Eureka! Antu'ya Bakıp Sosyal Tespit Yaptım!


gs taraftarı

İki gündür bazı antulu Fenerbahçelilerin Elano transferi öncesinde yazdığı mesajları alıp çok yaratıcı espriler üreten bir internet tayfası türedi. Buraya kadar normal, bunu herkes yapıyordu da bu mesajları alıp önce antu şudur diye genelleyen, sonra da aha Fenerbahçe taraftarı budur diye genelleyen sosyologlar yine meydana çıktı. Bu şampanya sosyologları zaten arada bir ortaya çıkıp Fenerbahçe taraftarı kültürsüz, hazımsız, bencil, zekası düşüktür diye genellemeler yapar. Antu'nun topu topu 5000 üyesi vardır, aktif üye sayısı 1000 bilemedin 1500'dür ama "antu üzerinden nasıl genelleme yapıyorsunuz" sorusuna da bir bahane bulup cevap verirler. Bu cevabı verirken de "ben rakip takımları bu kadar destekleyen, Gs kazanınca sözünden dönüp o takımları küçümseyen bir dahaki rakipten medet uman başka taraftar bilmiyorum, bak alisamiyen.net ne kadar kaliteli" argümanını kullanırlar. Bak alisamiyen.net ne kadar kaliteli argümanını kullanmazlarsa o gün vereme tutulurlar. Allahtan kendi aramızda ehehe tiplere bak diye konuşurken özellikle Canarino abimizin arşivlediği yazılar var elimizde. Alın size çok seviyeli forumlardan, hatta tribünlerden, pankartlardan seçmeler (linkleri durmuyor çünkü Fener kazanınca siliyorlar efendim), şimdi genelleyin şampanya sosyologları. Sanırım konuları arada silip temizleyince çok seviyeli ve örnek alınacak hale geliyormuşsunuz, antu moderatörlerine söylemek lazım bunu.

Çarşaf gibi oldu, o yüzden bir kısmını seçtim bu rakibine saygılı, seviyeli forum ve taraftarlardan örnekleri






Yukarıdaki ühühüh hep yeniliyoruz dedikleri maçtan önce çok gazlar









En eğlencelisi bu, bir alisamiyen.net klasiği... Fenerbahçe - Chelsea maçı öncesi forum. Çarşaf gibi uzun olduğundan yazılı metnini koyuyorum. Dur anlayacağınız dilde yazayım (bkz. maç başında hoşşaf geçen chelsea nasıl laubali, ciddiyetsiz, kazma hocalı takım ve drogba kazma oldu)

MAÇTAN ÖNCE

Saat 12 oldu Sinderella, prenseslik bitti, hadi yine camekan arkasinda musteri beklemeye guzelim.

Sevilla'yı çok abartmışlardı, Chelsea'de çok küçümseniyor. Ezer geçer Chelsea....

2 Drogba 2 Anelka sonradan girerse 3 tane de Şevki sallasa etti 7.
1 Tane de Lampard atsa frikikten al sana 8.
MAÇ ESNASINDA CHELSEA'NİN GOLÜ

heyyyyttt be eeeeeee gol

gollllllllllllllllllllllll. kendi kalesine daviddddddddddddd 0-1

GOOOOOOOOOOOOL David kendi kalesine çok güzel bir gol attı! Hahah beter ol beter!

Bu rekor olsa gerek dimi her maç kendi kalelerine gol atiyor adamlar. pardon "adam" dedim Smile

direkten dışarı çıktı,,güzel bir akşam olacak gibi,

Kuşlar savunmayı bile geçemedi daha, Kezman yapayalnız kaldı ilerde.
Aurelio vurdu out.

Iste ozledigimiz gercek Fenerbahce !

En hafif tabirle Chelsea Fenerle hoşşaf geçiyor.

Alex'in Hagi ile kıyaslama balonu da, muhteşem fenerbahçe temposu balonu da sönmüştür.

