Emir Durdu Böyle Oldu


Uğurlu salon Sinan Erdem'den tekrar Abdi İpekçi'ye sürgün edilmiş, geçen seneki atmosferin onda birinin bile olmadığı bir atmosferde çıktık maça.Hücumda Ukiç ve Ömer'in basketleriyle öne geçtik Caja Laboral savunması son derece kötü penetre savunması yapınca kolay basketler bulduk. Savunmada da hareketli ve bol faullü bir savunmayla Caja Laboral'i yanlış tercihlere sürükledik. İlk çeyrek bittiğinde uzunlarımız faul problemine girmiş ama sadece 12 sayı yemiştik.



İkinci çeyreğe Spahija Jerrels Bogdanoviç ve Oğuz'lu beşle başlayıp Ukiç ve Emir'i aynı anda kenara çekti. Jerrels- Bogdonaviç kaynaklı 4 top kaybıyla peiyodun ilk bölümünde topu potaya atamadan geri döndük. Teletoviç'in devreye girmesiyle Caja Laboral skorda ve oyunda dengeyi sağladı. Periyotun ortalarında Gist ve Vidmar'ın içerideki etkinliğiyle skor kısırlığını aştık ve Vidmar'ın tipiyle ilk yarıyı 2 sayı önde bitirdik.

Üçüncü periyota pota altını savunamayarak başladık, Teletoviç bomboş pozisyonlarda iki üç smaç vurdu. İkili oyunlardaki yüzyıllık zaafımız tekrar zuhur etti. Savunmada Sefolosha ve Ömer'in kişisel gayretleriyle ufak ufak hareketlenme yaşasak da son periyoda Caja Laboral 5 sayı önde girmeyi başardı.

Son periyot ikinci periyot felaket oynayan Jerrels'in iki üçlüğüyle maç tekrar kafa kafaya geldi ama özellikle ikili oyun savunmasında Oğuz'un yavaş ayaklarını iyi değerlendiren Prigioni arkadaşlarını beslemeye devam etti.Sefolasha'nın kaçırdığı iki faulle beraberliği yakalama fırsatını kaçırdıktan sonra Ribas'ın 1/2 siyle umutlansak da savruk bir hücum sonrası Ömer'in eline gelen maçı eşitleme fırsatı potanın içinden çıktı ve maçı kaybettik.

Maçı kazanabilirdik uzatmaya da gidebilirdi sonuçtan ziyade oyun üzerinden bir şeyleri eleştirmek daha doğru olur. Bir kere şunu belirtmek lazım Caja Laboral hiç de iyi durumda değil ve biz kendi sahamızda öyle müthiş bir rakibe değil iyi basketbol oynamayan bir rakibe yenildik.

En dikkat çekici şey maç boyunca takım olarak sadece 5 asist yapmamız. Fenerbahçe'nin bir hücum aklı olmadığının en net göstergesi bu sayı. Tek başına Prigiooni Fenerbahçe'den daha çok asist yapmış daha da trajiği tek başına Prigioni bizim yaptığımız asistten daha fazla top çalmış. Ukiç'i akıl tutulması yaşamakla eleştiriyoruz ama onun bu anlarını doldurabilsin diye aldığımız Jerrels'in oyun aklı Ukiç'ten daha kötü. Bugün her ne kadar iki üçlükle maçı kafa kafaya getirse de çok sağlıklı tercihler yapabilecek bir oyuncu izlenimini yine ve yeniden vermedi. Emir felaket oynadı ve bence bu düzende Emir'in kötü oynadığı bir maçı bizim kazanmamıza imkan ihtimal yok.

Spahija son çeyrekte Oğuz savunmada dökülürken ve Vidmar son derece iyi bir maç çıkarırken Vidmar'ı yanında tutmayı tercih ederek yine yaptı yapacağını. Oğuz'un 22 dakika süre aldığı bir maçta Vidmar 17 dakika süre almış. Ayrıca 30 saniye kala rakip 2 sayı öndeyken niye taktik faul yapılır onu da anlamış değilim. Geçen Galatasaray maçında da aynı şeyi yapmıştık.
Oyuncular açısından da şöyle bir mental problem var başa baş giden bir maçı kazanabileceklerine pek inanmıyor bence Fenerbahçeli oyuncular. Yani faul kaçırma, şut kaçırma dolayısıyla bu mental problemin göstergesi diye düşünüyorum.
Daha önce de belirtmiştim Fenerbahçe' nin bu kadrosu Euroleague final -four hedefleyen bir takımın kadro kalitesinin çok altında. Takımın çok ciddi defoları var, hücumda akıcılık kolay kolay giderileceğe benzemiyor ve bu uzun rotasyonuyla kalburüstü takımları yenmek neredeyse imkansız. Takımdaki rolü itibariyle takım lideri olabilecek iki oyuncu Ukiç ve Emir'in bu rolü kaldırma konusunda bu sene başı itibariyle pek ışık vermedikleri de ortada.

Takım kötü durumda daha fazla bir arada oynayarak belki düzelebilir ama Spahija da felaket durumda o nasıl düzelecek bilmiyorum.


