değildir.İçişleri bakanlığına Yani hükümete sormaları lazım.Genelkurmaya sorarsan alırsın böyle soruya boruyu atasözünü söylemiş!

  9. aşkın dedi ki...

    Sayerlack deme yahu demek iki başlı askeri sistemimiz varmış ve Allah'a emanetmişiz.
    Ona bakarsan Genelkurmay da Başbakanlığa bağlıdır.
    Konuya dönecek olursak kaplumbağa hızında gelişmeler..Yok sayıldı, varlığı kabul edildi, günahları da ayyuka çıkınca bu kez dışlandı.
    Tamamı 2010'da ancak bitti.2020'de belki yargılamalar olur, 2030'da sonuçlanır ve yaş haddinden kimse ceza almaz.
    Hazır elim klavyeye değmişken sinek valesi arkadaşa da bir ekleme:
    İran mıyız, Kuzey Kore miyiz?
    Hem Nato'ya üyesin, ABD müttefikisin hem de halen komşu tedirginliğindesin.Tam da bu sebeplerden bahsettiğim üyelik ve müttefikliklere sığınılmadı mı?
    Bununla ilgili güzel bir deyim vardır:
    Ne emmeye geliyor ne gömmeye..

  10. sayerlack dedi ki...

    Aşkın senin dediğin kişileri hapse atarsak aşağıdakilerden hangisi oluruz?

    Tam bağımsız güçlü bir devlet
    Ekonomi alanında bağımlı bir devlet
    Ekonomi ve siyasi alanda bağımlı bir devlet
    Ekonomi, siyaset ve askeri alanda bağımlı bir devlet
    Her alanda bağımlı tam sömürge ülkesi

  11. PVH dedi ki...

    Hukuksal surecte suc degerlendirilirken ve ceza verilirken cezanin yan etkilerini inceleyerek ona gore sekillendirmek de mi varmis?

  12. Adsız dedi ki...

    Aynı yargı tarafından AKP kapatılmazken DTP kapatılıyorsa, evet cezanın yan etkilerini inceleyerek ona gore sekillendirmek de oluyormus

  13. axel dedi ki...

    "jitem yok, cunta yok, cunta yok, eylem planı yok" böyle bir orduya sahibiz işte.. Sıkıntı sanırım bizim orduda hiç bişey olmamasında...

Yorum Gönder