Koca Fener'i Sahipsiz mi Sandınız?


efesliler dayak yerken

Türkiye'de basketbol maçlarının bilet fiyatları 5-10 TL arasında iken Efes Pilsen'in 50 TL'ye bilet satması çok normaldi... Fenerbahçe tepki olarak olmayan Efes taraftarına bileti 100 TL yapınca olay oldu. İlk iki maçtan sonra Ergin Ataman hakemleri, federasyonu suçladı, normaldi... Sonraki maçlarda yaşanan hakem rezaletlerine Fenerbahçe taraftarı tepki gösterince ağlıyorlar oldu. Mrsiç adamın yanında yürüdü fauldü, Kaya yerde yatan Solomon'un üzerine yürüdü "aman oğlum sakin haydi oyununa devam et" oldu. Ömer'in faulü kasıtlıydı, Sinan'ın elini kolunu vurmadığı yer kalmadı iyi savunmacı oldu. Ergin her maçtan sonra tribünlere, protokole dönüp el kol hareketi yaptı, maçın stresi oldu. Kaya 3 yaşında çocuk gibi tribüne gelip dil çıkardı, attığı her basketten sonra tribüne kol hareketi çekti hırslı oldu. Şimdi hak ettikleri dayağı yediler Fenerbahçe taraftarı rezalet çıkardı oldu. Size bir, size yalakalık yapan şaşkın kardeşlere iki, sizin iki yüzlü centilmenlik anlayışınıza üç... Fenerbahçe'yle uğraşırsanız her sene böyle olay çıkacak, bunu da not edin bir kenara, belki yönetimin sesi çıkmıyor da hâlâ birkaç mangal yürekli var o tribünlerde...




30 comments:

  1. tosun dedi ki...

    Sampiyonlugu Efes'ten cok sahiplenen Gslileri, "Olay cikardiniz vandallar" derken bir yandan da, "Evet abi ayni mantikla bizim de iki sene once sizi Sami Yen'de alkislamamiz lazimdi" seklinde ozelestiri yaparken gormek ister bu deli gonul...

  2. chito dedi ki...

    bu ne rezalet bir yazı. suçlu tek başına efes ha. yuhhhh diyorum. fanatizmin gözleri kör etmesi bu olsa gerek.

  3. alkan dedi ki...

    şu olayı savunabiliyorsunuz ya size yazıklar olsun. ben de size, sözlükte yazdıklarınızdan dolayı kafası çalışan insanlar diye bakıp yorumlarınıza değer veriyordum. olacak şey değil. kim ne yaparsa yapsın tribünden dayak yemeği haketmez. oturun da biraz ne yazdığınızı düşünün. aranızda adaletin ne olduğundan bahseden insanlar bile var. ayıp.

  4. Chandler dedi ki...

    Ben bu blog'u boyle gereksiz war cry'lara, delikanlilik diye gecen agresiflige, tribun mantelitesine yer vermedigi icin okuyorum. Sizin gibi mantikli insanlara yakismiyor. Bizim taraftarimizin da milyon tane hatasi var bu olayda. Sahaya girmek ne demek? Ha tosun'un bahsini ettigi mac, ha Fransa-Turkiye maci, ha bu mac. Amblemler farkli ama hepsi ayni rezalet. Igreniyorum artik.

  5. Sosyal_FB dedi ki...

    Ne yazsam bilemiyorum. Yüzümden tebessüm eksik olmuyor. Fenerbahçe'nin lavaboya kol sokması böyle bir şey işte. Hani ıssız bir yoldan geçerken :)))

  6. mts dedi ki...

    orda kırmızılı "mangal yürek" fena dayak yedi , ağlamaklı oldu da neyse

  7. mondo trasho dedi ki...

    mangal yürekli adam kaya peker'i dövmeye çalışan mı?
    valla medeni cesaretine hayran kaldım göbekli abimizin. dövmeye çalıştığı adamı düşününce...

  8. tozlu parkeler dedi ki...

