Peki Emre'yi Neden Kabullenelim?


emre

Önce sapla samanı ayırmak gerekiyor. Yanlış kurulan argümanları derleyip önümüze koyunca doğru argümanları sadeleştirmiyor bunlar. İkna edici bir şeyler duymak istiyoruz ve duyamıyoruz. Emre adı Emre olduğu için veya Galatasaray'da oynadığı için istenmiyor değil, Emre bugüne kadar sahada yaptıklarından dolayı istenmiyor. Biz böyle futbolcuları istemiyoruz diyen insanlar var, onların iyi Fenerbahçeli olmadığı ve Emre'yi bağırlarına basmaları gerektiği söyleniyor. Pekâlâ ama neden?

Birincisi, Emre Galatasaray'da forma giydiği ya da Galatasaraylı olduğu bilindiği için istenmiyor değil, hatta alakası yok. Bugün gidip Song'u transfer etsek kimse aynı nedenlerle tepki göstermeyecektir, belki yaşlı olduğu için istenmez ama o kadar. Yozgatlı da bu takıma Galatasaray forması giyip geldi, tek bir itiraz duyan var mıydı? Olayların basına yansıyan kısmı var, yansımayan kısmı var. Emre'nin Kadıköy'e son geldiği maçı dün gibi hatırlıyorum. Maç öncesi bütün stad Emre'ye küfür ediyor. Olayı "pis, kaka fanatikler, hep küfür hep küfür, ancak ana bacı küfür ederler zaten" diyerek açıklamak bizi yine konudan saptırıyor. O kadar futbolcu varken aralarında birkaç tanesine küfür edilmesinin sebebi yine taraftarın Emre ismine özel bir antipati duymasından değil. Bakın, bu "çok profesyonel ve yetenekli" futbolculardan Emre, yakın zamanda Hasan Şaş, Sabri ve Arda maçtan önce ısınmaya çıktıklarında tribünlere mutlaka el kol hareketi yaparak çıkarlar. Oyundan alınırken başka bir hareket yaparlar. Ayhan gol sevinci için eski takımının taraftarına koşar orta parmağını gösterir. Yani bu "profesyonel" adamlar transfer dönemi dışında pek de profesyonel davranmazlar. Hatta bu hareketleri kendi taraftarları tarafından çok tutulur, ruhlu adam olurlar bir anda. Tribünün belli oyunculara sürekli küfür etmesinin veya tepki göstermesini "abi adam Fenerli, her Galatasaraylı futbolcuya söver"le açıklamak tribünün T'sini bilmemeye işarettir. Bu kadar sene tribündeydim, Hakan Şükür'e tek tük tepki dışında bir tepki görmedim, üstelik o adam Sabri'den, Emre'den, Arda'dan daha fazla Galatasaraydır, daha fazla Galatasaraylıdır. Torinolu Şaban diye pankartlarla takılmıştır tribünler Hakan'a ama aynı tribünler tüm stadı tek ses p** p** p** Emre diye inletmiştir. Bu muamele pek az futbolcuya nasip olur.

Bununla da kalmaz. Geçtiğimiz seneler çıkan Emre'nin Fenerbahçe'ye transferi haberlerinin ardından Emre ile bir röportaj gerçekleştirilir. Emre "Türkiye'de oynayacağım takım Galatasaray'dır" der. Bunun "İşim olmaz Fenerbahçe'yle" demekten farkı yoktur ama profesyonellik icabı bunu da unuturuz. Muhtemelen "profesyonel" topçu Emre de o sırada profesyonel olduğunu ve işi gereği her takımda forma giyeceğini unutmuş olmalı, bizde de işi gereği oynuyor gerçi ama... Tabii buna karşı getirilen "Baliç de kefen giyerim Gs forması giymem" demişti savunması var ama bağlantısı nedir çözemiyorum. Aferin Baliç'e, ama sonra gitti Galatasaray'a, eee bu ne anlatıyor bize, isteyen istediğini yapar sonra da istediği takıma gider, biz paşa paşa kabullenmeliyiz mi demek? Ben bağlantıyı kuramıyorum, kuran varsa beri gelsin anlatsın bize de.

Bu takıma Tümer de geldi, Fatih Akyel de geldi diyenler var. Canım kardeşim şunun şurasında zaten 300 bilemedin 400 kişiyiz zaten Emre gelmesin diyen. Bu adamlar da ne Tümer'i ne Fatih Akyel'i bağrına bastı. Yönetim birisine forma veriyorsa biz o dakikada o adamın hayranıyız diyen onbinlerce insan Emre'yi de bağrına basacak ama "ulan herkes yapıyor siz de yapın o zaman" diye bir argüman da olmaz. Biz onları da alkışlamadık, onların da adını bağırmadık, Emre'yi de istemiyoruz, hem de aynı nedenlerle. Fatih Akyel sırf Fenerli diye adam döverken, Tümer takımımıza göt oğlanı derken ne hissediyorsak Emre yan hakeme "ananı Fener mi ..." diye küfür ederken de aynı şeyi hissediyorduk. Sevmiyoruz bu adamları, takımımızda görmek, alkışlamak istemiyoruz. Daha inandırıcı olmak için sekiz ünlem yanyana koymama gerek yok sanırım, bu kadar anlaşılması kolay nedenlerle istemiyoruz.

