Hıncal Uluç Bu Sefer Güldürdü



14 Haziran 1987'de, Galatasaray'ın 14 yıl aradan sonraki şampiyonluğunu konuşmak için Hıncal Uluç'la bir röportaj yapmışlar. Milliyet gazetesindeki röportajın cevap kısmındaki iki noktalardan anladığımız kadarıyla Hıncal Uluç kendisi yazmış ya da o zamanlar iki nokta diye bir noktalama işaretimiz varmış. Röportajın şike iddiaları ve basınla ilgili bir kısmı var ki müthiş. Hıncal Uluç'un şikayet ettiği şeyleri görünce gülümsemeyen varsa haber versin. Bunları günümüzde kim yapıyor acaba? Hmmm..

Soru: Teşvik primi ve doping iddiaları hakkında ne düşünüyorsunuz? Bu sezon dış baskılar Galatasaray'ın şampiyonluğunda ne derece etkili oldu? Bu etki lehte mi? Aleyhte mi?

HU: Kem söz sahibine. Galatasaray'ı itham edenler geçmişte hep kendi yaptıklarını anlattılar galiba. Fenerbahçe'yi 4-0 yenerken iyi de, Malatya'ya yenilince mi kötü oluyor. Malatya iyi oynamış, neden?.. Böyle soru mu olur? Sen daha iyi oyna, yen... Galatasaray'ın şampiyonluğunu dış baskılar, hatta bırakın dışı, iç baskılar az daha engelliyordu. Rize yenilgisinden sonra taraftar kulübü bastı.. Ezeli muhalifler "Kulübü bu hale düşürenler.." diye basın toplantısı yaptılar.. Gördük kulübün ne hale düştüğünü..

Soru: Spor basınının Galatasaray ile ilgili durumunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

HU: Spor basını, genelde inanılmaz bir Galatasaray düşmanıdır. Galatasaray şampiyon olmasın da gelsin Kiev Dinamo olsun razılar. İnsanın aklının zor alacağı bir nefret bu.. Kaynağı nedir bilmem.. Bu yıl Bab-ı Ali şampiyonluğu engellemek, engelleyemeyeceğini anlayınca kara çalmak için elinden geleni yaptı. Cevat'ın Eskişehir'e attığı o enfes frikik golü bile içlerine sinmedi. "Zalad ile Cevat aralarında konuşmuşlar da, ondan yemiş Zalad golü.." İnanır mısınız Galatasaray için bu yıl güç olan, Beşiktaş'ı değil Bab-ı Ali'yi geçmek oldu. Beşiktaş'ı zaten yenmişlerdi. Bugün oynasınlar gene yenerler. Ama tüm kalemlerini Galatasaray'ı batırmak için bilemiş Bab-ı Ali'ye şimdi zorla da olsa "Zafer" sayfaları yaptırmak harika bir şey.. İçleri kan ağlarken Galatasaray'a name düzüyorlar. Aferin Galatasaray'a.





1 comments:

  1. Adsız dedi ki...

    hıncal uluç un gsaray ın avukatı olduğu açık birde bu adama duayen spor yazarı diyorlar . adam gs nin amigosu resmen .

Yorum Gönder