Netice: Fenerbahçe Spor Kulübü


2001 - 2002 / 2010 - 2011 sezonları arasında 5 ana branşta Fenerbahçe 22 kez lig şampiyonluğu kupasını kaldırmış. Burada en dikkat çekici bölüm Kadın Basketbol. Toplamda 8 şampiyonluk ile potanın kraliçeleri ligi domine etmiş. Erkek ve Bayan Voleybol son 5 sezonda yükseliş trendinde. Bu sezon da bu başarıların daha ileri bir aşamaya gittiğini gördük. Futbol takımı 4 şampiyonluk, 4 ikincilik ile ligin en güçlü takımı olduğunu gösteriyor. Dolayısıyla Fenerbahçe Türk sporunun hegemon gücü olarak gözüküyor. 3 Temmuz operasyonunun da nasıl bir alana hücum ettiğini çok daha rahat görüyoruz. Operasyonun yarattığı ekonomik tahribata ve psikolojik atmosfere karşın her branşta Fenerbahçe'nin bu sezonu yine en yüksek başarı içerisinde kapatmaya aday olması da kulübün gücünü gösteriyor. Bu durum yalnızca kulübün altyapı kaynaklarından, stad ve diğer imkanlarından değil, sosyal bir hareket olmanın yarattığı avantajdan da kaynaklanıyor. Fenerbahçe darbeye rağmen ayakta kalıyor çünkü onun gücü kupalardan veya bireylerden değil, çok daha temel, yıllara dayalı, halkın desteğiyle güçlenen yapısından doğuyor.



15 comments:

  1. gumgumok dedi ki...

    3 temmuz nedir, neden yaşanmıştır, yargısız infazcılar neden adaletin bekçiliği taslamıştır, 3 temmuz sonrasındakilerin anlamı nediri öğrenmek isteyenler için cevap bu tabloda.
    Dünyanın birbirine en bağlı spor kulübü.

  2. cengo dedi ki...

    bu listede trabzonspor niye yer alıyor ki yazdığınıza değmez hayatta fenerbahçeyi yenmek dışında hiç bir amacı olmayan bir futbol takımı haricinde takımları yok ki :)

  3. Adsız dedi ki...

    Rakamlar yalan söylemez :)

  4. erimoc dedi ki...

    Biz görürmüyüz bilmiyorum ama bu cumhuriyet şu günlerde yaşanan 12 eylül ve 28 şubatla yüzleşme adı altında gerçekleştirilen hesaplaşmanın yapıldığı gibi 3 temmuz u yapanlarlada hesaplaşacak; fenerbahçe spor kulübü cumhuriyeti.

  5. 2Os dedi ki...

    calısma guzel olmus ama bıraz eksık kalmıs onun ıcın ben de bırseyler yapayım ıstedım... ben 21inci yuzyılı, yanı 2000-2001 sezonu da dahıl olacak sekılde calıstım.

    http://195.46.134.180/TW/Servis.nsf/SonYuzYil?OpenPage

    1 - futbol basarı ozeti hesaplamasında sampıyonluga 10 ıkıncılıge 4 puan verdım.

    2 - futbol rekabetı ıcın ıse aralarında oynan maclardakı kazanma oranlarını pay ettım.

    bızım ıcın FENERBAHÇEmizin ifade ettigi anlam tum rakamlardan daha degerlıdır ama belkı bırılerının gazının kacamasını engelleyecek KAPAK olur dıye ugrastım :)

  6. Xxerr0r dedi ki...

    son 10 yılda 5 ana branşta FENERBAHÇE 22 , GS 3 , BJK 3 , TS 0
    şampiyonluk...extra avrupa final fourlar , şampiyonlar ligi şampiyonlukları...dünya şampiyonlukları..ve tabi atlezim, boks, masa tenisi , kürek, yelken , yüzme, branşlarıda cabası.bunun adı nedir?kör olan duyar.sagır olan görür bunu!

  7. Adsız dedi ki...

    son 10 sene birilerini hep ezeceksin, onlar da sana kumpas kurmayacak, hasetlerinden çatlamayacak, kompleksle saldırmayacak? mümkün değildi, netekim sonuçlarını gördük..

  8. solo dedi ki...

    grafikler için fb'ye mavi, gs'ye kırmızı, bjk'ye siyah renk verilmiş de ts'ye renk vermeye gerek kalmamış :)

  9. Muratonovic dedi ki...

    yazının ana fikri nedir ? kupa sayısı çok olunca şike yapmak serbest mi sayılıyor ?

    Kimse Fenerbahçe'nin kupalarına, büyüklüğüne, başarılarına birşey demiyorki, şike yapmadan alınan her kupaya herkesin saygısı var zaten...

  10. 2Os dedi ki...

    @Muratonovic
    FENERBAHCEmizin yakaladigi onlenemez yukselisin rakipler uzerinde yarattigi baski, kendi basarisizliklarini sorgulamak yerine FENERBAHCEmizin ahlaksizca bu noktaya gelmistir inancina yogunlasmalarina neden oldu. Bu art niyetin yarattigi dalga sinsilesi de kendisini malum olaylar olarak gostermeye basladi. Bir tane itiraf, somut delil, suc ustu, karsiliksiz para transferi olsaydi coktan ipimizi cekmislerdi.

  11. correios dedi ki...

    @Muratonovic
    Bu istatistiksel calisma ozellikle diger klupler acisindan 3 temmuz operasyonun neden gerekli oldugunu gosteriyor. Yani anafikir budur(algida sikinti yasadigina gore acikca soyliyeyim dedim).
    Ama elbette herseye ragmen dimdik ayakta duran fenerbahce karsisinda yasadiginiz hazimsizlik, her turlu iddia delilleriyle de curutulmusken, senin gibilerin yukaridaki gibi telegolculuk oynamaya devam etmesine neden oluyor.
    hayir biz senin seviyene inmeyecegiz...

  12. H.B.ÖZSAĞLAM dedi ki...

    Yazı güzel kupalar güzel FENERBAHÇE en güzel...

    Ama bir yanlışlık var sanırım lazyo bizi yenip kupayı almadı mı 2 sezon önce ?

  13. H.B.ÖZSAĞLAM dedi ki...

    Yazı güzel kupalar güzel FENERBAHÇE en güzel...

    Ama bir yanlışlık var sanırım lazyo bizi yenip kupayı almadı mı 2 sezon önce ?

  14. 2Os dedi ki...

    @H.B.ÖZSAĞLAM
    onların aldıgı Turkıye Kupasıydı... bu lıste sampıyonlukların lıstesı

  15. REPAIR ESTETİK CERRAHİ ve SAÇ EKİM MERKEZİ dedi ki...

    Sampiyonlar sampiyonu Fenerbahcedir o kadar!

Yorum Gönder