Hayır seveceksiniz diyen, benim yukarıda yazdıklarımı yazanlara "Fenerbahçe'ye zarar veriyorsunuz" diyen, hatta Emre'yi istemedikleri için kamuoyu yaratmaya çalışanları Galatasaraylı olmakla suçlayanlar var. Suç bu kadar ciddi olduğuna göre bir nedeni de olmalı. Fakat bir neden duyamıyoruz. Aynı cevap yüz kere, bin kere, yüz bin kere yazılıyor "Fenerbahçe forması giydiği gün bize desteklemek düşer". İkna edici değil, hiç değil... Bu adam Kadıköy'e her geldiğinde taraftara eliyle koluyla hakaret etmiş, maç sonrası otobüslerden inip Fenerbahçeli dövmeye çalışmış, Fenerbahçe'ye küfür etmiş, sonra teklif aldığı Fenerbahçe'yi küçümsemiş bir adam... Bu adam İsviçre Milli maçında Türkiye'yi yerin dibine sokan görüntülerin baş kahramanı. Bu adam gol atıp basın tribününe kolunu sokan adam... 3 ay önce her türlü karaktersizlik ve ahlaksızlıkla suçlanırken bugün "Artık formamızı giyiyor, alkışlar Emre'ye" olan adam. Bu kadar basit mi?

Bakın anlatıyorum beş paragraftır, ne kutsal forma, ne ulu Yoda dedim. Fenerbahçe tribünlerinin sakinleri bu adamı istemiyor, nedenlerini tek tek yazdım, ama gelecek cevap yine "ama artık o bizim formamızı giyiyor" olacaktır. Bu savunmanın sahiplerine Fatih Terim ya da Hakan Şükür'ü ister misiniz diye sorsak "Yok artık, işimiz olmaz o adamlarla" olur, emin olun böyle olur. Peki Emre ve Hakan Şükür'ün veya Fatih Terim'in farkı nedir? Hakan Şükür Emre'nin vukuatlarına bakınca daha masum değil midir? Bu mantığın varacağı son nokta "kim formayı giyerse giysin ona destek olalım, onu kabullenelim" değil midir? O zaman sırada Sabri ve Hasan Şaş ve hatta forvet sıkıntısını gidermek için Nouma var diyebilir miyiz? İmza attırılan futbolculara giydirilen "Bir gün herkes Fenerbahçeli olacak" şapkasının Katolik rahibi gibi günahlardan arındırma yeteneği mi vardır? Nouma gelince de ona aynı sloganları yazan don mu giydiririz eli şeyinde dolansın diye?

Futbol endüstriyeldir, sinema da, müzik de endüstriyeldir. Müzik sektöründe bağımsız plak şirketlerinden albüm çıkaran gruplar vardır. Bunlar ufak çaplı konserler verir, demolarını ucuza satarlar ve sadık hayran kitleleri her konserlerine gider, eğlenir, kafa dağıtır, uçar, konserden sonra beraber oturur hamburger yerler. Bu grupların bazıları sadece bu keyfi kaybetmemek için seslerini duyurduktan sonra bile büyük şirketlere geçmez, ufak konserlerle, aynı hayran grubuyla takılmaya devam ederler, çünkü onlar için müzikten alınan keyiftir müzik yapmanın amacı. İşte tribünde Sivas, Kayseri, Diyarbakır demeden Fenerbahçe'yi takip eden, Fener için Trabzon'da ölümle dans eden adamların da takımlarıyla ilişkisi bu sadık hayran grupları gibidir. Bu gruplar ünlü olur da büyük şirketlerle plak çıkarmaya başlarlarsa yalılara yerleşir, uluslararası konserlere çıkarlar, kendilerini ünlü yapan o sadık grupla bağları kopar, o insanlar da artık takip edemez olur zaten. Fenerbahçe'nin büyümesini, endüstriyel futbolda söz sahibi olmasını herkes ister ama bunları yaparken sadık hayran kitlesinden koparsa işte o zaman beş senedir şikayet edilen tribünler çıkar ortaya. Diğerleri de bu azınlıkta kalmış kitlenin futbol ve Fenerbahçe'yi nasıl ve neden izlediğini anlamadan ancak suçlarlar, mantık basittir onlar için "Fener forması giyiyorsa, yönetim istiyorsa boynumuz kıldan incedir". Fenerbahçe'den keyif alan ve başarıdan keyif alan insanları ayıran ince çizgi de burada başlayıp burada bitiyor işte, salt Fenerbahçe'den keyif alan ve bir avuç kalmış kesim eriyince ve Türkiye'nin istikrarsız ekonomisinde takım birkaç sezon başarı alamayınca o zaman bu profesyonellik nelere mal olur göreceğiz. Biz hâlâ Emre'ye "Emre Cimbomun anasını ..." tezahuratını yapmak için geçerli neden bekliyoruz, duyamıyoruz.

Not: Olur da birkaç kişi okursa diye: Bu transferden sonra sürekli "Bir gün herkes Fenerbahçeli olacak" cümlesini görüyoruz ve göreceğiz. Bir, bir gün ayrı yazılır; iki, herkez diye bir kelime yoktur; üç, Fenerbahçe'li şeklinde değil Fenerbahçeli şeklinde yazılır. Sonuna da nokta veya ünlem konulabilir fakat üç ünlem, sekiz ünlem, yirmi iki ünlem de konulamaz çünkü böyle noktalama işaretlerimiz yoktur.


35 comments:

  1. Donnie Brasco dedi ki...

    muhteşem bir yazı
    her kelimesine imzamı atabilirim
    yardımcı hakeme ayrıa "ananı fener mi s.." demişti bu küfürden hareketle ne oldu da Emre gelmeyi kabul etti acaba
    neyse terbiyesizleşmeyeyim :)
    Emre ayrıa Cumhuriyet düşmanlığından ceza yemiş birinin militanıdır
    Fenerbahçe böyle futbolcuları barındırmamaya çalışan bir takımdı
    sırf iyi oyuncu diye Cumhuriyet Düşmanı birinin alınması Gazi'nin kulübüne yakışır mıydı
    ama öte yandan Hakan Şükür gibi bu konuda en meşhur futbolcuyu Emreden daha çok tercih ederdim
    çünkü Hakan hakikaten de beyefendi birisidir en azından
    Emre Türk futbolunun en şımarık en ahlaksız futbolcusudur
    çabucak şöhrete ulaşınca oturma organının yerden yüksekliği de arttı

    iki üç ay önce küfrettiğimiz birisini şimdi alkışlayacağız ne güzel
    ben Milli Takımda kaptan olmasından bile utanıyorken şimdi Fenerli oldu
    uzatmayayım son olarak
    Faruk Sürenin açıklaması vardı geçen gün
    Emrenin ahlaksızlıklarından bahsedip arkasından "hakettiği yere gitti " diye bitirdi
    bu biz Fenerbahçelilere dokunmuyor mu hiç

  2. PVH dedi ki...

    Küfürün düzeltilmiş versiyonu için teşekkürler Donnie Brasco, ben de düzelttim yazıda.

