Cristian Tarzı Savunma Anlayışı: Hacı ben böyle iyiyim.



Yediğimiz ikinci golde Lugano, Mert, Santos'un büyük suçu var da kaleci çıkmasa bile Cristian sayesinde golü yiyecekmişiz. O sırada ne düşünüyor pek emin olamıyorum. "Yahu ayağındaki topu rakibe attı, şimdi işim yok ben mi kovalayım bunları?" diye düşünmüş olabilir. Aşağıdaki resimlerde kırmızı ok topun yerini, altında sarı çizgi olan oyuncu Cristian'ı, mavi de önündeki Trabzonlu oyuncuyu gösteriyor. Gol olacak, git topu kaleden çıkar desen bu hızla devam eder, oyunu yavaşlattığı için sarı kart görür.








21 comments:

  1. Adsız dedi ki...

    Daha iyi anlatılamazdı

  2. Unknown dedi ki...

    Bekler ters kademeleri tamamen boşladıkları için ortada oynayanlar çok göze batar oldu. Lugano ve Bilica'ya gelir sıra. Kimse "Bu takımın bekleri vardı, ne oldu?" demiyor, yükleniyor Cristian'a. Çok iyi olduğundan değil, o bir Aurelio değil. Bu onun sorunu da değil, Aurelio'nun gitmesine izin verip yerine ondan aşağıda bir oyuncu koyanların.

  3. PVH dedi ki...

    Santos bugun faciaydi, Bilica'nin da Yattara'dan 2 saniyede yedigi fark bu resimlerde net gorulebiliyor. Fakat bunlar teknik yetersizlikler. Savunma ters yakalanmis cunku Lugano tam takim cikmaya calisirken felaket kotu bir pas verdi ve boyle dengesiz yakalandik. Yalniz Cristian Santos ve Bilica'nin geride kaldigini, Lugano'nun Yattara ile teke tek kalacagini ve Gokhan'in o arkadan kosan Trabzonluya yetisemeyecegini cok rahat goruyor olmali. Yani o onundeki oyuncuyu bir tek kendisi durdurabilir ve aralarinda 1 metre bile yok. Buna ragmen durup izliyor. Bilica'ninkine, Santos'unkine yeteneksizlik derim ama bunun adi baska. Mac ozetini izleyin, hicbir Trabzonspor ataginda orta sahalarimiz gorunmuyor ortalarda. Durum boyle olunca 4-4-2, 4-5-1 konusmak falan istemedi canim. Bu orta sahayla hicbir sistem islemeyecek, iyice belli oldu artik. Cristian da taraftarin yeni Maldonadosu oldu.

  4. tofi dedi ki...

    bu golde hata 100% acemi kalecidedir bence...ilk gol bile pis yere gitmiş olabilir ama abisi volkan demirel gibi o da durdugu yeri bilmiyor...kalecilik dersini rüştü'den alsınlar derim...1) çizgide durarak hiç bir zaman 7.32 lik kaleyi kaplıyamazsın...en az 1.5 adım ileride durmalısın... çıkardıgı penalti da açılmıs olmasındandır. 2) ikinci golde de buz gibi hatası var, yine çizgide maçı izlemiş, ekranda yattara-mert aynı topa ölesiye koşucak sanarken, bakıyorsun ki yattara yalnız başına vuruyor, ve dalga geçilicek şekilde 1.89 luk boyuyla utanmadan altıpasta aşırtma gol yiyor. cristian'a gelince, zaten yabancı hakkımı ondan yana kullanmam hiç bir zaman...orta saha stoch-selcuk-emre-topuz önlerinde alex olabilirdi.

  5. linguisticsfc dedi ki...

    luganonun savunma yönü çok iyi olabilir ama topu oyuna sokuşu berbat. sürekli markajdaki adama topu atıyor ya da rastgele topu uzaklaştırmaya çalışıyor. cristian ise artık iyice sırıtıyor. antalya maçında resmen sadece top yuvarladı. ne savunma ne kesici ne mücadele ne de olumlu top oynamada başarılı. maldonado alınırken brezilya liginin en iyi defansif orta sahası olarak gelmişti. sonucu gördük. orada orta saha farklı oynanıyor demekki. neden yine böyle bir orta saha brezilyadan alındı üstelik brezilya ligini takip edenlere sorduğunuzda maldonado cristiana göre orda çok daha rağbet edilen bir oyuncu cristian ise brezilyada bile çok sıradan bir orta saha olarak değerlendirilmiş. sonuçta bu bölgedeki en iyi oyuncusu felipe melo olan bir ülkeden bahsediyoruz. brezilyadan her mevkiiden oyuncuya ok ama defansif orta saha bir daha alınmasın lütfen.