Daha maç bitmeden İlker Yasin şebeği başladı Chelsea'yi övmeye.Maçla alakası yok.Yani şunun yolunu yapıyorlar: "Elendik ama böyle bir takıma elendik" Lan daha geçen gün sıradaki kurban değil miydi bu Chelsea?

Eğlenceli salı ve çarşambaları bize geri döndürdüğü için sarı kuşuma sonsuz sevgiler.
Chelsea işi biraz sıkı tutarsa ikinci yarı 3-4 gol bulabilir.Drogba'nın yerine Anelka daha etkili olacaktır.Duran top dışında Fenerbahçe'nin gol atma şansı hemen hemen hiç yok.Bu sene balı paçalarından akan fenerin yolu buraya kadarmış ne yapalım.
FENERBAHÇE'NİN GOLÜ VE SONRASI

Allah kahretsin yedik. Cudicini Allah seni top etsin. Kazım attı.

Avram Grant Kalli gibi aynı, izliyor sadece maçı.
Drogba'yı çıkarıp Anelka'yı alsana be adam. Tek kale oynuyoruz ama gol atamıyoruz.

Drogba-Anelka
Malouda-Kalou
yaparsa, 3 olur

Chelsea inanilmaz derecede laubali oynamaya baslamisti, biraz kendilerine gelip maci 3-1 falan alacaklarini dusunuyorum. Bu gol cok iyi oldu diyebilirim.
Not: Drogba bu aksam hem cok bencil hem de cok beceriksiz.
Keyifli maclar...

tribünde yusuf yusuf seslseri ah be bu gol olmalıydı

inanamıyorum.. deivid


2-1 oldu.

adamlar yabancilardan maksimum faydayi sagllarken biz carusca ve bouzidi 18 e dahi sokamiyoruz...

Bu maç böyle biterse fener yarı finale çıkar. Herkezle istediği iddaya girerim.

Drogba ve tayfasının bu ciddiyetsizliğini anlamak mümkün değil.
O kadar net pozisyonları o kadar [beep] şekilde harcıyorlarki insanın siniri bozuluyor gerçekten.
Çizgi üstünden frikik var Drogba amcam ölesine topu uzaklaştırır gibi curuyor topa.Karşı karşıya pozisyonda sanki antremanda paşam..
Fenere bok atıyoruz atıyoruz ama adamlar balla malla şunla bunla amma maç çevirdiler geirden gelip..
İşin kötü yanıda yaklaşık 231312 yıl anlatılacak bi hikaye çıktı başımıza..

Cok kotu oldu ama 2-1 galibiyet sonrasi rovansta
sanslari yok.

SEN SARI ILE KIRMIZI KALBIMIZIN YILDIZI

0-2 den 3-2 alan bizdik R Madrid...
Şu an olmuş birşey yok.. Ben İngiltere'de Chelsea'nin rahat kazanacağını düşünüyorum ( artık ciddiye alacaklardır )


Bu nasıl İngiliz takımı ya!Şampiyonlar ligi çeyrek finalinde 10 tane gol kaçır rakibine 1 pozisyon verip 2-1 yenil bu kadar mı lakayıt ciddiyetsiz dangalak olunur.

Drogba denen gevşek herife ne desem az gerçekten.
Chelsea laubalilğinin faturasını çok acı ödeyebilir.
Ayrıca Deivid denen kazma başımıza topçu kesildi ya,ne diyim ki..
Valla ne diyim..
Adamlarada bişey diyemiyoruzki, biz UEFA'da rezil olurken adamlar baya baya avrupa'nın baba takımlarını yendiler hatta daha babalarını geriden gelip falan yendiler.
Bende bal mal diyordum ama tarihte bal falan yazmicak..Skor yazacak.
Bu adamlarda bunu yaklaşık 12312 yüzyıl söyleyecek.
Zevzekliklerinide biz çekecez.
Adamlar göstere göstere bi plan program içerisinde buraya geldi.
Bizde bizim halimize bakın...
OOFFFFF!!!

