Kezman Gidecek Dertler Bitecek


langirt

Bugün de geçen seneki mükemmel takım oyununu oynayan takımımız gelecek için ümit verdi, bu sene hedef emekleyerek şampiyon olmak. Geçen sene mükemmel uyumlu olan, eksiği bulunmayan mükemmel takım Zico ve Kezman yüzünden şampiyon olamamıştı. Bu sene Zico'dan kurtulduk ama Gaziantep maçında gördük ki Kezman'ın da gitmesi gerek, yoksa şampiyonluğu kaçırırız.

Geçen sezon Türkiye'nin en iyi kanat adamlarıyla oynuyorduk, bu sene kanatlara takviye yaptık. Kanat adamlarımızın isabetli orta sayısı Gaziantep maçında 22 oldu. Müthiş bir istatistik. Aynı zamanda tek forvetli sistemde sürekli hareketli oynayıp boş alanlara giderek top isteyen kanatlarımız hücuma da yeterli katkıyı yaptı. Antep maçında geliştirdiğimiz 76 atağın 57 tanesinde kanat oyuncularımızın imzası vardı. Aynı zamanda beklerle de defansif ve ofansif olarak müthiş bir uyum içinde oynadılar. Beklerimizin hücuma katkısı bir bakıma onların eseri. Beklerimiz demişken Dünya'nın en büyük futbolcusu Carlos geçen sene takımı tek başına sürüklemişti, bu sene de bu performansı devam edecek gibi. Hücuma mükemmel destek veriyor, yaptığı en az 10 bindirme var ve en az 5-6 isabetli orta yaptı. Ayrıca defansif anlamda da görevini mükemmel yapıyor. Sol kanatta hiç boşluk vermiyoruz rakibe, rakibin sağ kanadını öldürüyoruz, o bölgeden ne isabetli bir orta yapabiliyorlar, ne de oyun kurabiliyorlar. Ayrıca Carlos mükemmel bir frikikçi. 55-60 metreden çektiği şutlar hiç yoktan pozisyon yaratabiliyor, daha sonra da kameralara gülerek görevini yapmanın verdiği rahatlıkla bizleri selamlıyor.

Defans oyuncularımız çevik, zeki ve ahlaklılar. Rakibin hızlı forvetleri varsa çeviklikleriyle top bile göstermiyorlar. Bir defans oyuncusuna göre yumuşak bilekleri var, oyunun bizim ceza alanımız önünden kurulduğunun farkındalar ve bunu çok iyi yaptılar bugün. Oturmuş bir defansımız olduğu için rakibe pozisyon vermedik, hem kanatlardan orta yaptırmadık hem de uzun toplarla arkaya adam kaçıramadılar. Bunu artık tıkır tıkır işleyen kademeye ve çevik defans oyuncularımıza borçluyuz.

Orta sahada Aurelio el freniydi, ondan kurtulmuşuz ve takım rahatlamış, bugün Gaziantepspor karşısında bunu gördük. Onun yerine oynayan Emre hiç pas hatası yapmadı, orta alanda hareketliydi ve presten çok iyi kurtuldu. Yüksek isabetli pas yüzdesiyle takımı orta sahada rahatlattı. Gerektiğinde sıkışan oyunu kanatlara yayarak açtı, kanat oyuncularımız zaten hareketli olduğu için bolca boş alan bulduk ve pozisyonlar yarattık. Guiza da Türkiye ligi için 14 gömlek fazla olduğunu gösterdi. Çok süratli bir oyuncu, açık alanda topu alınca durdurulması imkansız. Gelen toplara yaptığı ilk vuruşlar kusursuz. Bugün tek sorun Kezman'dı. Çok top eziyor, adam geçemiyor, güçsüz, penaltı kaçırdı, ciddiyetsiz, egoist, kendine güvenmiyor. Geçen mükemmel bir takımımız vardı ve yürüye yürüye şampiyon olacakken onun yüzünden kaçırmıştık. Bugün gördük ki tek sorun olarak Kezman duruyor. Ceza alanına yapılan 22 isabetli ortadan ve kaleyi bulan 34 şuttan gol çıkmamasının başka bir açıklaması olamaz. Takımı motive edemeyen Zico'dan, el freni Aurelio'dan kurtulduk ama bir Kezman kaldı. O da giderse CL şampiyonluğu işten bile değil. Sezonun ilk maçı bize rahat bir sezon geçireceğimizi ve bırak yürümeyi oyuncularımız langırt taktiğiyle 5 metre içinde sabit oynasa şampiyon olacağımızı gösterdi.


0 comments:

Yorum Gönder