  6. laktat dedi ki...

    bu golde birincil ve ikincil hataları olan oyuncular var. öncelikle lugano'nun bu uzun pas denemelerinden artık yorulduğumu söylemeliyim. arkadaş bir oyuncu bu kadar kötü yaptığı bir işi nasıl bu kadar uzun süre devam ettirir ve bu huyundan vazgeçirilmez anlamak mümkün değil. golden önce de anlamsız yere bir pası var ki daha önceden de bu tür goller yedirmişti bize. bu goldeki birincil sorumlu lugano'dur. takım savunması böyle saçmasapan bir pasla yakalanınca diğer oyunculara çok da kızamıyorum açıkçası. evet ikincil olarak bilica ve andre santos'a yüklenebiliriz ancak bu durum özelinde beklenmedik bir anda yakalandıkları için onları suçlayamıyorum. cristian'a ise o top dönüp kaçırdığı adam gol atsaydı kızabilirdik. evet ileride bu şekilde yedirebileceği bir gol için şimdiden kızmaya hakkımız var ona da!

  7. SuMMaNuS dedi ki...

    Ben burada Lugano'nun ne gibi bir hatası var onu anlayamadım. Buradaki bariz hata Bilica'nındır. Santos ve Mert'in de hataları da yardımcı olmuştur. Bilica her zamanki savruk ve bilinçsiz kademe anlayışında. Ama Aykut Kocaman'a göre bir stoper için en önemli kıstas tekmeye kafa uzatma olduğu için Bilica tüm bu hatalarına rağmen bu takımda yer bulabiliyor. Santos ise bu sezon oynadığı 5. üst düzey resmi maçı olmasına rağmen hala fit olmuş değil, hala kondisyonunu düzeltebilmiş değil. Burada artık Aykut Kocaman'ın sözlü müdahalesi şart, bu adamın kilo verip fit olması şart. Cristian'ın bu vurdumduymaz ve sorumsuz futbol anlayışı geçen sene de böyleydi. Şaşırtıcı olan onu da Aykut'un izleyip beğenip getirmesi ve bu rezil performansına rağmen hala yeterli bulup oynatması.

  8. Erdem dedi ki...

    Burda golü kimin yedirdiği, asıl hatanın kimde olduğu önemli değil Cristian'ın zihniyeti önemli. Ön libero olmak için agresif değil, hücuma dönük oynamak için aktif değil. Bana Selçuk Şahin'i sevdiren adam oldu, kendisini tebrik ederim. PVH iyi yakalamışsınız, size de tebrikler :)

  9. mori kante dedi ki...

    @tofi söylediklerinde haklısın ama bence kaleciği rüştüden öğreneceğine böyle kalsın daha iyi :)

  10. Sekhranikos dedi ki...

    @summanus sadece santos değil takımda genel bir zayfılık var. esas sorun 100milyon avrluk takımın kondisyoneri kim? yeterliliği nedir? Fenerbahçeye kodisyoner olabilmenin temel şartı TD sine arkadaş olmakmıdır? Sıkıntımız burda! birkaç yüzbin dolara bu işi dünya çapında yapabilecek adamlar alınabilecekken eş dost ayağına şu takım ona buna emanet ediliyor deli oluyorum! Aynı şey stad zemini içinde geçerli sözde halı gibi sahaları yapan firma ile anlaşılmıştı? Dönüyor gene bir tezgah hadi hayırlısı.

    @tofi Rüştüden uzak duralım mümkünse. Takımdan gitti gideli içim rahat. hatırası yeter bize dudakta kalsın rüştümüz:)

  11. tofi dedi ki...

    @mori kante; sekhranikos ben kalecilik bilgisi konusunda dedim...yıllarca kötü fenerbahçemizin en iyi oyuncusu olduysa, var bir keramet... yaktığı maçlar olmuştur ama imkansızı cok kurtarmıştır, bilhassa uzaktan yediği gol 1993 yılından beri 10 tane bile değil nerdeyse.

  12. tosun dedi ki...

