Müjdemi İsterim: Gökhan Ünal Geldi!



Bu sene Trabzonspor’da 13 lig maçında oynamış, 2 de Ziraat Kupası. Toplam attığı gol: 3. Vallahi büyüksün başkan. Adeta bir devrim çağrısı yapıyoruz, “Dünyanın bütün Guiza’ları Birleşin!” Peter Crouch’u nasıl atladık, nasıl olur da Umut Bulut’u almıyoruz, Eskişehirspor’da oynayan Ümit Karan da neden bizim takımın formasını giymesin? Tüm yeteneksizler, gol vuruşu yapamayanlar, alı veri olmayanlar hep yekün bu sene Fenerbahçe forması altında toplansınlar. Büyük futbol devriminin kızıl şafağı böyle doğacak.

Şimdi kaç zamandır yazmıyorum bloga, bir toparlama yapayım. Yazsam Kazım gönderilsin yazardım, gönderildi, bu konuda mutluyum. Önder ve Roberto Carlos’un gidişleri de kimseyi üzecek şeyler değildir. Tek sorun, yedeklerinin olmaması. Yani yarın öbürgün Allah muhafaza Bilica ile Lugano’ya bir haller olsa yerlerine koyacağımız adam yok. İşte kurumsal, profesyonel bir yönetim anlayışından beklenen budur. Sağolsunlar her futbolcu kulübümüzde “eşsiz benzersiz” olduğu, Allah’ın özene bezene yarattığı, dünyaya nimet bir insan olarak yer yüzünde dolaştığı inancına sahip olabilir. O kadar yedekleri yok ki, o kadar alanlarında “tek”ler ki, Puyol’u filan tanıyan çıkmıyordur. Geçen sene bu güzel duyguyu Selçuk’a yaşattık, bu sene de Lugano, Bilica ve Guiza nimetlerimizden istifade ediyorlar.

Bir başka konu, bizim başkan bu arada biliyorsunuz bir dellendi. Futbol Federasyonuna açıktan cephe aldı. Federasyonu tartışacak değilim, Premier League’in başına geçseler 2-3 sezona kalmadan Yunanistan Ligi seviyesine indirebilirler. Ancak ne diyorduk? Bir başkanın asli görevi Futbol Federasyonu ile kavga etmek değildir, bu kavgaya malzeme olmayacak bir atmosferi yaratmaktır. Senin takımın Kasımpaşa gibi bir takım karşısında perperişan oluyor, forvet sıkıntısından Kazımlı niteleme tamlaması bir ismi sahaya sürüyorsa, hala daha sol kanat bulunmuyor, Emre sakatlandığında orta sahanın göbeği bir patlak otomobil lastiği kadar işlevsel oluyorsa o zaman hiçbir yere saldıracak mecalin de yok demektir. Yani Fenerbahçe inanılmazları başardı, mucizevi bir futbol oynadı da Federasyon mu buna mani oldu? Haksızlıkları biliyoruz. Bizi çıldırtacak kadar absürd işler de olmadı değil. Ancak sahada oynayan takım, farz-ı misal bir Beşiktaş maçında, bizleri öyle mecalsiz bıraktı ki, hakemi tartışmak kimsenin aklına bile gelmedi. Demek ki sorun kadroda. Demek ki sorun, kadronun yapısında. Bunu değiştirmek transfer yapmakla mümkün olacaksa yapılması gereken de transferdir. Ne oldu? Gökhan Ünal geldi. Büyük rahatladık.

Kanatlar, orta saha göbeği bu blogun alemet-i farikası oldu. Antik Roma’da Cato diye bir zat vardır. Adam senatör. Her senato toplantısında, konu ister zirai yöntemler olsun, ister hayvancılık, isterse yeni bağlar, sözünü “Delende est Carthage” diye bitirir. Kartaca yıkılmalıdır. Papazınçayırı’nda da artık böyle bir hava hakim. Futbolla ilgili herhangi bir konu konuşacak olsak, bir ya bismillah kanat diyoruz, orta sahanın göbeği diyoruz. Bu sene sonuna kadar da bunu demeye devam edeceğiz, sonra bir transfer dönemi daha gelecek, o dönemde de başkan gidip bir başka Guiza bulacak, hepimiz şükür rahata ereceğiz veya en sonunda bizim PVH bir estetik ameliyat geçirecek, bulacak bir tane Ramiz Dayı, bu adamların topunun kökünü kurutmak için harekete geçecek. Öyle hassas, öyle sert bir atmosfer hakim ruh atlasımıza.