MARMARİS ÇAM BALI bunlardaki.
Sen tek kale oyna, hıyar Cudicini 2 tane top alsın başka bir hıyar Drogba cömertçe golleri harcasın, Karl Heinz Avram Grant maçı aynı benim tvden izlediğim gibi seyretsin. Yahu bu nasıl bir baldır biri açıklasın bana.
Cidden çok sinir oldum, Leverkusen'den 5 yedik bu kadar sinir olmadım
.
Adamlar bu turu gecerse bir kaset yapip, "Abi bak, bu adamlar mac zora girdi mi 65 gibi Kazim'i sokar 75 gibi Semih'i sokar, Zico'nun yaptigi tek sey budur" deyip gondermek lazim Fener'in rakibinin teknik direktorune.

eğer fener yarı finale çıkarsa bizim uefa kupası'na eşit başarı elde eder
bu benim ölçülerime göre böyle

bir yandan da seviniyorum bu duruma
böylece çıta yükselir
ve bizim silkinmemiz için bir mihenk olur diye umuyorum
çünkü artık bizim camianın uefa kupası'nın mirasını yemesinden bıktım

yürü fener
yoksa bizimkilerin kendine geleceği falan yok
Bak Roberto Carlos gelsin veririmcileri, Alex gelsin atlarımcıları yazmadık bile. Çakma sosyal tespitçilerden sosyal bir tespit bekliyoruz efendim... Sabırsızlanıyoruz.



13 comments:

  1. medgallis dedi ki...

    bunlari yazanlar galatasaraylı olamaz..

  2. Othello dedi ki...

    PVH,
    Mevzu Fener olunca kulaklarini ve gozlerini simsiki kapayip avazin ciktigi kadar bagiriyorsun. Amacin nedir gercekten kestiremiyorum. Biraz durup nefes alsan belki de cevreni daha net gormek icin zamanin olacak.

    Yeni kesfettigin olgudan dolayi tebrik ederim. Evet futbolda rakipler birbirleri ile dalga gecerler. Elano olayindaki gibi pisti olunursa iki kati makara malzemesi olur. Aynen 2-1lik Chelsea macinda ters tarafa oldugu gibi.

    Ilk yapistirdigin forum postunun sahibi Mehmet Senol. Kendisi Galatasaray dergisinin de editorudur. En goz onundeki Galatasaraylilar'dan birisinin actigi topicte gercekten bir hinlik, alt motif ariyorsan futbola ve taraftarliga cok sagliksiz bir bakis acin var.

    Avrupa'da artik Turk takimlarini tutma devri gecti. Fanatik Fenerli Galatasaray'i, fanatik Galatasarayli da Fener'i hicbir sart altinda tutmaz. Dolayisiyla yabanci rakipler pekala desteklenir. Diger ulkelerde de oluyor bu. Eger rahatsiz oldugun bir durum varsa bu kadar sert cikis yapmadan once donup arkana bakman gerekir. Zira dun Fener macinda da Israil bayragi acildi. Temizlik her zaman kendi sokagindan baslamali.

  3. PVH dedi ki...

    Othello okudugunu mu anlamiyorsun yoksa konu Gs olunca sinir, stres yuzunden yazinin tek satirina bakip yorum mu yaziyorsun? Mesele forumlarda yazilanla dalga gecmek veya Avrupa'da rakibi tutmak degil. Mesele bunlari sadece antuda yapiyorlarmis gibi bunun uzerinden Fenerbahce taraftari sosyolojisi gelistirmek, Fenerliler budur, antu da Fenerdir demek ve bunu ciddi ciddi inanarak, desteksiz iddialarla desteklemek. Su yazinin neresinde Fener'i tutun demisim, neden diyeyim ayrica, ne ihtiyacim var buna? Chelsea'yi karsilayanlari da Israil bayragi acanlari da tebrik ediyorum, icleri dislari bir en azindan, tutup rakip taraftari genellemek icin 3-5 yaziyi sample yapip basimiza toplum bilimci kesilmiyorlar.