    Bu kez ilk ben söyliyim. Tarafsız olsana kardeşim.Yine kendi durduğun yerden bakmışsın.
    Ya hiç bir şey demiycem dünkü maçla, maç sonrası olanlarla ilgili.
    Bu blog olayı taraftarlığı bozuyor galiba.
    Bugün bir dolu Fenerbahçe'li blogcu, spor yazarı edasıyla Efes'in şampiyonluğunu kutlayıp, maç sonrası olaylardan dolayı Fenerbahçeliliklerinden utandıklarını yazmışlar.
    Ya nedir bu. Bu medyatik dezenformasyonun yıkıcı etkileri taraftarlığı bu kadar mı öldürür. Bu kadar mı tektipleştirir taraftarlığı.
    Taraftarlığın özünde yokmudur ''biz'' olmak. Bağımsız düşünme, ezberciliğn dışında davranma yokmudur.
    Şurada yazdıklarımızı okuyan 40-50 lişi var diye bu sorumlu ve tarafsız taraftarlık anlayışı nereden türedi.
    Neyden utanıyorsunuz. Hoş olmadı evet. Bnece salonu boşaltmayıp, onlara o kupayı orada aldırmayıp, bizim için asıl şampiyonları Fenerbahçe'yi soyunma odasından çağırıp saatlerce bu formaya olan aşkımızı dile getirmeliydik.
    Ama rakibi alkışlayıp, hakları olan kupayı almalarını da seyretseydik dendiğinde yok abi taraftarlık bu değil.
    Sonra, şimdi dünkü gibi dipte kaynayan öfkenin dışa vurumu yaşanınca, a bunlar bizden değil diye elitist taraftar olunuyorsa olmuyor. Dünkü bir rezalatse de rezaleti yapanlar bizimkilerdi. Önce bizimkileri sahipleneceksin.
    Bir de salon sporlarında bu tip olaylar ilk kez yaşanıyormuş.
    Pöh, 85 ten beri salonlardayım, yaşı benden büyük olanlar daha eskileri de bilecek. O yıllar 80'lerin ikinci yarısına doğru spor serginin taraftarlarla dolup taşmaya başladığı, basketbolun kah beyaz gölge kah Balkan şampiyonluğu dolayımıyla kitlelerin ilgisini ve sevgisini kazandığı bir dönemdi o.
    Ve spor sergi yılları dünküne benzer çok olaylar gördü.
    sorun tasvip edip etmemek değil. Herkes boyalı medyada köşe yazarcasına bildik ezberleri tekrarlamasın.
    Misal dün polise adam teslim edenler vardı tribünlerde onlardan niye utanan çıkmıyor. Sahaya bir şeyler atılmasını hiç doğru bulmasam da polise adam teslim etmem, edeni şerefsiz addederim. Ama taraftarım diyenler dünkü öfke patlamasından telaşla kendilerini sıyırıp biz centilmeniz havalarına o kadar giriyorlarki, polise adam da teslim edilir, rakipte alkışlanır.
    Hay yiyim taraftarlığınızı. Eline sağlık PVH.
    Ha hürriyet te yazanları okumuşum ha bu bağımsız bloglardakileri diyecektim ki, senin yazdıklarını okudum.
    Tektipleşmeye karşı bağımsız bir fikir oh be.

  9. Unknown dedi ki...

    Küçüklüğümden beri hangi takımlısın diye soranlara hep aynı cevabı verdim.
    ''Elhamdülillah FENERBAHÇELİYİM.''
    Şimdi bağıra bağıra bunu söylüyorum. Çok şükürler olsunki hayatımda rakibimin karşısındaki takımın yenmesine sevinmedim.Çünkü beni hiçbir zaman Fenerbahçenin başarısı dışında hiçbir şey mutlu etmedi. Sanırım babama bu hafta sonu daha güzel bir hediye almam lazım.Sayesinde FERNEBAHÇELİ olabildiğim için onun kıymetini şimdi anlıyorum.

  10. MİLAN RAPAİC dedi ki...

    indirin perdelerini abdi ipekci'nin aranizda oynayin ,efes ev sahibi olsun kupir tayirs dacka deplasmana gelsin...

  11. rddk dedi ki...

    PVH ve Tozlu Parkelerden ayrılıyorum bu konuda.. Zaten Papazın Çayırı ekibinin tavrı ne olacak diye bekliyordum maç sonunda. Belki yaşanan olaylardan ötürü üzüntü duyarlar diye düşündüm ama yanılmışım..

    Evvela şunu kabul etmek gerek ki, Türkiye'de taraftar grupları arasında en çılgını, en anarşisti veya en kavgacı diye etiketlendirilmeyi Fenerbahçe taraftarı açısından hiç istemem. Zaten bu profile uygun taraftar grubu var. Yıllardır kurumsallaşma adı altında yaşanan değişimleri, taraftar cephesinde de görmek isterdik dün gece.

