Trabzonspor 0 - Fenerbahçe 1
TSL 22/12/2009


NTVSPOR ve Ajanslar
Bizim millet değişik. Şenol Güneş ile Fenerbahçe isimleri yan yana geldiğinde hep 13 yıl öncesi akla geliyor. Yahu o maçtan bu yana bir sürü şey değişti. Şenol Güneş, dünya üçüncülüğü kazandı. Kore’de önemli işler yaptı. Şimdi hala o maçı hatırlatmanın ne anlamı var? Güneş’in artık o maçın intikamını alma gibi bir düşüncesi olabilir mi?

Fenerbahçe, ilk yarıyı lider kapatabilmek için kazanmak zorunda. Roberto Carlos gidince Andre Santos gerçek yerine, sol beke geçmiş. Özer, Alex, Emre ve Mehmet’i aynı 11’de görmek önemli. Trabzonspor ise Şenol Güneş havasıyla peş peşe galibiyetlerle geliyor maça. Kazanırlarsa zirveyi iyice takibe alacaklar.

5. dakikada Güiza ceza alanı dışından füze gönderiyor. Güneş’le kaleyi devralan Onur’un müdahalesi ve direk. 8’de Cristian’ın ara pasını Güiza kovalıyor. Onur çıkıyor kaleden. İspanyol iyi dönemiyor ve pozisyonunu kaybederken kaleciye nişanlıyor. 10 dakikalık bocalamanın ardından Trabzonspor oyunu dengeliyor. 24’te Gabric’in yaydan vuruşu az farkla dışarı gidiyor. 32’de Alex soldan iniyor. Ortaya çıkarıyor. Güiza’nın karşısında boş kale var. O da ne! Top Rize il sınırına gidiyor.
Haberin devamı ↓reklam

İkinci yarı pozisyonla başlıyor. Alanzinho, Şenol Güneş’le daha güvenli. 47’de topla hızlı geliyor. Umut’a aktarıyor topu. Onun kontrol edemediği top, savunmaya çarpıp sağda Colman’ın önüne düşüyor. Uygun fırsat auta gidiyor.

Bu maçta Güiza’nın gol atacağını tahmin etmek zor değil. Bu kadar pozisyon verilmez bir oyuncuya. 56’da Gökhan'ın tacını Alex kafayla Okçu'nun önüne indirdi. İspanyol, kaleciyle karşı karşıya bu kez affetmedi: 0-1.

Golden sonra kendi sahasına gömülen Fenerbahçe karşısında Şenol Güneş bütün riskleri aldı. Alanzinho ve Umut'la da çok yaklaştılar beraberliğe. Ancak özellikle son 10 dakika adeta teslim oldular. Ve büyük ihtimalle de ikinci yarıda öbür sezonun planlarını yapacak Şenol hoca.

Zor anlar yaşadı belki Fenerbahçe son bölümde ama liderliği geri aldı Trabzon'da. Herhalde Fenerbahçeliler o peş peşe 3 yenilgiden en az birini lehine çevirebilse neler kazanabileceklerini biliyorlardır.


0 comments:

Yorum Gönder