  3. Donnie Brasco dedi ki...

    yok estağfurullah niyetim ukalalık değildi :)
    ben onu "da" hatırlıyorum;onu demişti diye demediydim :)
    Emre'nin futbol sahalarındaki "artiz"liklerini anlatmaya sayfalar yetmez zaten
    Dünya Kupasında kameraların tespit ettiği hakeme edilen küfürleri var mesela
    yani şimdi bu adam aynı bildiğimiz Emre değil mi
    hatta daha da şımarmış hali
    peki Galatasaray forması giymeyeceği gibi 5-10 sene evvelinin hakemleri de yok
    ettiği ilk küfürde "haklı olarak" bu defa kırmızıyı basacaklar

    son olarak malesef şu küfre döneyim
    eskiden bize gol atanları alırdık şimdi ise küfredenleri

  4. PVH dedi ki...

    Donnie Brasco, ben yanlis hatirlamisim, senin versiyonun dogru, o yuzden belirttim, kufurde nesne oldugumuzu saniyordum ama ozneymisiz, cok da onemli degil zaten.

    Fanatik'te Ebru koksaldi cok net bicimde anlatmis, bir gun daha beklesem bu yazinin uzerine yazamazdim zaten

    "Üç yıl önce Emre transferinin suya düşmesi Fenerbahçe adına inanılmaz şanstı. Gözü kara biçimde, karşılığı alınamayacak miktarda para teklif edilmişti. Alex’in üstüne çıkılacaktı.

    Anlaşılan defter kapanmamış. Oysa 3 yıl önceki Emre şimdikinden iyi durumdaydı. Zirvedeyken takımın en önemli adamı olacak uluslararası çapta yapıya sahip, ama unvanı kısa bir dönem için taşıyabildi. Inter’den Newcastle’a gitmek geri adım atmaktı.

    Artık sezonu sakatlıklarla geçiren, 3 maç oynayıp aylarca forma giyemeyen, giyse de ortalama 50 dakika ayakta kalıp bunun da çok kesik ve kısa dönemlerinde eski günlerini anımsatan, ağızlara bal çalarak idare eden bir profil.

    Milli takımda Fatih Terim usulü motivasyon yöntemleriyle zaman zaman parladı, az ve aralıklı maç oynama avantajını kullandı, ama aslında ingiltere’deki bir var bir yok Emre’den farklı değildi..

    Performansı bu kadar güvenilmez, belirsiz, sezonun yüzde otuzunda aynı düzeyde oynasa başarı sayılacak futbolcuya senede yaklaşık 3.5 milyon Euro vermek (resmi değil), hele maç başına olmazsa futbol aklına terstir. Aziz Yıldırım’ın resmi derginin haziran sayısında dediği “Transferde yatırımı yapmak gibi, o yatırımın geri dönüşü de önemlidir“ ile çelişir.

    Transferi makul kılabilecek gerekçe yaşı ve yabancı kısıtlaması. Onu yeniden yaratmak istedikleri belli. Ama Fenerbahçe’nin geleceğini teslim edeceği futbolcu mu? Ya da Avrupa’da başarı telaşının kilidi mi? Değer mi?

    Diğer yan sebep de Galatasaray’ı şoka sokacak sembol ismi almak düşüncesidir. O bayalığı da çoktan aştı Fenerbahçe yönetimi.

    Gelelim diğer yaman çelişkiye. Fenerbahçe daha önce de karakterine ters futbolcular aldı. Ama Emre, mücadele ettikleri felsefenin ve dönemlerin sembolü. Futbol oynamaya çalışan, çirkeflik yapmayan, hiçbir şeyin bedelini rakipten çıkarmayan, teknik direktörleriyle bu konuda titizlik gösteren, bozacak herkesi eleştirip uyaran zihniyetin tam zıddı. Milli takım kaptanı olarak yaptığı el kol hareketlerine ve İsviçre olaylarına şaşırmadığımız adamdır Emre.

    Fenerbahçe’nin kontrol edilemeyen ve yönetilemeyen tek kurum olduğunu söylüyoruz. Eski günleri geride bırakıp, iktidarların nüfuz edemediği tek kulüp. Zira kendi potansiyeliyle ayakta kalabiliyor. Galatasaray yönetimi gibi menfaat için politize olmak zorunda değil. Taraftarlık bu ülkede kimlikleri dışarda bırakmak demektir. Ama istemeseniz de daha önce kimsenin aklına bile gelmeyen tartışmalar başlayacaktır. Emre’nin kimliği ve çevresi, futbolculuğunun önüne geçti.

    Fenerbahçe yönetimi bunu değiştirmek, sınırları çizmek ve kontrolü kaybetmemek zorunda. Bu hiç de kolay değil ve aksi ağır sonuçlar doğurabilir. Emre’yi isteyenlerin bir kısmı için ilk gerekçe onunla aynı görüşü paylaşmak olacak. Tümer ise sadece Beşiktaş ve Fenerbahçe açısından taraflar yaratmıştı."

    http://fanatik.ekolay.net/Fanatik/Default.aspx?aType=Column&catid=34&articleid=108608&authorid=52

  5. PVH dedi ki...

    Üst üste anlamadığım yorumlar geldi, emre yazmışsın, ders vermeden önce Emre yazmayı öğren şeklinde, yazıyı aradım taradım emre yazdığım yeri bulamadım, sonradan anladım ki başka bir yerde yazıya referans verilmiş ve orayla ilintiliymiş yorumlar. Jeton geç düştüğü için ben bu yorumları anlayamadım o yüzden onaylamadım, kusura bakmasın yazanlar.

