Turgay Atasü İstifa Et



Geçtiğimiz haftalarda TFF Doping Kurulu Başkanı ve TBF Sağlık Kurulu Başkanı sıfatlarıyla Prof. Dr. Turgay Atasü'nün açıklamaları Anadolu Ajansı tarafından verildi. (Açıklamalar burada) Hatırlarsak "Taurasi'nin B numunesinde de bir değişiklik olmaz. Ben bugüne kadar böyle bir değişiklik görmedim. Çünkü bu testleri gerçekleştiren laboratuvar, pozitif çıkan sonuçları bir kaç kez tekrarlıyor. Taurasi bu duruma göre normalde 2 sene ceza alır. Dünya basketbolunun zirvesinde biri ama ne yapalım, o da kullanmasın" demişti ve ülkede hukuk ve düzenin olmadığını bir kez daha bize hatırlatmıştı.

Çok geçmeden kendisine destek gelmiş. Şaşırtıcı değil tabii ki. Dünya algıları Fenerbahçe'nin lehine her şeye zırlayıp aleyhine her şeyi coşkuyla alkışlamak olan amaçsız insanlardan bahsediyoruz. Yine de bu kadar açıkça hukuk çiğneyen bir harekete destek olabilmeleri ya olayları kavramakta sıkıntı çektiklerini ya da gerçekten nefretle beslenen ve hukuk, adalet umursamayan insanlar olduklarını gösteriyor. Çok da ciddiye alınmaması gereken bu tipleri bir tarafa koyup asıl meseleye gelelim.

Doping kontrolleri bir kurala bağlıdır ve süreci bellidir. Buna göre A numumesi pozitif çıkan bir oyuncu B numunesinin de incelenmesini talep edebilir ve ancak bundan sonra hakkında kesin karar verilebilir. Taurasi ister dünyanın en etkili doping ilacını kullanıyor olsun, isterse bu ilacın kaçakçılığını yapıyor olsun; karar veren kurumlarda çalışan insanların süreç tamamlanmadan hüküm verme hakkı yoktur. İsterse 1 milyon B numunesinde sonucun hiç değişmemiş olduğunu görsün, Prof. Dr. Turgay Atasü böyle bir kural varsa o testin sonucunu beklemek zorundadır.

Bu yapılan açıklamanın, kendi göreceği davanın detaylarını haberlerden öğrenen bir hakimin davaya girmeden "Evet, cezası belli gibi zaten, tanıkları dinlesek de değişeceğini sanmıyorum" demesinden bir farkı yoktur. Turgay Atasü, açıklamasıyla hukuğu çiğnemiştir. Bu yapılanın savunacak hiçbir yanı yok. Taurasi'nin B numunesinde sonucun değişmemesi, sonucunda kulüple sözleşmesinin iptal edilmesi tamamen alakasız konulardır. Sonuç belli olmadan ve kurul toplanıp oyuncunun savunması alınmadan kararı ve cezayı kendince belirlemesi akla, mantığa sığacak bir davranış değil. Bu yapılan açıklama sonrası Turgay Atasü'nün hatasız olduğunu savunmak için de en hafif tabirle cahil cesaretine sahip olmak gerek.

Yönetimimiz kulübün hakkı çiğnendiğinde sessiz kalıyor, yine öyle olacaktır. Aslında Turgay Atasü görev başındayken TBF'ye her türlü baskı ve tehdidi yapmaları ve bu işin peşini bırakmamaları gerekiyor fakat biliyoruz ki böyle bir uğraşları olmayacak. Ülkenin spor kurumlarında çalışan bir tane aklı başında insan varsa Turgay Atasü'nün bu açıklama sonrası görevde kalmasının saçmalık olduğunu bilir ve görevden aldırmak için elinden geleni yapar. Her türlü çamura bulaşmış TFF ve TBF'den de böyle bir hamle beklemek de hayalcilik. Ülkenin tepesinden dibine kadar her yerinde hukuksuzluk, haksızlık, rüşvet, kayırma var. Spor takımlarını takip etmek bile mide bulantısından başka bir işe yaramamaya başladı.


5 comments:

  1. mori kante dedi ki...

    bu sezon başında daum gönderilip aykut getirildiğinden beri futbol maçlarının sadece özetlerini izliyorum. baskette aynı şeyi federasyona yaranmak için tanjeviçi getirdiklerinde yaptım. ne kadar doğru karar verdiğimi yavas yavas anlıyorum. aziz yıldırım öl artık pls.

  2. Cengiz dedi ki...

    niye istifa etsin ki? aslan medyamızda temiz(!) spor isteyen destekçileri var. buyrun:

    http://www.ntvspor.net/yazar/gokhan-cetinbas/400/taurasi-ve-doping-–-2

  3. Unknown dedi ki...

    Bunu takip etmesi gereken, kendi takibinin tohumlarını kendi resmi sitesinden atmış olan Fenerbahçe Spor Kulübü yönetimi yakın zamanda Fenerbahçe sağlık kurulunun filan başına getirebilir Atasü'yü :)

  4. UGUR BEKTAS dedi ki...

    maksadını aşan bi açıklama olduğu su götürmez bi gerçek !!

    ama nedense fenerbahçenin başına ne zaman böyle alangirli işler gelse,illa ki başka bi sorumlu bulunuyor,yada bulunmaya çalışılıyor gibi..

    asıl konu bir anda unutturuluveriyor,
    bir anda nerdeyim lan ben oluyorsun !!

  5. wesnley dedi ki...

    Olayın içinde Fenerbahçe olunca akil sandığımız adamlar bile saçmalamakta sınır tanımıyor. Cem Dizdar ve "bilim onurunun temsilcisi" T.Atasü:

    http://www.ataryemez.com/gazete/dizdar-bilimin-cignenen-onuru/

Yorum Gönder