Hepinizi Ordulu Hüseyin Abiye



Şike nedir? Şike haksızca bir menfaat sahibi olmaktır. Ahlaka, hukuka, her tür değere aykırı olarak bir hakkı başkasının elinden almaktır, hırsızlıktır. Şike nedir? Haksızlıktır. 3 Temmuz'dan beri bu ülkede şikenin kralı, ağababası, en pespaye, en rezil, en emsalsiz şekilde tam da gözümüzün önünde ve alkışlar arasında yapıldı.

Şimdi de Etik Kurulu raporu Sabah gazetesine "sızdırıldı." Hep aynı gazeteler, aynı isimler, aynı maksatlı manşetler, aynı çarpıtma haberler, aynı türden bir organizasyonla 28 şubat medyasından bin beter bir pravda estetiği ile bu süreçte insanlık adına, ahlak adına ne varsa ayaklar altına alınmasını öfkeyle izliyoruz.

Şimdi soruyorum, bu basın ahlakı açısından şike değil mi? Gizli kalması gereken bir raporun, bir basın kuruluşuna ona menfaat sağlayacak şekilde sızdırılması ne?

Buna ahlaken biz ne deriz? Yürüyen bir davada, uzman görüşü sayılabilecek ve savunma alınmaksızın ortaya çıkartılmış, TFF Yönetim Kurulu açısından da hiçbir bağlayıcılığı da olmayan bir raporun kanaat oluşturmak için medyaya sızdırılması yargıya müdahale değil mi? Hakimlere, savcılara "bunlar suçlu asın" mesajı vermek için siperin ön saflarına çıkmış bir medyanın, alternatif bütün savunmalara, iddianamede yer alan türlü çeşit hataya, mantıksızlığa bir kere bakmadan ahlaka yönelik bombardımanını devam ettirmesini basın ahlakı ile mi yoksa şikeyle mi açıklayacağız?

3 Temmuz'da gözaltına alınmalarla başlayan süreçte neler görmedik ki? Emniyetin montajlı görüntülerini mi ararsınız, basına sızdırılan eşkal fotoğraflarını, yalanlanmak için 50 gün beklenen savcı beyanatlarını mı? "Kozmik odaya" sokulan "gizli" belgelerin fotokopilerini fransızca tercümeleriyle birlikte Cenevre'ye gönderen üfürükçüleri de, UEFA temsilcisinin katıldığı akşam yemeğinde "yaaa kesin şike yaptılar" gevşek diyaloglarını da bir bir yaşadık. Sabah akşam televizyon kanallarında kurulan mahkemeleri de, kendisine savcı rolünü bahşeden muhabirleri ve ceza dairesi başkanı gibi gerim gerim gerilerek programını eda eden sunucuları da duyduk. Bütün bu rezilliğin ortasında emniyetinden, savcılığına, medya mensuplarından takım yöneticilerine kadar el birliği ile masumiyet karinesini linç edenleri, soruşturmanın gizliliğini ihlal edenleri, bilgi sızdıranları, montaj yapanları, eksik tercümeyi yollayanları, savunma almadan ceza verilsin diye tepinenleri, gözlerini hınç bürümüşleri ve bütün bu rezaletin mahfilerini gördük.

İşte Korcan'ın, Tayfur'un, Serdal Adalı'nın ve diğerlerinin tahliyesi karşısında, bir zamanlar çantalarda paralar, tahtalarda şike taktikleri diye manşet atanların nasıl yalandan vicdana doğru geçiş yaptıklarını, Aziz Yıldırım içeride oldukça kalan hiçbir şeyin de kendileri için nasıl hiçbir önemi olmadığını izledik. İçerdeyken ahlaksızca bu isimlere saldıranlar, onlar dışarı çıktığında canlı yayın araçlarını koyup "zaten en başından beri masum olduklarına" diye başlayan cümlelerle timsahın gözyaşlarını dahi masum kılan bir eda takınmadılar mı?

Şimdi etik kurulu çıkmış. Alın götünüze sokun. Şikenin kralını, ağababasını, ahlaksızlığın zirvesini yaptığınız şu dönemden sonra o etik raporu kimin umurunda? O Etik raporunda hala fenerbahçeliden başka bir şey yok. Fenerbahçe, kendi kendine para vererek, kendi kendine hareket ederek şike yapmış. Öyle bir rapor ki şike anlaşmasını mastürbasyona çevirmiş. Tek kişiyle şike mi yapılır? Pezevenklerin bile bir ahlakı var, parasını alır, işini yapar, bunlarda o da yok. Kardeşim, şike anlaşması en azından iki kişi gerektirir. Çünkü şike bir anlaşmadır. Biri teklifte bulunacak, diğeri kabul edecek, şike olacak. Hadi Fenerbahçe elde var bir, peki bu şikeyi alan kim? Bir satır yok. Yani rapora göre şikeyi alan yok ama şike yapan var. Ordulu Hüseyin ağabey, kahvehaneye sabahın köründe gider, her sabah en güzel çayı içer, öğlen 11de gelene de senin ben kafayı sikeyim der. Ben sizin kafayınızı sikeyim, içinde anlaşma olmayan, anlaşma teklifi dahi olmayan, gizli, ökült, montajlanmış bir takım konuşmalardan şike yaratıyorsunuz üstelik şikenin tarafını bile ortaya koyamıyorsunuz.

İnsanların fuhuş yaptığını iddia ediyorsunuz, para veren belli de orospu kim be kardeşim? Bir tane orospu bulamadınız. Çocukların adlarını, takımların isimlerini şöyle bir yazıyor, sonra diyorsunuz ki Fenerbahçe şike yaptı. Yani Fenerbahçe sikti ama orospu yok. Sizin hepinizi hüseyin ağabeye emanet ediyorum.

Sen de kardeşim, bu adamların rezaletlerine, bu adamların aptallıklarına, bu adamların bunca ahlaksızlıklarına teşne oldun, bütün bu zulüm dururken sustun, sırf aziz yıldırım'dan nefret ettiğin için şunca adaletsizliğe arka çıktın ya senin de kafayı lavabona sokayım. Çayın güzelini dahi içmeyi hak etmiyorsunuz.



50 comments:

  1. gerilerden gelen kemalettin dedi ki...

    konuş kardeşim. sen konuştukça, fatih konuştukta bu rezillikleri kafalarına vurdukça biraz olsun içimiz ferahlıyor.
    tekrar etmek lazım. her seferinde copy-paste'leri de, telefonun öbür tarafındakilerin kendi aralarındaki konuşmaların nasıl bilenebileceği sorusunu da, makaslanan bölümleri de, emniyetin görüntü montajlama rezaletini de.. şerefsiz medyanın yalanlarını da..

  2. murat dedi ki...

    dangalak ibrahim akın taraf değil mi?

  3. o diil de dedi ki...

    lan dangalak murat, ilk işin fener blogları mı takip etmek? hayatında fenerden başka bişey yok mu lan?
    kocan mı lan fener? yoksa baban mı? yoksa hem kocan kem baban hem enişten mi lan?

    ibrahim akın'ın taraflığlı ne lan? hocayı arayıp danagalak yapması mı? peki diger 10 kusur maçta da ibrahim akın mı taraf lan?

    lan Dangalak murat, sen iki kelimeyi bir araya getir de ondan sonra elaleme dangalk de, hadi bi git şurdan

  4. murat dedi ki...

    adam hocayı arayıp fenerden teklif aldım diyo dangalaklık oluyo. adam fahriyi arayıp fenerden teklif aldım diyo dangalaklık oluyo. adam fahriyi arayıp balyalar elimde diyo dangalaklık oluyo. he canım he. uefa gelecek ananızı sikecek!!!

  5. aethewulf dedi ki...

    seni de hüseyin ağabeye emanet edeyim be murat. ibrahim akın ile bir tane fenerbahçe yöneticisinin konuşması var mı? hatta aziz yıldırım ile, ilhan ekşioğlu ile herhangi bir futbolcunun konuşması var mı? lan bir tane ibrahim akınla 19 maçta, fahri ile de u17 maçlarında mı şike yapmış bu adamlar? iddianameye göre şikenin tutmadığını bile bile üç maç üstüste şike yapacak kadar gerizekalılar mı? serdal adalı beni aziz yıldırım'ı içeride tutmak için meze yaptılar derken, örgütlü suçla yargılananlar hariç herkes tahliye olmuşken, mahmut özgenerler, göksel gümüşdağlar sokakta gezerken aziz yıldırım şekip mosturoğlu ile anlaşıp ilhan ekşioğlu'nu bağlayıp mı sahada şike yapmış? senin de ahlakını, kafanı, vicdanını print edeyim, fontu bozuk, resulasyonu bozuk ahlakınızla hala bağırıyorsunuz şike şike diye, hep bir nokta yanlış yerde.

  6. murat dedi ki...

    ulan maa ile murat özaydınlının konuşmaları ortada hala konuşuyonuz insan biraz utanır. adamlar resmen sizi korudular bu rapora rağmen düşürmediler. utanacağınız yerde bi de üste çıkmaya çalışıyorsunuz. nerde kalmıştık ibrahim akında. ha bu arada ilhan ekşioğlu sizin alex heykeli olayınla dalgasını da geçmiş bi güzel. siz devam edin bu adamlara sahip çıkmaya.

  7. Griffith dedi ki...

    "Fenerbahçe'nin siktiği orospu kim?" diye soruyordunuz, buyrun işte kimliği belli oldu. Murat'ın annesi çıktı kendisi.

