Guiza ne İş Yapar?


guiza

Guiza çok gol kaçırıyor, ona katılmayan yoktur ama yaptığı şeyleri görmezden gelmeyin. Özellikle şu "tribünden alkış için koşmak" kadar çirkin bir itham yok. Futbolcu koşsa suç koşmasa suç. Bir ortası olması lazım. Kaçırdığı basit golleri artık atması gerektiğinin o da farkında da sahada takımı adına yaptığı birçok olumlu şeyi silip atmayın. Evet golcünun ilk görevi gol atmak ama her futbolcu gibi mücadele ettiği zaman alkışı hakediyor. İşte bu da Galatasaray maçındaki ikinci golün öyküsü, bakalım Guiza tribünden alkış almak için mi koşmuş.

Top yarı sahamızdan geliyor, yüksekten indiği için göğüsle durdurmak zor.


Guiza topu kafasıyla arkaya doğru itip çok hızlı dönüyor, bir saniye önce arkasında olan oyuncuyu etkisiz bırakıyor


Uğur'la birlikte koşuya başlıyor


Ortada boş Semih var, ona atmak istiyor, defans çeviriyor, o sırada topu takibe başlamış


Ortaya yönelmeye önündeki rakiplerden önce başladığı için topla tekrar buluşuyor


Deivid'i görüyor, pası Deivid'e


İçeriye koşusuna başlıyor, top Semih'e geldiğinde ceza alanına girmiş


Semih topa vurma hazırlığındayken arka direğe koşuyor


Ya Emre Aşık kayarak uzaklaştıracak ya da Guiza topu kaleye yuvarlayacak


Topu indirip oyuncuyu geçmesi kusursuz, koşular mükemmel, takipçiliği pozisyonun yaratıcısı. Bu arada sadece Guiza değil Semih'in Galatasaraylı oyuncu topu kafayla uzaklaştırdıktan sonra aldığı pozisyona ve kaçtığı alanlara dikkat edin. Bunları yapacak çok oyuncu yok ligimizde, keyif almaya bakın.



10 comments:

  1. Adsız dedi ki...

    Harika çalışma. Bazılarının olaylara değişik açılardan bakabildiğini görmek güzel.

    Elinize sağlık.

  2. Adsız dedi ki...

    Maçı canlı seyreden birisi olarak Guiza'yı çok beğendim ama adın golcü ise gelen topa dokunmasını bilmesi lazım. Ama Guiza kesinlikle bir Kezman değil.İlk yarının son dakikalarında ceza sahasında Hakan Baltaya takılan bir top vardı onuda dikkatli bir şekilde izlemenizi tavsiye ederim.

  3. oralardaniyivurur dedi ki...

    Keşke arada da bi kaç tane sallasa şöyle de biz de mutlu olsak :D

  4. Ortega dedi ki...

    Sadece bir soru: Arsenal deplasmanında, yahut diğer tüm deplasmanlarda yaptığımız maçları hatırlayın.. Ve ondan sonra kendinize şu soruyu sorun: Yahu bu Güiza neden bir tek Kadıköy'deki maçlarda deli danalar gibi alakasız poziyonlarda koşarak (misal taca çıkan topların peşinden koşmak) kişisel şovunu yapıyor?

  5. Adsız dedi ki...

    Eger bonservis bedeli 14 milyon euro olan bir futbolcunun katkisini kanitlayabilmek icin kendimizi kare kare analiz yapmak zorunda hissediyorsak savasi zaten kaybetmisiz demektir.

    Ben santraforumdan abstract sanat istemiyorum. Gercekci olmak lazim. Adamin 18 macta 5 golu var ve bir sezona sigacak kadar gol kacirdi su ana kadar.

  6. playmaker dedi ki...

    Herkesin yorumunda doğruluk payı var:
    -Guiza seyirci önünde kendini yırtması tamamen tirbüne...
    -Emre'nin kendi kalesine attığı golün atak başlangıcına veya sürekli pozisyon içerisinde olması kaliteli bir hamuru olduğunun göstergesi...
    -14M€'luk futbolcunun boş kale(lere)ye topu yuvarlayamaması başta kendisi sonra bizler için intihar sebebi...
    Ama asıl benim içimi kurcalayan kulübün futbol takımı için oluşturduğu -daha doğrusu oluşturmadığı- strateji...
    Geçen sene elinde Semih Kezman ikilisi varken Semih'e yeteri kadar zaman vermediğimiz halde gol krallığı elde etmiş bir santraforunuz varken; takıma 14M€ gibi bir tutar ödeyerek başka bir santrafor mu alırsınız yoksa bu parayı onun arkasına mı harcarsınız? Kanatlara? olur mu, olur... göbeğe? olur mu olur...
    Daha bir sürü sebep sayılabilir stratejimiz olmadığı iddiasını destekleyen...
    Evet 6S'yi yendik... Nasıl oynadığımızın da çok önemi yoktu bu maçta... ama ya öncesi? top oynamadan, mücadele etmeden yaşadığımız puan ve maç kayıpları....

  7. @pi dedi ki...

    Bence biraz zorlama bir yazı olmus. Ben hayatımda Guiza kadar karsı karsıya kacıran bir forvet daha görmedim. İcerdeki Arsenal macında kacırdıklarını sayabilen yoktur heralde. Cok kötü bir oyuncu olmadıgı ortada ama su an Guizanın hoca tarafından kayırılıyor olması Semihin performansını da etkiliyor. Hakkaniyetli bir hoca Guizayı yanına oturtur ilerde Semih Alex ikilisine görev verir bence. En azından Guiza biraz daha formunu bulana kadar. Hem oyuna girip macı cevirebilecek adamın da olmus olur.

  8. PVH dedi ki...

    Guiza'ya ayricalikli davranildigini gosterecek bir veri yok elimizde. Alex sakatken Semih'le birlikte oynuyorlardi, sakat degilken ucu birlikte oynuyordu, ondan once Guiza tek oynarken de Semih sakatti. Bundan sonra ne yapacak hoca bakariz, o zaman buna karar veririz. Yazinin amaci da birakin gol atmasin bakin neler yapmis demek degil, deli dana gibi kosmasi bakin bir ise yariyor demek. Saga, sola gitmek, top surmek, ceza alanina girmek, markajcindan kacmak hep sahada kosmayi gerektiriyor.

  9. Santiago dedi ki...

    Bence Kadıköyde kendini paralarcasına koşmaya çalışması maliyetinin bu kadar yuksek olması yuzunden.Bu paranın altında ezildi anlıyacağınız...

  10. @pi dedi ki...

    Bence Guizaya ayrıcalık yapıldıgına dair elimizde veri var. Neymiş o dersen; Guiza forvette formsuz olmasına ragmen Aragones tarafından kesilmiyor, Semihi de oynatmak isteyen Aragones mecburen Semihi biraz daha geride tutuyor. Bunun üzerine Alexden de vazgecmek istemedigi icin onu da biraz daha geride kullanmak zorunda kalıyor. Simdi bu 3 oyuncudan biri yedek kalıp diger ikisi kendi bölgelerinde oynayacak olsa daha faydalı olacaktır bence. Bu sekilde biri de yedek kalacaksa bu Guiza olmalıdır. Yani bence Guizayı oynatabilmek ugruna Aragones Semihi baska baska işlerle ugrastırıyor. Ben böyle düsünüyorum sahsen.

Yorum Gönder