    Senin yorumundan sonra yaziyi bastan sona 5 kere okudum, bu yazidan bu yorumu yazacak anlami nasil cikardigini acayip merak ediyorum su anda. "Buraya kadar normal, bunu herkes yapıyordu da bu mesajları alıp önce antu şudur diye genelleyen, sonra da aha Fenerbahçe taraftarı budur diye genelleyen sosyologlar yine meydana çıktı." daha ikinci cumle yahu, ikinci cumleyi okuyan "Evet futbolda rakipler birbirleri ile dalga gecerler" yorumu yapmaz normalde. Hatta ilk cumle bile dalga gecilmesinin normal oldugunu soyluyor.

  4. Othello dedi ki...

    Sinir stres ile yazmadim. Mevzu Galatasaray olunca cok az asabiyet gosteririm, onlar da genelde Galatasaray kaynakli seyleredir. Sen kendin adina ayni seyi soyleyebilir misin?

    Gordugun uzere ne kadar absurd bir genelleme olsa da bir guzel hiddetlenmissin yazi dosenmissin. Demek ki ise yariyor. Cunku amac Antu'daki yazilanlari baglayici kabul edip Fenerliler'i kizdirmak baska birsey degil.

    Foruma yazdiklari ile makaraya mahal verenler ile senin belki de tek bagin sari lacivert renkler. Ayni sekilde sagda solda yazilanlarla butun Fenerliler'e vardirilan genellemeler arasindaki tek dayanak da renk bagi. Genellemeyi komik oldugu kadar absurd yapan da o zaten. Onune gecemezsin, cunku taraftarlik denen esyanin tabiati boyle. Iki tarafin da boyle maymunluklar yaptigini bilebilmek icin gercekten su yukaridaki kanitlara luzum var mi sence?

  5. PVH dedi ki...

    Othello, simdi burada biz bizeyiz diye digerlerini gormezden gelelim, biz birbirimizin sevdigi seyleri yazalim diyemiyorum ben. Forumlarda makara her yerde yapiliyor, o forumlarin uzerine geyik de her yerde yapiliyor. aethewulf'la forzabesiktas'i acip az gulmedik, ama antu'yu da az acip gulmedik.

    Diger yandan antu sanki bu forumlar dunyasindan apayriymis gibi ornek gosteriliyor, belki oyledir. Ben antu'da rakiplerin transfeleri hakkinda yapilan her yorumla dalga geciyorum, zaten super bir ortam olsa gider antu'da yazar olurdum. Yalniz antu'dan Fenerbahce taraftari profili cikaran az adam yok. Sen veya senin cevrendekiler yapmiyor diye bunlarin varligini reddedip mutlu mesut yasayalim diyemiyorum. Bir forum ismi surekli karsima cikiyor ve kalitesi ornek gosterilerek Fenerbahce taraftarinin psikolojik irdelemesi yapiliyor. Alin iste sizin ornek forumunuz bu diyorum bende, belki aralarinda goren okuyan olur biraz utanirlar bu ornekleri kullanirken. Ben antu'nun sahibi degilim ki antuyu savunmak icin oturup yazi yazayim, futbol forumlari da seviyeleri de biliniyor, antu da onlardan birisi, belki kontrolun daha gevsek oldugu bir yer. Yukaridaki kanitlar da siz betersiniz demek icin verilmiyor zaten, sizde de boyleleri var, herkeste var, genelleme yapmayin demek icin veriliyor.

    Bak seni kizdirmislar yazmissin, biraz sakin ol da hic anlamli gelmiyor bana. Sagda solda gordugum genellemeler var ve mantigi tamamen hatali, ben de bunu biliyorum ve o genellemelerin mantigini curutuyorum. Bu neden kotu bir sey, sinirle, kizginlikla ilgisi ne? Belki bu yazi sizin icin cok temel ve sizin iyi bildiginiz bilgileri iceriyor, bir katkisi yok size fakat belki bunlari bilmeyen ve antu yuzunden yapilan genellemeleri dogru sanan birisi denk gelip okuyacak, neden hatali bir seye inanmaya devam etsin, okusun ogrensin iste.

