Kampanya - 18 Nisan'da Şükrü Saraçoğlu'nda Melekleri Alkışlayalım


fenerbahçe acıbadem

Sportif Anlamda Bayan Voleybol takımımız hem kulübümüzün hem de ülkemizin şu güne kadar çıkabildiği en yüksek seviyeye çıktı. Ama durumun yalnızca bu olmadığını hepimiz biliyoruz. Esas önemli ve güzel olan, bunu tekrar yapabileceklerini göstermeleriydi. Bu takım seneye de Şampiyonlar Ligi finali oynasa Avrupa'da şaşıracak kimse yoktur, bu kızlar seneye kupayı kaldırsa bu bir süpriz olmaz beklenen bir adımdır sadece. Dolayısıyla Fenerbahçe Acıbadem'in esas başardığı şey finale çıkmak filan değildir, hiç tartışmasız Avrupa'nın en iyi 2 takımından biri olduğunu herkese kabul ettirmesidir. Final bunun süsü, kupaysa bu başarının resmen tescillenmesi anlamına gelecekti, bizlerinse böyle bir noter operasyonuna ihtiyacımız yok. Onlar zaten şahadetlerimizin sahibi.

Şahsen uzun zamandır bir sportif mücadelede bu kadar heyecanlandığımı, bu kadar keyifli ve güzel bir müsabaka izlediğimi hatırlamıyorum. Final Four'un ilk maçındaki müthiş performans bizim Fenerbahçe derken istediğimiz her şeye tekabül ediyordu: pes etmemek, mücadele etmek, başarı için centilmence sonuna kadar savaşmak, karşıdakine hiç bir insanlık dışı hareket yapmadan yetenek ile, zeka ile, güzellikler yaratarak galabe çalmak. Fenerbahçe; bir büyük isyan ruhunun, büyük hedeflere ve daha önce umulmadık başarılara ulaşmanın, toplumsal sembollerinden bir tanesiyse çubuklu forma altında bu ruhun hakkını vererek taşıyanlar şüphesiz Fenerbahçe Acıbadem'de bulunuyorlar.

Onlardan kulübümüz bünyesinde sportif faaliyette bulunan herkesin de öğrenecekleri var. Bu formanın hakkını vermeyi, maç bitmeden yenilgiyi asla kabul etmemeyi, hep hedefi daha büyük tutmayı, Şampiyonlar Ligi finaline çıkıldığı için değil, kupa kazanılmadığı için ağlamayı, hak etmek için çalışmayı, çalışıldığı için hak etmeyi, zarif hareketlerle, ter akıtan bir mücadeleyle maçı çevirmeyi ve diğer bir çok güzel hasleti Final Four serisi kitabe gibi önümüze serdi. Öylesine sevdik ki bu kızları, Fenerbahçelisi, Galatasaraylısı, Beşiktaşlısı ile bu ülkede yaşayan yaşamayan milyonlarca insan bu kızlarda güzel bir şey buldular. İster helal olsunla duygumuzu ifade edelim, ister bravo ile hepimizin kalplerinde onların bir yeri var.

Bu kızlara güzel bir şey yapmak lazım. Bu kızların temsil ettiği değerlere ne derece meftun olduğumuzu göstermenin yoluysa ne maç primleri, ne de Başkan'ın soyunma odasına girip onlarla gurur duyduğunu söylemesi. Kurumsal değil insani, cüzdana değil yüreğe hitap eden ve onların neyin temsilcisi olduğunu onlara bir kez daha beyan eden, bu sebeple içten kutlayan insanlara ihtiyacımız var. Banka hesaplarına değil, yüreklerine unutamayacakları bir hatıra vermemiz gerekiyor.

Beşiktaş maçı bunun için harikulade bir fırsat.

İlk akla gelen sebeplerden değil. Evet 18 Nisan'daki müsabakada futbol takımımızın mücadele etmeye, zerafete, kazanmak için centilmence oynayıp, güzelliklerle hepimizi mest etmesine ihtiyacımız var. Şampiyon olalım olmayalım, şampiyon gibi oynamaya, kazanalım kaybedelim, hep büyük bir takım olduğumuzu göstermeye ihtiyacımız var. Ama bundan değil, en azından yalnız bundan değil.