    Şimdi saat farkınının avantajını da kullanarak burası coşmadan önce bir kaç cümle daha ekleyelim ki aynı şeyler tekrarlanmasın, tartışılacaksa fikirler tartışsın. Öncelikle bu blog Emre olayıyla alakalı yayın yapan veya tek bir görüşü yansıtan bir yayın organı değil. Arkadaşlarla aklımıza Fenerbahçe gelince bir de şu köşeye koyalım orada dursun diye açtığımız bir blog. Mesela başka bir yazar aethewulf
    http://papazincayiri.blogspot.com/2008/06/ilk-imza-emre.html
    yazısıyla konu hakkında tamamen farklı görüşleri olduğunu dile getirmiş. Hatta konu üzerine bugün onunla konuştuk, bana "PVH yazını okudum ve sana cevaplar hazırladım dedi". Belki canı sıkılır o da yukarıdakilerin tam tersini savunan bir yazı yazar. Yalnız onunla yaptığımız tartışmadan şunu çıkardım, benim yazım eksik olmuş, o eksikleri tamamlamak gerek.

    Öncelikle aethewulf bana dedi ki sen cevap istiyorsan sana bir cevabım var. "21 yaşında yaptıklarından dolayı suçluyorsun bu adamı, 7 sene önce senin hiç mi hatan olmadı?" dedi. Haklıydı. Hem mesela Tuncay gol attığımızda Galatasaray tribünlerine gidip sus yapınca "helal lan adama" diyoruz veya bir baba hindi çektirince hepimiz hindi oluyoruz da neden sadece Emre çirkef oluyor, demedi ama ben bu karşı argümanı onun söylediklerinden çıkarmıştım bile çoktan. Biraz ilkesiz değil miydi bu duruş?

    Aslında itiraf etmek gerekir ki derdimiz adamın fair-play ruhuna uygun oynaması falan değil. Derdimiz özel olarak Emre de değil, Ebru Köksaldı'nın yazdığı gibi biz 4 sene üst üste şampiyon olan Fatih Terim takımı ekolünün en önemli temsilcilerinden birisini transfer ediyoruz. O ekol ki 10 senedir isyan ettiğimiz, bizi her türlü haksızlığa uğratıyor diye şikayet ettiğimiz, düşününce aklımıza "90'da penaltı, Arif yere yattı" tezahuratını getiren ekol.

    İşte bu nedenlerle bazı taraftarlar duygusal yaklaşıyor, Emre'yi istemiediklerini dile getiriyor bu insanlar. Bu taraftar kesimi de son paragrafta yazdığım hayran kitlesi gibi. Sakın bu da yanlış anlaşılmasın. Oradaki örnek bu insanlar herkesten iyi taraftardır demek değil. Bazı taraftarlar diğerlerinden farklıdır ve Fenerbahçe'yi başka türlü algılıyorlar ve bu transfere de duygusal yaklaşıyorlar demek. Yoksa elimizde taraftarlıkölçer yok birileri gibi. Herkesin Fenerbahçe'yi veya tribünü algısı bir değil ve başka insanların Emre transferine karşı çıkması onları sizden kötü yapmıyor demek istiyorum kısaca.

    Bir de Fenerbahçe'ye zarar veriyorsunuz tepkileri var. Forumlarda, sitelerde görünen o ki bu transfere destek büyük. Ayrıca daha 2 sene önce "Hep Galatasaray'la anılmak isterim" diyen Emre'yi ikna edebilen her ne ise çok kuvvetli bir neden olduğu belli ve 3-4 tane internet sitesi veya yazısı yüzünden ona zarar vermek pek gerçekçi bir senaryo değil. Gelecek ve oynayacaktır, bizse bir avuç insan böyle transferler istemiyoruz ve bunu duyurabileceğimiz tek mecra internet.

    Not: Bu da not ile ilgili not, kimseye Türkçe dersi değil o tabii. Bu yazıda da onlarca anlatım bozukluğu ve imla hatası bulunabilir. Küstahlık gibi algılanmasın, ama yıllardır Fenerbahçelilerin kullandığı bir slogan ve şu sıralar her yerde karşımıza çıkıyor, ciddi anlamda birkaç kişi okur da bariz yazım hatalarını düzeltir diye koydum.

  6. Adsız dedi ki...

    Tarihde nice gs liler fenerli, nice fenerliler gs li olmustur. Kafa tasci milliyetciligi sevmedigim gibi, sizin gibi taraftarida sevmem, ve inaniyorum benim gibi milyonlarca kiside sevmiyordur. Insanlari birbirine düsürmekden, kiskirtici tavir koymakdan baska bir sey degil sizlerinki. Arastirsak seni, hasbel kader Fenerli olmussundur. Ancak unutmamak gerek, Ben fenerliyim demekle olmyuor bagzi isler.

  7. Adsız dedi ki...

    Emre'yi alabilmek Fatih TERİM in,stad nöbeti tutan Sabri,Necati ve diğerlerinin de alınabileceğini gösterir ki bence Fenerbahçe duruşu diye bir şey kalmamış demek ki.Hatta diğer isimler Fenerbahçe'ye karşı daha az günah işlemiş kişilerdir diye düşünüyorum.Fenerbahçe'yi bu duruma düşürmeye yönetimin dahi hakkı yoktur.

  8. Adsız dedi ki...

    Bakın sayın arkadaşlar emrenin yaptıkları her ne olursa olsun burdan şu çıkıyor. Sonunda oda neyin ne olduğunu öğrendi. Ve en büyük galatasaraylı bile takımını satıp Fenerbahceye imza atabildi. Galatasarayın yaşadığı çöküntü ve emrenin tıpkı tümer gibi fenerbahcede gol attığında damarlarının cıkana kadar sevinmeyeceğini nerden biliyoruz ? Bu Çocugun babası manyak fenerli bunları neden unutuyoruz ?

