Hep Bu Fenerliler


adnan polat

Bloglar arasında daldan dala atlayıp yazılanlara bakarken bir yazıyla karşılaştım. Aslında yazının ilgimi çekmesinin sebebi Mahmut Uslu fotoğrafını görmem oldu. Neticede son 10 senede yönetimi açıkça protesto eden olmadı ve o protestoyu 50 kişiyle birlikte yapıp Mahmut Uslu'nun adına kocaman pankartlar yaptık, gitmesini arzu ediyoruz ve başarılı bulmuyoruz. Hakkında başkalarının ne düşündüğünü önemsiyorum. Fakat yazı tam olarak Mahmut Uslu ile ilgili değildi. Bir Galatasaray taraftarının elinden çıkmış belli ki, linki de şu http://romanistabukowski.blogspot.com/2008/11/uslu.html. Bu yazı bana özellikle internet devriyle ortaya çıkan yeni bir tavrı anımsattı. Türkiye'de birbirinden hiçbir farkı olmayan spor dünyasını oluşturan unsurları birbirinden soyutlayıp kendinden olmayanları genellemelerle aşağılamak ve tuttuğu takımın taraftarlığıyla tanımlanan kendi sosyal konumunu ayrıcalıklı bir yere koymak. Bakın anlatayım nasıl yapıldığını. Okuduğum yazı şöyle

Kendisinde yöneticilik vasfı dışında herşey bulunan ve yıllardır rezilleri oynayan bir adamdır Mahmut USLU. Kendi sahalarındaki her maçta haysiyetsizliğini ve provakatör ruhunu ortaya koyan tanıdığım(ız) en iğrenç Fenerbahçelilerden biridir Mahmut USLU. Yine yapacağını yapmıştır. Kaçakçılıkta sınır tanımayan kankası Nihat gibi gibi o da Türk adeletinden gerekli tokadı yer umarım. Hani yaşlılar der ya "suratında meymenet yok" diye. İşte öyle bir tip Mahmut USLU. Bu arada efsane olmuş antu'dan sonra fenerbahce.org'da bu yolda ilerliyor. Dünya tarihinde görülmemiş komiklikte başlıkları var. Neden bu tip şeyler fenerbahçelilerden çıkıyor ben yada biz yıllardır bunu merak ediyoruz. Bir de memleketin 35 yerinden sevinç resimleri falan konulmuş. Acaba olaki bir avrupa kupası gelse ne olur. Tahmin ediyim. Aziz Yıldırım elinde kupa olan bir fotoğraf, altında "Tüm 6alatasaray'lılara sevgiler" tarzında bir yazı. Çok yakışırdı be.

Şimdi bunu biraz isimleri, biraz olayları değiştirerek yazalım, bakalım ne kadar güzel görünüyor

Kendisinde yöneticilik vasfı dışında her şey bulunan ve yıllardır rezilleri oynayan bir adamdır Adnan Polat. Maçtan önce her maçta yaptığı kışkırtıcı ve aşağılayıcı açıklamalarına ara vermeyen ve provakatör ruhunu ortaya koyan tanıdığım(ız) en iğrenç Galatasaraylılardan biridir Adnan Polat. Yine yapacağını yapmış kendi takımını 3 gömlek üstün ilan etmiştir. Tıpkı maçtan önce aynen kendisi gibi konuşan eski başkanlarının hayali ihracat vakaları mutlaka bu adamda da vardır, umarız layığını bulur. Hani yaşlılar der ya "suratında meymenet yok" diye, işte öyle bir tip Polat. Bu arada efsane Galatasaraylı Hıncal'dan sonra galatasaray.org da aynı yolda ilerliyor. Dünya tarihinde görülmemiş komiklikte icraatları var. Neden bu tip şeyler Galatasaraylılardan çıkıyor, ben ya da biz yıllardır bunu merak ediyoruz. Geçen sene çıldırın diye tezahurat yazıp sitelerine koyup haydi herkes öğrensin bakalım diye bir komiklik yapmışlardı. Bu sene de direkt Fenerbahçe taraftarına seslenen acayip bir t-shirt yapmışlar "Çıldırın Geliyoruz" diyor, Allah'tan daha önce yaptıkları gibi febe yazmamışlar bir köşesine. Acaba Galatasaray Kadıköy'de Fenerbahçe'yi yendiği gün nasıl bir t-shirt çıkaracaklar? Durun tahmin edeyim, "Ne gömdük la febeye ahahaha". Altına da Adnan Polat'ın saatini basarlardı, çok yakışırdı be.