    @tofi,
    uzaktan gol yemeyen rustu mu? hani yan toplarda iyi, bire birde iyi cikiyor falan dersen anlarim da, rustu uzaktan gelen her topu almasiyla nam salmis bir kaleci. hatta ben tavuk karasi tabirini onun uzaktan yedigi gollerle aklima kazidim...

  13. Fotballmanager10 dedi ki...

    Cristian çoğu transferimiz gibi araştırılmadan bir kaç maç izleyip alınmış bir oyuncudur bana göre.Fenerbahçeye yakışmıyor ve bir an önce gitmesi gerek.

    Fotoda Cristian'ın önündeki Tiote yi çok beğeniyordum New Castle kaptı.Keşke şu formalar değşik olsaydı da Tiote hakkında güzel bir yazı okusaydık.

  14. Sekhranikos dedi ki...

    Bu arada cristianı alan yanlış bilmiyorsam yine aykut idi. lan!!

  15. medgallis dedi ki...

    bunu rehavet ya da pvh ile mi konustuk yoksa hemen yanda ic mihraklar basligi altinda dokturen blogcu arkadaslardan birinin yazdiklarinda mi okudum bilmiyorum. haklarini helal etsinler...
    cristian sorumluluk almaktan ve hatta toptan kaciyor dolayisiyla hata yapip goze batmiyor, selcuk ise bir seyler yapmaya calistigi ama sinirli yetenekleri yuzunden basarisiz oldugu icin tepki topluyor.
    bence budur.

  16. laktat dedi ki...

    burada lugano'nun ne suçu var diyen arkadaşlara bu golün görüntülerini bulup izlemesini tavsiye ediyorum. bu fotoğraflar pozisyonu iyi anlamak için yetersiz ve hatta yanıltıcı. pozisyon özelinde görüntüleri izlerseniz bariz lugano'nun hatası olduğunu görürsünüz. ancak işin genelinde cristian'ın eleştirildiği yöne hak vermemek mümkün değil. iyi bir ön libero bu kademeye girerdi. mesela hoşumuza gitmeyebilir ama aurelio bu işi çok yapan bir adamdı. kaçan o adamı mutlaka kovalardı. ancak çok ciddi olarak orta sahada sertleşmeye ihtiyacımız olduğu zorlu maçlarda daha da bir ortaya çıkıyor.

  17. tofi dedi ki...

    @tosun bakış açısı diyelim, bence cepheden yandan her yerden iyiydi, karşı karşıya mukemmeldi, uzaktan da yemezdi..bazı maçlar yaktı dedim zaten, mesela mtk maçı gibi maçlar, ümit karanın uzaktan golü, ronaldonun burnuyla attığı gol, genele bakarsak günümüz kalecilerine uzak ara fark atar gözümde.

  18. Unknown dedi ki...

    pozisyon pozisyon oturup incelendiğinde toplam olarak takımın hemen hemen her hızlı topta dengesiz yakalandığını görmek mümkün. böyle bir durumda, cristian'la aynı pozisyonu paylaşan emre'den bahsetmemek, sürekli kanatlarda beklerimizin yerlerini kaybetmelerinden dolayı uğranan baskınlarda "önce" ön liberolardan bahsetmek çok objektif gelmiyor bana. evet, cristian 1 metre önündeki oyuncuyu takip etmeli ve o farkı yememelidir. ama o kadar.

  19. Ortega dedi ki...

    Baroni'yi alan Aykut Kocaman değildir. Daum'dur. Daum'un kendi demeci var, ben sadece Baroni'yi aldırdım, diğer transferlerle alakam yok diye.

  20. whoisit dedi ki...

    Bir kaç dakika önce olan pozisyon. Fenerbahçe-PAOK maçı. http://yfrog.com/n2cristianej

  21. husnupol dedi ki...

    Millet Aykuta yüklenecek ya nasıl yükleneceğini şaşırdı..Bu kadar bloglarda yazıyorsunuz Daum'un Baroniyi izlettirmek için Aykut'u gönderdiğini bilmiyorsunuz..Santos'da o sırada brezilya milli takımında forma giymeye başladığı ve izlenilen maçlarda beğenildiği için Aykut hoca tarafından tavsiye edilerek alınmıştır..Fakat Konfederasyon kupasında izlediğim santosu ben olsam bende alırdım..

Yorum Gönder