  8. murat dedi ki...

    sizinle ilgili 13 maçtaki iddiaların 13'ünün ispatlanması gerekmiyor sen hala bunu anlayamadın herhalde. bu 13 iddiadan birinin doğruluğu herşeye yeter. ibrahim akın 19 maçta'mı yaptı diye sorma o yüzden. adam emniyette şike yaptığını reddettiği emniyet sorgusunda bile Fenerden şike teklifi aldığını itiraf etmiş. Savcılıkta yaptığını da itiraf etmiş. Aziz Yıldırım-> İlhan Ekşioğlu->Ali Kıratlı-> Yusuf Turanlı -> İbrahim Akın tel trafiği ortada. TL euro pazarlığı ortada. imama sorması ortada. fahriye anlatması ortada. paranın miktarı ne kadarıyla ne yapılacağı ortada. sen hala kıvır.

    kıvırsan ne yazar. bu metinler şu an UEFA'nın elinde. bu saatten sonra UEFA bir Hüseyin abi hababam size hababam size.

    İlhan Ekşioğlu'nu bağlayıp dediğin adam yöneticin hacı haberin olsun. dışardan değil yani.

  9. murat dedi ki...

    http://www.htspor.com/futbol/haber/698590-alexin-heykelini-degil-bununkini-dikeceksin

    sahip çıkın bu adamlara aynen devam azizspor.

  10. alkinte dedi ki...

    @murat şu uefa da artık bir zahmet gelsin de şaapsın bizi madem çok istiyorsunuz. kendi içlerindeki pislikleri bir zahmet çözmeden önce gelmesinler yalnız. lyon, zagreb, hatta bütün bunların üstüne büyük bir tesadüf olarak(!) gelen apoel eşleşmesi olayıyla ilgili platini'nin kıvırmalarından başka bir şey duyamadık gerçi de. hani kendisi diyordu ya; "sıfır tolerans!!11!! yüzde bir bile şüphe varsa ebesini şaapın!!1!!" diye...

    yalnız, ben halen "lyon'un şampiyonlar ligi 2. turunda apoel ile eşleşmesi"ne böbreğimi falan satıp bahis oynamadığıma yanıyorum. bu kadar da göstere göstere yapılmaz ki lan arkadaş. neyse, uefa çok temiz, çok ahlaklı olduğundan öyle şeylere izin vermez. hatta porto, milan falan da umrunda değildir. şampiyonlar liginin marka değeri rererörö... ha bir de; o zaman sıfır tolerans yoktu zatennn!!11!1

    ayrıca; papazda yazılan bir yazıya, yazılmasından sadece 18 dakika sonra, "uefa gelecek nananızı nöpecek, dangalaklar!!111!!" minvalinde yazılar yazmanız da ayrı bir güzellik. zaten sizin umrunuzda olan; şikenin olup olmaması değil. şikenin kötü bir şey olması da önemli değil. uefa'nın ne boklar yediği/yiyeceği de önemli değil. derdiniz tamamen fenerbahçe.

    sizin için önemli olan fenerbahçenin haklı/haksız, şike yapmış/yapmamış olması değil. sizin için önemli olan birilerinin gelip fenerbahçe'nin anasını şaapması. sizi alakadar eden taraf tamamen bu. yoksa "yemişim lan şikeyi, fenerbahçe'ye zarar gelmedikçe!!1!" di mi güntekin?

  11. gerilerden gelen kemalettin dedi ki...

    lan murat, sen birkaç gün önce "ben de fenerliyim, renkdaş" ayağı yapmıyor muydun? ne karaktersiz adammışsın öyle..

  12. rene gallimard dedi ki...

    @murat

    hocam aynı lafları her seferinde söyleyince ne kazandığınızı anlamıyorum.. gerçekten anlamıyorum..

    o amına koyduğumun şikesinin kanıtı nerde.. 19 maçta en az gene bi 19 oyuncu şike yapmış olmalı dimi.. hadi bazıları iki üç maçta yaptı, aynı isimlerdi diyelim.. 10 faal futbolcuya indirelim bunu.. her maçta sadece bir futbolcuyla maçın gidişatı nasıl kesin değişicek onu da bilmiyorum.. ama hadi var diyelim..

    böyle on tane orospu evladı var diyelim..

    hadi senin deyiminle onlardan biride ibrahim olsun..

    be azına sıçtığım nerde lan geri kalan 9 futbolcu..

    hangi takımlısın bilmiyorum, yada hangi cemaatten, hangi şerefsizlik kurumundan.. şunu söyliyim.. olum inat diil mi lan, siz yokolana kadar biz de yokolmuyoruz..

    git üstlerine söyle, fenerbahçeliler hepimizi sikmeden durmıcaklarmış de...

    inşaat işçileriyle beraber başakları götünüze sokucaz..

    lan olum sizin matematiğiniz hangi seviyede..

  13. aethewulf dedi ki...

    murata göre, yusuf turanlı bir fahişe ile beraber olsa aziz yıldırım ayarlamış olacak. yusuf turanlı ev taksidini ödemese, aziz yıldırım ödetmemiş olacak. ulan aziz yıldırım ile yusuf turanlı arasında 10 kişi sayıp, kendi başına bi karakteri, münferit bir iradesi olan yusuf turanlının kurgulu plak gibi aziz yıldırım emir ve komutasında hareket ettiğine inanmak için serdal adalının at pazarlığından şike çıkartacak muhabir kafası lazım. kurguladığınız yerlere geri dönün kardeşim normal dünyada işler askeri bir disiplin içerisinde, genelkurmayın devamlı emirler muhtırası estetiğinde, gülerce ile gülen'i birleştiren o muhafazakar, ağır, köhne, biat kültürünün tüm renksizliğinde gerçekleşmiyor.

  14. rene gallimard dedi ki...

    17 Mayıs’ta, 6-0’lık A.Gücü galibiyeti sonrası Asbaşkan İlhan Ekşioğlu ile menajer Ali Kıratlı arasındaki gizemli konuşmalarda Alex’in heykeli de mevzu bahis yapılıyor:

    İ.E: Seni var ya şimdi bana bak beni şimdi ne kadar rahat götürücen oraya.

    A.K: Dünkü yere. İ.E: Maça maça.

    A.K: Herhalde canım. İ.E: Bak.

    A.K: Halleder o ya halleder.

    İ.E: Bak ben sana bir şey diyeyim mi Allah onun var ya Alex’in heykelini dikiyorlar onların a.. koyayım ben bunun dikeceksin heykelini. (Gülerek)

    A.K: (Gülüyor) Ya şey tam geçiyorduk kordonda başkanı gördük indi.

    İ.E: Biliyorum biliyorum.

    ahahhahahah

    murat, bak arkadaşım belli ki gerizekalısın, açıklayalım..

    gerçek hayatta, herhangi bi anda, eğer yarım kilo eroin i,çilmemişse böyle bir konuşma olamaz hacı, bunları gerçek gibi oraya buraya servis eden orospu evlatları ancak senin gibi gerizekalıları kandırabilir..

    bak konuşmaya bak ya aklımı kaybeticem..

    i.e : ya tamam şeyettik onu
    a.k : ya işte gördüm onu geldi, inerken...
    i.e : başkanda aradı onu şey dedi (gülüşürler (böyle yazınca daha gerçekçi duruyo çünkü)
    a.k : biliyorum çıktı bindi, geldi indi sonra şey gibi
    i.e : nasıl verdiler şeyden..


    ne olum bu, nedir yani, kafa mı buluyosunuz, lan hakkaten mi gerizekalısınız..

  15. cha dedi ki...

    Şu süreçte Fenerbahçe'nin medya ve diğer takım taraftarları tarafından linç edildiği bir realite. Ortada bir komplo da olabilir bu da kabulüm. Aziz Yıldırım'ı bitirme planı falan hiç farazi değil ancak gün gibi ortada ki Yıldırım bu durumun ortaya çıkmasına ön ayak olmuştur. Fenerbahçe'nin şike yaptığı da gün gibi ortada. Ne bileyim gidin RTE'ye sallayın, cemaate sallayın, şike Gs'yle başladı, ilk biz yapmıyoruz deyin ama şike yapmadık demeyin. Medya'nın şikeyle ilgisi olmayan muhabbetleri çarşaf çarşaf toplumun gözüne sokmasını eleştirin. Trabzon'a verilecek şampiyonluğu eleştirin. Ama şike yapmadık demeyin. Her şeyi siktir ettim, mafyavari bir adamın Fb gibi asırlık bir çınarın adını kirletmesini eleştirin. Şike olmasa bile hakemleri etkilemeye çalışan sağa sola küfürleri tehditler savuran bir adamın arkasına geçmeyin.

    Ha bir de burada şike olmuş diyen arkadaşların anasına küfür etmek falan Antu'da, Forza Beşiktaş'da, Ultraslan'da olsa tamam da burada garip geldi.

    Not. Tayfur'dan utanan bir Beşiktaş taraftarıyım.

  16. Adsız dedi ki...

    bu murat alem, geçenlerde renkdaşlar diye yazıyordu... ee dayanamadın tabii iş ayakta işemeye gelince... açıklayıverdin kimliğini.. yahu adamın ruh haline bakarmısınız, oturup satır satır rakip takımın blogunu okuyor, kılık değiştirip paragraf paragraf yazılar yazıyor, yolda görende adam sanacak bunu ailesiyle arkadaşlarıyla dolanan sosyal bir mahlukat. bir bilseler şu zenne hallerini..

  17. aethewulf dedi ki...

    Ben tayfur'dan utanan beşiktaşlılardan utanan bir türkiyeliyim.

