Fenerbahçe 5 - Honved 1
EL 30/07/2009


fenerbahçe honved
NTVSPOR – Mert Aydın

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda Macaristan'ın Honved takımını Güiza (3), Roberto Carlos ve Alex'in golleriyle yenip rövanşı formalite haline getirdi.

İSTANBUL - Başkan Aziz Yıldırım'ın 3 yıllık şampiyonluk garantisinin ardından Christoph Daum'un arz-ı endam etmesi tarihe meraklılara Charles De Gaulle'ün Cezayir sorununu çözmesi için 15 yıl sonra geri çağrılmasını hatırlattı. Bizden söylemesi De Gaulle, Cezayir'in Fransa'dan kopuşuna razı olmuştu. Daum ondan inatçı çıkar mı? Bunu göreceğiz.

Brezilya Milli Takımı'nı andıran kadrosuyla Honved önüne çıkıyordu Fenerbahçe. Maçtan önce Honved teknik direktörünün ve futbolcularının açıklamalarını okuduğumda, "Acaba ters totem mi yapıyorlar" diye düşünmedim değil. Koskoca Macar takımını oluşturanlar böyle mi konuşurdu? Bari yalandan bir şeyler söyleseydiniz. Tamam 16 takımlı Macar Ligi'ni 14'üncü bitirebilmişlerdi ama hemen de teslim olunmaz ki!
Karşılaşmanın ilk düdüğüyle beraber gerçek anlaşıldı. Adamlar boşuna böyle konuşmuyormuş. Fenerbahçe sanki bir Macar takımıyla değil de Malta lig sonuncusuyla oynar gibiydi. Hem tecrübe hem kalite hem de bilumum tür kumaş konusunda fersah fersah ilerideydi Fenerbahçe. Zavallı Honvedliler arada bir topu kapıyor,umutlanıyor ama sonrasında kaptırıp küsüyorlardı.
13'te Fenerbahçe frikik kazandı. Yeni gelen Brezilyalılar'la birlikte topun başında bulunma ihtiyacı hiiseden futbolcu sayısında fazlalık olmuştu. Tabii ki yaşına hürmeten Roberto Carlos'a bırakıldı top. O da çat diye yerden köşeye gönderdi topu: 1-0. Ama golü atmanın bedeli sakatlıktı. Roberto Carlos'un yerine Deivid girdi.
22'de Güiza'nın röveşatası üst direkten dışarı gittiğinde yine o kabusun dönüp dönmediği şüphesi beyinleri kemirmeye başladı. 29'da bu şüpheyi ortadan kaldıran gol geldi. Arada bir seyirciyi eğlendiren hareketler yapma görevinden yararlı olma işine terfi eden Kazım, Gökhan'ı topla buluşturdu. Uçan bekin ortasına Güiza kafayı uzattı: 2-0.
40'ta Honved savunması atağa çıkarken Emre ile karşılaştı. Onun soldan yerden ortasında Güiza akıllı vurdu: 3-0.
48'de Emre'nin uzaktan şutunu köşeden Nemeth çıkardı. 52'de Benjamin sağ çaprazdan geldi. Plasesini Volkan kornere çeldi. 61'de Kazım'dan Gökhan'a gelen top. Yine uçarak sıfırdan yapılan orta. Yerden gelen topa iyice coşan Güiza vuruyor: 4-0.
68'de Deivid'le ceza alanı içinde halı saha paslaşmaları yapan Alex klas bir plase gönderdi kaleye: 5-0.
78'de Zsolnai'nin kafa golü geldi: 5-1.
Fenerbahçe'de kötü yoktu. Ama tabii ki savunmanın durumunu daha ciddi bir rakiple ölçebilirsiniz. Seyircisiz oynanacak rövanşın artık bir değeri de yok zaten. Yalnız şu Gökhan Gönül'e ne diyeceğiz? Hangi övgü sözcükleri gidecek onun hünerlerine? Fatih Terim'in de Gökhan'ı izleyip keyiflendiğini hissediyorum.
FENERBAHÇE-HONVED: 5-1
Hakemler: Knut Kircher, Jan Hendrik Salver, Wolfgang Walz
Fenerbahçe: Volkan, Gökhan, Önder, Bilica, Roberto Carlos (17 Deivid), Kazım, Emre (85 Deniz), Alex, Cristian, Andre Santos, Güiza (71 Mehmet)
Honved: Nemeth, Benjamin, Botis, Hajdu (88 Rodrigues) , Macko, Hrepka (53 Zsolnai), Debreceni, Pastva, Abraham, Hidi (63 Horvath), Vukmir
Goller: Roberto Carlos (13), Güiza (29, 40, 61), Alex (68); Zsolnai (78)
Sarı Kart: Benjamin




0 comments:

Yorum Gönder