  6. aethewulf dedi ki...

    othello konu "insanlar rakip taraftar forumlarını takip ederek bu forumlardaki yazılar üstünden bir genellemeye varıyor mu varmıyor mu" değil. dolayısıyla yazının elifbası olan "evet insanlar birbirleriyle dalga geçerler, buna neden olarak maç sonuçları, forum yazıları, transfer hadiseleri vesile olabilir" hiç bir manaya gelmiyor. yazının konusu açıkça, forumlardaki yazılar üstünden bir taraftar profiline dair yapılan genellemeler sağlıklı sonuç verir mi?

    vermez. bitti.

    ama ne oluyor? bu genellemeler her forumda -antu dahil- yapılıyor amaç da dalga geçmek filan değil aşağılamak, tahkir etmek, karşı tarafın mutlak olarak kötü, ahlaken zayıf, düşük karakterli olduğunu o gruba mensup olan kişilerin sözleri / eylemleri üstünden göstermek. bu yorumlar yapıldıkları kitle içinde de "doğru" kabul ediliyor. onun da temel bir nedeni var rakiplerin kötü özelliklere sahipse ve senin rakibinse o halde sen de onların tersine "iyi" özelliklere ve hasletlere sahipsindir. fenerbahçe avamdır gs asildir, fenerbahçe taraftarı ağlaktır gs taraftarı metanet sahibidir vs. bu tip steorotipleştirmeler bu kadar yaygın olarak bulunmasa zaten aynı forumda başka konularda aynı kelimelerle aynı şeyleri söyleyen insanları da bulamayız.

    ancak bu tip durumlar sadece forumlarda yapılmıyor. aç bir bak sözlüğü, blogları, gazete sayfalarını. bu genelleştirmeler, dikey ve yatay tektipleştirmeler, küçük örneklem gruplarında gözlenen hareketlerin geniş grupları izah etmek için kullanılması genel olarak futbol dilinin de kendisi.

    metin üzerinde çalışırsan göreceksin, PVH burada menfumu muhalifinden bir şey demek istemiş. Özetle yahu forumlardaki yazılar üstünden bir taraftar profili çıkartılamaz, antuye bakarak bir fenerbahçe profili çıkartan ve bu genellemede hepimizi kapsayan adamlar bu tip yazıları kendi taraftarlarının forumlarında da görebilir. eğer fenerbahçe forumlarında yaptıkları çıkarımlar doğru ise işte aynı şeyler olmaktadır. demek ki çıkarımlar hatalıdır. yani önerme var, önermenin desteği olan veri ve mantık yürütmesi var. bu da bir sonuca kişiyi götürüyor. sen hangi adımda takıldın da PVH'ye "konu fener olunca gözünü kapatıp avazın çıktığı kadar bağırıyorsun" deme noktasına düştün?

    bunu bir haksızlık olarak telakki ediyorum. galatasaray'a bir saldırı olduğu zannı ile hareket edip karşıdakini suçlamak, anlamadığı bir konuda bir şeyler söyler gibi yapıp tartışma zemininin dışında bir başka insana isnadda bulunmak sağlıklı değil. sanıyorum sen de öfken veya başka bir sebeple bu kadar ağır bir şey söylediğini kabul edersin. keskin öfke othello'ya zarar hikayeden bilirsin.

  7. Othello dedi ki...

    @aethewulf: Benim o cumlemde agir bir nokta ya da art niyet yok. PVH ile az cok anlastik zaten.

    Yalniz yazi gayet tek tarafli olmus. Su haliyle Antu forum'a copy paste edilip akabinde onlarca sayfa Fenerbahce'nin faziletleri ovulup Galatasarayli olmanin zihinsel gelisime zararlarini sorgulatacak bir topice girizgah olabilir.

    Mevzubahis genellemeleri hem yapip hem de inanan kitle ister Fenerli ister Galatasarayli olsun, bence yaziyi dogru yerinden anlamalarina imkan yok.