  9. Adsız dedi ki...

    PVH'nin dediklerine sonuna kadar katılıyor. Emre'yi istemeyiş sebebim Galatasaraylı olması değil. Ahlaksız, kişiliksiz, terbiyesiz olmasıdır. Milli Takım kaptanlığı yaptığı maçta basın tribününe kol hareketi yapıp üstüne özür dilemeyen birini ben o formanın içinde görmek istemiyorum. İsviçre maçında ülkemizi düşürdüğü durum da malum ortada. Kimse bana gazel okumasın. İslam Çupi'nin sözünü hatırlayın da Fenerbahçe sevgisinin ne olduğunu öğrenin. Ben Emre'nin Fenerbahçe'ye kupa kazandırmasını istemiyorum. Şampiyonlar Ligi kupasını tek başına kazandıracak olacağını bilsem de istemem arkadaş yok ötesi.

    "Fenerbahçe büyüklüğü ne şampiyonluk büyüklüğü, ne kupa büyüklüğüdür. Onun büyüklüğü başka bir büyüklüktür işte, adı konamaz"

  10. Adsız dedi ki...

    çok güzel,mükemmel ifade edilmiş,trasfer haberini duyduğum andan beri bütün keyfim kaçtı,bu adam gidene kadar nasıl amç seyretcem bilimiyorum,bunun sebeblerinide bu yazı gayet güzel ifade etmiş,başakan çok bgüyük yanlızş yaptı,10 sende 4 şampiyonluk bizim, 5 gs, 1 bjk,amaöt brajlarla övünüyoruz,yarıştığımız takımlar bir yatırmış biz 4-5,hepsine amenna dedik takım yola giriyor istikrar dedik,daha gelmeden taraftarı böldü emregelince görceksiniz takımıda bölcek,yöneticilik bu değil,çok yanlızş çokkk.bu yaızyı yazana gönülden teşekkür ediyorum aynı takımı tutumaktan da grurlanıyorum.

  11. AliOs dedi ki...

    Uzun yıllar FB taraftarıydım ve uzun yıllar önce FB içinde yerleşen ilkesizliklere dayanamadığım için FB'yi ve futbol taraftarlığını bıraktım. Sonraki zaman içinde kulüp büyüdü büyüdü büyüdü ama maalesef hala ilkesizlik değişmedi. Son nokta bu transfer oldu.
    Emre gibi bir kişilik FB'ye yakışır mı? Nasıl yakıştırılır? F tipi yapılanmanın mimarlarından birisi Türkiye Cumhuriyeti ile özdeş olduğunu savunan bir kulübe hangi gerekçeler ile kabul edilebilir?
    Para herşeyi yaptırır. Tükürdüğünü de yalatır. Hadi bu adam para için profesyonelim bahanesini ileri sürecek peki yöneticiler hangi bahaneye sığınacak.
    Emre büyük transfer diyen kişilere bir kaç lafım olacak. Emre FB için büyük transfer diyorsunuz. Fenerbahçe bu kadar küçük bir takım mı? Fenerbahçe bu kadar küçük bir camia mı? Kariyeri ortada olan bir futbolcu için verilen o kadar paraya yazık değil mi?
    Çocuklarınıza bu zihniyetteki bir adamı nasıl örnek göstereceksiniz?

  12. Burak Doğan dedi ki...

    Yazılarınızı, yorumlarınızı çok beğendim gerçekten. Bu güne kadar denk geldiğim en kaliteli Fenerbahçe blogu diyebilirim can-ı gönülden..

    Hatta o kadar çok inandım ki buna, blogumda gönüllü reklamınızı yaptım resmen:) http://www.gunlerdenbugun.com/2008/06/papazn-ayr.html

    En kısa zamanda zaman yaratıp, her yazınıza yorum yazmak isterim.

    İyi çalışmalar diliyorum..

    Emre mi? Ne işi var Fenerbahçe'de ki..?

  13. Adsız dedi ki...

    Arkadaşlar burda emrenin kişiliği bizim için önemli deil burda fenerbahçenin başarsı önemlidir.

  14. Adsız dedi ki...

    Kendine küfredene "Sağolasın" deyip 4.5 milyon euro vermekte garip gerçekten.

  15. ADE dedi ki...

    Cok icime sindigi söylenemez bu transferin ama burasi Turkiye..
    Emre ciksin takır takır topunu oynasin, oraya buraya goller atsin, asistler yapsin, ne bilim GS'ye karsi harika bir oyun sergilesin, HERSEY unutulacaktir arkadaslar.. Kimse bu tartismalari hatirlamayacaktir. En iyi yerli ortasahayi aldigimiz, Turk Milli Takımının kaptanini transfer ettigimiz ve cok iyi yaptigimiz söylenecektir..

    Kötü bir performans sergilerse veya sakatliktan uzun bi süre yatarsa Emre'nin kellesi istenecektir ve bu transferde parmagi olanlardan hesap sorulacaktır.

    Transfer gerceklesti artik.. Bu büyük klube faydasinin dokunmasindan baska temenni edecegimiz bisi kalmadi..

    Burasi Turkiye.. Burda böyle..

  16. aimar21 dedi ki...

    o forma kutsaldır.boyle insanlara forma verilmez istersen şl. kupasını getirsin umrumda bile değil. emreyi aşk yuvamız(FENERBAHÇE)da görmek istemiyoruz.

  17. aimar21 dedi ki...

    feneri bıraktım bu transfer yüzünden birçok fenerli arkadaşımda bırktı.