    Eğer bu ülkede birileri bir insana iftira atabiliyorsa,
    bu iftiraları medyadan sızdırabiliyorsa,
    medya eliyle sızdırılmış bu iftiralarla insanların vicdanı felç geçirip de basbayağı masum, suçsuz, normal bir transfer görüşmesi yapan bir adamın 6 ay tutuklu kalması karşısında isyan edebilecek hali kalmıyorsa,

    ve çıkıp da ben tayfurdan utanan bir beşiktaşlıyım diyebiliyorlarsa,

    ben o insanlardan utanıyorum.

    adaletsizlikten utanmıyorsunuz, hukuksuzluktan utanmıyorsunuz, insanların manevi şahsiyetinin telin edilmesinden utanmıyorsunuz, bu çocukların 6 ay özgürlükten mahrum bırakılmasından utanmıyorsunuz, ogün samast örgütlü suçtan tahliye olurken tayfurun örgüt üyesi olmakla suçlanmasından utanmıyorsunuz, ibrahim şahin "soyut delil" sebebiyle tahliye olurken tayfur'un 6 ay içeride kalmasından utanmıyorsunuz, ayhan çarkın'ın itirafları varken katillerin sokağa çıkmasından utanmıyorsunuz, mehmet ali ağca'yı kahraman gibi canlı yayına çıkarmış yayınlarn tayfur hakkında şikeci demesinden utanmıyorsunuz

    tayfur'dan utanıyorsunuz.

    kafayı yemişsiniz hepiniz.

  18. o diil de dedi ki...

    cha kardeş fb nefretine odaklanan bjklilerden olmadıgın belli, eyvallah dogru da diyosun bu kufurlerin buraya yakışmadığı hakkında. ama sen mesela kendini tayfur'dan utanan bjk taraftarı olarak tanımlıosun ya. işte ben, biz artık iki kelimeyle tanımlanmayacak bir psikolojide olan fb taraftarıyız. tanımlanamaycak haldeyiz. o yuzden sana daha da garip gelecek şeyler görebilirsin zamanla..

  19. fatih dedi ki...

    @murat
    iki gün önce ben de fenerliyim renktaş diye yalan söyleyip güya fenerlilerden bile şike yapıldığını düşünenler var algısını yaratmak için oyun oynayanlar gelip bize hak hukuk dersi veriyor, kardeşim manyak mısınız siz, bir bloga yorum yazarken bile kendiniz olamayacak kadar aşağılık mısınız

  20. gumgumok dedi ki...

    Beyler ortalığı bu kadar yıkmanın anlamı yok. Hele hele çakar, toroğlu, ulueren, özdenak, rok, baransu gibi adamları dinleyip de buralarda ahkam kesenlerle tartışmaya girmenin faydası ne? Kafalarına saplanmış binbir mıhdan dolayı beyni tek bir işlem yürütecek şekle dönmüş olanlara, "bak bir de şu açıdan düşün" demenin anlamı ne? Bunun gibi adamlar değil mi Trabzon'da TAYAD'lıları "bunlar PKKlı" deyip linç edenler? Şimdi siz gelmiş bunlara "velev ki PKKlı, her şeyin bir yolu yordamı, hukuku var, durun" diyorsunuz, ne anlamı var?
    Sokak ortasında birilerini linç etmeye başlamış insanları konuşarak, anlatarak durdurabilir misiniz? Böyle adamları durdurmanın yolu normalde emniyeti devreye sokmaksa, fakat emniyet dediğiniz de Trabzon emniyeti gibi bir emniyetse ne yapabilirsiniz?
    Yapılacak şey kayıt tutmaktır. Bunları tanımaktır. Linç sonrasında ayağa kalkıp her birinden tek tek hesap sormaktır. Yeter ki büyük kalalım, birlikte kalalım, uyanık kalalım. Bu devir murat gibi adamcıkların devri. Ama tarih, böyle devam etmeyeceğini öğretiyor bize.

  21. uzerindeyuregindenbaskamuskatasimayan dedi ki...

    @murat

    bak güzel kardeşim mantıklı yanıt almak istiyorsan önce iddianameyi oku; buraya gazete içerikleri ile gelme.

    1)İ. Akın Olayı:

    Adı geçenler:

    FB Yöneticisi: A. Yıldırım, Ş. Mosturoğlu, İ. Ekşi

    Aracı(?): A. Çelebi, B. İşcen, A. Başak

    Muhatap:(?) Y. Turanlı, İ. Akın

    - Yönetici - Muhatap arasında görüşme yok (elbette olmak zorunda değil)

    - Aracı (?) - Muhatap (?) görüşmesi:

    A. Çelebi -> Y. Turanlı (2 konuşma)

    A. Başak -> Y. Turanlı (4 mesaj)

    Y. Turanlı -> A. Çelebi (12 konuşma)

    bu konuşmalardan herhangi birinde değil somut para kavramı bir anlaşma ifadesi bile yok.

    "gel konuşalım; oraya geçiyomusun, gel bi çay içelim, maçı kale arkasından izleyecem"

    parayı konuşanlar kimler:

    Y. Turanlı, İ. Akın, F.Tatan vb

    Polis A. Çelebi - Y. Turanlı görüşmesinin yerini öğreniyor ama para vb akışını görüntüleyemiyor hay aksi.

    Aynı polis Ankara'da şike faaliyetlerinde bulunan M. Yeniceyi de Ankarada değil de İstanbul Gişelerinde görüntülüyor bak sen akıllarına Behzat Ç'den bile yardım almak gelmiyor.

    Basına neyi servis ediyor ?

    Menejer ve Futbolcu arasında poşet değişimini, hem de içerisinde para olduğunu doğrulamadan.

    M. Yenice'nin İstanbul gişelerinde durdurulan arabasında para poşeti.

    4 Temmuz günü polisin Sivas maçı şike parası diye servis ettiği çanta görüntüsüne de aynı şevkle atlamıştınız ama içinden bilet çıktı.

    Bir kere dönüp sordun mu ; kamu otoritesi bir çanta fotoğrafını sadece yer ve zaman bağlamında kendi kurgusuna oturuyor diye medyaya servis ediyor ama sonradan içerisinde ne olduğunu bile araştırmadığı ortaya çıkıyor !

  22. Griffith dedi ki...

    @Cha

    Anamıza sövdü diye çiçek mi verecektik herife? Fenerbahçe'ye küfredene biz de küfrederiz. Bizde böyle. Beğenmiyorsan başka kapıya.

  23. gumgumok dedi ki...

    bu arada yazdığım yorumdan sonra resmi sitedeki açıklamayı okudum. "Çoğu zaman bu yargısız infazlar karşısında duruşumuzu bozmadık; ancak bu infazı yapanların isimlerini, tarihimizin unutulmayacak sayfalarına -teker teker- ’silinmeyecek şekilde’ kaydettik."
    "Duruşumuzu bozmadık" dedikleri pasifistlikleri dışındaki kısma katılıyorum. Demek istediğim buydu.

  24. gerilerden gelen kemalettin dedi ki...

    @cha
    biliyorsun ki bu blogun genel eğilimi hiçbir zaman aziz yıldırım yandaşlığı olmadı. aksine burası aziz yıldırım'dan hiç de hoşlanmayanların baskın olduğu bir yer. burada mesele o değil. "şike yapmadık" demeyin diyorsun. bize şike yapıldığını gösteren tutarlı kanıtlar gösterin diyor burası. rezil medyanın manipulasyonları, emniyetin kendini yargı yerine koyan ve kamuoyunu etkilemeye çalışan rezil faaliyetleri,orasından burasından kesilmiş konuşmalar var ortada. ben hiçbir şey yapılmadığından yüzde yüz eminim demedim, kafamda hiç soru işareti yok demedim kendime ama bu ahlaksız şer cephesinin yalanları ve tutarsızlıkları, şüpheden gelen faydayı (benefit of doubt), masumiyet karinesi nedeniyle fenerbahçe'me vermeme yetiyor.

    ayrıca dün renkdaş ayağı çekip bugün "uefa gelecek ananızı sikecek" yazan karaktersiz bir adama verilen yanıtlar gayet normal bence.

  25. uzerindeyuregindenbaskamuskatasimayan dedi ki...

    @cha

    Ben de dahil burada yazanların çoğu A.Y'a hiç de sıcak bakan insanlar değildik, halen de geçmiş eleştirilerimiz bakidir.

    Ama A. Yıldırım'ın durumunu anlamak için sevmeye gerek yok ki; biraz emparti yeterli.

    - Medyada uğraştığın kişiler kimler H. Uluç, E. Toroğlu, S. Ulueren türevi adamlar

    - Kulübünü ve seni her adımda çelmelemeye hazır olanlar kimler Tahir Kıran, Saadettin Saran, HB Kutlualp vb

    Ve tabii futbol ortamının Haluk Ulusoy, Sedat Peker türevi kimlikleri.

    Bi araştır bakalım bu adamların ilişkilerini, seni her adımda sabote etmeye hazır bu kişilerle hangi yollarla mücedele etmeye çalışırsın.

    Bu adamların kongre vb ortamları manipüle etme girişimlerine karşı nasıl önlem alırsın? halini yukarıda özetlediğim türk polisine güvenerek mi !?

    Başbakanla görüşmeye gittiğinde "artık bırak" baskısı ile karşılaşsan ne hissedersin örneğin ?

    Ne hakla ve kimler kulüpte senin eserine yamanmaya çalışıyor sinirlenmez misin?

    Türk futbolunun içine sokulan figürleri gökten inen melekler mi zannediyorsun, o para akışları, krediler vb.

    S. Şener devlet ihaleleri batırmış, en borçlu adamlardan biri.

    GS'nin başına AIG'i saran F. Süren batık bir patron onun sardığı belaya merhem olan Ü. Aysal kim ?

    http://sporingen.blogspot.com/2011/05/fatih-altayl-kaleminden-unal-aysal.html


    A.Y'de nihayetinde bu ortamın bir ürünü ! kendince belli güçlerle mücadele etmiş; kendi gücünü tesis etmeye çalışmış bunu yaparken de zaman zaman otoriter tutum takınmış, mafyatik ittifaklar kurmuş olabilir.

