Trabzon Taraftarı


trabzonspor taraftarı

Adettendir üç büyüklerden biri şampiyonluktan umudunu kesmişse hiç değilse diğerleri olmasın diye Trabzon’un şampiyon olmasını isterler. Bu sene de durum üç büyükler için pek parlak değil ve yavaş yavaş Trabzon’un şampiyonluk ihtimali belirginleşmeye başladı. Bugüne kadar Trabzon ‘un şampiyonluk kovaladığı tüm sezonlarda çekiştiği takım Fenerbahçe olduğu için biz hiç “Trabzon şampiyon olsun ya bu sene de” diye düşünemedik. Bu sene şampiyonluktan zerre umudum yokken yine de Trabzonspor’un şampiyon olmasını kötünün iyisi olarak bile dileyemiyorum.

Zira Trabzonspor taraftarının şampiyonluğu bile kitlesel faşizm gösterisine çevirebileceği yönünde ciddi kuşkularım var. Birilerine bir şey söylendi mi “bunu üç beş kişiye mal etmeyelim “ aymazlığına kapılmak her Türk vatandaşına belletilmiş bir saçmalık ama Trabzon’a a ait münferit vakalardan arşivde yer kalmayacak neredeyse. Bu sene Bursa maçından sonra İstanbul’da açılan Ogün Samast Yasin Hayal övgülü pankartlar Oğuz Sarvan’ı Ermenilikle aklı sıra suçlamalar, ve yine dün Beşiktaş maçında Beşiktaş taraftarına Ermeni uşağı diye bağırmalar pek de münferit vakalar olmasa gerek. Trabzonspor taraftarı katilleri övmeye, insanların kimliklerine aptalca hakaretler yapmaya kentte var olan “farklı olana tahammül edememe" kültürünü tribüne de yaymaya daha ne kadar devam edecek? Her sene vaka-i adiyeden olan Trabzon’a giden rakip taraftarın (özellikle Fenerbahçe) Tayad’lı genç halet-i ruhiyesiyle Trabzon sokaklarında dolaşması şart mı? Artık bu taraftar stadlarında Kurtlar Vadisi mi , Kazım Koyuncu’mu çalacak bir karar versin. Futbol üzerine kurulan bir kent faşizmin bayraktarlığını yapar bir yere dönüşmesin ki, Trabzon’un şampiyonluğuna en azından Kazım Koyuncu hatırına biz de tebessüm edebilelim.


7 comments:

  1. PVH dedi ki...

    Ben orayi gidip gordum, tecrube ettim. Hatta yazdim surada
    http://papazincayiri.blogspot.com/2009/02/caylar-sirketten.html

    Duzelmez o sehir. Dunyanin baska bir yerinde on bin tane cani goremezsiniz. Ben gordugum icin duzelmez diyorum zaten. Kume dusuyorlardi bi ara, o sezon dusseler sahane olurdu, futbol bir virusten temizlenirdi. Trabzon'un sampiyonlugunu digerlerine tercih edecek Fenerliye de Allah akil fikir versin.

  2. Temur dedi ki...

    @ PVH

    Sen de bütün bir şehri cani ve virüs olarak nitelendirerek stadda Beşiktaş taraftarına hakaret eden trabzonlular ile aynı çizgiye geliyorsun farkında mısın? Ben bir Trabzonlu olarak (lakin Trabzonsporlu falan değilim) şunu diyebilirim ki şehirde yükselen milliyetçiliğin iki nedeni var. Biri zaten tüm ülke ve dünya'da artış gösteren milliyetçi dalga öteki ise Cehalet ve işsizlikten oluşan sayıları on binleri bulan boş gezen şehir gençliği. akıma ceza verilmeli buna bende keatılıyorum. Ama sadece trabzonda var demek biraz ayıp kaçmıyor mu? Bu liglerde Diyarbakırspor Konya'ya maça gittiğinde neler oldu hatılrayın. Karşıyaka taraftarı yenildikleri maçtan sonra Diyarbakırlılar için ne tezahüratlar yapmıştı hatırlayın.
    Sonra da eleştirirken kullandığınız kelimelere dikkat edin. İnan trabzonsporlular da Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray için virüs benzetmesi yapıyorlar.

  3. PVH dedi ki...

    Yazinin yazari ne guzel soylemis

    “bunu üç beş kişiye mal etmeyelim “ aymazlığına kapılmak her Türk vatandaşına belletilmiş bir saçmalık ama Trabzon’a a ait münferit vakalardan arşivde yer kalmayacak neredeyse.

    sehri falan bilmem, sehirle tek alakam Fenerbahce macina gitmek oldu. Orada bana ve diger Fenerbahcelilere yapilan sey taraftar ve sehir hakkinda yeteri kadar bilgi verdi bana. 2 sene once valilik karari nedeniyle herkesin ortasindan gecerek Inonu'ye gitmistik, biliyordu herkes Fenerbahceli oldugumuzu, orada bile bunlari yasamadik. Taraftar kavgasi ile linc arasinda ince olmayan bir cizgi var ve Trabzon'da olan sey taraftar kavgasi degil. Mactan sonra yapilan milliyetci/irkci tezahuratlarla polis isbirlikli organize linci bir tutuyorsak anlatacak pek bir sey kalmiyor zaten.

  4. B. dedi ki...

    Fenerbaçe olmayacaksa hiç biri olmasın :)

  5. Adsız dedi ki...

    Love your work when my translator works properly.Keep up the great stuff.

    Pep

  6. Mehmet Ali ÇEBİ dedi ki...

    “bunu üç beş kişiye mal etmeyelim “ aymazlığına kapılmak her Türk vatandaşına belletilmiş bir saçmalık ve Trabzonlular tümden Faşist, gerici, ırkçı, Hitlerciklerdir arkadaşlar sizin dediğiniz bu değil mi? Faşizmin toptancı, tümdenci anlayışıyla ne güzel örtüşüyor di mi? ŞAka yapıyorsanız çok komik, ciddiyseniz trajıkomik... Ve evet Trabzonluyum, Trabzonsporluyum ve Trabon taraftarının içindeki Faşistlerden de, Faşistleri överken Faşizm yapanlardan da nefret ediyorum... Son olarak evet Kazım Koyuncu çalınsın...

  7. Adsız dedi ki...

    neverland'da bir pub hkayeme ekleme oldu.futbol ve populer kültüre ait farklı bir deneme..
    http://adektlimited.blogspot.com/

Yorum Gönder