Fenerbahçe 2 - Trabzonspor 0
STSL 30/01/2011


NTVSPOR
Spor Toto Süper Lig'de 19. haftanın kritik mücadelesinde Fenerbahçe, lider Trabzonspor'u konuk etti. Oldukça gergin geçen maçta, ilk yarıda oynadığı futbolla rakibinin yarı sahadan çıkmasına bile izin vermeyen Fenerbahçe, Niang ve Lugano'nun attığı gollerle rakibini 2-0 mağlup etmeyi başardı. Sarı-lacivertlilerde Selçuk, Trabzonspor'da ise Glovacki ve Tayfun Cora kırmızı kart gördü.

Maça hızlı başlayan Fenerbahçe, yaptığı presle rakibinin kendi sahasından hapsetti. 19. dakikada Alex'in sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda Lugano topu ağlara yolladı ve takımını 1-0 öne geçirdi. Bu golden sonra da sarı-lacivertlilerin hızı kesilmedi. 23. dakikada Mehmet Topuz sağ kanattan getirdiği topu ceza sahasına ortaladı, ön direğe koşan Niang klas bir vuruşla topu ikinci kez Trabzonspor ağlarına yolladı.

2-0'dan sonra Fenerbahçe oyunu rölantiye aldı. Topun rakipte kalmasına izin veren Fenerbahçe, sağlam defans yapısıyla rakibine pozisyon vermedi. Trabzonspor'un ilk yarıda gole tek yaklaştığı pozisyon, 42. dakikada Selçuk'un sol çaprazdan kullandığı serbest vuruştu.

İkinci yarıya Trabzonspor Colman-Yattara değişikliği ile başladı. Bu değişiklikle rakip ceza sahasında daha etkili olmayı hedefleyen Şenol Güneş'in hesapları pek tutmadı. Taa ki 64. dakikaya kadar. Fenerbahçe'de Selçuk, Jaja'ya yaptığı hareketten sonra kırmızı kart gördü ve Fenerbahçe 10 kişi kaldı.

Kazanılan serbest vuruşta Selçuk topu direk kaleye yolladı, Volkan'ın ellerinden seken top üst direğe çarparak kornere çıktı. Bu pozisyon Trabzonspor'un maç boyunca gole en çok yaklaştığı pozisyondu. Trabzonspor'un daha çok topa sahip olması ve 1 kişilik üstünlüğü 71. dakikada sona erdi. Alex'e sert bir hareketle faul yapan Glowacki ikinci sarı kartını görerek oyun dışı kaldı. 90. dakikada ise Tayfun Cora hakeme yaptığ itiraz sonucu direkt kırmızı kart gördü. Bu dakikadan sonra maçta başka gol olmayınca Fenerbahçe maçtan 2-0 galip ayrıldı.

Fenerbahçe bu sonuçla lider Trabzonspor ile puan farkını 4'e indirdi ve şampiyonluk için büyük bir adım attı. Sarı-lacivertliler, özellikle ilk yarıda oynadığı futbolla taraftarlarını mutlu etti. Ancak gelecek hafta oynanacak Manisaspor maçı öncesi 2 önemli oyuncusunu kaybetti. Sarı kart gören Gökhan Gönül ile kırmızı kart gören Selçuk Manisaspor karşısında forma giyemeyecek. Maç boyunca bir türlü istediklerini yapamayan Trabzonspor ise Ankaragücü maçından sonra bu maçta da puan kaybederek rakipleriyle olan puan farkının azalmasına engel olamadı.

FENERBAHÇE: 2 - TRABZONSPOR: 0

Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu
Hakemler: Bünyamin Gezer, Baki Tuncay Akkın, Nihat Mızrak
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Lugano, Yobo, Andre Santos, Mehmet Topuz, Selçuk, Emre, Dia (Dk. 79 Bekir), Alex (Dk. 86 Özer), Niang (Dk. 87 Semih)
Trabzonspor: Onur, Serkan, Giray, Egemen (Dk. 19 Glowacki), Cale, Selçuk, Colman (Dk. 46 Yattara), Engin, Burak (Dk. 73 Tayfun), Jaja, Umut
Goller: Dk. 19 Lugano, Dk. 23 Niang (Fenerbahçe)
Kırmızı Kartlar: Dk. 65 Selçuk (Fenerbahçe), Dk. 70 Glowacki, Dk. 90 5 Tayfun (Trabzonspor)
Sarı Kartlar: Dk. 17 Colman, Dk. 56 Burak, Dk. 68 Jaja, Dk. 90 4 Cale (Trabzonspor), Dk. 40 Lugano, Dk. 43 Gökhan Gönül, Dk. 67 Emre, Dk. 75 Volkan Demirel (Fenerbahçe)


4 comments:

  1. Oğuz dedi ki...

    Bir Fenerbahçe'liden çok rakip bir taraftarın soğukluğuyla yorumlamışsın bu maçı. Bende Aziz Yıldırım'ın yönetiminden hiç memnun değilim ve yeni bir yönetimle yeni bir başlangıç yapılması taraftarıyım ama bu, sezonun en iyi topunu oynadığımızı ve tekrar şampiyonluk potasında olduğumuz için mutlu olduğum gerçeğini değiştirmiyor...

  2. PVH dedi ki...

    Oguz, mac yazilarini bazen kendimiz yaziyoruz, vaktimiz olmazsa da NTV'den aliyoruz arsivimizde dursun, ileride donup bakariz diye. Yazinin tepesinde gorecegin gibi bu yazi NTVSPOR'dan, biz yazmadik yani.

  3. medgallis dedi ki...

    'yazarımız yıllık izninin bir bölümünü kullanıyor' :))

  4. Ortega dedi ki...

    Yılmaz Özdil gibi de mi yazamıyorsunuz sana sorarım ey PVH? :D

Yorum Gönder