    Kimse de A.Y'ı bu açıdan savunmuyor ?

    Amaaaa. Bize gelip Erman, Hıncal ağzıyla konuşursan burada yazılanların on katı objektif bilgi ile cevap verecek
    Fb'lilerin argümanlarına da yanıt verebilecek donanımda olman gerek.

    Sen hala Rüştü'yü A.Y'ın dövdürdüğü, hakem odası bastığı efsanelerine inanmaya devam edebilirsin ama bunların doğru olmadığı belgeleri ile ortaya çıktığında bi aynaya bak da sor: Senin algını şekillendiren Ermanlar'a, Hıncallar'a neden bu kadar inanmak istiyorsun.

    Kendin hakkında ROK, Hıncal, Serhat gibi adamlar bu kadar yüzsüz ve tutarsızca lobi yaparken özel tel konuşmalarında hiç mi küfür etmezdin ?!

    5 ay boyunca her konuşması takip edilmiş bir adamın (günde kimbilir belki 30-40 görüşme yapıyordur) 5-10 küfürlü çıkışı ile neyi tespit edebiliriz.

    Aynı süreçte TFF üst yönetimi dahil Türk futbolunda önde gelen figürleri dinlesen ve yayınlasan bundan daha ağır durumların ortaya çıkmayacağını mı iddia ediyorsun.

    En terbiyesiz, en otoriter figürün A.Y olduğuna sadece onun konuşmalarına bakarak nasıl karar verdin.

    Ha bi de hakem meselesi ? Hadi şehir efsanelerine inanıyorsunuz da önünüzdeki metni okuyup hala nasıl Erman kafası ile yazıyorsunuz onu anlamıyorum işte beyninizi kullanmak bu kadar mı zor :

    "BJK'nin g.tü kaltı bu maça en iyi hakemini ver, FİFA hakemini ver" lafına "Oooo Adam terör estirmiş" yorumu getirebilmek nasıl bi kafadır.

    Bu ülkede Ali Aydın'a düdük astıran ve bunu övünerek basına açıklayan Ö. Canaydın değil miydi?

    Allah önce izan sonra kelam eylesin ne diyelim.

  26. Berke dedi ki...

    Bu olaylarda beni en cok uzen Fenerbahce taraftarinin tutumlari olamaya basladi. Tamam Aziz Baskan bellik seyler yapmis. Beni sok soke etmedi. O ve ondan onceki cogu kisi bu islere bulasti Turkiye'de. FB'den GS'ye ve her turlu amator takima kadar. Butun gercekler ortaya ciksa belki'de 1 tane temiz Super Lig sezonu bulamayiz.

    Ama taraftarimiz neden hala bu insanlari destekliyor. Arkadaslar olaylar ortada. Sike'nin kaniti icin banka dekontu gerekmiyor. Gazetelere saldirmaminin da anlami yok. Trabzon'a saldirmanin da anlami yok. Artik kendimize bakma vakti geldi coktan da geciyor. Esasinda ilk gunlerde yapmamiz lazimdi ama o aralar duygular cok karisikti. Hepimiz sok olmustuk, kabullenmek istemiyorduk.

    Olaylar acik, sike yapmisiz, hem de bir kac kere yapmisiz. Simdi kendimizi temizleyelim. Cezamis neyse cekelim ve eskiden daha guclu, daha onurlu bir sekilde dev Fennerbahce'yi kuralim. Bunun traftarla baslamasi lazim. Baska yolu yok.

  27. Adsız dedi ki...

    muratın kardeşi berke gelmiş, yazış stilinden tanıdım, aynı annenin çocukları olsa gerek.

    cezami"S" neyse çekelim dostum haklısın, okuyalım senin gibi goygoycuları, bunları okyup kaybettiğimiz zamanlar da bizim cezamız olsun.

  28. efsane_maraton dedi ki...

    Öncelikle Fenerbahçeme küfür eden Murat senin ananı tüm maraton siksin emi.

    Sonrasına gelirsek maalesef berkeye hak veriyorum. Yönetimimiz bizi kandırmış bu süreçte ben bunu anladım dün akşam. Murat Özaydınlı ile Maa arasındaki konuşmalar 3 temmuzdan beri kandırıldığımı gösterdi bana. O konuşma yalandır diye umdum ancak maa dün telegole verdiği röportajda o diyalogları doğruladı. Zaten Murat Özaydınlıda kaç gündür sus pus bu konuda. Bu diyalog maalesef beni ikna etti. Ben bu saatten sonra deliller, tapeler havuzunda çırpınmanın bir anlamı olmadığını düşünüyorum.

    Nedeni açıklayayım. Murat Özaydınlı telefonda MAA'ya 7 temmuz 2011 günü bizi bu sene düşürmeyin, kulübü küçültmemize izin verin diyor. Şimdi eğer Murat Özaydınlı suçlu olmadığımıza inansaydı böyle birşey dermiydi? Demezdi. Ne düşürmesi kardeşim biz suçsuzuz derdi. Oysaki Murat Özaydınlı daha ortada deliller bile görünmemişken bizi bu sene düşürmeyin diye pazarlık yapıyor Maa ile. Bu demektir ki oda biliyor yenilen haltları.

    Bu gerçekler alenen ortadayken artık taraftarımız bir tribün toplantısı alarak bu meseleleri detaylıca tartışmalıdır. Fenerbahçe taraftarı 3-5 kodomanın manipüle edebileceği bir toplam değildir. Bu kulübe dışarıdan saldıran düşmanlara savaşması içerideki hainleri rahatlatmasın. Bu kulübü bu hale getirenler, bizlere bu acıları yaşatanlar birgün bunun hesabını verecekler.

  29. cromvemitra dedi ki...

    "murat" denen mahlukat! Buradakilere ve Fenerbahçelilere "azizspor" diyorsun.Fenerbahçeliler, Aziz başkana hanımı ile kavga ettiği için sahip çıkmıyor, adice yargısız infaz edenlere karşı sahip çıkıyor, "sizin başarınızda tek bir leke bile yok" sözüne inanıyoruz çünkü hiç taraftara yalan söylemedi. Yani fenerbahçeliler başkanını satmaz. İbrahim akın ve iskender için savcı "belaltı vurarak" "böyle ifade verirseniz serbest kalırsınız" deyip "rüşvet ile" ifade yazdırıyor ve tabii ki de geçersiz. Son tahlilde iddianamede 2 şey var ; 1) Aziz başkan küfürlü konuşuyor ki senin gibileri gördükçe az bile küfür etmiş. 2) 2 tane "hayalet" var. Birisi yadigar boğa ve diğeri korcan'ın ablası. Murat, ilk celse de aklanıp çıkar Aziz başkan.

  30. MustafaS dedi ki...

    @Berke:
    Geçenlerde murat denen şahıs burada "renktaşlar" diye yazarken bugün "UEFA gelecek ananızı ..." yazıp rengini belli etti. O da senin gibi "Bende Fenerliyim ama kabul edelim şike yapmışız" diye yazıyordu. Bu örnekleme sonucunda diyorum ki "Kusura bakma Berke ama ben senin Fenerbahçeli olduğuna zerre inanmıyorum!"

    Aziz Yıldırım'ı çokça eleştiren birisiyim, şu olaylar öncesi artık yönetimi bırakması gerektiğini, tavırlarının FB ye yakışmadığını falan yazmıştım çeşitli mecralarda. Ama bu kadar adaletsizliği ve çarpıklığı gördükten sonra ben Aziz Yıldırım'ın arkasında durabiliyorsam kusura bakma ama sende duracaksın arkadaş!

    Ben objektifim ayağına buraya gelip "kabul edin şike yapmışız" edebiyatı yapıp kaleyi içten fethetmeye kalkmayın. Kalkarsanız murat a edilen lafların daha ağırını hak edersiniz.

    Ben Fenerbahçeliyim ve Fenerbahçe şike falan yapmadı arkadaş! Adam gibi kanıt, adam gibi ispat gösterin hepimiz şike yapanların yüzüne tükürürüz merak etmeyin. Var mı kanıt? Adam gibi ispat var mı? Kesip biçilmeyen içinde "şey" geçmeyen konuşma var mı? Şike yapılacağını telefondan tespit edenler, arabaların, yemeklerin fotoğrafını çekenler para transferini kaydetmiş mi? Kamera alacak parası mı yokmuş! Maç Biletlerini şike parası diye basına mı vermiş, yalan olduğu ortaya çıkınca utanmış mı?

    Var mı adam gibi kanıt? Yok! O zaman hadi naş!!!

  31. gumgumok dedi ki...

    Yazılanları görünce insan dayanamıyor arkadaş. Yahu Özaydınlıyla Maa arasındaki konuşmaları okuyunca şike olduğuna inandım diyorsun. Hadi diyelim şike olduğu ıspatlandı, itiraf edildi. Daha kanıtlanmamışken, bu soruşturmanın seyri başından beri seni hiç mi rahatsız etmiyor?
    Savcı Aziz Yıldırım'a "Sivas maçını kazanmasaydınız soruşturma açmayacaktım" demedi mi? Peki bu ne anlama geliyor? Kendisinin suç dediği onca görüşme, takip vs. varken, fener şampiyon olmayınca bunlar suç olmaktan çıkıyor muydu?

    İbrahim Akın itiraf etti diyenler. Hadi diyelim hepsi gerçek ve itiraf etti. Peki İbrahim Akın baskı altında ifade verdim dedikten sonra "tapelerdeki konuşmalar hep kesilmiş, sanıkların lehine olan konuşmaların tümü kesilmiş" dediğinde savcıya güvenin sarsılmıyor mu?

    Emniyetin Aziz Yıldırım'ın çekmecesinden mafyavari fotolar çıkmış gibi yaptığı montajın amacından hiç mi şüphelenmiyorsun?