  18. PVH dedi ki...

    Şimdi tabii bir transferle Fenerbahçe'yi bırakmak da anlamlı bir davranış değil, sadece anlık sinirle verilen bir tepki. Zaten bu yazıyı yazarken insanlara Fenerbahçe'yi bıraktırmak değildi amacım, Emre'ye karşı bir cephe oluşturmak da değildi. Emre'yi isteyemen insanların neden tepki verdiğini ve onların da Fenerbahçeli olduğunu anlatmak istedim. Bir de zaten bir blog yazısı ile kulübün transfer stratejisini belirleyemeyiz ama en azından transferleri yapanlar bilsin ki bu tarz transferleri istemeyen insanlar var. Yoksa kimse Fener'i bırakmasın, kimse gidip stadta Emre'yi ıslıklamasın, alkışlamak da opsiyonel, bu haklarından feragat eden insanlar var. Ne de olsa 20 bin kişi alkışlayacak yine...

  19. Adsız dedi ki...

    Bu transferden sonra BONSERVİSİ ELİNDE OLAN , futbolu her yönüyle bilen (sadece stad,tesis,gece lambası yapacak kadar değil) , futbolcunun kalitelisini bulup getiren , bulduğu fubolcunun kendi stadındaki taraftarıyla kaynaşmasını sağlayan , maç sonrası gökyüzünü patlattığı havai fişeklerle aydınlatan değil, maçta üstündeki formasını layığıyla taşıyan attığı gollerle takımını sırtlayan yıldızları kulüplerine kazandırarak aydınlatan YÖNETİCİLER TRANSFER ETMEMİZ gerektiğini farkettim.Bu takıma Alex,Pierre,Fabio gibi yıldız olmayan ama yukarda söylemiş olduğum kriterlere uyan kahramanları getirmiş FUTBOLU BİLEN Hakan Bilal Kutlualp abimizi 'gelde arama' düşüncesine düşmekten kendimi alamadığımı farkettim.Emre gibi yıldız!!! oyuncuyu bizden başka isteyen avrupa kulübünün neden olmadığını ,olsada bizim kadar para vermeyeceğini farkettim.(Avrupaya giden kaç türk futbolcusu bonservis ücreti karşılığında gitti ?)Bu senenin bizim için AVRUPADA cok cok önemli olduğunu gecen senenin tesadüf olmadığını dosta düşmana , cümle aleme gösterme yılımızda ZİCO gibi büyük bir hocayı kaybeden zihniyetlerin artık Emre gibi yıldızları!! transfer ederek rakiplerimize sözüm ona küçük nispet yapma oyunlarının kulübümüze BÜYÜK zararlar vereceğini farkettim.

    Farkedemediğim 3 şey
    EMRE'nin forması kac tane satacak ?
    Yönetim tekradan NOBRE'yi alacakmı?
    Olcan , Kerim gibi YILDIZLAR ne zaman Saraçoğlunda cubuklu formamızı giyecek ?

    NOCHE

  20. Adsız dedi ki...

    bir galatasaray lı olarak bende sizlere canı gonulden destek veriyorum aynı tavırları gosteren bir futbolcunun galatasaraya da gelmesini bende istemem aslında bu tarz insanlara bu kadar değerde vermemek lazım adam diyorki ben fanatik galatasaraylıyım hayır dostum sen galatasaraylı değilsin onurunu ve serefini kaybetmiş birisin bunu bil su dunyada önemli olan belli başlı birşeyler vardır buda para değil insanın kendi kişilğidir. ama maaleseki bu kişilik sende para ile yer değiştirmiş hem fenerbahçeli dostlarımızı hemde bizim tepkimizi çekmeyi haketmişsin. sen artık ne galatasaraylısın neden fenerbahçeli olsan olsan "paracısın" onursuz bir para futbolcususun maden bu kadar buyuklerini dinliyordun o zaman ergün penbe abinden biraz nasihatleri kulağına taksaydın...

  21. Adsız dedi ki...

    öncelikle Galatasaraylıyım. bazı insanlar vardır mesela Selcuk Yula gibi taraftarı olmadığı kulübe transfer olur. ömrü boyunca bunu boynunda tasma gibi taşıyacak sırtında kamburu hiç eksik olmayacaktır. Bu yanlışını düzeltmek için en fanatik yazıları yazacak sanki o kulüpten para almamış karnını doyurmamış gibi davranacak yinede kendini kabul ettiremiyecekir. Şahsen ben GS li olarak Emrenin bize gelmediği için çok mutluyum. çünkü ben takımımın renklerine ilkelerine aşığım. Böyle yanar döner para yalakası katil hükümlüsü birinin takımıma gelmesini asla istemem.Çünkü İlkelerizi çiğnerseniz tıpkı Baliçin GS ye gelmesi gibi, bi şekilde tarihinizin en kötü dönemini yaşarsınız. Çünkü bunu TANRI da rıza göstermez. Umarım FB li dostlarım bizim yaşadıklarımızı, her maç sporcusuna küfür eder duruma düşmezler. Saygılar

  22. Adsız dedi ki...

    Çok paramız var, bir çok iyi futbolcuyu transfer edebiliriz ama önemli olan Fenerbahçe ruhunu taşıyabilecek futbolcuları (Tuncay, Rüştü, Ümit Özat) gibi kadromuzda tutmayı başarmak ve transfer edebilmektir... Üstelik Tuncay'ın da verdiği röportajda dediği gibi Emre Galatasaraylı ve o ruhu taşıyor başarılı olması mümkün mü...

