Mario Strikers Charged


mario

Mario işten dönmüş, yorgun argın, sabahtan beri koşuyor, bazen kaplumbağa sırtına da çıkıyor ama kolay iş mi kaplumbağa sürmek? Uzun uzun gitmiş, ateş atan böcüklerle kahramanca savaşmış ama sonunda gittiği yer 2. turun sonu olmuş, Mario daha ne kadar gidecek bilmiyor ama uzun yol var. Uzatıyor ayağını, açıyor televizyonunu. Prenses kaprisli, prenses sarayda yaşıyor, prensesin istekleri bitmek bilmiyor, tesisatçılık ve gün boyu kaplumbağa üzerinde prenses kurtarıcılığı yetmiyor o kadar masrafa. Mario ek iş bulmuş, spor yorumculuğu yapıyor. Şikayetçi değil Mario, keyif alıyor. Her akşam eve geliyor, ayağını uzatıyor, izliyor maçını yazıyor yorumunu. Prenses o göbek küçülecek dediğinde bir hafta bira içmemiş ama şimdi çaktırmadan yine içiyor, maç birasız olur mu diyor Mario.

Mario açıyor televizyonunu, spor programlarını izliyor o gün. Televizyonda Mushroom Kingdom milli takımının gelecek maçıyla ilgili yorumlar yapılıyor. Mario birasından yudumlarken kafa sallayarak, bazen de sallamayarak izliyor. O gün Luigi de gelmiş, Luigi Ramazan olduğu için bira içmiyor, daha hassas o konularda Luigi, öyle biliniyor. Mario tam Luigi'ye yengesinin hatrını sorarken telefon çalıyor. Mario "hayırdır bu saatte arayan kim" diyor açıyor telefonu. Telefonda Mushroom Kingdom milli takımı teknik direktörü Bowser, namıdiğer King Koopa, yani bizim buralarda imparator. Mario açıyor telefonu, imparatorum nasılsınız diyor. Sonra Mario'nun yüzünde bir gerginlik oluyor, Luigi anlıyor, Luigi akıllı adam. Luigi kulağına fısıldıyor, "handsfree'ye al"... Mario anlamıyor o ne lan diyor, "şu telefon ahizesi tuşuna bas" diyor, "ha tamam lan ben de bu ne diye merak ediyordum" diyor Mario. Luigi imparatorun sesiyle irkiliyor

"Mario, dün televizyonlara çıkıp konuşmuşsun, benim için attığı ateş düştüğü yeri yakar diyormuşsun olm" diye bağırıyor imparator. Mario sinirli ama prensesi düşünüyor, aklıselim bir yazarım ben diyor, sakinleşiyor.

"Yok efendim, ben bu maçta demir atan kaplumbağalarla oynarsak gol atamayız bence" dedim diyor. Mario yapıyor bu işi ama vasat işte, neyse konu o değil.

"Lan Mario, olm akıllı ol" diyor imparator.

"Hocam üçüncü işim bu, yorgunum zaten, prensesin kaprisleri bitirdi beni, bir de sen üzerime gelme, bir de iyi günde ara" diyor Mario.

İmparator sinirli "Bıyığını s**erim Mario" diyor, "Bıyığını s**erim". Mario üzülüyor, prensese söv ama bıyığıma yine sövme diyecek oluyor ama diyemiyor, Mario çöküyor, Mario itiraz bile edemiyor, Luigi teselli edecek söz bulamıyor. Mario kaplumbağadan dayak yediği, prensese bir adım kala köprüden düştüğü anlarda yediği küfürleri hatırlıyor, gülümsüyor, senelerdir her şeyime küfür ettiler diyor ama bıyığım diyor, yere çöküyor... Mario bırakıyor...


1 comments:

  1. Adsız dedi ki...

    Böyle lafa anca böyle bir yazı giderdi zaten :). Çok başarılı.

Yorum Gönder