    Biraz izanlı olun. Şike yapıldığına inanabilirsiniz. Benim hiçbir şey anlamadığım fakat bazılarından tabi ki şüphelendiğim telefon kayıtlarını şikeye yorabilirsiniz. Fakat şike buldum diye senin emeğine, geçmişine, terine, insanların itibarlarına, özgürlüğüne, savunma hakkına kastettikleri 3 Temmuzdan beri gün gibi ortadayken, neden bir tepki de bunlara vermiyorsun?

  32. Cengiz dedi ki...

    Beyler bir meczup yüzünden ortalığı alevlendirmenin alemi yok. Fenerbahçe'ye geçmişte de saldırılar oldu, bu gün de oluyor, yarın da olacak. Yerden mantar gibi biten ROK'lar, Baransu'lar ve bilumum diğer şakşakçılar yarın bir hiç olacaklar. Tıpkı iki gün önce renktaş deyip de sözde ortalığı karıştırmaya çalışanlar gibi. İki yorum yazıp güya sizin bizim damarımıza bastığını sanıp sonra kuyruğunu götüne kıstırıp siktir olup gittiği gibi diğerleri de gidecek ama Fenerbahçe burda olacak.

  33. Cahit Binici dedi ki...

    Berke'nin söyledikleri su anlamda çok önemli. Bu operasyonu planlayanlar da büyük bir çoğunluğun böyle düşünerek daha 3 temmuz sabahı kulübe sırtını döneceğini düşündü. itibarlerı paçavraya çevirip, rehineleri kodese tıkıldıktan sonra bizim belirlediğimiz yönetim bu duygulara sahip olacak insalarla ortamı tedavi eder; kafamıza göre bir yönetim belirleyip ülker aranenın açılısını görkemli yildizlarla yapar; futbol takimi da alt ligten döndüğünde büyük yıldızlarla görkemli bir şekilde döner... kitle yine oyalanır..
    böylece aziz ve tayfasını devre dışı bırakıp fenerbahçenin kaymağını bir güzel yeriz demiş olmalılar.

    bunun için fenrebahçenin itibarını paçavraya çevirip böyle düşünmeye mahkum etti. vicdanları iğfal edip, sonra futbol kârhanesine orta malı diye pazarlanmaya çalıştı.

    fakat futbolun dizaynırları bu kez rakibini iyi analiz edemedi. oyun bozulacak. fenerbahçe bağımsız düşüncenin en güçlü kalesi olarak adalet ve güzel oyunun peşinden koşmaya devam edecek.

  34. cha dedi ki...

    Bu arada Tayfur'dan utanmamın sebebi Hasagiç'in oynayıp oynamayacağını sorması. Yoksa şike yaptığına, şike yapabileceğine karşı herhangi bir şüphem olduğundan değil.

    Onun dışında demek istediklerim çok anlaşılmamış galiba, bu ülkede rahmetli başkan Canaydın, Süleyman Seba da büyük kulüplerde başkanlık yaptı. Adnan Brothers, YD, AY gibileri de başkanlık yaptı. Ortada bir bok var çok belli ve bu boku yapanlar, yapma potansiyeli olanlar ikinci grupta saydıklarım. Demek istediğim bu adamların kirli ellerini çekmesi futboldan. Yarın bir haber çıksa YD şike yaptı dense hiçbirimiz yok ya yapmamıştır diyemeyiz.

    Bu yüzden AY gibi potansiyelli bir adamın şike yapmadığı hakkında çok kesin konuşmak biraz abes geliyor bana. Masum değiliz hiçbirimiz ama üzülerek söylüyorum bu olay sadece Fb'nin başına patladı. Eleştirmeniz gereken konu ise bana göre, medyanın oçliği, cemaatin etkisi ve kurumlara karşı farklı işleyen yargı.

  35. uzerindeyuregindenbaskamuskatasimayan dedi ki...

    @cha

    kamu otoritesi bir şeyi iddia ettiği zaman ispatlayacak bu kadar.

    kişiler hakkında medya vb yollarla oluşturulmuş izlenimlere yaslanarak, ön kabulleri, beklentileri harekete geçirerek linç kampanyası açmayacak.

    bir dön bak her türlü dinleme, takip imkanını 5 ay sınırsızca kullanan polisin elde ettiği deliller 2. el bile değil, tamamen şüphe oluşturmaya yönelik 3.el bulgular.

    Sadece tel dinlemeleri ile her senenin şampiyonu ve küme düşenleri için aynı linç operasyonları pekala düzenlenebilir ve bir kere bu keyfiyeti kendi çıkarlarımız için uygun bulursak bunun sonunda kendi hakkımızı savunacak özel alanı yitiririz.

    YD için vb. için sanıyormusun ki bu operasyonu yönetenlerin elinde hiçbir şey yok. (sağ kolunu içeri atıyorlar ama senin bu konudan hiç haberin yok; mümkün ama hiç de olası değil)

    S. Şener hakkında istense sadece ticari faaliyetleri gündeme getirilerek A.Y hakkında yapılanın 2-3 misli karalama yapılabilinir.

    siz bugün her birimizin maşa olma potansiyelini yüksek gördüğümüz malum tv çığırtkanlarına yaslanarak ne kadar kesin konuşabiliyorsanız; savcının içler acısı mantık ve yorum hataları barındıran iddianamesini ne kadar güçlü buluyorsanız; biz de A.Y'ın şike yapmadığı iddiasını aynı güçte savunuyoruz ne eksik ne fazla değil.

    çünkü şüphe, iddia var ancak ispat yok bu kadar net

  36. efsane_maraton dedi ki...

    @gumgumok

    Şu ana kadar kafamda barındırdığım bin türlü şüpheye rağmen bizi ilk günden linç eden medyaya, iddianamedeki çelişkilere, yargısız infaz yapan yorumculara tepki göstermediğimi nerden çıkarıyorsun.emin ol evinden oturup şurada ahkam kesen birçok arkadaştan daha fazla şu tribünün içerisindeyim uzun yıllardır.

    Ben Murat Özaydınlı'nın Maa ile olan diyaloğundan sonra yıkıldım maalesef. Bu diyalog dün Maa tarafından onaylandı. Şu ana kadar Murat Özaydınlı'da bu diyaloğu yalanlamadı zaten. Bu diyalog 7 temmuzda yani ortada ne etik kurulu raporu varken, ne iddianame varken gerçekleşiyor. Murat Özaydınlı gibi bu yönetimin çekirdek kadrosunda yer alan bir yöneticinin maa'ya operasyonun 4. gününde bizi bu sene düşürme seneye düşür bize izin ver eldeki yabancıları satalım, kulübü küçültelim demesi sana normal mi geliyor?

    Eğer suçsuz ve temiz olsaydı bizimkiler Murat Özaydınlı bizi bu sene düşürme seneye düşür niye desin. Suçsuz olan adam çıkar biz suçsusuz Maa der. Çıkıpta bu sene düşmeyelim seneye düşelim o arada biz yabancıları elden çıkarıp küçülürüz demez. Bunu diyorsa belliki o da biliyor yenilen haltları.

    Süreç içerisinde yönetimimizin bu tarz gizli kapılar ardında dolaplar çevirmesi, kamuoyuna başka maa'ya başka konuşması beni tiksindiriyor. Bu tek örnek değil. Maa çıktı Nihat Özdemir ŞL'ye gitmemeyi kabul etti dedi. Yalanlanmadı. Ses yok. Maa eğer daha konuşursanız herşeyi anlatırım yeter artık dedi ses kesildi.

    Suçsuz ak bir yönetim böyle pasif, böyle çelişkili, böyle gizli kapılar ardında kulislerle iş yapmaz. Çıkar delikanlı gibi, bangır bangır bağıra bağıra, çatır çatır kendini savunur. Ama ben bunu göremiyorum.

    Adnan öztürk çıkıyor Nihat Özdemir kulüpler birliği toplantısında küme düşme kalksın dedi diyor. Nihat Özdemir'den ses yok. Nerdesiniz abi. Hakkınızda bu laflar söylenirken çıksana ey Nihat Özdemir. Çıkıp desene ben böyle birşey demedim. Biz Fenerbahçe olarak küme düşme cezasının kalkmasına karşıyız. Biz zaten temiziz ve aklanacağız bizim 58. madde değişikliği gibi bir talebimiz asla olmadı olmayacak desene.

    Tüm bu olaylarda ben hep yönetimimizden bu dik duruşu bekledim. Ancak onlar dik duramadılar. Temiz olan, ak olan dik durmalıydı bu süreçte. Demek ki varmış birşeyler.

    İbrahim Seten bugün twit attı bir tane. Ocak'ta UEFA Fenerbahçem için kendi disiplin soruşturmasını başlatıyormuş. İddianame ellerinde. Eğer Fenerbahçem bu soruşturmada 3-5 sene Avrupa'dan men yerse bunun hesabını kim verecek?

    Ben artık kandırılmak istemiyorum. Fenerbahçe yöneticileri artık kukla şovu bırakıp tüm gerçekleri bu taraftara açıklamak zorundadır. Eğer suçsuz ve ak isek(ki artık ben inanmıyorum) kapalı kapılar ceza pazarlıkları yapmayı bırakıp delikanlı gibi haklarımızı savunmalıdır.

    Ali Koç bizi küme düşürün diyor. Ama kapalı kapılar ardında Murat Özaydınlı bizi küme düşürmeyin yabancıları satalım küçülelim diyor. Bu nedir ya? Siz bu kulübü Çemişgezekspor mu sandınız.

    Bu taraftar bu süreçte çok üzüldü kahroldu. Yeter artık insanların duygularıyla oynadığınız hakikaten yeter. Camia paramparça. Bu camiada en sevdiğim adamlardan Ziya Kaptan ergen twitter Fenerbahçelileri tarafından hain ilan ediliyor. Ayıptır ulan ayıp. Geçmişini bilmeyen, geçmişine saygı duymayan geleceğini satar.

