Şampiyon Fenerbahçe!
Sivasspor 3 - Fenerbahçe 4. STSL 22/05/2011



Papazınçayırı - Maç öncesi 28 sene şampiyonluk görememiş rakibin başkanı ironik şekilde "Fenerbahçe kaybetmeye alışık, o yüzden umutluyuz" diyordu. Fenerbahçe'de de taraftarında da bir gerginlik. Yine de kendi şehirlerinde stadı dolduramayanlara inat bütün Türkiye Sivas'a akıyor. Sivas sarı-lacivert, İstanbul sarı-lacivert, Türkiye sarı-lacivert; Kanada, Almanya'da balkonlarda sarı lacivert bayraklar dalgalanıyor. Fenerbahçe değil iki, on iki kere kaybetse de hazır, Fenerbahçelinin gözü Sivas'ta.

Maç başlıyor. "Final oynayamayan" kaptan görmediği Andre Santos'un önüne topuğuyla yuvarlıyor. 6. dakikada bildik Andre Santos gollerinden. Stres sahaya yansımış ama çok da bir aksiyon olacak gibi değil. Karabük'te gol var elbet, durum 1-0. Fenerbahçe yine heyecan yaşatalım diyor. 20. dakikada yine absürt bir gol yiyor. 1-1 final kaybetme skoru, Allahtan erken yedik, bugün bir şekilde 2 olursa kabus olmayacak bir daha. Bu yağmur da işi bozacak mı kolaylaştıracak mı diye endişeliyiz maç öncesi. Selçuk Şahin 41. dakikada cevabı buluyor, teşekkürler yağmur, Allah sana sabır versin Sivas kalecisi.

İkinci yarıya 4-1-4-1'le başlıyoruz, gol olursa olur yoksa yemeyelim diye. İkinci yarıda da 6 dakika geçiyor, "frikikten gol atamayan" Alex bu sezonki bilmem kaçıncı frikik golünü atıyor. İkiyi geçtim üç oluyor. Şampiyonluk geliyor. Yine de rahat duramıyoruz. Sezonu kafada 1 ay önce bitirmiş Sivasspor'un yürüyecek hali yok ama ceza alanı önünde topu kaptırıp golü yiyoruz 65'de. Kabus olacak yine...

İlk golünü atan Selçuk'a özenen Yobo "ben ciddi adamım" diyor, hemen 2 dakika sonra bir gol daha. Yobo atıyor 4 oluyor. Bu sefer gerçekten oluyor. Son 20 dakika bir şey olduğu yok gibi. Bitsin artık şu maç sokaklara dökülelim derken son dakikada yine ciddiyetsizlikten bir gol, yine adrenalinli final. Geçmek bilmeyen 40 saniye geçiyor ve Fenerbahçeli sokaklarda. Objektif bloggerlar bir hakem hatasının fotoğrafını koymuş içlerine oturanı hazmetmeye çalışıyor, 3-4'lük skor anıları canlandırdı belki yine, sokaklarda büyük bir gümbürtü varken birilerinin evinde bir kere daha ezilmenin hüznü ve Karabük'te maç 76-0 devam ediyor.

Selam durun. FENERBAHÇE ŞAMPİYON!


SİVASSPOR: 3 - FENERBAHÇE: 4
FENERBAHÇE, 2010-2011 SEZONUNUN ŞAMPİYONU OLDU

Stat: 4 Eylül
Hakemler: Fırat Aydınus, Serkan Ok, Aleks Taşçıoğlu
Sivasspor: Korcan, Uğur Kavuk (Dk. Abdurrahman), Sedat, Navratil, Hayrettin, Mehmet Nas (Dk. 62 Tomas Rada), Kadir, Grosicki, Erman, Eneramo (Dk. 82 Mehmet Yıldız), Pedriel Suarez
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül (Dk. 30 Bekir), Lugano, Yobo, Andre Santos, Mehmet Topuz, Emre, Selçuk, Stoch (Dk. 46 Cristian), Alex, Niang (Dk. 81 Dia)
Goller: Dk. 6 Andre Santos, Dk. 41 Selçuk, Dk. 51 Alex, Dk. 67 Yobo(Fenerbahçe), Dk. 20 Navratil, Dk. 65 ve Dk. 90 1 Erman (Sivasspor)
Sarı kartlar: Dk. 75 Abdurrahman (Sivasspor), Dk. 81 Selçuk(Fenerbahçe)


6 comments:

  1. Adsız dedi ki...

    en değerli Şampiyonluk .

  2. FBest dedi ki...

    en ozel sampiyonluk....

  3. 78ers dedi ki...

    o objektif bloggerlar 1-0'ken stoch'a yapilan bariz penaltıyı da koyarlar mı acaba bloglarına!

  4. Sekhranikos dedi ki...

    Fenerin koyum alanı geniş. bir gol atıyorsun paylaşamıyor ezikler:D bana koydu yok yok bana koydu diye. biz bize yeteriz fener hepinize yeter:)

  5. Burçe dedi ki...

    öyle mesudum ki

  6. eRc@N dedi ki...

    Erc@n demedi ki FENER dedi...

Yorum Gönder