Ne istiyoruz? Şahsen ben Yıldırım Demirören Mesut Özil’e talip olsun istiyorum, bir de Türk bir defans oyuncusu bulursa mutluluktan alkışlarım. Mümkünse, “ezikler bunu alamaz” filan da desin. Bizim başkanın transfer stratejisi, göt etmek üzerine kurulmuş gibi gözüküyor, adam akıllı iki futbolcu izleriz. Yoksa rica ediyorum, şu orta saha göbeğine bir adam alsınlar bir de Tanjevic gitsin. Bunun futbolla bir alakası yok da, ruh sağlığımızın iyileşmesi bizim de hakkımız değil mi?


27 comments:

  1. tozlu parkeler dedi ki...

    İşte tam da bu yüzden devre arasında Guiza gitsin diyenlere karşı Guiza kesinlikle takımda kalmalı diyordum. Giderse yeri daha iyisiyle değil daha kötüsüyle ikame edilir.
    Yönetim uzun süredir saçmalıyor, kontrolünü kaybetmiş tüm kararlarını panik içinde alan bir halde.
    Yıldırım Demirören Fenerbahçe'ye öykündükçe bizimkilerde onunla bir etkileşim içerisine girmiş gibiler Demirörenleşiyorlar, çuvalla paralarla sıradan ve mevcut kadro kalitemizin çok altında olan oyuncular alınıyor. Keşke Semih'i de takasda kullansalarmış daha şık olurdu.

  2. medgallis dedi ki...

    aynı takvimi kullanıyorsak bu bir nisan şakası olamaz.

  3. Adsız dedi ki...

    öyle bir küfür etmek istiyorum ki...

  4. benden bu kadar dedi ki...

    aethewulf son paragrafına çok güldüm yav, allah seni başımızdan eksik etmesin :D

  5. darkfeanor dedi ki...

    saçma sapan bir transfer.başka ne denir ki...

  6. fatih dedi ki...

    youla'yı almamızı bekliyorum iorfa da düşünülebilir biraz yaşı ilerlese de.

  7. todor dedi ki...

    manyaklık, başka bir şey değil.

  8. Stringer dedi ki...

    neden Baskan'a yukleniliyor ki, artik sorumlu Aykut Kocaman.

    Bence yedek olarak kotu transfer degil. Kanada iyi bir yabanci alsinlar yalniz, takimda hala Alex disinda topcu yok.

  9. Arkhe dedi ki...

    Ucuz yerli bir forvet yedeği. Bence üzerinde bu kadar durmaya gerek yok. Başka takviye olup olmayacağına göre yorum yapmak lazım.

  10. mcD dedi ki...

    Fenerbahçede tek bir sorumlu vardır, Aykut Kocaman'ın öyle çok da günahı oloduğunu düşünmüyorum Kenan.

  11. Tarjeta Amarilla dedi ki...

    dibe vurduk mu yoksa daha dusmeye devam edecek miyiz merak icerisindeyim...

  12. Dejan dedi ki...

    Back up for the first team arkadaşlar, panik yapmaya gerek yok... Üç gol kralı kadromuzda gerçi ama içi geçmiş şu an için hepsinin.

  13. PVH dedi ki...

    Kaan, Guiza hâlâ indispensable for the first team.

  14. pulp dedi ki...

    Roma'da bir türlü bekleneni veremeyen Baptista İnter'e transfer oldu. Dışardan bakınca anlam verilemeyen benzer transferler ama iç dinamikleri çok farklı. Baptista'nın İnter'e güç katacağına inanıyorum ama Gökhan'ın bize güç katacağına inanamıyorum bi türlü. Yeni Semih değil yeni İlhan Parlak olabilir ancak.