  37. rene gallimard dedi ki...

    @efsane_maraton

    yazında kaynak gösterdiğin ve dediklerini doğru kabul ettiğin isimler şunlar ;

    mehmet ali aydınlar
    adnan öztürk
    ibrahim seten

    yani bizlerin söyledikleri hiçbir cümleye, kelimeye inanmadıkları insan gurubunun adi parçaları..

    bak kardeşim bizi gerizekalı yerine koymaya, fenerbahçe dışında herhangi bir takım tutup burda fenerli görünmeye son verin..

    sen ya fenerli diilsin yada bu sistemin pisliklerinden biri olarak güce olan sevgin fenerbahçe sevginden baskın..

    ama olsun, bikaç cümle yazalımda boş beynine oksijen gitsin..

    konuşma ne zaman 7 temmuz.. olay çok sıcak.. fenerbahçelilerin konuştuğu ne o sırada (sen tabi bizden olmadığın için bilmiyosun bunu), bizi harcıyolar, işi uzatırsak, bizi bu sene düşürmelerine engel olursak sonra bidaha düşüremezler..

    en zayıf olduğumuz dönemde bunun bilincinde köprüye 100bin fenerlinin yürümesi bu yüzdendi, köprüye ulaştık yada ulaşmadık ama sıcağı sıcağına bizi harcayamayacaklarına kanaat getirdiler ve beklemeye geçtiler..

    murat özaydınlı paşa oğludur, bunu öylesine söylemiyorum, paşa oğludur.. aynen bizim hislerimizle konuşmuş, söylediği herşeye imzamı atarım.. ne demiş, bizi düşürmeyin, seneye düşürün..

    murat özaydınlı fenerbahçe'yi o gündemin içinde harcatmazsa daha sonra bunun olmıcağının farkında.. mehmet ali'ye seneye düşürünle zarf atıp ayakta sikmişte olabilir.. ben de olsam bunu denerdim..

    bu telefon konuşmasınıda aynı diğer tapeler gibi, sizlere nasıl okumasını öğrettilerse öyle okuyosunuz..

    söylenen herşey söyleyen kişinin "gerçek fikrini" ortaya koyuyor..

    gerizekalı demekten yoruldum ama birdaha gelsin, gerizekalı kardeşlerim, insanların her söylediği düşüncelerini yansıtmak zorunda değil, zaten bu yüzden siktiğimin tapelerinde "şike için parayı veriyorum" "şike için parayı alıyorum" denmesi bile hiçbir sik ifade etmez.. olay gerçekleşmiş mi, somut delil gelecek zaman için kurulan bir "fikir" olamaz..

    kaç milyonsunuz, her birinizi nasıl eğiticez bilmiyorum ki, kafalarınıza elektrik kabloları takım şartlandıralım mı.. köpek olsanız ve insanların dilini anlamasanız bu kadar cümleyi, bu kadar somut fikri genede kabullenirdiniz..

  38. efsane_maraton dedi ki...

    @rene gallimard

    Rene bahsettiğim isimlere ben safça inanıyorum dedim mi? Demedim. Ancak bu isimler iddialarını ortaya koyduktan sonra herhangi bir yalanlama var mı? YOK!!! Kardeşim ak olan, temiz olan, suçsuz olan çıkar delikanlı gibi çatır çatır yalanlar. Bu iddiaları susturur.

    Hani nerde Nihat Özdemir? Çıkıp dese ya Adnan Öztürk yalan söylüyor. Ben hiçbir zaman küme düşme kaldırılsın demedim dese ya. Biz Fenerbahçe olarak 58. maddedeki küme düşme cezasının kaldırılmasına karşıyız dese ya. NEDEN DİYEMİYOR BUNU SORUYORUM? CEVAP VEREBİLİYORSAN BUNA CEVAP VER!!! Laf ebeliği yapma.

    Hani nerde Murat Özaydınlı? Çıkıp dese ya yalan kardeşim Maa ile olan konuşmalarım. NİYE DİYEMİYOR? Bizi bu sene düşürme izin ver yabancıları satayım seneye düşür demesini sen sindirmişsin anlaşılan. Ben sindirmedim kardeşim. Ben Santosun,Luganonun,Niangın,Emenikenin gidişlerini sindirmedim. Ben kapalı kapılar ardında bizi düşürmeyin diye yalvaran ama kamuoyuna şov demeçleri veren yönetimimizi sindiremedim.

    MAA'ya güvenmiyorum diyorsun. Bende güvenmiyorum. Ancak maalesef bizim yönetime artık daha da fazla güvenmiyorum. MAA çıkıyor Nihat Özdemir ŞL'ye gitmeme kararını kabul etti diyor. Nihat Özdemir'den ses yok. NERDESİN NİHAT ÖZDEMİR? ÇIKIP YALANLASANA!!!

    Her karşı görüşte insanı başka takım mensubu olarak ya da Fenerbahçeliyse bile hain olarak damgalamaktan vazgeç. Şu blogda ilk mesajımda murat denen götverene senin ananı tüm maraton siksin diyen kim?

    Senin zihniyetin Ziya kaptana bile hain diyor. Yazık kere yazık. KİMDİR ZİYA ŞENGÜL GİT BABANA SOR!!! O adam bu camiayı bilmiyor mu sanıyorsun. Haklı olsaydık reklam derdinde olan Lubesinden, Bedri Baykamına bi ton gereksiz adamdan daha DELİKANLICA Fenerbahçe'mizi savunmaz mı sanıyorsun. Hakikaten yeter ya. Fenerbahçelilik bu değil. Ziya Kaptan'a ona buna hain diyerek çözülecek mi sanıyorsunuz herşey.

    UEFA iddianameyi istedi canım kardeşim. Adamlar şu anda tercüme yapıyorlar. Yarın bu kulübün başına sportif yaptırımlar gelince sorumlu Ziya Kaptan mı? Ben miyim? Kim hacı bu hallere düşüşümüzün sorumlusu.

    İlhan Ekşioğlu,Ali Kıratlı, Zorti Bülent kahraman bu kulübe yıllarını vermiş efsane Ziya Kaptan hain. Aferin lan bu ne güzel Fenerbahçelilik. Yazık kere yazık.

    Şike olayları beni bunun kadar üzmüyor. Şikeyi sonuçta biz yapmadık. Camia yapmadı. Üç beş gerizekalı yaptı. Ama biz bu süreçte daha başka şeyler kaybettik. Lube Ayar'ı kahraman koltuğuna oturtanlar Ziya Şengül'e hain diyor!!!

    Tekrar ediyorum geçmişini bilmeyen, geçmişine saygı duymayan geleceğini kaybeder.

    Hepiniz kendinize gelin.

  39. efsane_maraton dedi ki...

    @rene gallimard

    Rene bahsettiğim isimlere ben safça inanıyorum dedim mi? Demedim. Ancak bu isimler iddialarını ortaya koyduktan sonra herhangi bir yalanlama var mı? YOK!!! Kardeşim ak olan, temiz olan, suçsuz olan çıkar delikanlı gibi çatır çatır yalanlar. Bu iddiaları susturur.

    Hani nerde Nihat Özdemir? Çıkıp dese ya Adnan Öztürk yalan söylüyor. Ben hiçbir zaman küme düşme kaldırılsın demedim dese ya. Biz Fenerbahçe olarak 58. maddedeki küme düşme cezasının kaldırılmasına karşıyız dese ya. NEDEN DİYEMİYOR BUNU SORUYORUM? CEVAP VEREBİLİYORSAN BUNA CEVAP VER!!! Laf ebeliği yapma.

    Hani nerde Murat Özaydınlı? Çıkıp dese ya yalan kardeşim Maa ile olan konuşmalarım. NİYE DİYEMİYOR? Bizi bu sene düşürme izin ver yabancıları satayım seneye düşür demesini sen sindirmişsin anlaşılan. Ben sindirmedim kardeşim. Ben Santosun,Luganonun,Niangın,Emenikenin gidişlerini sindirmedim. Ben kapalı kapılar ardında bizi düşürmeyin diye yalvaran ama kamuoyuna şov demeçleri veren yönetimimizi sindiremedim.

    MAA'ya güvenmiyorum diyorsun. Bende güvenmiyorum. Ancak maalesef bizim yönetime artık daha da fazla güvenmiyorum. MAA çıkıyor Nihat Özdemir ŞL'ye gitmeme kararını kabul etti diyor. Nihat Özdemir'den ses yok. NERDESİN NİHAT ÖZDEMİR? ÇIKIP YALANLASANA!!!

    Her karşı görüşte insanı başka takım mensubu olarak ya da Fenerbahçeliyse bile hain olarak damgalamaktan vazgeç. Şu blogda ilk mesajımda murat denen götverene senin ananı tüm maraton siksin diyen kim?

    Senin zihniyetin Ziya kaptana bile hain diyor. Yazık kere yazık. KİMDİR ZİYA ŞENGÜL GİT BABANA SOR!!! O adam bu camiayı bilmiyor mu sanıyorsun. Haklı olsaydık reklam derdinde olan Lubesinden, Bedri Baykamına bi ton gereksiz adamdan daha DELİKANLICA Fenerbahçe'mizi savunmaz mı sanıyorsun. Hakikaten yeter ya. Fenerbahçelilik bu değil. Ziya Kaptan'a ona buna hain diyerek çözülecek mi sanıyorsunuz herşey.

    UEFA iddianameyi istedi canım kardeşim. Adamlar şu anda tercüme yapıyorlar. Yarın bu kulübün başına sportif yaptırımlar gelince sorumlu Ziya Kaptan mı? Ben miyim? Kim hacı bu hallere düşüşümüzün sorumlusu.