  23. Adsız dedi ki...

    arkadaşlar diğer sitelerdeki fenerbahçelilerin yorumlarını okuyunca acaba benmi çok sığ düşünüyorum derken sizin sitenize rasladım ve anormalliğin bende olmadığını tekrar hissettirdiğiniz için öncelikle teşekkür ederim. diyeceklerime başlamadan benimde bir galatasaraylı olduğumu sölemek isterim. her ne kadar 100 yıllık rekabetimizde birbirimizle düşman olarak gösterilsekte birbirimiz olmadan hiç bir şey olmayacağımız bir gerçek. kendi adıma konuşmak gerekirse fenerbahçenin olmadığı bir ligin bana herhangibir heyecan verebileceğini düşünmüyorum sanıyorum sizde aynı şekilde düşünüosunuz.emre konusuna gelecek olursak 100 yıllık tarihimizde 1 takımdan diğer takıma gidip gerçekten başarılı olan bir futbolcu gerçekten tanımıyorum. yani olsada kabullenmek istemiyorum. tabi burda fenerbahçeden haketmemesine rağmen neredeyse kovularak gönderilen servet çetinin altını çizmek gerekiyor belkide. ama bunun dışında genelde başarılı olunmamıştır. bua örnek olarak selçuklar enginler tanjular revivolar baliçler fatihler vs vs. ne emre bunların ilkidir nede sonu olacaktır. ancak bir takımda oynarken diğer takım hakkında ağıza alınmayacak küfürler edilip yok efendim ben bu takımdan başka takımda oynamam denilip kefen giyerim başka forma giymem deyip gidildikten sonra kimlerin başına nelerin geldiği apaçık ortada. sevgili fenerbahçeli arkadaşlarım başıma gelen bi olayıda sizinle paylaşmak istiyorum. bundan 15 gün önce bir arkadaşımla milli takımımızın kamp yaptığı otele forma imzalatmak için gittiğimizde emreyede imzalattık ve ne zaman geleceğini sorduk cevabını dokunmadan yazıyorum. arkadaşlar hiç merak etmeyin 3 sene daha avrupadayım daha sonra yuvama dönüp borcumu ödemek istiyorum eyvallah bizde en az sizin kadar galatasaraylıyız fenere falan gitmek bize yakışmaz. evet bu lafları eden emre bölezoğludur. tam 15 gün önce bunun üstüne fenerbahçeye gitmesi nasıl iyi karşılanacak onuda merakla bekliyorum. ancak bu şekilde konuşmalar yapmış birinin benim takımımda oynamasını açıkça sölemek gerekirse istemem çünkü ruhuyla oynayamaz hepiniz gördünüz bu sene galatasaray belkide sadece içlerinde galatasaray sevgisi olan bir takımla şampiyon oldu başka türlüde olamazdı zaten. şimdi emre fenerbahçeye gelip o aşkla sevgiyle oynayabilecekmi... şahsi fikrim ben inanmıyorum. evet emrenin türkiyenin yetiştirdiği en büyük futbolculardan oduğu doğrudur fenerde belkide gollerde atıp maçlarda kurtaracaktır hatta galatasaraya gol atıp galatasaray taraftarına kolda gösterecektir bunlar imkansız şeyler değil ama ben bir taraftar olarak kulubume gerçekten gönülden bağlı kişilerin takımımda oynamasını isterim.bilmem yanlışmı düşünüyorum.bide 10 numaranın verileceği söyleniyor. bu yapılan gerçekten ruhunda fenerbahçe sevgisiyle dolu fenerbahçe için canını verebilecek olan tuncaya haksızlık değilmi soruyorum sizlere...

  24. Adsız dedi ki...

    vallaha en iyi yorumu yazısının altında NOCHE lakaplı arkadaş yapmış üstüne ne yazsak azdır.
    ağzına sağlık noche.
    kardeşim noche
    emrenin forması kaç satar bilmiyorum ama volkan veya serdar kulbilgenin formasından daha az satacağı kesin.
    bu yönetim nobreyide alır sergenide..hani şu ntv de yorumcu olan türkiyenin futbolcusu sergeni..
    olcan,kerim bu yönetim anlayışı ile çubuklu formayı saraçoğlunda tabiki giyer ama renkleri turuncu beyaz olur..bizde mactan önce yumruk şov yaptırmaya devam ederiz.

  25. navy dedi ki...

    @PVH
    başkan blogun zaten mükemmel. bu yazında, blogunun genel durumuna uygun şekilde mükemmel.

    fatihi, tümeride getirdi aynı yönetim önümüze. hiç birine bağırmadım, buna da bağırmayacağım.
    eli zayıfken, tribününü polisten koruyan; eli güçlenince, tribününü bitirmek için uğraşan; kendisine küfreden oyunculara forma veren ve bütün bunları yaparak, Fenerbahçe'nin gerçek değerlerini, baltalayan yönetim anlayışına ve onun getirdiği bütün bu "yeter ki başarı gelsin" çılgınlığına lanet olsun.

  26. isimsiz dedi ki...

    başkan faruk sürenin bütün dediklerine katılıyorum
    sizin bu yazılarınızdan sadce gs li futbolcuların kişiliksiz terbiyesiz ahlaksız vs olduğunu fb li futbolcuların ise sütten çıkmış akkaşık olduğunu çıkarıyorum
    fbli futbolcuların hepsinin melek olduğunu iddaa etmeye çalışmışsınız bizde sizin o kişiliksiz futbolcularınızı elbette biliyoruz

  27. PVH dedi ki...

    isimsiz kullanici adini kendine isim olarak alan degerli isimsiz arkadas. Oncelikle celallenme bak sadece gonderdikten 10 dakika sonra yayinladik yorumunu. Butun Galatasarayli futbolcular cirkeftir, Fenerbahceliler sutten cikmis ak kasiktir diyorsunuz demissin, bunu hangi cumlelerden cikardin merak ediyorum? Nerde ve hangi yolla bunu ima etmisiz bu yazida?

  28. PVH dedi ki...

    Bu arada daha once bahsettigim yazi geldi

    http://papazincayiri.blogspot.com/2008/06/trk-futbolunun-alkibiadesi-emre-mi.html

    yazisinda sordugumuz sorulara cevaplar bulabiliriz. Bir de o yaziya goz atin.