    Evet robot değiliz. Etten kemikten ibaret. Sinirleneceksin. Bağıracaksın, yuhalayacaksın... Ama bu kadar.. Sahaya şişe atmak, sahaya girmek, hele şampiyon takımı dövmenin elle tutulur yanı yok ne yazık ki.

    Blogların, hürriyet haberlerinden farklı olması lazım ben de katılıyorum ama aklı, mantığı da bir köşeye koymaması lazım.

    ''E peki sen de şöyle yaptın'' demek, yaptıklarınız haklı çıkarmaz.

    Kendim de yazdım; http://www.3puan.net/siz-taraftar-degilsiniz/

    hala aynı fikirdeyim. Hala çok büyük yanlış yaptık. Çok büyük hata ettik. Zamanında bizim basketbolcularımıza şişe atan çirkeflere sövüyorduk, bizim kadın basketbolcularımıza küfreden, sulanan şerefsizlerle mücadele ediyorduk nerde şimdi farkımız.

    Farkımızı burda belli etmeliydik... Edemedik...

  12. MillStory dedi ki...

    Böyle bir yazı her haksızlığa uğradığımızda taraftarın sahaya inmesini meşrulaştırır.
    Basketbol maçında sahaya 50 100 kişi iner futbol maçında bu sayı 5000 olur.
    Sonrasında ortaya çıkan facianın sorumlularından biride bu blogun sahibi olur.
    Papazın Çayırına yakışmayan bir yazı olmuş ...

  13. Fenerlig dedi ki...

    güzel bi yazı tebrik ederim

  14. hayko sapkın dedi ki...

    sizin gibi gençleri aynı mangal yürekle inönüye bekleriz...

  15. Adsız dedi ki...

    yenilginin getirdiği sinirle yazılmış bir yazı, ya da direk sazan avı bu be. bu tarz bir tepkinin meşru olduğu nerde görülmüş. sanırsın orman kurallarının geçerli olduğu post-apokaliptik bilim kurgu filmi.

    kafanızdaki görsel örüntüleri (saplantılar) bir gözden geçirin lütfen, okuyan götüboklu bir kaç kişi de varolsa; internet ortamında yazı yazarken sorumlusundur. her şeyden önce kendine karşı.

  16. Adsız dedi ki...

    dün yaşananları kabul ediyor olmak anlaşılmaz bir davranış...hele buna anlamsız bahaneler bulmak..bunu sadece fenerbahçe yapıyor gibi göstermekten daha yanlış olan bunu savunuyor olmaktır.

  17. AAAA dedi ki...

    tamam sahaya girmek çok doğru değildi, ama ortamın bu noktaya gelmesinin tek sorumlusu fenerbahçeymiş gibi konuşmakta saçamalaktan başka bir şey değil. ibretlik timsali ergin ataman'ın açıklamalarına elbet bir karşılık verilmeliydi verildi de lakin fazlaca ağır oldu.

    bir diğer sorun ise gs ve bjk'nin daha doğrusu onların futbol takımlarının taraftarı olanların fenere saldırmak için yer arıyor olmasıdır. imdi saldırmak kolay lakin sıkıyorsa finale siz çıkabilseydiniz?

    liglerden çekilme tehdidinden tutun, dünya'nın en saçma hakem kararlarına kadar bir çok şey oldu bu seride ve her şeyin sorumlusu ise fenerbahçe ve taraftarı olsun. hadi oradan sözde objektif öz be öz subjektif olan kişiler.

    son olarak ligden çekilme tehdidini bu federasyonun görmesi ve hatta efes'e buyur çekil kardeşim demesi lazım neticede tbl'nin kurumsal kimliği para sahibi olan bir müteşebbisten daha üst düzeyde olmalıdır.

  18. hypo dedi ki...

    ne çok efes pilsen taraftarı varmış ülkede vay anasını

  19. Delenn dedi ki...

    İnşallah bundan sonra hiç bir takım ''hak ettikleri dayağı'' yemez.

    Bu yazının kaynağını bilmeden okumuş olsam sittin sene papazınçayırı'nda yazıldığına inanmazdım. Antu'laşmak en çok da sizin gibi ''aklıselim'' sporseverlere yakışmıyor

  20. Adsız dedi ki...

    hakkaten mangal gibi yürek yanında tamı tamına 252,2 kg taşşak barındiran bir abimizmiş. yazık olmuş...

    yüreğimizde yaşayacaksın ey en asil duygunun insanı!!!