  15. Chemedya dedi ki...

    Birkaç milyon dolar verip yabancı bir yedek forvet alınacağına yerli bir yedek forvet alındı. 21 kez A milli olmuş, kariyeri hiçte fena değil. Bu yıl ise bekleneni verememiş. Şimdi orta saha kanatlarından 1 tanesini iyi bir yabancı ile doldurabilirler. Bence yedek forveti yerli oyuncudan seçmek akıllıca olmuş.

  16. Adsız dedi ki...

    Milan Baros'un da Portsmouth ve Lyon maceraları faciaydı, adam sakatlanana kadar döktürdü Galatasaray'da. Avni Aker'de oynamak zordur diya tahmin ediyorum istatistiklerinin düşmesinde payı vardır.

    Santrafor alternatifi Türk olduğuna göre, kanatlardan birine-ya da ikisinde birden oynayabilecek-yabancı gelir diye düşünüyorum. Hakkımızda hayırlısı...

  17. Fabio Luciano dedi ki...

    3.5 miyon euro+burak yılmaz=ucuz?

    hadi burak neyse de 3,5 miyona acırım ben aga.gerçi bizim standartları düşününce fazla da değil gibi aslında.5 milyondan aşağıya almamamız lazım normalde ama nasıl olmuşsa olmuş artık.

  18. Adsız dedi ki...

    Ben Glatasaraylıyım.

    Açık konuşayım Aziz Yıldırım olmasa Bjk veya Ts seviyesinde bir takım olarak kalırdınız.

    Gram aklınız varsa Aziz Yıldırım ömür boyu bırakmasın diye dua edin.

  19. Adsız dedi ki...

    Bu yazıdan Crouch kötü futbolcu anlamı çıkıyor sanırım.

  20. aethewulf dedi ki...

    @tozasor: allah sahibine bağışlasın.

  21. Sekhranikos dedi ki...

    Zafer Biryol eksik. o da oldumu Royal Flush!

  22. sallanyuvarlan.blogspot.com dedi ki...

    Zaten nerde böyle adam var bizimkiler alıyor.ne bu ya böyle dünyada forvet mi kalmamış.ikinci guiza vakası yaşancak,göreceğiz.bu gökhan ünal bir de habire sakatlanıyor. bizim yedeğe ihtiyacımız yok bunu bilsinler. bizim adam gibi forvete ihtiyacımız var yırtıcı şöyle. her neyse alıyorlar kafalarına göre zaten ne diyelim umarım hayrını görürüz.

  23. "bq" dedi ki...

    crouch gibi topçun olsun. Bizde çok iş yapar..

  24. dncrdnc dedi ki...

    anlamadıgım bişey var adam daha cıkıp formasını terletmeden sallamaya başladınız neden ? adam trabzonda kötü bir sezan gecirmiş olabilir guizayı formunun zirvesinde almıştık öyle degilmi ? adam bırakın 2-3 mac oynasın ondan sonra sallamaya başlayın

  25. Adsız dedi ki...

    Daum takımın başında bostan korkuluğu , Aykut konu mankeni ...
    Blog paşalarının bildiğini onlar bilmiyor , Gökhan'ın bu sene kaç gol attığını falan .
    Yada Anadolu bozkırları Henry'ler Drogba'lar fışkırtıyor cümle antrenman tesislerine doğru da biz bulamıyoruz demek .

    Eleştirmek ne kadar güzel ve ne kadar kolay değil mi ?

  26. okul açık dedi ki...

    Tamam Gökhan Gönül de gelsin, bana kalırsa zararı olmaz ama şu takımın kenarda başka sağ beki yok, liberosu yok, alıncaksa öncelikle oralara adam alınsın.

  27. Sekhranikos dedi ki...

    Okan Yılmazı unutmuşum. Birde antalya maçında görünce hatırladım veysel var. Çok yakında aziz beyimize katalog oluşturacağım. Seçim yapması kolay olsun çünkü bazı isimler unutulabiliyo.

Yorum Gönder