Başkanlar ve Süreler


Yukarıdaki tabloda Fenerbahçe'nin başkanları, görev süreleri ve elde ettikleri şampiyonluk sayıları yer alıyor. Gösterilen şampiyonluklara İstanbul Amatör Ligi ve Milli Küme Şampiyonlukları da dahil. Tablodan açıkça görüldüğü gibi Fenerbahçe'de en uzun süre görev alan 3 başkan Şükrü Saraçoğlu (16 yıl), Aziz Yıldırım (15 yıl) ve Faruk Ilgaz (13 yıl).

Şükrü Saraçoğlu'nun görev aldığı yıllarda 6 milli küme, 6 İstanbul Amatör ve 2 Amatör futbol şampiyonluğu kazanıldığı gözüküyor. Bir başka deyişle 16 yılda 14 şampiyonluk kazanan Saraçoğlu gerçekten de başarılı bir başkanlık dönemi yaşamış.

Sayın Faruk Ilgaz ise, görev aldığı yıllarda 5 şampiyonluk, 3 Türkiye kupası görmüş. 13 yılda 8 kupa kazandırarak önemli bir başarıya erişmiş.

Aziz Yıldırım döneminde ise 15 yılda 5 şampiyonluk ve son iki sezonda kazanılan 2 Türkiye Kupası gözüküyor. 1 Şampiyonlar Ligi Çeyrek Finali ve 1 UEFA Yarı Finali ise dönemde erişilen en önemli uluslararası başarılar.

İnsanın sorası geliyor, madem elinizdeki tek cetvel kupaydı, o zaman kendi boyunuzu niye bu kadar büyük ölçtünüz?


1 comments:

  1. The Secret dedi ki...

    Aziz Yıldırım'ın bırakma zamanı gelmişte çoktan geçmiştir. Evet bu kulube sosyal tesis açısından çok katkıda bulunmuştur ve fenerbahçe bunun faydasını ileride çok görecektir fakat şu anda aykut'tan sonra aziz yıldırım'ın da görevi bırakması gerekiyor.Yıldırım Spor olmayalım da!

Yorum Gönder