    İlhan Ekşioğlu,Ali Kıratlı, Zorti Bülent kahraman bu kulübe yıllarını vermiş efsane Ziya Kaptan hain. Aferin lan bu ne güzel Fenerbahçelilik. Yazık kere yazık.

    Şike olayları beni bunun kadar üzmüyor. Şikeyi sonuçta biz yapmadık. Camia yapmadı. Üç beş gerizekalı yaptı. Ama biz bu süreçte daha başka şeyler kaybettik. Lube Ayar'ı kahraman koltuğuna oturtanlar Ziya Şengül'e hain diyor!!!

    Tekrar ediyorum geçmişini bilmeyen, geçmişine saygı duymayan geleceğini kaybeder.

    Hepiniz kendinize gelin.

  40. aethewulf dedi ki...

    yahu aptalca bir argümana sarılmışın. 3 dakikalık bir konuşmanın montajlanmış bölümünden çok fazla çıkarımda bulunuyorsun. Özaydınlı ne dediyse dedi, o konuşma, anlık bir konuşma, planlı değil, gerçek duygu ve düşüncelerini de yansıtmayabilir.

    Kurumların kararları, düşünceleri, kurumsal olarak alınmış kararlar ve eylemlerle gözükür. Fenerbahçe bu konuda gereken her adımı alenen, açıkça attı. Böyle bir suçun muhatabı olmadığını da, olamayacağını da, dibine kadar masum olduğunu da söyledi. Sen bu saatten sonra ister efsane maraton, ister eski açık, ister murat, ister mehmet nickiyle buraya gel yaz bu durum değişmeyecek.

    Ruh hastalığınızın tedavi yeri papazınçayırı değil, biz de mazhar osman değiliz, uygun tedavi süreci için şanlı hükümetinizin sizlere sunduğu aile hekimliği müessesini tercih edin.

  41. Osman dedi ki...

    http://papazincayiri.blogspot.com/2011/12/iddianameden-bir-parodi-ankaragucu.html

    tamda yukarıda geçen konuda vaktiniz varsa @murat yorumlarını okuyun lütfen. bu amk malı orada ona buna saxo cekiyordu ama renkdas şöyle, ama renkdaş böyle. Şimdi bağlamış tercümeleri UEFAda var. sizi zikecek falan. ya bir insan geri zekalı olurda bu kadarı olur mu? valla ilk defa gördüm. bu ne cins bir canlı amk. zaten dikkat edin @gerilerden gelen kemalettin o soruyu sorduğundan beri bu amk malı ortada yok. yakındır yarın Nick değiştirir gelir.

    bu arada @gerilerden gelen kemalettin ne guzel nick yaavv

  42. MustafaS dedi ki...

    @efsane_maraton : Hocam fenerlisin yada değilsin işin o tarafında değilim ama şu Ziya Kaptan muhabbetin canımı sıktı 2 kelam yazayım dedim.

    Ziya Kaptan dediğin adam zamanında büyük futbolcu olabilir. Ama şu anda Erman Toroğlu denen şahsiyet benim kulübüme ağza alınmayacak hakaretler yağdırırken kös kös oturup gıkını çıkarmıyor doğru mu? Doğru. Tabi sana göre biz şike yaptığımız için gıkını çıkaramıyor yoksa kimseye laf ettirmez!

    Bende sana soruyorum Ogün Altıparmak kim? O niye sesini çıkarıyor, o niye dertleniyor? Rıdvan kim? Sana göre Lube Ayar gibi onlar da şov peşinde mi? Şu süreçte bizi savunan 2-3 kişiden biri olan Lubeyi bile şovmen yaptın ya bravo! Senin Ziyan sürecin başından beri ne yaptı, nasıl savundu Fenerbahçe mi?

    Babam Ziya Kaptan'ı izlemiş olabilir, sormama gerek yok anlatıyor zaten ne büyük futbolcu olduğunu. Ama iyiki ben izlememişim. Zamanında o kutsal formayı giyipte bugün şikeyi anında kabul eden, Erman'ın karşısında gıkını çıkarmayan o adamı görsem yüzüne tükürürdüm. Yemişim Ziya Kaptan'ı! O fenerliyse ben değilim. Zor zamanda davasını satan adamda Fenerli değil!

  43. rene gallimard dedi ki...

    @efsane_maraton

    uzun uzun yazmıcam, cevap zaten verilmiş..

    ziya şengül benim için efsane kaptan falan diidir, "efsane" sıfatı ölene kadar taşınmalıdır, beş sene taşıdım sonra liberalliğin dibine vurup hala onun ekmeğini yiyim diildir.. efsane üç beş köpekle aynı masada senelerdir fenerbahçe'yi sikmek hiç diildir.. o programda fenerbahçeli olmaz, o programda fenerbahçeliliği herkes tarafından bilinen bir kukla olur, ki zaten öyle kullanıyorlar..

    efsane aykut'tur, efsane cemil'dir, efsane rıdvan'dır, lefter'dir, can bartu'dur.. efsane ogün altıparmak'tır..

    babam konusunda da, divan kuruluna giricek sanırım seneye, otuz yıl şartı vardı galiba, doldurmak üzere.. bi ara tanıştıriyim, ziya şengül de sen ona, ismi söylemeni bitirmeden küfretmeye başlasın..

    siz, fenerli olmayan, cemaatçi yada akpci yada her ne sikseniz şunu unutmayın, bu savaşta bizler ne şartta olursa olsun geri adım atmıyoruz, aksi kanıtlanana kadar başkanımızın arkasındayız..

    o kanıtta türk yargısının vericeği uyduruk bir hüküm diildir çünkü biz artık buna da inanmıyoruz... yani daha açık ifadesiyle;

    öyle şerefsizce, öyle aşağılık saldırdınız ki aziz yıldırım suçluysada onu sizler bizim için akladınız..

    siz zorladıkça biz onu daha çok sevmeye başladık, az daha zorlarsanız vücutlarımıza aziz yıldırım dövmesi yaptırıp üzerine din kitabı çıkarıcaz.. kasın annem, zorlayın.. siz saldırdıkça o büyüyor farkında diilsiniz..

    aziz yıldırım serbest kaldığı gün ne yarattığınızı anlıcaksınız..

  44. efsane_maraton dedi ki...

    yalanla hadi Nihat Özdemir yalanla. bu adamlara sahip çıkanlar siz benim gözümde Fenerbahçe'li değilsiniz. Madem suçsuzuz ne diye küme düşme kalksın diyorsun ey Nihat Özdemir. Bu kulübün içine ettiniz. Bu taraftarla oynadınız. Yazıklar olsun.

    http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/19511067.asp

    Bana yanıt verenlere lafım yok. Anlamanızı beklemiyorum bu saatten sonra. Sizlerin Fenerbahçeliliğiyle benim ki farklı. Siz Azizsporlusunuz Fenerbahçeli değil. Ziya Kaptana yazdıklarınız gösteriyor herşeyi.

  45. efsane_maraton dedi ki...

    bir zamanlar bunları söyleyen Nihat Özdemir ne oldu da bu lafları yalıyorsun. Bu adamların arkasından yürüyenler sizler Fenerbahçeli değilsiniz.

    http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/printnews.aspx?DocID=4777939

  46. samael dedi ki...

    Yorum yoğunluğuna bakılırsa ortalık fokur fokur...

    Hepsini tek tek okuyamadım, fakat altı aydır şekilenenler üzerinden yeniden ve mecburen konuşmak, yorum yapmak gibi geldi bana.

    Üç temmuzdan bu yana özellikle ağustos ayının başında "The Game" filminde olduğu gibi birinin çıkıp; "herşey şakaydı" demesinin bekledim. Daha sonra "kasaba minnet edeceğimize kesip ... yiyelim" duygusu hasıl oldu, vicdanlarda zaten küme düşmüştük. Şeker bayramı öncesi Şampiyonlar Ligi komedyası reytinglerde bir numaraya yerleşince, bendeki durum "bipolar" bozukuluğa doğru ilerlemeye başladı. :))

    Öncelikle şunu belirtmek lazım ki; vicdan sahibi insan yaşadıklarından veya okuduklarından bir anlam çıkarıp onları yorumlamaya uğraşır. Olayların dizlimini akıl süzgecinden geçirir, muhakak bir yorumu vardır, ben 6 temmuzda olayın;" güle güle eski Türkiye, hoş geldin yeni Türkiye" vari, ilkokul yeni yıl tebriği tadında olduğunu, "ana hatlarıyla" anlamıştım. Bunu anlamak için alim olmayada gerekte yoktu. Bu güne kadar da bu "teori"nin oturması lazımdı,bence oturdu da.

    Buraya kadar herşey güzelde, yaşananlar hala Aziz Yıldırım üzerinden kişiselleştiriliyor. Özellikle ortalığın nispeten durulduğu bir dönemde bu şekilde düşünmek dahada kötü. Yeniden belirtmekte fayda var; vaka "Aziz Yıldırım" vakası değil, onun yerinde "Ahmet oğlu Mehmet" te olsa bu konjektürde durum değişmeyecek, benzer şeyler yaşanacaktı. Bu bağlamda takımın sahibi tarfatarsa şayet, gösterdiği tepkide demokratiktir, olayı kişiselleştirip, takıma gönül veripte duruma tepki gösterenleri eleştirmemek lazım.

  47. gumgumok dedi ki...