Bu takımın bir spor kültürü olduğunu göstermeye de ihtiyacımız var. Çubuklunun neleri temsil ettiğini ve neleri temsil etmesinin güzel olduğunu, muteber bulunduğunu, bu kulübe gönlü yanık insanların seneleri, çağları, jenerasyonları aşan bir sosyal hareketin parçasında ne bulduğunu bir kere daha hatırlamasına da ihtiyacımız var.

Bizim istediğimiz, her branşda görmek istediğimiz, her oyunun kendi kuralları içerisinde bulmaktan haz aldığımız, o duyguyu kutlamaya ve bir kere daha Türkiye'ye Fenerbahçe'nin ne olduğunu göstermektir.

Fenerbahçe bir futbol kulübü değildir; bir voleybol kulübü, bir basketbol kulübü de değildir, Fenerbahçe bir spor kulübü dahi değildir, bu ülkenin içinde yetişmiş, seneler içerisinde oluşmuş, kırılmalar yaşamasına rağmen efsaneleriyle ayakta tutmuş bir sosyal harekettir, güzellikler rüyasıdır, fakirlerin, dışarıdan gelenlerin, mazlumların, ezilen halk kitlelerinin, itilmişlerin, gadre uğramışların, kimi zaman özyurdunda parya özyurdunda garip olanların, saraya ancak uzaktan bakanların, çocuklarına güzel hikayeler ve onurlu bir geçmişten başka verecek bir şeyi olmayanların rüyalarının simgesidir. Dar sokaklarda top oynarken hülyamız, babamızın elimizden tutup gösterdiği güzel bir anı, bazen şövalyelik, bazen kahramanlık bazen yalnızca hazzın kendisidir. Bu kızlar bunların hepsini simgeler, hepsini gösterir ve hepsini yaşatır.

O sebeple, 55.000 kişi ile, onları alkışlayalım. Onları kutlayalım. Onların başarısını değil ama simgeledikleri şeyleri şölenleştirelim. Onlara tezahüratlarla seslenip, çiçeklerle karşılayalım, her futbolcunun onların yarısı kadar dahi emek sarfetmeden elde ettiği şeyleri değil, çok daha üstünü verelim. Bir meşale şov değil, büyüklüğün kutlamasını yapalım.

Onlar sahaya girerken ayakta alkışlandığını görmek istiyorum, tek tek isimlerinin okunup bütün stad tarafından söylenmesini, Radetzky March ile karşılanıp tempo tutarak hep beraber onların hak ettikleri gibi ağırlanmalarını. Velhasıl, Vamos Bien olsun, CK olsun eminim çok daha güzel kareografiler bulacaklardır ancak işin ruhu yukarıda söylenen gibi olmalıdır.

Yönetim bize bu fırsatı versin. 18 Nisan'da Melekleri ve onların simgeledikleri her şeyi kutlayalım, sonra hep beraber Beşiktaş maçına dönelim, bir futbol kulübünden fazlası olarak, bir halet-i ruhiye ve bir halk hareketi olarak, bir dünya görüşü ve yaşam kavrayışı olarak, Fenerbahçeli olarak karşılarına çıkalım, ruhlarında duydukları saygı ile o gün bizi izlesinler ama bu vesileyle önce biz bir kere daha hatıllayalım kendimizi. Güzelliklerin peşinde boyun eğmez bir isyan ruhu olarak.


---
PS: Kampanyaya destek verelim, biz de bloglarımızda bu yukarıdaki tipinde bannerlar koyalım, bu hususta yazılar döşenelim diyorsanız papazincayiri07@gmail.com'a bir mail atın, istediğiniz boyutta banner hazırlayalım gönderelim. Münferiden, müstakilen de bannerlar hazırlanabilir, şarkılar, youtube videoları düzenlenebilir. Tek talep Yönetimin bize bu fırsatı vermesi, tek hedef Fenerbahçe Acıbadem'in taltif edilmesi.


21 comments:

  1. Nerazzurri dedi ki...

    öyle deme abi şimdi de bizi voleybolla ilgilenmediniz o kadar niye alkışlıyorsunuz diye yargılarlar :) bulurlar bi kulp ama avuçlar patlayınca kadar benden alkış tamamdır her FB li gibi

  2. turkuaz0707 dedi ki...

    her şeye evet... araya kazara giren ve belki de temenni içeren "basketbol"a ise sadece şimdilik hayır.

  3. Arkhe dedi ki...

    Müsadenle kaynak belirterek görseli ve yazıyı bloga aynen koyacağım..

  4. aethewulf dedi ki...

    ne demek abi, aynen alıntıla.