Oldu mu? Olmuyor. Hıncal yüzünden bütün Galatasaraylılar diye bir resim çizip koyamıyoruz önünüze. Resmi site saçmalıklarını, gs store zırvalarını milyonlarca insanı etiketlemek için kullanamıyoruz. Belki bu yüzden aptalca düşünülmüş bir t-shirtle dalga geçtiğimiz için kendilerine küfür edilmiş gibi tepki veriyor insanlar. 100 yıllık bir kulübü tutan herkesin bir tane ideolojisi, bir tane hedefi, ortak değer yargıları, benzer hareketleri olması gerekiyormuş, taraftarı, yöneticisi, idarecisi, futbolcusu otomatik portakallarmış gibi. Galatasaray aptal t-shirt çıkaramaz, Fenerbahçeli futbolcu zeka seviyesi yerlerde sürünen bir açıklama yapamazmış gibi. Biz fenerbahce.org editörü değiliz, siz çıldırın t-shirtünü tasarlayan sivri zeka değilsiniz. Otomatik değiliz, portakal da sadece sarının yanında duran kırmızı ve lacivert değil.


3 comments:

  1. oralardaniyivurur dedi ki...

    Müthiş bir cevap olmuş
    ancak Bu Adnan Polatla da bitmez ;)

  2. gkhngnyhn dedi ki...

    ortega'nın konuya attırdığı dikiz sebebiyle burada yorum yapmak daha doğru olur herhalde.

    adnan polat'ın kışkırtıcı, kendini beğenmiş hareketleri var mı ? var. lakin bir yerde dümdüz gittiği iddia edilen bir yönetici var, diğer tarafta "3 gömlek üstün ilan eden" var. ikisi arasında ne alaka var ?

    Hıncal Uluç Galatasaray'ı itin götüne sokup çıkartmaktan başka bir şey yapmaz ki bunu hepimiz biliyoruz. Ziya Şengül bile daha çok seviyor Galatasaray'ı. Maçtan önceki GS fark atar yorumu bile GS'nin üzerine baskı yığmaktan başka bir şey değil, hadi diyelim ki Hıncal hakikaten süper GS'li, iki site arasındaki ilişkiyi bir adam ve bir site ilişkisine gömmek nereden ne geçirsem de karşılık olsa olmuş. Bir marşı resmi sitesine koymayacak da ne yapacak ki bir kulüp ? Sizin sitede o tarz bir multimedia bölümü olsa Kıraç'lar Athena'lar konmayacak mıydı ? (bizim siteniz sizin sitenizi döver mantığı çıkmasın pek tabi). Her şeyi geçtim "X'e koymaya az kaldı" pankartını yayınlayan bir resmi site antu'yu çoktan paçavra etmiştir.

    Tshirt pazarlama olayıdır, satıyorsa (ki çıldırmak ibaresi geçen ürünler deli gibi satıyor) neden yapılmasın ? Çıldırın tshirtüne kontra olarak yapılan ÇILDIRMA! tshirtlerini sporcularına giydirirsen karşılığında çıldırın geliyoruz tshirtü yapmayanı döverler.

    Bu tip şeylerden kasıt "9 atardık", "keşke hep GS ile oynasak"ken kurulan alaka çıldırın marşı ve tshirtüyse kusura bakma ama dünya tarihinde görülmemiş komiklikte alakarlar kurmuşsun. GS kadıköyde FByi yendiğinde resmi site japon bayrağı olan bir fotoğraf eklerse, belki o zaman cimbomba koymaya az kaldı ile eş tutup bir şeyleri kıyaslamaya başlayabiliriz.

  3. PVH dedi ki...

    sarbon, yapilan hareketlerin gerizekaliligini karsilastiracaksak yine ayni kapiya cikiyoruz. "Neden bu tip şeyler fenerbahçelilerden çıkıyor" asil cumle bu, olaylarin kalani dolgu maddesi, adnan polat olmaz fatih altayli olur, sporcularin kizkardesine kufur eden dedehayir olur. Bunlari ornekleyerek hep bu fenerlilerden cikiyor, hep bu galatasaraylilar diye etiketleri yapistirmak anlamsiz ve gereksiz. yoksa bu bizim resmi sitenin aptalliklari sizden cok bize dokunuyor, kendi sporcusunun adini dogru yazmaktan aciz bir site.

    "Bu tip şeylerden kasıt "9 atardık", "keşke hep GS ile oynasak"ken kurulan alaka çıldırın marşı ve tshirtüyse kusura bakma ama dünya tarihinde görülmemiş komiklikte alakarlar kurmuşsun." demissin. fenerbahce'den bahsederken uzerinde febe yazan t-shirt cikardi gs store, bo ornek olur mu? aptalca yapilan is bulacaksak cok buluruz. dedigim gibi onemli olan bu genellemeleri yapmamak.

Yorum Gönder