  21. fernando belluschi dedi ki...

    @del piero

    insanız filan demişsin de evrim teorisinin kayıp halkası sensin galiba.biz sizi yıllardır s... s... insanlıktan çıkarmadık mı koçum?

    uzun zamandır aynaya da bakmamışsın.senin de işin zor.sabahtan akşama kadar böyle fenerbahçe ile ilgili sağda solda çemkir dur.

    ama sen,tuttuğun takımın diğer mensupları ve kızkardeşiniz unutmayın el siki ile gerdeğe giren güvey değil gelin olur...

  22. Unknown dedi ki...

    Bir kez daha Fenerbahçeliliğimizle gurur duyduk, en büyük biziz ulan harbiden. Böyle çirkeflere ve aynı gene sahip rengi bozuk şerefsizlere verilecek tek cevap budur. Burda konuşuyoruzda ne oluyor gene anlamıyorlar işte.

  23. Fenerim dedi ki...

    Efes Pilsen' nin yürütüğü Bu gerginlik poloitikası Önümüzdeki sezonlarda da sürecek gibi gözüküyor..

  24. Adsız dedi ki...

    @hayko

    inönü'deki münferit mangal yüreklileri hatırlatırım sana. truva operasyonu hani.:)


    bu maçtaki olayların çıkmasının nedeni efes'in futboldaki gs pisliklerini basketbola taşımasıdır. sezonun 2.yarısındaki abdi ipekçide son anda yendiğimiz maçtan beri ağlayan, ligden çekiliriz diye lobi yapması bunların başlangıcıdır.

    final serisi boyunca ise ilk başta 45 tl'lik deplasman biletiyle oraya gelen veya gelemyen Fb taraftarını baştan geren maç sırasında sürekli kendini atan oyuncuları, taraftara yönelik tahrik edici harektler yapan oyuncuları, her pozisyon hakemle diyalogdaki hocalarıyla 5. maçtan itibaren is iyice ayyuka çıkan yanlı yönetimlerle, futbolda gs'den alıştığımız butun pisliklerin bir örnegidir.

    futbolda gs ile başlayan, pislik yapılarak başarıya gitmenin, veya bir başka deyişle başarıya giden her yol mubahtır anlayışının, önce diger turkiye ligi takımlarında gorulmesiyle başlayan bu süreç şimdi de basketbola efes önderliginde devam ediyor. dikkat ederseniz bu sene sivas trabzon ve diger anadolu takımları bir çok ornekte bu süreci bize gosterdiler. türkiye'de hangi takım zirveye veya düşme potasına yaklaşıosa, başlıolar gs gibi davranmaya. ama buna kızamıorm çünkü bu ülkede bu geçerli ve bunu örnek alıolar. hakemi bir hafta tehdit edip, havalanında tehditlerle karlışayınca kazançlı çıkıldıgını görüolar, veya her maç hakemler hakkında konuşunca ertesi maç hakemin etki altında olacagından eminler, çünkü bu ülkede gs ve bjk başkanları hakemlere düdk astırmıştır. federasyon başkanı ise sahaya atılan yabancı madde için magnumla mı ateş ettiler demiştir. imam cemaat ilişkisi.

    Ve bu ülkede Fenerbahçe büyklüğü ile ölçüebilecek tek bişey vardır. O da Fenerbahçe düşmanlığının büykülüğüdür. Eskilere gitmeden örnek vericem. Bu tartıştığımız playofflarda hem gs hem bjk mücadele etmiştir, gs bjk serisini kaç kişi takip etmiştir, kaç gsli veya bjkli takımını tutmuştur bu maçlarda efesi tuttugu kadar. eger o yorum yapan gsliler yarı finalde kaya pekeri izlemiş olslardı anlarlardı bizim düşündüklerimizi. efesi gonulden destekleyen bjkliler hiç mi sinirlenmiolar efese en iyi adamlarını koçunu da dahil almış takımı bu kadar desteklemyi. heralde bundesligada bi takım tutuo olsalardı bayern munchen a taparlardı.

    bir de eskiden muessese takımlarına karşı klup takımları tutulurdu, o da kalmadı sponsorluklar fln yüzünden.

  25. Adsız dedi ki...

    buraya gelip "inönüye bekleriz" diyen salaklar kim ya...mal mısınız...

    pvh ellerine sağlık kardeşim...

