Lig TV Maç Yorumculuğu İçin Mülakat


lig tv

Maç öncesi, maç sırasında ve maç sonrasında yaptıkları analizlerle maçta bizim görmediğimiz tüm noktaları aydınlatan, bize futbolu her maçta yeniden öğreten Lig Tv yorumcuları uzun ve yorucu bir eleme sistemiyle seçiliyor olmalılar. Hiç bu elemeye girmedim ama mülakatlarda aşağıdaki konuşmaların geçtiğini tahmin ediyorum. Lig Tv'ye de birbirinden iyi analizler yapan yorumcular için teşekkürler, uzun süredir İlker Yasin yorumu ile maç izlemedim, onu da özledim.

M: Mülakatı yapan
Y: Yorumcu

M: Evet uzaktan bir şut, defansa çarpıp kaleciyi yanıltmış kaleye yönelmiş, nasıl yorumlardınız.
Y: Sert bir şuttu, çarpıp gol oldu, olmasa auta giderdi, belki kaleci de kurtarırdı, o zaman çeşitli alternatifler var, kornere çıkabilir, dönen topu defans uzaklaştırabilir ya da forvet oyuncuları alabilir, futbolda çeşit bol, futbolu bu yüzden seviyoruz.

M: Hmm mükemmel yorumladınız. Sıradaki pozisyon oyuncu üst üste çalımlar deniyor fakat topu kaptırıyor.
Y: Resul topla çok oynuyor, biraz az oynaması lazım, şahsi oynamaması lazım, pası düşünmeli biraz bence.

M: Vaaay bunu biz hiç düşünememiştik, tebrikler beyefendi gerçekten iyi gidiyorsunuz.
Y: 20 sene top oynadım, ne diyorsunuz.

M: Evet, sırada bir pozisyon değil devre arası yorumu sorumuz var. Üç büyüklerden birisi devreye 1-0 geride girmiş ve pek baskı kuramıyor.
Y: Orta alan çok boş, oyun kuramıyor, rakip takım elini kolunu sallayarak geliyor, bence teknik direktör adam değiştirip hücum oyuncularını almalı, böyle takımlar bu kadar defansif oynamamalı.

M: Harika, harikulade. Sırada bir pozisyon daha var, burada bir faul yapılıyor ve kazanılan faul sonrası gol oluyor.
Y: Bu bölgelerde faul yapmak tehlikeli demiştim, bence yapılmamalıydı, Maradona çok tehlikeli frikik kullanıyor, zaten bu sezon hep duran toptan gol attılar, o bölgede faul yapılırsa tehlikeli olur.

M: Beyefendi diyecek söz bulamıyorum, ceza alanı çevresinde faulün tehlikeli olduğunu ilk kez sizden duyduk, bu analizleri yapmak zeka ve tecrübe işi, sizin gibi zeki futbolcu eskileri bulmak zor.
Y: Teveccühünüz efendim, biz halkımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz.

M: Evet şimdi maç sonu değerlendirmesi alalım. Bu sefer üç büyükten birisi mağlup olmuş, maç bitiminde fikirleriniz soruluyor.
Y: Mücadele etmeden maç kazanılmaz, bugün sahada tek mücadele eden takım Metalist takımıydı, orta sahayı boş bırakınca böyle olur, koşmadan maç kazanılmaz.

M: Sizin gibi yetenek görmedik daha önce, işe yarın başlayabilirsiniz, futbol sevdalısı halkımıza futbolu öğretmek sizin elinizde, böyle bir yetenek kimseye nasip olmaz.
Y: Teşekkür ederim, elimden geleni yapıyorum.


2 comments:

  1. Adsız dedi ki...

    Hey guys Pep here from Moltocalcio.

    Would you guys be willing to share your thought in English on Turkey's world cup qualifying run with my readers?
    Always been a Fatih Terim fan from his days in the Serie A.And you guys were the story of Europe last summer.

    The Turks play beautiful football and i would love your insights.I would obviously credit your site with the work.But we could do more to learn of Turkish football.

    Keep up the great work

    Pep

  2. muhder dedi ki...

    pep sen git barca'nın başına koçum, ne fatihi ne terimi.

Yorum Gönder