Mazi Güzeldir



Büyük bir televizyon kanalında program sunmaya başlayacak yeni yetme sunucunun heyecanı içindeyim. En beğendiğim Fenerbahçe blogu olan Papazın Çayırı'na, hayali cihan değen Fenerbahçe tarihinden enstantaneler ve amatör branş tribünlerinden izlenimlerle katkıda bulunmaya çalışacağım bundan kelli. Önce ekibe, benim de çayırda top koşturmama izin verdikleri için teşekkür edeyim, sonra da yukarıdaki fotoğrafla mesaiye başlayayım.

Fenerbahçe kadın voleybol takımı, 1970'li yılların ortalarına doğru, müessese kulüpleri kök salıp, maliyetler artana kadar Türkiye Ligi'nde oldukça güçlü bir kadroyla yer aldı. İstanbul ve Türkiye Şampiyonlukları kazandı.

Bu enstantane, 1973 yılında Portekiz deplasmanından memlekete dönmeden önce, büyükelçi davetiyle İtalya'ya uğrayan Fenerbahçe'yi gösteriyor.

Başkan Faruk Ilgaz, yönetici Rüştü Dağlaroğlu ve Şube Kaptanı Güneş Çapa, fotoğraftan çıkarabildiklerim. O zamanki yazılı tarihin not aldığı kadroya bakacak olursak, Sema‚ Tomris (Aylin abla'nın kardeşi) ‚ İnci‚ Gülören‚ Gülfer‚ Perran‚ Aynur‚ Nida‚ Feyza ve Nil isimlerini görüyoruz.

Fenerbahçe Spor Kulübü'nü dünkü çocuk sananlara duyurulur.

Siz portakalda vitaminken, hadi bilemediniz kısa pantolonla gezerken, Fenerbahçe'de kadınlar voleybol oynuyordu. Üstelik Fenerbahçe, ne taraftarına maçlarda adam başı 10 Lira veriyordu, ne de şirketlerden koca koca adamları takım elbiseyle koşturup, ellerine davul tutuşturuyordu.

Bilenler, bilmeyenlere anlatsın:
Fenerbahçe, Türk sporunun banisidir.


8 comments:

  1. skiptomylou dedi ki...

    harika transfer!
    abi hayırlı olsun, hoşgeldin.
    kimse kusura bakmasın dutchman filan değil, senin yakıştığın blog burasıdır.

  2. jbck dedi ki...

    Sağolasın, arada hatırlatmak lazım. Birileri buyurmuş Fenerbahçe olmadan da voleybol camiası iyiydi, bir eksiği yoktu diye. Basketbolun kitabını yazmış olanlardan sonra şimdi bir de voleybolun kitabını yazanlar çıktı karşımıza.

  3. Ortega dedi ki...

    Müthiş bir kadro oldu burada. Günümüzün Barça'sı olma yolunda ilerliyorsunuz. Hayırlı olsun. :)

  4. aksel özdemir dedi ki...

    Çok güzel transfer :) hayırlı olsun.Takipteydik zaten de şimdi daha sık uğrarız.

  5. alde dedi ki...

    Teşkilat-ı All-Star :)

  6. PVH dedi ki...

    Yahu bakin bizim Canarino bey artik kendi blogunda yazmiyor. Ben kac kere sitem ettim ama kararini vermis, inat ediyor. Siz de bastirin yeniden yazmaya baslasin. Papazincayiri icin muazzam bir amator branslar ve Fenerbahce tarihi kaynagi, blogu cok zenginlestirecek, tozlu parkeler'le birlikte tribunun icinden gelme, burada olmasindan cok mutlu oldugum bir abimiz. Hatta Fenerbahce yazilarini buraya yazsin, kisisel yazilarini kendi bloguna. Artik Fenerbahcelilerin bloglarini kapatmasini yasakliyorum :) Cidden uzuluyorum. Efsane Maraton da kapatti gitti.

  7. fatih dedi ki...

    @alde
    bir sonraki transer hedefimiz sensin hocam başka bloglarla ön protokol falan imzalama aman :)

  8. Sosyal_FB dedi ki...

    Cümleten çok teşekkür ederim :)

Yorum Gönder