Gençlerbirliği 2 - Fenerbahçe 4
STSL 07/03/2011



Spor Toto Süper Lig 24. Haftanın kapanış maçında Gençlerbirliği’ ne konuk olan Fenerbahçe, kar yağışı altında oynanan karşılaşmada rakibini Lugano, Alex(p), Niang ve Andre Santos' un golleriyle 4-2 mağlup etti. Başkent ekibinin gollerini ise Orhan Şam ve Hurşut attı. Bu sonuçla Fenerbahçe liderliğini devam ettirirken, Gençlerbirliği de 'Alex Ligi' nde bir adım daha öne geçti.

PAPAZIN ÇAYIRI:
Gökhan Gönül, Selçuk ve Semih’ in yokluğuna eklenen Trabzonspor’ un ‘dörtte üçe dahil’ olduğunu saklamayan, duruşuyla ünlü semtimizin takımına karşı aldığı galibiyet başkent deplasmanını daha zorlu hale getirmişti. Üstelik kar vardı, Gençlerbirliği oyuncuları da dopingten dönen Orhan Şam’ ın iştahlı oyununa ayak uydurmuştu.

Fenerbahçe bu maça da baskılı başladı. Ama bu baskının gole dönüşmesi için çeyrek saatin dolması gerekti.

15’ te Alex’ in ceza sahası içine gönderdiği serbest vuruşta ceza sahası karıştı. Biri Fenerbahçeli biri Gençlerli iki oyuncunun çıktığı kafa topunda, top kaleye yöneldi. Kaleci Serdar Yobo' nun üzerinden yumrukla meşin yuvarlağı uzaklaştırmak istedi. Kısa düşen topu Lugano kaleci Serdar' ın üzerinden ağlarla buluşturdu: 0-1

Ama tartışılacak bir şeylerimiz vardı. Çünkü tekrarlar açık ofsaytı işaret ediyordu.

17’ de gelişen Gençlerbirliği atağında Oktay, Serkan' ın pasıyla ceza alanın sağında buluştu. İyi vurdu ama yan direğe çarpan top auta gitti.

21’ de Gençlerbirliği defansının hatalı geri pasına muthiş bir atak yapan Niang gol yapamadı ama o topu kurtarmak isterken ceza sahası içinde kaleci Serdar’ ın ona müdahalesi penaltı demekti. Penaltı vuruşu için topun başına geçen Alex, tahmin edilmesi mümkün ama kurtarılması imkansız yere vurdu: 0-2

Bu golle maçın bittiği düşünülürken üç dakika sonra her şey değişiverdi.

24’ te Fenerbahçe ceza sahası önünde topla buluşan Mustafa Pektemek' in ara pasında sağ çaprazda topla buluşan Orhan Şam, düzgün ve sert vurdu: 1-2

36’ da Gençlerbirliği kornerinde ceza alanı dışında topla buluşan Cem Can' ın sert şutunda kaleci Volkan' ı da geçen top yan direğe çarparak auta gitti.

37' de Alex' in sağdan kullandığı kornerde, Bekir' de seken topu Lugano röveşata ile filelere yollasa da hakem Bekir' in kaleci Serdar' a faul yaptığına karar verdi. Böylece 'ağlara giden top gol değeri kazanmadı'. Bu aynı zamanda Fenerbahçeli oyuncuların karşılaşmadaki ilk faülüydü.

45’ te Azofeifa' nın kullandığı köşe vuruşunda Hurşut defanstan seken topa ceza yayı üzerinde gelişine müthiş vurdu: 2-2

Devre bu golün ardından 2-2 sona erdi.

İkinci devre yoğun kar yağışı altında başladı.

48’ de Alex topla buluştu, yüzünü kaleye dönüp vurdu. Serdar’ dan seken top direğe çarpıp auta gitti.

61’ de Metmet Topuz’ la başlayan atakta Niang' ın altıpas içine gönderdiği topa Serdar zamanında müdahale ederek Mehmet' e başlattığı pozisyonu bitirme şansı tanımadı.

62’ de Alex, Niang' ın önüne mükemmel bir top bıraktı. Kara Yılan topu Serdar' ın solundan ağlarla buluşturdu: 2-3

67’ de Alex' in sağdan kullandığı serbest vuruşa ceza alanı içinde iyi yükselen Bekir' in kafa vuruşunda top az farkla yandan dışarı çıktı.

68’ de Fenerbahçe topla mükemmel oynamanın ne demek olduğunu zemine rağmen gösterirken, top sağdan sola geçti ve Emre ile verkaç yapan Andre Santos ceza sahasına girerken müthiş vurdu: 2-4

76’ da Hurşut' un soldan ortasında yeni oyuna giren ve topla ilk kez buluşan Zec' in kafa vuruşunda topu Volkan müthişti. Sonrasında direğe çarparak altıpas içinde kalan topu Andre Santos kornere attı.

90+1’ de Serdar' ın degajında zemin, konsantrasyon kaybı vs. ler birleşti. Topla buluşan Zec’ in Baroni' den sıyrıldıktan sonra yaptığı vuruşta Volkan bir defa daha müthişti.

Karşılaşma da Fenerbahçe’ nin 4-2 üstünlüğü ile sona erdi.

Bu galibiyetle ligde üst üste 8. galibiyetini alan sarı lacivertliler, puanını 54' e yükselterken liderliği de Trabzonspor’dan geri aldı.

GENÇLERBİRLİĞİ: 2 - FENERBAHÇE: 4

Stat: 19 Mayıs

Hakemler: Özgür Yankaya, Nihat Mızrak, İsmail Şencan

Gençlerbirliği:
Serdar , Orhan, Burak, Aykut, Mehmet, Cem Can, Azofeifa, Oktay (75 Zec), Serkan (57 Jedinak), Hurşut (82 Yasin), Mustafa

Fenerbahçe: Volkan, Bekir, Lugano, Yobo, Andre Santos, Dia (60 Baroni), Mehmet, Emre, Özer (89 Caner), Alex, Niang (86 Guiza)

Goller: Orhan, Hurşut / Lugano, Alex (p.), Niang, Andre Santos

Sarı kartlar: Serdar / Baroni, Andre Santos, Lugano


0 comments:

Yorum Gönder