  26. Donnie Brasco dedi ki...

    Ergin Ataman ismi verilmiş şahıs maç sonrasında bu Fener ligde nasıl oynar diyordu gözü dönmüş olarak. Sezon boyunca yaptıklarının özetiydi bu bir bakıma. Seneye Fenerbahçe oynamasın diyordu bu Fener düşmanı olarak eğitilmiş provakatör Pavlov yaratığı. Hıncı vardı düşmanlığı vardı. Şampiyon olmaları da tatmin ediyordu yalnızca daha da ceza verilmeliydi. Seneye liglerden men edilmeliydi Fener. Bu ortamları hazırlayanın kendisi olduğunun pişkinliğiyle biraz da. Gözleri bi garipti. Fıldır fıldırdı. Uyanıklık peşindeydi. Bakın bakın soyunma odasını bastılar diyor kamerayı oraya döndürmeye çalışıyordu. Hoş kamera dönünce ne görecektik merak ediyordum Bir kaç taraftar röportaj bitsin de öyle saldıralım diye bekliyordu heralde. Ergin efendi bakın bakın soyunma odasındalar deyince öyle birşey bekledim yani.
    Evet bu olaylar doğru değildir, evet yakışmadı, evet Fenerbahçe taraftarı daha soğukkanlı olabilirdi. Ama onlar da insan yani. Sen bütün sezon ortamı ger, şampiyon olamazsak çekiliriz de (bu açıklama bana Ali İpek'i hatırlattı) final serisi boyunca kinini düşmanlığını kus, tek suçlu Fener taraftarı kalsın. Neymiş yenilgiyi hazmedememişiz. Bu camianın taraftarı değil miydi 25 maçlık yenilmemezliğini bozan Beşiktaş takımını ezeli rakibiyken alkışlayan, bu taraftar değil miydi Feyenoordda Hoijdonku Milanda Schevchenkoyu, Kievlileri alkışlayan. Ergin ve Kaya isimli iki insan görünümlü ve hakemler olmasa, bu maç böyle neticelenmezdi. Neden Kaya maç boyunca yuhalandı. Neden maç bitiminde sadece ona saldırıldı. tamam yapılanlar yanlış eyvallah ama bunları da merak etmiyor muyuz? Sonuçta Fener düşmanlarına koz verilmiş oldu. Dini imanı Fener düşmanlığı olanların yeni kıblesi Efes Pilsen, sezonu şampiyonlukla tamamladı. Zordur 4 maç üstüste kazanmak. Büyük mücadele yaptılar helal olsun. 3. maçta 15 sayıdan maçı vermek kötüydü. 5. maçtaki akıl almaz hakem kararları, bu maçı bu hale getirdi. Hani "kural bu" diyenler var ya bir soru soracağım. Yanıllmıyorsam kural takım yenikken diye bir ibareye sahip. E maç berabereydi. Nerede kural o zaman? Biraz yorum katmış olmuyor musunuz kurala, sevgili çok tarafsızgiller?
    Neyse efendim olaylar çıktı üzücüydü. Ama dediğim gibi o iki insan müsveddesi olmasa bunlar yaşanmazdı. Onların yaptıklarının sonucunda, bunlar malesef yaşandı. Bu kılıf aramak değil. Kurallar gereği ceza da alacağız. Bu bir Nasrettin Hoca Fıkrasını andırdı. Taşları bağlayıp, İtleri salmışlar. Ergin ve Kaya gibi iki provakatör koy, onlar gersin sinirleri iyice, sonra da olaylar zaten kaçınılmaz, Fenere cezayı yapıştır. Oh ne ala memleket. Olayların savunulacak yanı yoksa o iki şahsın da savunulacak yanı yoktur. Son olarak hayko sapkın o gençler her sene geliyor sen göremiyor musun? 300 kişiyle tribünlerinize de dalıyor o zamanlar napıyordun voleybol atletizm falan mı izlemeye gidiyorsun? Seneye de gelirler mutlaka. Hem onlar öyle Efes Eczacıbaşı vs de desteklemezler, sadece kendi takımlarını desteklemeye gelirler. Gün olur kavuşursunuz merhabalaşırsınız hoş beş naber falan tanışırsınız. Hadi öptüm.

  27. PVH dedi ki...

    Bu yaziya bu kadar asabi tepki gosterilmesinin sebebini de dusunmeden edemiyorum.

