Ön Direk


ankaraspor carlos gol

Aykut Hoca maçtan sonra "duran topların sorun olacağını biliyorduk, fakat biz havadan gelecek toplar bekliyorken bu sefer yerden toplarla organize oldular" diyordu. Geçen hafta Erman hocanın 1. ligde oynayan bir kaleciyi nasıl ağına düşürdüğünü yazmıştık. Sanırım bu sefer de Rıdvan yaptı aynı şeyi. Geçen hafta Fenerbahçe'nin attığı ilk golü gösterip bir dakika içinde iki kez ön direğe koşu yapıp topa vuran Selçuk'a dikkat çeken Rıdvan, bu sene Sivas'a atılan golün de benzer olduğunu ve rakibin buna önlem almamasının mazereti olamayacağını söylüyordu. Aslında sezon başından itibaren Fenerbahçe'nin yaptığı duran top organizasyonlarına bakınca Aykut'un ve Ankaraspor'un düştüğü yanılgının sebebi sadece Rıdvan'ı izlemiş olmaları diyemeyiz çünkü Fenerbahçe gerçekten korner ve serbest vuruşlarla ön direğe koşan oyuncularını hedefleyen toplar atıyordu. Bu hafta atılan golü inceleyince Aragones'in ön direk koşularına önlem alan rakiplere karşı B planı olduğu görüldü.

Carlos pozisyonla en alakasız oyuncu konumunu almış bekliyor.


Lugano ve Selçuk ön direğe koşuya başlıyor. Bir haftadır bu ön direk koşularına çalışan Ankaraspor bu iki oyuncuya konsantre olmuş durumda, 4 tane oyuncu onları takip ediyor.


Bu sırada arkada ceza alanına yakın bir köşede bekleyen Carlos penaltı noktasına doğru hareketleniyor. Edu arka direğe doğru hareketlenmiş böylece önündeki oyuncunun Carlos'u takip etmesini engelliyor. Lugano ve Selçuk koşularına devam ediyor, defans hâlâ onları takipte.


Deivid vuruşu yaptığında tüm savunma iki oyuncuya gitmiş, orta bomboş.


Topa vurulduktan sonra geriye koşuya başlıyor tüm savunma.


Ceza alanının ortası o kadar boş ki, 6 oyuncu birden tüm hızıyla aynı topa hareketlenmiş.


Ankarasporlu oyuncular topa daha yakın gibi görünse de ters yöne koşup durmak zorunda kalmışlar ve geri koşmaya başlamışlar. Bu sırada Carlos hızını çoktan almış, ayrıca sahanın muhtemelen en hızlı oyuncusu. Topa önce o yetişecek.


...ve vuruşu yaptıktan sonra savunmanın yapacağı bir şey yok.


Golü defalarca izledim, keyif veren bir gol. Fotoğraflarla değil videosunu izleyince ne kadar iyi kurgulandığını ve o sırada ceza alanında bulunan her oyuncunun görevini çok iyi yaptığını net biçimde görebiliyorsunuz. Lugano, Selçuk ve Edu tam zamanında koşularına başlamış, Carlos ok gibi fırlamış, saniyenin onda biriyle yapılan bir hata bile planı çökertebilirmiş ama her şey yerli yerinde. Bu planı görüp buna da önlem alacak rakiplere karşı muhtemelen başka sürprizlerimiz de olacak. Alex'in olmadığı iki haftada duran toplardan 4 gol attık, tesadüf değil.



5 comments:

  1. medgallis dedi ki...

    o pozisyonda carlosu arka direkte gorunce olayda bir gariplik oldugunu sezmis maci beraber izledigimiz arkadasima 'carlosun orada ne isi var yoksa seken topu tiplemeyi mi dusunuyor?' demistim.ama bu kadar guzelini dogrusu ben de beklemiyordum..
    basindan beri problemin arogonesten baska yerlerde oldugu iddiasindakilerden biri olarak musadenizle hem golu hem asisti arogonese yazmak istiyorum.cunku ankaraspor gibi saglam bir takima gol atmanin birinci yolu duran toplar cunku.o da bunu soylemis oyunculara.

  2. Adsız dedi ki...

    Carlos topa vururken, Selçuk ofsaytta mı?

  3. PVH dedi ki...

    Ofsaytta gibi gorunuyor, top kaleciden donse ofsayt olacak yani.

  4. Temur dedi ki...

    Çok güzel bir çalışma olmuş. Bu arada Aceto blogundan Mascara'nın attığı frikikteki çalışmayada bir göz atın derim:) bu arada benim en beğendim çalışılmış frikik Fransa 98'de Arjantin'in İngiltere'ye attığı frikikti. Türkiye'de bu savunmalara karşı bir iki çalışılınca çok duran top golü olur. Ö: Carlos ve Kewell'ın golleri.

  5. oralardaniyivurur dedi ki...

    aslında fotoğrafta benim gözümü alan çok sayıda sarı koltuk var..
    keşke onlar olmasaydı..

Yorum Gönder