Fenerbahçe 2 - Konyaspor 0
STSL 13/03/2011



Spor Toto Süper Lig 25. hafta mücadelesinde Konyaspor' u ağırlayan Fenerbahçe, rakibini Niang ve Semih' in golleriyle 2-0 yenerek üst üste dokuzuncu galibiyetini elde etti.

PAPAZIN ÇAYIRI:
Maçtan önce ‘hiçbir maç sahaya çıkıp mücadele etmeden kazanılmaz’ gerçeğinden başka derdi olmayan Fenerbahçe, kümede kalma mücadelesi veren Konyaspor karşısına bambaşka bir defansla çıktı. Lugano ve ikinci yarının formda ismi Andre Santos’ un yokluğu, eğer emekli olursa torunlarına anlatacağı tek hikaye Fenerbahçe maçları olacak Yılmaz Vural’ ın kulübedeki varlığı ise Konyaspor’ un görünürdeki şanslarıydı.

Maça iyi başlayan Konyaspor niyetini çok geçmeden belli etti: kısa süren Fenerbahçe macerasından sonra ordan oraya savrulan Gökhan Emrecik’ sini defansın en zayıf yeri olan sol kanattan kutsala topraklara sokmak. Ama ne gol ne de pozisyon vardı.

15’ te maçın ilk tehlikesi yaşandı: Şut ‘engelli’ Fenerbahçe’ de Mehmet Topuz sert vurdu, kaleci Pawelek topu güçlükle önledi.

16’ da hem Emre hem de Konyaspor defansı ‘biz dörtte üçe dahil değiliz’ dedi. Kaptığı topla sol kanattan hareketlenen Emre' nin ceza sahasına ortaladığı top Niang' ın önünde kaldı. Kara Yılan, düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 1-0.

21’ de Niang yaptığı baskı sonrası Erdinç' ten kaptığı topla sağ taraftan ceza sahasına girdi ve müsait durumdaki Stoch' a pas vermek yerine vurmayı tercih etti. Sağ ayağının dışıyla şık vurdu, top az farkla auta gitti.

Golden sonra oyunun kontrolünü tamamen eline geçiren Fenerbahçe için maç uzun bir aradan sonra ilk on birde yer bulan Stoch’ u rehabilite çalışmasına dönüştü.

31’ de Alex şık bir ara pasıyla Stoch' u topla buluşturdu. Slovak oyuncu bekletmeden vurdu, ancak top üstten farklı auta gitti.

45’ te Emre' nin ara pasında sol çaprazda kaleci ile karşı karşıya kalan Stoch, sol ayağıyla plase bir vuruş yaptı, ancak kaleci Pawelek iyi bir zamanlama ile topu kornere çeldi.
İlk yarının son bölümlerinde Stoch’ un son vuruşlarına takılan Fenerbahçe, buna rağmen kalesinde hiçbir tehlike yaşamadan soyunma odasına 1-0 önde gitti.

İkinci yarıya da Fenerbahçeli oyuncuların yaptığı hücum presi damgasını vurdu. Savunmayı hücumdan başlatan bu anlayış maç boyunca Konyaspor’ un defanstan organize bir biçimde çıkmasını önledi.

55’ te Stoch sol kanattan ceza alanına girdi. Rakibinden şık bir çalımla sıyrıldı ve bekletmeden vurdu. Kalesinde iyi yer tutan Pawelek, topu güçlükle kornere çeldi.

59’ da rehabilite çalışması devam ediyordu. Alex, nefis bir ara pasıyla Slovak oyuncuya ‘al da at’ dedi, ancak Stoch kaleci Pawelek'i yine geçemedi.

61’ de rehabilite çalışmasına Şükrü Saraçoğlu sakinleri de katıldı: Oyundan alınan Stoch alkışlar arasında yerini Dia' ya bıraktı.

75’ te oyuna iki dakika once giren Semih, Caner’ in harika pasını harika tamamladı: Sol kanattan topla hareketlenen Caner, golcü oyuncuyu çok iyi gördü. Kaleci ile karşı karşıya kalan Semih, şık bir plase vuruş ile farkı ikiye çıkarttı.

80’ de Emre topsuz alanda yerde kalarak oyundan çıkmak zorunda kalması olası bir galibiyetin sevincine gölge düşüren tek unsurdu.

85’ te Konyaspor maç boyunca yakaladığı tek fırsatı değerlendiremedi. Bu pozisyonda Volkan başarılıydı.

Ve Fenerbahçe, Konyaspor'u 2-0 mağlup ederek liderliğini sürdürmüş oldu.

Not: Papazın Çayırı, Kasımpaşaspor maçında sakatlanan Trabzonspor kalecisi Onur’ a geçmiş olsun der, bir an once sahalara dönmesini temenni eder.


FENERBAHÇE: 2 - KONYASPOR: 0

Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu

Hakemler: Bülent Yıldırım, Cem Satman, Erdinç Sezertam

Fenerbahçe: Volkan, Gökhan Gönül, Bekir, Yobo, Caner, Mehmet Topuz, Cristian, Emre (84 Bilica ), Stoch (61 Dia ), Alex, Niang (73 Semih )

Konyaspor: Pawelek, Adnan, Kamil Zayatte, Erdinç, Hakan, Murat (60 Emre ), Ertuğrul, Gökhan, Perez (75 Veli ), Ali (Dk. 60 Grajciar ), Marcin Robak

Goller: Niang, Semih

Sarı Kartlar: Bekir, Yobo, Emre / Kamil Zayatte, Marcin Robak


0 comments:

Yorum Gönder