Bir Takım İnternet Faaliyetleri


papazincayiri

Biraz aksattık işleri, herkesin yoğun dönemi aynı zamana denk gelince böyle oldu. Aslında halka hizmet hakka hizmettir prensibiyle gece gündüz değerli halkımız için çalışıyoruz. Örneğin internette ne kadar sosyal iletişim aracı varsa hepsini etkili biçimde kullanıyoruz. Sağ tarafta twitter ve friendfeed linklerimiz var. twitter'ı uzun zamandır kullanıyorduk zaten, blog yazılarını listelemek ve bloga yazı olmayan diğer kısa mesajları da araya eklemek için kullanışlı oluyordu. friendfeed de henüz twitter kadar popüler olmasa da daha interaktif bir iletişim imkanı sağlıyor, onda bir topluluk ruhu var.

Geçtiğimiz aylarda da tumblr adında bir servis keşfetmiştik ve sadeliğiyle gönlümüzü çelmişti. tumblr adresimiz de http://papazincayiri.tumblr.com oldu. Burayı da yazısız fotoğrafları arşivlemek için, yazı olamayacak kadar kısa mesajları göndermek için kullanacağız. İlk yazımızı yazarak onun da açılışını yaptık. Buraya gönderdiğimiz postlar da sağ üstteki twitter kutumuzda görünecek, yani blog içinden orayı da takip edebilirsiniz. Servislere bu şekilde görev dağılımı yapmamız iyi mi oldu emin değilim. Her servisi kendi amacına uygun kullanıyoruz, böylece örneğin blogda içeriği olmayan bir fotoğraf görünmüyor, onun yerine tarifi daha net, açıklayıcı, fotoğraflı, uzun yazılar blogda oluyor, kalan kısa yazılar, fotoğraflar başka servislerde sunuluyor. Dezavantajı da gönderdiklerimizin dağılmış olması ve takibinin biraz daha zorlaşması. Gerçi her gönderdiğimizi twitter'dan takip edebiliyorsunuz, o açıdan bir sorun yok.

Bizim dışımızda da gelişmeler var internette. Birkaç ay önce Fenerbahçeli bir voleybolsever tarafından attack line adında bir voleybol blogu açıldı. Sadece Fenerbahçe Acıbadem değil bütün takımlarla ilgili haberler var. Fenerbasket birkaç aydır aktif biliyorsunuz. Attackline blogunun yazarı alde aynı zamanda fenerbasket'in voleybol kısmına da önemli katkılar vermeye başladı. Özellikle Fenerbahçe Acıbadem'in ayrıntılı istatistiklerini merak edenler oradan takip edebilirler. Voleybolla ilgili genel bilgilerin ve istatistiklerin ayrıntılı açıklamalarının bulunduğu bir bölümde var. Voleybolu takip edenler veya etmek isteyenler için attackline ve fenerbasket resmi siteden çok daha başarılı. Fenerbaskette ayrıca eğlenceli bir tahmin ligi var. Senede birkaç adet lig düzenlenecek ve ilk ligin sonlarına gelindi. Her ligin sonunda Fenerbahçe forması, basketbolla alakalı kitaplar gibi hediyeler verilecek. Daha önce haberiniz olmadıysa siz de ikinci lig başladığında ona katılabilirsiniz.

Bir de artık Tanjeviç'e tahammülü kalmayan basketbolseverler bir blog açmışlar http://tanjevicistifa.blogspot.com Girip Tanjeviç'e sayıp sövün, yol verdim.


0 comments:

Yorum Gönder