6 comments:

  1. ondskan dedi ki...

    emir'in second unit te başlayıp bojan2ın ilk 5 e yerleşmesi gerektiğini düşünüyorum,vidmar konusuna gelince tanjevic zamanından beri ilk 5 başlayıp ikinci yarı bench te unutulmaya mahkum,sözleşmesinde böyle bir madde olsa anca bu kadar olur..bide topu içeriye indirme konusunda sıkıntımız gene sürüyor,coach un bu konuda eksl-ikliği olduğunu bariz 58-57 öne geçtikten sonra caja molasından sonra 2 kötü hucum,üstüne bizim molamız ve ilk organize sayımız oğuz'un gist'e asisti tüm maç boyu uzunlarımızın tek paslaştığı nokta

  2. tekgözünegodumun dedi ki...

    Kişisel düşüncem, bu sene amatör branşlarımızı geçici bir süreyle tamamen kapatmalıydılar.
    ( hiç oradan oha, çüş, ne diyon amk... gibi şeyler söylemeyin, beyinsizlik etmeyin...)

    Çünkü neden; zaten dış mihraklar ilk önce amatör branşları hedef aldılar ve sonucunda da bunu başardılar. ( hatırla; diana taurisi skandalı) Bu sene, en büyük rakibimiz bayan voleybol hariç, her branşta kadın erkek Galatasaray'dır. Ve benim gördüğüm kadarıyla hepsinde de şampiyon olacaklar. Bu dış mihrakların en ön cephesinde de zaten Galatasaray ve iktidar işbirliği yer almaktadır.

    Maça yorum yapmaya gerek yok aslında.
    Bu koçla THY Euroleague top 16 çok zor. onu geçtim, BBL'de bile şansımız çok düşük. . Lokomotif olan futbol şubesine yüklenilmeli tamamen. En azından bu sene futbolda yaşanacak bir şampiyonluk, diğer şubelerimizi bir anda tekrar ayağa kaldıracaktır.

  3. tekgözünegodumun dedi ki...

    Ve bir de bbl'nin en uzun takımıyken aynı zamanda en beceriksiz takımıyız. Oğuz Savaş nedir ? Gist nedir ? Sefolosha nedir ? kimdir demiyorum bak, nedir diyorum. Savunma basketbol'un %70'idir. E sende bu yoksa zaten çok ta yorum yapmana gerek yok.

  4. Cengiz dedi ki...

    ben takımın özellikle kısa rotasyonunun kapasitesi konusunda çok karamsar değilim zira kadroda doğru seçimlerle birbirini tamamlayacak çok değişik yönleri olan oyuncular var. ancak şu bir gerçek Spahija çok formsuz. Laboral ikinci yarıda Prigioni önderliğinde ikili oyunlarla boyalı alanda bizi "döverken" Vidmar'ın üstelik ilk yarı pota altında çok etkili iken neden yanında oturduğunun cevabını Spahija kendi kendine vermeli. Tamam organizasyon anlamında zayıftık ama şu anda Mirsad'da yokken maç içinde patlayıcı etki yaratarak bu zaafımızın etkisini azaltacak, savunmada sağlam duracak bir tek Vidmar var ve nerdeyse ikinci yarının tamamını kenarda geçiriyor akıl alır gibi değil.

    Diğer yandan Sefolasha her ne kadar maçın sonunda 0/2 atarak belki de maçı vermemize neden olan adam olsa da atletizmi ve savunmadaki gayreti ile göz doldurdu. Sadece EL'de ve 3 ay oynayacak olması üzücü bir durum. takım üçüncü periyotta maçtan kopabilecek bir noktaya gelmişken tekrar dengeyi sağlamamızdaki en önemli oyuncuydu bence.

    Takım oynadıkça daha iyi olacaktır sonuçta çok fazla yeni parça eklendi takıma ama geçen seneki savunma sertliğinin yanına bile yaklaşamıyoruz bu sene. Buna karşın bu sene özellikle pota altına takviye yapılmadan çok şey de beklememek lazım. Oğuz ve Kaya Vidmarı'ı yedekleyip oyuna katkı vermekten çok uzak isimler. Daha 2 sene önce Avrupa'nın en güçlü pota altı rotasyonuna ve en caydırıcı savunmasına sahipken şimdi her önüne gelenin potasına penetre ettiği bir takım olduk çıktık. Umarım Aydın Örs bunu görüyordur.

  5. Burçin Baygül dedi ki...

    Teletovic ve Prigioni ikilisine yenildik dün gece. İkilinin toplam istatistikleri; 66:15dk, 6/12 2FG, 4/9 3FG, 2/4FT ile 28 sayı, 9r, 7a, 6tç... Tomas'ın geri dönmesi çok önemli. ve Mirsad'ın nasıl geri döneceği. Yenilgilerle başlayan bir sezona rağmen ben çok umutsuz değilim. Yalnız üst üste üçüncü sezon backup guardımızın kötü olması düşündürücü..

  6. Cengizhan TÜRKİŞ dedi ki...

    Tarence Kinsey satıldığı an bütün umutlarım bitti. Bu kadar hedef küçültülemez. Ne maçını izlerim bu takımın nede heyecanlanırım artık. Yazık. Aydın Örs varken bu hallere düşmek ayrı koyuyor.

Yorum Gönder