    Son 10 yildaki Gs-Fb maclarinda tribunlerin yarisi seyircisiz bitmistir sanirim. Hatirladigim bir Gs-Fb macinda Fenerbahceli oyuncularin kafasina yumruk kadar tas atilmaya baslanmis, taraftar bosaltilmis ve Gs yonetimi taraftarlari vip tribune ve seref tribunune doldurmaya baslamisti. Bugun derbiler taraftarsiz oynaniyorsa sebebi Bjk-Fb basketbol maclarinda cikan saha olaylariydi.

    Simdi "ama bunlar Turkiye'de oluyor, hic yakismiyor" diyen tipler turedi birden. Seri 2-0'ken basketboldan anlamayiz abi diyen, simdi Efes Pilsen kapagi esprileri yapanlar ayni adamlar. Hic sasirtmiyor.

    Dunku saldiri en cok Fenerbahce yonetimine yapilmis bir isyandi. Hakemler sizi dograrken, Efes Pilsen oyunculari ve yonetimi taraftariniza hakaret ederken siz Topuz denen adam icin imza toreni yapip kahkahalar atarsaniz o zaman taraftar da kendi kendine sesini duyurmaya calisir. Simdi resmi site ozur diliyor, iyi ozur dilemeler. Takimin alacagi cezaymis, gercekten cok da onemliydi. Kaya 1 saat boyunca yedigi kufurlerden ve tokattan sonra bakalim gelecek sene kolunu gosterebilecek mi maca giden insanlara. Eger basketbolu yonetenler, medya, su meshur tarafsiz blogcular, Fenerbahceli yoneticiler Fenerbahce taraftarlarina yapilan hakarete sessiz kalirsa o zaman adaleti kendisi saglar bu taraftar.

    Bunu anladiginiz icin mi bu kadar asabi tepkiler veriyor, kufur ediyorsunuz? Inonu operasyonu da, Efes dayagi da Fenerbahce yonetiminin acziyetine yapilan isyanlardir. Fenerbahce sahipsiz degildir, Fenerbahce'ye hakaret tepkisiz kalmaz. Bu gercek de o kadar korkutmasin sizi, bu kadar sinire gerek yok.

  28. ... dedi ki...

    Mangal yürekli değil de aptal cesareti diyelim şuna.. Ayrıca o adam hala bir yeri kırılmamış şekilde dolanıyorsa efesli oyuncuların insaflı ve sağduyulu davranmasındandır.. Bir de koskoca(!) fenerbahçe camiasına sahip çıkmak böyle magandalıkla oluyorsa tekrar bravo sizlere..

    Rezalete güzel kılıf bulmuşsunuz..

  29. Adsız dedi ki...

    Buradan klavye delikanliligi yapip cok onemli laflar ettigini sananlarin durumu hakikaten cok acinasi. "o adam hala bir yeri kirilmamis sekilde dolasiyorsa efesli oyuncularin insafli ve sagduyulu davranmasindandir" demis bir klavye delikanlisi mesela. Vay be, ne laf. 20 kisilik cevik kuvvet ekibi tarafindan korunan 10 kisilik basket takiminin arasina dalan adam "bir yerinin kirilmasindan" korkmaz, sen merak etme. Efesli oyuncular bu insafi ve sagduyuyu ne zaman gosterdiler? Cikis tunelinden soyunma odasina kacarken mi? Iste maksat agir bir laf etmis gibi gorunmek, halbuki olan bitenle alakasi yok. Sahaya Efeslilere saldirmak icin 3 bilemedin 4 kisi girmistir. Kosa kosa kacti Efesliler. Ha ben kalsinlar, kavga etsinler demiyorum. Ama polis yardimiyla kosa kosa kacan adamlar icin de "insafli davranmasalar onlarin bir yerlerini kirarlardi" demek icin baya saf olmak gerekiyor.

    Ha sanki Efeslilerin bu saf arkadasin iddia ettigi gibi "insafli ve sagduyulu davranmak", gercekte ise alenen kacmaktan baska secenegi vardi. Milletin bir yerlerini kirmak icin sahada kalsalar 50, 100 kisi daha inerdi tribunden, isler daha da buyurdu.

  30. Efsane Maraton dedi ki...

    ya üzerine bu kadar yazılacak ne var anlamıyorum gercekten, memlekette herkes bir anda iyilik meleği oldu, herkes fair play canlısı oldu.

    koy bi tarafına gitsin papazincayiri ekibi :)

Yorum Gönder