    @efsane_maraton
    Senin samimiyetine inanmak istiyorum, inanıyorum da aslında. Ama kusura bakma; fenerbahçeye olan sevginin sarsılmazlığına inanmıyorum. Hala farkında değilsin belli ki. Bizlerin en büyük derdi Aziz Yıldırım'ı ne olursa olsun aklamak, şike varsa bir şekilde örtmek, örtemezsek küme düşmemek falan değil. Benim, senin, milyonlarcasının sevdasına alenen tecavüz edilmesidir derdimiz. Okumuyor musun, işitmiyor musun? 10 yıldır seni yenememelerine bile kılıf bulanlar, futbol temizdi de yıllardır fener kirletti diyenler, sokağa formanla rahat çıkmanı engelleyecek kadar seni hedef gösterenler... Şimdi sen ya bunu görmüyorsun ya da ilahiyatçı profesörler gibi "dekolte giyenler tecavüze davetiye çıkarıyor" kafasındasın.

    Burada şike var, yok, küme düşelim, aman düşmeyelim, uefa ebemizi monteleyecek muhabbetinden önce vermen gereken bir mücadele var. O da yöneticilerine değil, senin onuruna yapılan saldırılara karşı durmak. Ziya kaptanı severim. Fakat diğer arkadaşların dediği gibi adam gibi dikilip sadece basit bir "kardeşim işin içinde beşiktaş, ts, diğerleri de var; durmadan fenere çakıyorsunuz" diyemedi. Aziz Yıldırım'a arka çıkmasına gerek yoktu. Toroğlu, Baransu, Ulueren gibilerine "104 yıllık bir kulübü yargılama hakkı size düşmez" diyemedi.

    Özaydınlı onları dedikten sonra yıkıldım diyorsun. Özaydınlının daha işin başlarında yaptığı konuşmayı, git herhangi bir şirket danışmanına, yöneticisine göster. Sana kriz yönetiminin iyi bir örneği olduğunu söyleyecektir. Senin dediğin gibi şikeye bulaşmış birinin telaşı olabilir mi, olabilir. Ama "En kötü senaryo" üzerinde düşünülmüş ve ona göre hareket edilmiş olamaz mı? O da olabilir.

    Bunlar senin için şike kanıtı olmasın kardeşim. İnsanların savunmalarını da beklemeni tavsiye ediyorum. Avukatlar bas bas bağırıyor her yerde. Söyleyecek çok şeyimiz var diyorlar. Bir dinleyelim. Ondan sonra hepimiz vicdanen bir karar veririz. Mahkemenin ne karar vereceği çok da önemli olmaz. Ha sen şimdiden inanıyor olabilirsin, saygı duyarım. Ama buralarda gelip bizi de inandırmaya çalışacağına, git bu vesileyle senin her tarafına saldıranlara karşı biraz görevini yerine getir. Ha, dekolte giydiysem tecavüze de razıyım diyorsan onu bilemem.

    Nihat Özdemir'e gelince. "Şike olmasaydı küme düşmeyi kaldırmayı talep etmezdi" diyorsun. Yahu, her tarafta linççilerin sözcüleri aylardır tepiniyor. Sandalye hazırlanmış, urgan yağlanmış. Savunma mavunma demeden tek dertleri feneri düşürmek. Nihat Özdemir de belli ki savunmalardan önce böyle bir karar alınacağını düşünüyor. Tıpkı şampiyonlar liginden men edilmek gibi gayri hukuki bir karar. Yaptığı şeyi kesinlikle savunmuyorum, ama bunu şikeye yormanı eleştiriyorum. Ayrıca kendisiyle ilgili bu blogda yazılanları hatırlatmam gereksiz. Küme düşmenin bu süreçte kalkmasına karşı fenerlilerden gelecek en şiddetli tepkiyi merak ediyorsan, o ceza kalkınca tekrar bu bloga bakarsın.

    Son olarak söyleyeyim. Savunmalardan sonra ister vicdanen ister hukuken şike olduğuna inanalım, benim için ve buradaki çoğu kişi için bu mücadele bitmemeli. Aziz Yıldırım'ın evinde ruhsatsız silahlar, zarflı fotoğraflar varmış gibi montaj yapan emniyetin, "Sivasta şampiyon olmasaydınız soruşturma açmayacaktım" diyen bir savcının, fenerbahçe men edilip trabzon avrupaya alınır alınmaz Sadri Şener'in yurtdışı yasağını kaldıran bir mahkemenin yürüttüğü sürecin amacını iyi süzmek gerekir. Keşke her şeyin basit bir suç-soruşturma-dava-ceza sürecinden ibaret olduğuna inanabilseydik. Ama böyle değil. Buna inanların İlyas Salmanvari saflığı bende de olsaydı keşke.

  48. Adsız dedi ki...

    değişik zamanlarda değişik sekillerde söylenmiş sözleri, zaten hali hazırda montajlı şekilde okuyup öğrenmişken bir de üstüne kendi zihninizde montajlayıp gereksiz çıkarımlar peşinde bazılarımız..

    MÖ MAA ile o tarihte o konuşmayı yapabilir, o konuşma arkadaşıyla olan bir konuşma da olabilir, federasyon başkanıyla olan bir konuşma da olabilir, hatta daha ileri gideyimi belki suç ortağı ile olan bir konuşma dahi olabilir...

    dostane amaçla olabilir, bilgi vermek ya da almak amaçla da olabilir, kandırmak, manipüle etmek amacıyla da olabilir..

    bunları bilemeyiz. bildiğimizi zannedersek yanılırız, bu çarpık düzenin, özel hayata tecavüzü soruşturma sananların kuklası oluruz. haydi bütün bunların bugün önünüze ne amaçla sunulduğunu sorgulayamıyorsunuz diyelim, peki en azından "yahu MÖ kim ki bu kararları tek başına alacak" da mı diyemiyorsunuz?

    bu adamlar şartlara göre, kendi mahremiyetlerinin içine edilmediğini varsayarak bazı konuşmalar yapmışlar, servis edilen bu tapeleri yalayıp yutmanın dedikodu yapmaktan öteye bir anlamı yok. siz esasa bakın, resmi açıklamalarda tavrımız ne olmuştur, ona bakın!

    bu gerçekleği göremeyen arkadaşlar çok sığ bir azizspor fenerbahçe kavgasındalar. bu basit düşünceden sıyrılın. ortada çok daha ciddi bir hak hukuk mücadelesi var. kanunsuz, vicdansız bir linç girşimi var. burada tek yol birlik olmaktır. bugün 5 gazete, haftalık 50-60 saat canlı yayın ve emniyetin bütün gücüyle destek verdiği bu imha projesi hala başarılı olamamış, çıka çıka o komik iddianame çıkmışsa bu karşılarında buldukları sarsılmaz Fenerbahçe tek ses tek yürekliliği sayesindedir. küçük tartışmalardan dedikodudan çıkıp daha büyük bir emele hizmet etme bilincine varmanızı diliyorum, belki memleketin her meselesinde aynı hassasiyeti göstermeye başlarsak "gizli tanık" soytarılıklarından "uzun tutukluluk" ayıplaına kadar çok daha rezil çarpıklıklarımızın çözümü içinde bir çakmak yakmış oluruz.

    son olarak, kadri gürsel'den: http://dunya.milliyet.com.tr/-fener-tatlisi-mideye-oturdu/dunya/dunyayazardetay/11.12.2011/1473859/default.htm

  49. peralta dedi ki...

    @efsane maraton
    sadece can arat'ın kız arkadaşıyla olan dialogları bile bu soruşturma sürecine olan güveni yerle bir etmeye yeter. soruşturma konusuyla uzaktan yakından alakası olmayan, insanın özel hayatına tecavüz eden bu dinlemenin savcılıkça "bunu imha edelim, soruşturma ile alakası yok" demeden basına verildiği ortamda murat özaydınlı'nın MAA ile telefon konuşmasını yargılamak, yönetimin bizim de kızdığımız pasifliğini eleştirmek yersiz kaçıyor. tuvalete giderken bile aziz yıldırım'dan izin alma potansiyeline sahip insanlar fenerbahçe yöneticisi olmuş buna isyanı anlarım, kızmayı anlarım. ama iddianamenin kendisinde şike yapılmışken bu iddianame üzerinden peşin peşin kulübün yöneticilerini yargılayıp asmayı anlamam. hele bir savunmalar gelsin, aziz yıldırım çıkıp da ne yaptımsa FB için yaptım tadında bir savunma yapıyorsa allah cezanı versin aziz yıldırım, nelere tenezzül etmişsin, yüzümüze leke sürdün diye birlikte isyan edelim. ama avukatları maç maç aklanacağız derken beklemek ve görmek daha iyi fikir. murat özaydınlı ne derse desin, ben geçen sene rakip takım oyuncusuna para ya da hernagi bir şey verdiğimize, ya da transfer etme sözü verdiğimize ve bu oyuncunun da kasten bize karşı kötü oynadığına inanmıyorum. karabük kalecisi tomic'in takımın konum itibariyle puana ihtiyacı yokken bizim maçta kornerde ileri çıkması bütün o tapelerden iddianameden daha somuttur.

  50. makaveli dedi ki...

    sadece ziya kaptan meselesiyle ilgili konuşacağım. efsane olabilir... telegol denen programda ekmek parası kazanıyor ve bu işi kaybetmek istemiyor olabilir. eyvallah. ama seni ziya kaptan yapan, senin o programda para kazanmanı, yani hayatını kazanmanı sağlayan kulüp fenerbahçe'dir... biraz savunsaydı, biraz o baransu'nun, ahmet çakar'ın, toroğlu'nun dalga geçmelerine SUSAMAZSIN. Objektiflik adına galatasaray'ı övüp, Fenerbahçe'yi yeremezsin. Galatasaray Trabzonspor'u 3-0 yendikten sonra çıkıp "fatih terim'e helal olsun' diyorum diye 3 kere söyleyemezsin... son dönemde telegol'deki tavırları yorumları -ki susmayı da bir tavır olarak sayıyorum- ona yakışmadı.

Yorum Gönder