    Antu'daki Elano topigini silinmeden kisa sure once bir arkadasim gosterdi. En sonunda "rezil olduk silin bu topici" diye moderatorlere yakaran mesajlar vardi.

    Bir insan sadece sari kirmizi tshirt giyen adamlarin takimini tutmakla salak/kotu/ahlaksiz olunabildigine inaniyorsa bunu rasyonel argumanlarla curutmenin yolu yoktur. Sectigi yasam tarzi budur. Elano topicini sildirip kendi dunyasinin parlakligini pekala devam ettirebilecektir. Kendi varligini Galatasaray dusmanligi ile anlamli hale getiren bir insana sadece acinabilir.

    othello referansi guzel olmus. Pierre de Turkiye'ye gelen en centilmen yabancilardan birisiydi. Ben de PVH'ye ara siradaki sert cikislari esnasinda nick babasini hatirlamasini onereyim o zaman.

    Son olarak yukarida iki yerde Gs geciyor. Galatasaray kisaltmasinda iki harf de buyuk yaziliyor, FB gibi. Antu forumu gibi rakibe tahammulsuzlukten ismini duzgun yazmaya korkan imaji olusmasin sonra.

  8. aethewulf dedi ki...

    @othello: tamam işte aynı şeyi diyoruz, antu ile alisamiyen.net arasında bir fark yok, temelde bir foruma bakarak bütün taraftarlara şamil bir genelleme yapılması sağlıksız.

    fenerbahçeliler için de, galatasaraylılar için de, bursasporlular için de bu geçerli.

    pvh'de bunu diyor. ancak bu olayda antu'ye bakarak mevzubahis genellemeyi yaparak hataya düşenler galatasaraylılar olmuşlar, o da onlara galatasaray forumundan örnekler göstererek aynı durumun kendileri için de geçerli olduğunu ortaya koyuyor. sen böyle bir genelleme yapmamışsan, parçası değilsen alınman için bir sebep yok.

  9. Son Silahsor dedi ki...

    Yalnız ben şuna kesinlikle katılıyorum.

    "Daha maç bitmeden İlker Yasin şebeği başladı Chelsea'yi övmeye. Maçla alakası yok. Yani şunun yolunu yapıyorlar: "Elendik ama böyle bir takıma elendik" Lan daha geçen gün sıradaki kurban değil miydi bu Chelsea?"

    Arkadaş, şu şu İlker Yasin'e ve FB-CSKA maçını anlatan adamlara maç anlattırmayın. Hadlerini aşmaktan başka işe yaramıyorlar.

    Yo Aferin Uğur, Vur Kezman...

    Siz maçınızı anlatın kardeşim, yorum falan yapmayın...

  10. victor orbis dedi ki...

    beşiktaş forumlarını bilemem ama ben hiçbir gs forumunda yapabilirsin netanya , başarabilirsin tobol başlığı altında fbnin rakipleriyle ilgili yüzlerce entry girildiğini görmedim.bi de üstüne üstlük antuda sürekli gündemde tutulan bi trömsö topiği var ( sanki fb yıllardır avrupada almadık kupa bırakmadı ,hersene clde çeyrek finalden aşağısını oynamıyomuş gibi)ki o da başka bi komedi...fbnin avrupa başarılarını !!! pardon rezilliklerini yazsak sayfalar dolusu entry girilmesi bile yetmeyebilir...belki yeni sitelere ihtiyaç duyarız... dolayısıyla da önce herkez kendi kapısının önünü süpürsün...

  11. PVH dedi ki...

    Evet once kendi kapinizin onunu supurun, yaziyi anlamiyorsaniz da gelip yorum yapmayin. Fenerbahce - Sevilla maci oncesi acilan ve yuzlerce mesaj yazilan alisamiyen.net basligi vardi mesela, ama Fener turu atlayinca silindi, supurmek de boyle oluyor sanirim. Hala dilinde Fener-Pendik muhabbetini olanlar da bir zahmet Tromso muhabbeti yapilinca bozulmasin, yenilirsek Turkiye'yi terk ederiz derse yoneticiniz dalga gecilmeyi de goze alacaksiniz. Adamlarda yuzsuzluk diz boyu, biz istedigimizi yapalim ama sizin yapacaklariniza da biz karar verelim diyorlar.

