Fenerbahçe 2 - Partizan 1
CL 27/08/2008


kaptan

NTVSPOR ve Ajanslar
Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunun rövanşında kendi sahasında Sırbistan'ın FK Partizan takımını 2-1 yenerek Şampiyonlar Ligi'ne katılmayı başardı.

Kadıköy'deki üst üste yaptığı son 7 Avrupa Kupası maçından da galibiyetle ayrılan Fenerbahçe, Partizan'a da şans tanımadı.

Kendi saha ve seyircisi önünde karşılaşmaya iyi başlayan Fenerbahçe, ilk dakikalardan itibaren FK Partizan karşısında gol pozisyonları üretmeye başladı.

Fenerbahçe karşısında karşılaşmaya temkinli başlayan FK Partizan, ilk dakikalardan itibaren Fenerbahçe atakları karşısında kalesinde zor anlar yaşarken, rakip kalede önemli bir gol pozisyonu yakalayamadı.

Maçın 27. dakikasında Semih'in golüne engel olamayan Sırp ekibi, golden sonra temposunu düşüren Fenerbahçe karşısında biraz daha etkili olmaya çalıştıysa da yine gol pozisyonu üretemedi.

Karşılaşmanın ilk 25 dakikasında yakaladığı 5 pozisyonda golü bulamayan sarı-lacivertliler, 27. dakikada Semih'in kafa golüyle 1-0 öne geçti.

Golden sonra tempoyu düşüren Fenerbahçe, ilk yarıda başka gol pozisyonu bulamazken, kalesinde de rakip takım oyuncularına gol pozisyonu vermedi ve ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.

İkinci yarının başlarında hem Fenerbahçe, hem de Partizan’ın karşılıklı atakları vardı.

Sarı-lacivertliler ikinci golü yıldız futbolcusu Alex ile 58. dakikada buldu.

Bu dakikada sağ kanattan topla buluşan Güiza’nın arka direğe yaptığı ortaya topun gelişine kafayla vuran Alex, Fenerbahçe’nin ikinci golüne imza atmayı başardı: 2-0

Partizan’ın en önemli atağı 71. dakikada Diarra’nın ayağından geldi. Bu dakika içinde Diarra’nın uzaktan şutunu kaleci Volkan uzanarak topu çelmeyi başardı.

Gol için ataklarını sürdüren Partizan 76. dakikada Tosic'in attığı golle farkı bire indirdi: 2-1

Partizan takımı, golden sonra zaman zaman önemil ataklar yapsa da Fenerbahçe defansı rakibine gol şansı vermedi ve maç 2-1 Fenerbahçe'nin üstünlüğü ile sona erdi.

Bu sonuçla temsilcimiz Şampiyonlar Ligi gruplarına katılma hakkını elde etti.

FENERBAHÇE: 2 - FK PARTIZAN: 1
Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu
Hakemler: Manuel Mejuto Gonzalez, Juan Carlos Yuste Jimenez, Javier Hugo Novoa Robles (İspanya)
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Lugano, Yasin, Roberto Carlos, Kazım, Maldonado, Alex, Uğur Boral, Semih, Guiza
FK Partizan: Mladen Bozovic, Stevanovic, Djordjevic, Fejsa, Antonelo, Moreira, Paunovic, Knezevic, Tosic, Diarra, Obradovic
Goller: Dk. 27 Semih ve Dk. 58 Alex (Fenerbahçe), Dk.78 Tosic (Partizan)
Sarı Kart: Dk. 10 Lugano, Dk. 50 Yasin (Fenerbahçe)

Fenerbahçe'nin 1. Golü: http://videogaleri.hurriyet.com.tr/Video.aspx?s=2&vid=2675
Fenerbahçe'nin 2. Golü: http://videogaleri.hurriyet.com.tr/Video.aspx?s=2&vid=2677


0 comments:

Yorum Gönder