Orta Sahasız Yaşamak


takım

Selçuk Yula’nın yazısını okuduktan sonra sadece bir gemiye atlayıp uzak ve bilinmez bir ülkeye gitmek istedim. Bu gemi intergalaktik sefer yapabilen bir uzay gemisi olsa sanırım daha çok mutlu olacağım çünkü bu takımın başarısızlık sebebinin “laubalilik”, “disiplinsizlik” olduğunu düşünen bildiğim tek canlı türü (Homoselçukgürcanus) ne acıdır ki yalnızca bu dünyada yaşıyor. Burada 500 kez filan yazdık, Fenerbahçe’nin sorunu disiplinsizlik, ruhsuzluk, laubalilik gibi “metafizik” bir duygulanım değil, son derece matematik. 2500 metrelik bir alanda orta kalibrede iki kanat oyuncusuyla oynarsanız atak organizasyonu yapamazsınız. Topu alanlara yayıp alanı genişletemez, karşı takım defansını geniş bir alana açarak hata yapmaya zorlayamazsınız. Kanatlardan orta yapamıyorsanız ve burayı kullanamıyorsanız hem sahanın merkezinden hem de yanlardan tek forvetinizi besleyemezsiniz. Alex / Emre gibi iki adamı orta sahanın ortasına koyarsanız atak organizasyonlarınız belki bir derece etkilenir ama o mevkinin defansif gereklerini 65 dakikadan fazla kaldıramayacak bu iki isimle maçtan galip ayrılamazsınız. Yukarıda turuncu renkler Fenerbahçe’nin sorunlu alanlarını temsil ediyor ve baktığımız zaman bu orta sahanın tamamına tekabül ediyor. Orta sahasız dünyada maç kazanamazsınız. 2+2 = 4. Saf matematik. Fibanocci dizisi gibi lan? Ama olsun, sorun disiplin, sorun laubalilik. Yaşar Büyükanıt’ı teknik direktör yapalım çözülsün madem.



6 comments:

  1. methaldar dedi ki...

    İki golcü daha alsak bu iş tamam, ŞL'de şampiyon oluruzi kimse tutamaz bu takımı. Bir David Villa bir de Etoo:)

  2. B. dedi ki...

    yapılacak tek şey var aslında çokta basit bir şey
    semih-güiza ikili forvet olacak arkalarına Alex
    orta saha 3lü olacak (+ önde Alex=4 gibi),bu da ön libero olmaması anlamına gelecek.
    denenmesi zor bişey değil
    etkisiz bir orta sahadan iyidir
    4-3-1-2 gibi oluyor.

    bu sistem ile devam edilecekse de acilen bir ön libero gerekir.
    son olarakta ah Deivid ah diyorum

  3. musti336 dedi ki...

    biraz şey gibi olmuş bu;

    (bkz: sağ kanat yok sol kanat yok ön libero yok ne var lan it)

    :)

  4. aethewulf dedi ki...

    @canarino giallo

    abi haklısın, PVH de aynı şeyi öne sürüyor. Fakat o zaman dahi en az 2 transfer yapılması gerekir. Nitekim 4 3 1 2 dizilişinde takım şöyle olacak

    gökhan-edu-lugano-r.carlos

    maldonado-selçuk-emre

    alex

    guiza

    bu halde görüldüğü gibi çift yönlü oynayabilen bir sağ iç ile sol iç veya orta bulmamız gerek. bunlardan biri yabancı olursa diğeri de Türk olmak zorunda.

    velakin burak-uğur-deivid- vederson - kazım gibi 5 adam bu taktikte mevkisiz kalır.

    Varyasyon zenginliği açısından iyi bir önlibero ve kanat transferini tercih ederim.

  5. methaldar dedi ki...

    Aragones bu sene 4-1-4-1 oynatacağını söyledi zaten. O yüzden 4-3-1-2 pek olası değil gibi, zaten ona göre oyuncu da yok Fener'de. Yedeklerin hepsi kanatlı sisteme göre oyuncular. Benim tahminim yönetim, ŞL maçından sonra (ki turu geçersek) bir kanat bir de defansif orta saha alacak. Bu sefer de sağ kanat sorunlu kalacak bana kalırsa.
    Ama asıl soru şu, bu eksiklikler geçen seneden beri göz önündeydi, yazın neden takviye yapılmadı bu orta sahaya? Gayet Türkiye'den de oyuncu bulunabilirdi.
    Sene başında yüzyılın takımını kuruyoruz gibi laflar etmişti Aziz Yıldırım, şimdi elde oluşan kadro geçen senekinden bile daha eksik, TSL için bile yetmiyor.
    Ama bunda Aragones'in de bahtsızlığı var bence, Zico kadar şanslı değil bu adam, hem Vederson, Deivid, Tümer sakat, Aurelio da gitmiş, Deniz ve Emre formsuz, Gökhan'da da form düşüklüğü var üstüne en son Selçuk ve Semih de sakatlanmış. İlk 11 için bile adamakıllı bir kadro oluşturamıyor.

  6. PVH dedi ki...

    sol ic oynatmak icin emre en uygun yerli oyuncu. 4-3-1-2'de selcuk ve maldonado pek uymuyor tabii, belki orta sahanin ortasini selcuk, maldonado, deniz idare eder ama sag ic oynayacak oyuncu bulmamiz gerekiyor o zaman. burak, kazim falan degil appiah gibi bir oyuncu gerekiyor.

Yorum Gönder