  29. Adsız dedi ki...

    arkadaşım emre belözoğlu türkiyenin
    en klas oyuncularından biridir.Hem futboldan anlaynlara bırakalım her transferde öne atlarlarsa ne olur fenerbahçenin hali ?????????

  30. M. Alper dedi ki...

    Kabul edemiyorum bu transferi...
    GS'lılığını filan boş verdim. Emre denen bu şahıs bir milli maç sonrası basın tribününe hareket çekebilen, TR-İsviçre maçından sonra adam kovalayıp darp ederek 6 maç ceza alan, İngiltere'deyken insanları deri renklerine göre ayırıp ırkçı tavırlarda bulunan –Şüyu’u vuku’undan beterdir.-, Türkiye’de ispatladığı çirkef ve çamur yönünü yarattığı sansasyonlarla İtalya ve İngiltere’de de sergileyen bir futbolcu.
    İsterse Maradona, Pele ayarında bir futbolcu olsun bir insanda öncelikli olan terbiyedir, karakterdir.
    Şunu söylemek isterim ki etik ve insani değerler herşeyden önce gelir. Herşey gol atmak, şampiyon olmak veya tur atlamak değildir. Rahmetli İslam Çupi de böyle söylemez miydi?
    “Fenerbahçe büyüklüğü ne şampiyonluk büyüklüğü, ne kupa büyüklüğüdür. Onun büyüklüğü başka bir büyüklüktür işte, adı konamaz"
    Sorarım sizlere İngiltere Ligi’nde yıllık ortalama 10 maç oynayan Emre denen futbolcu bize uygun mu? Elinizi vicdanınıza koyun da söyleyin Allah aşkına.

    İnşallah transfer etmemişizdir. İnşallah bu bir kabustur.

    Madem oldu olacak zaten dedikodusu ortada dolaşan Fatih Terim´i de takımın başına geçirsinler. Tam olsun.(!)
    Sen sağ ben selamet....

    Bir de merak ettiğim bir soru var:
    Biz FB olarak transfer ettiğimiz her oyuncuya minimum yıllık 3.500.000 Euro ödemek zorunda mıyız? UEFA’da böyle bir kural mı var? Aldığımız formalara ödediğimiz paralar böyle oyunculara mı gidecek?

  31. Adsız dedi ki...

    benim emrem fenerli fenere gelecek

  32. Adsız dedi ki...

    eline sağlık döktürmüşsün ben bir bjk liyim ama ben bile transferi duyunca fener emre p..ini almaz dedim ama çok şaşırdım

  33. Ozan Sezgin dedi ki...

    Bunun da üstüne Aziz Yıldırım'ın anlaşıldığını söylediği hoca Fatih Terim çıkarsa ne olacak?
    Çok garip günler bekleyecek bizi anlaşılan.

    Kombinemi yenilemedim henüz bu sene. Şampiyonlar Ligi için, daha büyük başarılar için, destek için daha pahalıya Maraton Alt'a geçmek üzereydim ki Emre transferi yapıldı. Durdum. Benim paramdan maaşını alacak bu futbolcu, Zico'nun hakkıyla istediği ve Başkan'ın vermediği paranın fazlasını alacak bir futbolcu. Benim paramla bana küfür edecek bir futbolcu... Sayılabilir daha.

    Umuyorum ki tamamen kombine almaktan vazgeçmem ileriki günlerin getirecekleriyle...

  34. Adsız dedi ki...

    Galatasaraylıyım.
    Yazını okudum ve beğendim.Ben diğerlerinin aksine Emre'nin Fenerbahçe'ye gitmesine herhangi bir kırgınlık duymadım.Sonuçta adam bizi bırakalı baya oldu zaten.O zaten artık bi GS'li değildi.Bu nedenle yorumu bir gs'li olarak değilde objektif biri olarak yazdığıma emin olabilirsin.
    Emre Galatasaray'da oynadığı günlerden itibaren günümüze kadar fenerlilerin hiç hoşlanmadığı bi futbolcu olmuştur.Nedeni malum ; fenere ettiği küfürler mi desem çektiği hareketler mi..
    Asla türkiye de fener de oynamam demiş adamdır bu.tükürdüğünü bir bir yalamıştır.profesyonellik biyere kadar demiştir herkes.Ama bunu bir zamanlar Gs'de oynadığı,adı Gs'yle anıldığı için değil fenerbahçe'den nefret ettiğini her fırsatta dile getiren biri olduğı için söylemişlerdir.
    Birçok fenerli arkadaşım bu adamı nefretle kinnle anarken transfer olduktan sonra onlarda tükürdüklerini yalamışlardır.birden canım emrem papatya emrem çiçeim böceim ...
    Bazı fenerli arkadaşlarım ise halen kendilerine yedirememektedirler.Nasıl olur da biz emreye tezahurat yaparız nasıl alkışlarız onu diye kara kara düşünmektedirler.Gs'liler ise onlar öfke dolular .Büyük bi nefretle Emrenin Fb formasıyla Ali Samiyene geleceği günü bekliyorlar.
    Ha işin futbol kısmına bakarsak Fenerbhaçe çok isabetli bi transfer yapmıştır.Emre Çok faydalı olacaktır Fenerbahçe'ye.Ama şöyle de düşünmek lazım para bol,Niye Emre? Oraya istenirse ne dünya yıldızları alırdı Fenerbahçe..
    Neyse artık yapacak bişey yok.Emre'nin FB'ye gelişi nelere sebep olucak birkaç ay içinde öğrenicez.Dilerim Fenerbahçe için hayırlı bir transferdir.Fenerli dostlarımda bu yıl olmasa bile önümüzdeki yıllarda emre'yi benimseyeceklerine eminim.Zor da olsa alışacaklardır.Emre artık sizden biri.O da Fenerbahçeli..

  35. Adsız dedi ki...

    futbolcuların profesyonellikleri sadece transfer döneminde geçerli tüm yazıyı açıklamış zaten...

Yorum Gönder