  12. Adsız dedi ki...

    Elano olayinda en piskin tavri sergileyenler Galatasaray taraftarlarindan baskasi degildir. Bana Elano gelmeden gelecegine ihtimal veren bir tane Galatasarayli gosterebilir misiniz? Yok. Butun Gs sitelerinde Elano hakkinda transfer oncesi yazilanlara bakin, Antu ile yarisir. "yok artik Lebron" yazan da var "medya yalani" yazan da. Iste bu yuzden, Gs taraftarinin yaptigi piskinlikten baska birsey degildir. Niye Antu'daki Elano topiciyle transfer aciklanmadan once dalga gecemediniz? Cunku kendiniz de Fenerliler kadar supheliydiniz transferden. Klasik Gs taraftari davranisi. Firsatciligin onde gideni. Kadikoy'deki her derbi oncesi buyuk laflar edilir, mactan sonra herkes arazi olur. Tipki Fener-Sevilla topicleri gibi. Simdi de firsat cikardi Elano sizlere.

    @victor orbis. Tromso topicinin surekli Antu'da gundemde tutuldugunu nereden biliyorsun? O topic cok goz onunde degildir, anasayfanin altlarinda kalir. Demeye calistigim, o topicin surekli gundemde tutuldugunu bilmek icin duzenli olarak Antu'ya giriyor olmak gerekir. Oyle bir iki kere girenin gorebilecegi birsey degildir. Senin bir Gs'li olarak Antu'yu bu kadar yakindan takip etmen sence de cok garip degil mi?

    Ben hicbir gs forumunda "yapabilirsin ..." gibi basliklar altinda yuzlerce entry girildigini gormedim demissin. Burada kiyas sorunu var. O bahsettigin gs forumlarinin hangisinin Antu kadar uyesi var? Antu'da alenen acilan bir "bilgisayarim bozuldu" basligina bile yuzlerce entry yazilabiliyor. Sasirdiysan "niye bizimkiler Gs hakkinda bu kadar yazip cizmiyor" diye sasir.

    Hakikaten bakiyorum da, bizim memleket hicbir seyden cahil kibri kadar cekmedi. Millet ettigi laf, attigi camur daha da inandirici olsun diye yarim yamalak bilgileri destek olarak kullanir, buyuk laflar ettigini sanar. Senin de yaptigin aynen bu.

  13. victor orbis dedi ki...

    Aslında buraya yazmamalıydım biliyorum.Ama bir şampanya sosyoloğu olarak bazıları gibi rakip takımın forumlarımdan aldığım birkaç örnekle blog delikanlılığı yapıp ( kendi taraftar forumlarına bakmadan )rakip takımlara giydirmediğim için yazmadan edemedim.O yüzden hata bende.Ha evet antuya girip bakıyorum.Çünkü bu sitenin fenerbarca gibi taksimde soyunmaya müsait daha ortaya çıkmamış binlerce potansiyeli olduğunu biliyorum.Kısaca ülkemizin en iyi mizah sitelerinden biri. PVH istersen bu yazdıklarımı yayınlama sana kalmış.Ya da Fb taraftarlarının Gs taraftarlarından çok farklı ve üstün olduklarını ( hangi açılardan farklılarsa ve üstünlerse)gösteren bir yazı yaz.Çünkü ben bu konuyla alakalı arada bir fark göremiyorum.Hadi PVh muhtaç olduğun kudret parmaklarının o asil ucunda mevcuttur.Kibire gelince hiçbir zaman Gs Kulübü ya da taraftarları kendini cumhuriyet olarak ilan etmemiştir.Bir spor klübü için bundan daha büyük bir kibir varmıdır bilemiyorum.Sen önce cumhuriyet'in anlamını öğren ki o bahsettiğin cahillik sen de kalmasın adsız...

Yorum Gönder