Galatasaray 0 - Fenerbahçe 1
TSL 28/03/2010



PAPAZINÇAYIRI - Her sene "yüzyılın derbisi" olarak lanse edilen Galatasaray - Fenerbahçe maçına bu sene bayağı rahat girdik. Emre'nin sakatlanması, Fenerbahçe'nin mevcut formu, Galatasaray defansının hali gibi normal bir derbi maçta değerlendirilmesi gereken hiç bir şey umrum değildi. Abi bir rahatım, sanki maçın sonucu bana söylenmiş, bildirilmiş, böyle banttan izleyeceğim maçı. Saat 18.30 sularında Medgallis ile sohbetleşiyoruz, "Hiç heyecanlanma, yenicez" dedim, dün gece PVH'ye de aynen bunları söyledim. Öyle bir his var içimde, sukünetten sanırsın dergaha girmişim, vecd ile dönmüş başım, huşu içerisinde zaman geçiriyorum.

Maçın ilk 15 dakikasını yolda olduğum için radyodan dinledim, kalanında da rahat rahat oturdum, gerim gerim koltuğa gerildim, rakımdan hafif hafif içip, sigaramı keyif için yaktım. Maçı seyre koyuldum. Golün gelmesini bekliyorum.

Nitekim gidişat öyle. İki takım 15 dakikalık bir anksiyeteden sonra normal düzene girip orta sahada bir ona bir öbürüne topu yuvarlamaya başladılar. Biliyorsunuz temponun sıfır düzeyinde olduğu her maçı Fenerbahçe kazanmıştır, kazanacaktır. Orta sahada pas hataları resitali izliyorsanız bilin ki sahneye konulan Fenerbahçe'nin atacağı golün introsudur. Öyle de oldu, 70. dakikada Selçuk Gerrard vari bir gol atarken yerimden kalkıp sevinemedim bile, "İyi de abi bu Fairplay'e aykırı, Selçuk 40 metreden gol attı"

Volkan'ın topu 90+3'de götüyle stop edişi tuz biber ekti, yani Allah büyük Galatasaray'lı değilim, Selçuk'tan gol yiyen bir takımı tutmak ayrı cef,a Volkan'ın götüyle top stop etmesini izlemek başka bir acı.

Maçın özeti şöyle:

0 - Fenerbahçe Sayın Özhan Canaydın'ı Saygıyla Anıyoruz yazılı bir pankartla sahaya çıktı, Galatasaray ise Kalbimizdesin Özhan Ağabey pankartını tercih etti.

7- Dos Santos topla beraber koştu, ortaladı, Bilica topa kafayla vurdu.

10- Vederson uzaktan sert vurdu, top direğin üstünden auta gitti. Vaaay dedik.

12- Keita kalp krizi geçirerek yerde yuvarlanmaya başladı hakemin yanına gelmesiyle sağlık durumu normale döndü.

23- Keita trambosit dengesi bozularak yere düştü, kan nakline ihtiyaç var derken hakem yanından koştu, iyileşerek ayağa kalktı.

38- Keita bronşitlerinden bir tanesi patladığı içi nefessiz kaldı, oksijen sentezleyemeyen futbolcunun yardımına "kalk" işareti yapan hakem yetişti, Keita ayağa kalktı.

45- İlk yarı bitti.

70- Selçuk topu sol ayağıyla aldı, sakat olan sağ ayağına çekti, kafasını kaldırdı, o sırada pembe dizliğini gördük, bu topa bir vurdu anam.. Top böyle sekti, bizim Savaş vallahi gol oldu dedi, Franco yarım yamalak uzanırken top filelerle buluştu. Selçuk gol attıktan sonra kolları açıp bir koşmaya başladı ki Ali Sami Yen tribününde yer alan kimi insanlar "insanlık onurlarının işkence gördüğü" gerekçesiyle dava açmak için beyaz kağıt arandılar.

78- Keita sol bacağından vuruldu. Sniper kurşununa hedef olan Keita yere tabut gibi düşerken hepimizin yüreği ağzına geldi, ama şükür kendisi bir süre debelendikten sonra sapasağlam tekrar ayaklandı.

85- Keita Galatasaray tarafından korunan kalenin bulunduğu yarı sahada 1942'den kalma Alman yapımı bir mayına basarak patlamanın etkisiyle yere uçtu. Yanında yer alan Fenerli futbolcu olayı hasarsız atlatırken Keita bir süre yerde yuvarlanıp gücünü toplayarak tekrar ayaklandı.

90- Hakem mucizevi bir şekilde maçı 5 dakika uzattığını bildirdi. Hangi sebeple, ne gerekçeyle kimse anlamadı.

90+1- Keita ceza sahası içinden daha önce kurşun yediği bacağıyla süper vurdu, Volkan uçarak kurtardı.

90+3- Keita böbrek nakli ameliyati olmak için 2 dakika yere uzandı, böbrek bulunamadığından ayağa kalkarak maça devam etti.

90+5- Maç bitti. Fenerli futbolcular taraftara koşturdular, Keita Daum'a savaş yaralarını gösterdi.


STAT: Ali Sami Yen
HAKEMLER: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Aleks Taşçıoğlu
GALATASARAY: Leo Franco, Sabri, Neill, Servet, Caner, Mustafa Sarp, Mehmet Topal (dk.57 Arda Turan), Elano, Keita, Giovani, Jo (dk. 69 Baros)

FENERBAHÇE: Volkan, Gökhan, Lugano, Bilica, Santos, M.Topuz, Selçuk, Özer (dk. 90+1 Deivid), Vederson, Alex, Güiza (dk.87 Gökhan Ünal)
SARI KART: Mustafa Sarp, Caner, Baros (G.Saray), Mehmet Topuz, Volkan (Fenerbahçe)
GOL: Selçuk (dk.70)



7 comments:

  1. Tari Eluch dedi ki...

    hahaha güldüm okurken evet. cok cok cok kötüsünüz:( al beyendim.

  2. joe kleine dedi ki...

    haha enteresan olmuş, çok güldüm elinize sağlık...

  3. Rehavet dedi ki...
    Bu yorum yazar tarafından silindi.
  4. Dejan dedi ki...

    Ya şimdi bir de şu var: Keita'nın yaptıkları çirkeflik değil de, Volkan'ın yaptıkları çirkeflik oluyor. Tamam hoş değildi empati yaparsak, ama Keita sayısız defa yaptığı hareketlerle durumu eşitledi yani.

  5. medgallis dedi ki...

    ben bir daha mac yazisi yazamam bu yazinin uzerine.
    hakliymissin buyuk baskan. selcuk' un golunden once 'atarsa guiza atsin' demistim ve gulerek eklemistim 'kim atarsa atsin' o sira selcuk topu sag ayagina oturtmustu.
    evet volkan' in yaptigi gercekten ayip. kabul ediyorum. o hareketin akl-i selim galatasaraylilarla alakasi yok ama. yedi atalim sekiz atalim diyenlerle alakasi var.

  6. Sekhranikos dedi ki...

    @Kaan kavuşan ben empati yapamıyorum, elimde değil kendimi adamların yerine koyamıyorum nasıl bir histir sürekli sürekli koyulmak bilmiyorum bilemiyorum:))))

  7. Dejan dedi ki...

    @Sekhranikos ben de kendimi cimbomlu yerine koymuyorum yahu :D Fenerbahçe'ye karşı böyle bir şey yapılsadan yana empatim. :)

Yorum Gönder