  5. Arkhe dedi ki...

    Aynen aldım müdür.

    Benim ne tanıdığım var ne de bir ilişkim ama tribün gruplarıyla da birilerinin temasa geçmesi iyi olur. Onlardan yönetime ulaşma şansı olanlar var.

    Ben Kurumsal İletişim'e mail atıyorum ama ne kadar etkili olur bilemiyorum. Birinin direkt konuşması çok iyi olacak.

    Böyle bir organizasyonun futbol takımına da büyük faydası olacağını düşünüyorum.

  6. Arkhe dedi ki...

    Kartvizitlerden Yasemin Mercil'in maili çıktı. Taraftar derneği başkanlığı da yapmış bir yönetici olduğu için faydası olabilir, ben ona da bir mail attım.

  7. aethewulf dedi ki...

    çok iyi yapmışın hakikaten, bizim tozlu parkelerle no pain no gain ortega'nın taraftar grubuyla bağlantıları vardı, onları da hareketlendirelim.

  8. AlexLeSonsuza dedi ki...

    merhaba. antu ya da konu açılabilir her gruba ulaşılması konusunda

  9. ygtylmz dedi ki...

    Bloga özel yazı yazmadım ama banner'i kullandım ve tıklayınca burada ki yazıya bağlıyor.

  10. Sosyal_FB dedi ki...

    Müsaadenizle ben de kullandım :)

  11. PVH dedi ki...

    Dukkan senin abi, ne musaadesi :)

  12. aethewulf dedi ki...

    selamlar biri de antuya konu açıp bize bildirirse memnun oluruz.

  13. Furkan Zengin dedi ki...

    http://forum.antu.com/KonuOku.aspx?gID=4&fID=136&kID=349


    konu ile ilgili ANTU'ya başlık açtım....

  14. PVH dedi ki...

    Eline saglik Furkan. Insallah olacak bu. Besiktas macina da denk gelmesi cok guzel olacak.

  15. Furkan Zengin dedi ki...

    yönetimin desteği şart, yanlış bilmiyorsam play off turu ilk maçı var o gün ankaragücü ile. saatini ayarlasınlar en azınan TVF gider 18:00'e koyar onu şimdi çünkü

  16. Semih Tali dedi ki...

    Müsadenizle bende bu güzel yazıyı kopyala/yapıştır yöntemiyle kaynak göstererek blogumda paylaşmak istiyorum.

  17. Diferansiyel dedi ki...

    Kaynak göstererek blogumda kullandım. Teşekkür ediyorum.

  18. Slmylmz dedi ki...

    "Velhasıl, Vamos Bien olsun, CK olsun eminim çok daha güzel kareografiler bulacaklardır ancak işin ruhu yukarıda söylenen gibi olmalıdır."

    Fenerbahçe Tribünlerine yönelik çok güzel bir kampanya başlattığınız, ve bunu başarıyla yürüttüğünüz aşikar. Velhasıl mevzu bahis tribünler hakkında bilgi eksikliğiniz olduğu ortada. Bu koreografileri son üç yıldır CK ve 1907 ÜNİFEB yürütmektedir, aralarına bu yıl Vamos Bien de katılmıştır. Bu koreografilere en başından beri ön ayak olduğu, en az bu iki güzel grup kadar emek sarf ettiği halde 1907 ÜNİFEB'i unutmanız şık olmamış. Bir 1907 ÜNİFEB üyesi olarak, emeklerimin bir cümlede de olsa gözden kaçmış olmasına üzüldüm açıkçası.

    Kötü niyet değil, bilgi eksikliği veya dalgınlık olarak yorumluyorum bunu. Kampanya için de tebrik ediyorum sizleri. Kolay gelsin.

  19. PVH dedi ki...

    Buna alinmaniza veya kirilmaniza gerek yok Slmylmz? Unifeb'in kurulusunda bulundum, 7 sene de tribundeydim, tribunde neler olup bitiyor, kim neler yapiyor iyi biliyoruz yani. Yazida verilen, verilmeyen tribun grubu isimleri de konunun ana temasiyla cok ilgisiz oldugundan cok uzerinde durmamisiz. Yoksa GFB'yi, maratondaki gruplari da yok sayacak veya unutacak degiliz.

    Sevgiler.

  20. ertu dedi ki...

    Saygılar Ağam.

  21. PVH dedi ki...

    Ahaha saygilar bizden Ertu kardesim.

Yorum Gönder