Fenerbahçe 1 - Porto 2
CL 26/11/2008


fenerbahçe porto

NTVSPOR ve Ajanslar
Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi G Grubu'nda Porto'ya İstanbul'da 2-1 yenildi. 2 puanda kalan Sarı-lacivertliler Şampiyonlar Ligi'ne veda ederken, Arsenal'in Dinamo Kiev'i mağlup etmesiyle UEFA Kupası şansını sürdürdü.

Şampiyonlar Ligi G Grubu'nda mücadele eden Fenerbahçe, deplasmanda 3-1 yenildiği Porto'ya Kadıköy'de de 2-1 mağlup olmaktan kurtulamadı.

Fenerbahçe bu mağlubiyetle Şampiyonlar Ligi'nde ikinci tura çıkma şansını kaybederken, Arsenal'in Dinamo Kiev'i yenmesilye birlikte UEFA Kupası'na katılma şansını sürdürdü.

Şampiyonlar Ligi'ndeki iddiasını sürdürebilmek için sahadan galibiyetle ayrılmak zorunda olan Fenerbahçe, maça hızlı başladı.

Kaptan Alex ile karşılaşmanın hemen başında gole çok yakşalan sarı-lacivertliler, bu fırsatı kullanamadı.

Rakip kaleye etkili gelen Fenerbahçe, kontrataklarla sonuca gitmeye çalışan Porto'nun 19. dakikada Lisandro'nun attığı gole engel olamadı ve seyircisi önünde 1-0 yenik duruma düştü.

Bu golün ardından daha çok risk alarak ileri çıkmaya başlayan sarı-lacivertliler, savunmada açıklar vermeye başladı. Bu açıkları iyi değerlendiren Porto, 28. dakikada Lisandro'nun golüyle farkı 2'ye çıkarttı.

Kalan sürede başka gol olmadı ve karşılaşmanın ilk yarısı 2-0 Porto'nun üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarıya da hızlı başlayan Fenerbahçe, İspanyol yıldız Güiza ile farkı 1'e indirmeye çok yaklaştı, ancak tecrübeli golcü topu filelere gönderemedi.

Colin Kazım'ın oyuna girmesiyle rakip kalede daha etkili olmaya başlayan sarı-lacivertliler, aradığı golü 63. dakikada Colin Kazım ile buldu.

Farkın yeniden 1'e inmesiyle birlikte yeniden umutlanan Fenerbahçe, kalan bölümde başka gol bulamadı ve Porto sahadan 2-1 galip ayrılarak Portekiz'e 3 puanla döndü.

FENERBAHÇE: 1 - PORTO: 2
Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu
Hakemler: Alberto Undiano Mallenco, Fermin Martinez Ibanez, Roberto Alonso Fernandez (İspanya)
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan, Yasin, Edu, Roberto Carlos, Deivid, Josico, Emre, Uğur, Alex, Güiza
Porto: Helton, Fucile, Rolando, Bruno Alves, Pedro Emanuel, Tomas Costa, Fernando, Raul Meireles, Lisandro, Hulk, Rodriguez
Goller: Dk. 19 ve 28 Lisandro (Porto), Dk. 63 Colin Kazım (Fenerbahçe)
Sarı kartlar: Dk. 26 Emre, Dk. 28 Yasin (Fenerbahçe), Dk. 32 Fernando (Porto)


0 comments:

Yorum Gönder