Fenerbahçe Nefretinin İnsan Beyninde Bıraktığı Onarılmaz Tahribat


90 dakika

90 Dakika isimli gevezelik programı yayından kaldırılmış. Teknik direktörlere korkak demek dışında futbolu anlama ve analiz etme yeteneği olmayan bir insan ve onun her dediğine kafa sallayan futboldan bihaber ekürisi... Programın karakterindeki gevezelik, cehalet ve saldırı amaçlı eleştiri o kadar baskın ki Türkiye'de futbolu en iyi bilen adamlardan Mehmet Demirkol'u bile barındırmadılar, çok fazla futbol konuşuyordu çünkü.

Bu program kaldırılınca Haşmet Bey işinden kovulan masum köylü olmuş ve "abi biliyorum bu işin içinde bir iş var" diye bir yazı yazmış. İddia ettiğine göre patronu o kadar fanatikmiş ki bu programda tarafsızca, cesurca konuşulmasına tahammül edememiş. Patronum derken kimi kastediyor bilmiyorum, spor müdürü var, programın yapımcısı var, NTV'nin sahibi var. Tabii NTV'nin sahibi Fenerbahçeliliği bilinen bir işadamı olunca kimi işaret ettiğini tahmin etmek zor olmuyor. Program 10 yıldır üstelik Türkiye'nin en kadrolu Fenerbahçe muhalifi Hıncal Uluçla 10 sene sorunsuz yürüyor fakat gelin görün ki bir günde kanalın sahibi artık bunlara tahammül edemiyor ve üzerindeki formayı çıkarmadan programı kaldırıyor. Herhâlde çocukluğundan beri hayranı olduğu Mehmet Topuz Fenerbahçe'ye transfer edilince birden fanatikleşti adam, 10 senedir bu tarafsız, cesur programa izin veriyorken bir anda çark etti.

Tabii ne zamandır Fenerbahçe'ye de şöyle rahat rahat çamur atamadık, çok stres birikti tayfası da ortada fol yok yumurta yokken senaryoyu hemen kurguladı, sallamaya başladı. Fenerbahçe başkanı bir nedenle programdan rahatsız olmuş, Ferit Şahenk'e "Feritcim çok rahatsız oldum, kapat şunları" demiş, o da iki kere düşünmemiş bile kovmuş mükemmel futbol yorumlayan adamları. Geçen senenin en çok konuşulan futbolcularından Bilica Fenerbahçe'ye tranfer olduğu gün dünya klasikleri arasına girecek mükemmel öyküler yazarak adamı karalamaya çalışanlar için mükemmel bir ortam... Haşmet ortayı yapmış zaten, sadece kafayla dokunmak kalıyor. Öyküyü yazıp Fenerbahçe'ye nefret püskürmek 10 dakika bile sürmemiş, dünyanın en uyduruk futbol yorumlarının yapıldığı bir program bitmiş ve bunun en alakasız biçimde Fenerbahçe'ye bağlanması 10 dakika almamış. Buradan yola çıkılıp Türkiye'de futbolu kirletenin Fenerbahçe olduğu; muhalefet olan adamların tek tek elendiği; Fenerbahçe'siz ne kadar güzel bir futbol olacağı, takımların sahaya çiçekli şort ve kelebekli formayla çıkacağı sonucuna varılmış.

Artık geri dönülmez bu nefretin varacağı nokta Türkiye için ikinci bir Nobel ödülü olur. 10 dakikada mükemmel bir senaryo yazıp hayata geçirmek, binlerce insanı 10 dakikada uydurulan Brezilya öykülerine inandırmak büyük yetenek, bu potansiyelden çok iş çıkar... Hem bu sefer kimse akıllı ol uyarısı da yapmaz ödülü alana.


7 comments:

  1. Kerem dedi ki...

    Cok guzel yazi. Eline saglik.

  2. memduh95 dedi ki...

    Öyle deme. Bence bu işte Fenerasyon adıyla bilinen İllluminati uzantısı oluşumun da serçe parmağı var. Türkiye'de bundan sonra çok ilginç şeyler yaşanabilir. Hemen gidip un stoklamalı.

  3. Serkan Sağlam dedi ki...

    Haşmet Baboğlu bu yazıyı yazmaya utanmıyor. Neden utansın ki? Çetnik muhabbetini açan müthiş kültürlü futbol tulumbacısı olmak kolay değil. Spor piyasasında bu programla meşhur olmadı mı kendisi? Aksini iddia edebilecek biri çıkabilir mi? Ya da diğer çiçekler(!) ve hatta böcekler...
    Bilmiyor mu Hıncal abisinin ne acayip meblağlar talep ettiğini? Programı yapmamak için yan çizmek bile olsa bu tavır, bilmiyor mu? Biliyor, elbette biliyor. Ancak program biterken bile formatından taviz vermiyor.
    Bakalım Haşmet Babaoğlu'nu kim hatırlayacak?

  4. Sekhranikos dedi ki...

    "takımların sahaya çiçekli şort ve kelebekli forma ile çıkması" fikri muhteşem olmuş:) Süpersin ne diyim PVH. Şu Fener olmasa futbolu ne güzel idare edecekler ama nasipsizlik canım bunların ki.

  5. sayerlack dedi ki...

    rkadaş ben koyu bir fenerliyim.Ve Hıncal Uluç benim gözümde bırakın Türkiye'yi dünyanın en büyük yazarıdır.Onun düşünceleri ve fikirlerini beğenirim.Adam gerçekleri söylediği için beğenilmiyor.
    90 dakikaya gelince baştan sona kadar izlediğim tek spor programıydı.Efsane olmuş bir klasikti benim için yazık oldu.

  6. kiprit dedi ki...

    hıncal uluç bırak feneri federer adam değil(roger federer), baros'a da kollerin yedeği demiş yüce bir yazardır bir nevi kutsal bir kasedir ayıp etmiş mr.şahenk halbükse hıncal uluç zorunlu emeklilik olana kadar yayında kalmalıydı.

  7. Adsız dedi ki...

    ya hadi hıncal tamam da Haşmet Babaoğlu gibi efendi sırf kibarlığından Hıncal'ın salvolarına eyvallah eden bir adamı yerin dibine sokmak yakışıyor mu? Çetnik olayı yalan mıydı, yaşanmadı mı o hadise bir Bosna-Hersek maçında? Haşmet Babaoğlu bu herif ırkçıdır defolsun gitsin demedi, belki bu sebeple Kezman da karanlıktan aydınlığa çıkar, Fener yönetimi kulağını çekmeli dedi, sonra fener taraftar forumlarında ne anası kaldı ne bacısı. Ayrıca kimdir Kezman, babanızın oğlu mudur, bir gün mutlu gördünüz mü Fener macerası boyunca? Bu memleketi kullanmış adamlardan biridir yalnızca...

    Hıncal'ın Aziz Yıldırım'la şahsi husumeti olabilir ben bilmem. Ama Haşmet Babaoğlu kötü niyetli değildir, olmamıştır. Fener nefreti olduğu kadar Galatasaray, Beşiktaş nefreti de vardır yüzlerce örneği ile, Erman Toroğlu'nu çekiyoruz yıllardır, ama yayından kaldırılması benim işim değil, kimsenin işi değil. Birilerinin sesi kısıldı diye de sevinmem, o birilerinin sözleri yanlış çıkınca 'noldu?' diye sorduğum zaman sevinirim. Taraftarlık biraz da öfkeyle yürümez mi usta?

Yorum Gönder