Buyrun Size İBB Maçı - Biz Salak Değiliz



Belki de gözlerinin önündekini söyleyemeyecek hale geldiler. İnsan aklının bunca çelişkiyi, çarpışıklığı, tutarsızlığı, anlamsızlığı bir anda algılaması ve bütün bunlar karşısında sessiz kalması mümkün değil. Şizofrenlerle mi yaşıyoruz? Delirdiler mi? 6 Ekim günü Berna'nın duruşması var. "Parasız eğitim istiyoruz" yazan bir pankart açmış. 17 aydır tutuklu. 17 ay. Mehmet Ağar, bu ülkede çete adına kurulabilir ne varsa hepsini kurup ceza almasına rağmen hala hapis yüzü görmedi. Bir gencecik kızcağızı 17 ay hapislerde çürütecek kadar kudurmuşluk vicdanın hangi coğrafi parçasına denk düşüyor?

Hayati Asiltürk, adını bilen yok. Başbakana mektup yazdı 10 ay hapis cezası aldı. Üniversiteyi 4 yılda bitirdi, 3 yıl işsiz kaldı, yeter diye bu insan derdini kime anlatsın? Başbakanlar mektup yazılamayacak, ülke durumundan şikayet edilemeyecek kutsal figürler mi? Demokratikleşmekten artık başımıza ağrı giriyor. Dilşad'ın "kadın mı kız mı belli olmadığı"ndan, Hopa'daki Metin Lokumcu'ya, Ahmet Şık'a upuzun bir listenin bir yerinde MHP'li milletvekillerinin cinsel faaliyetleri halkın önüne kütle gibi savrulurken, iddianemelerin orta yerinde insanların günlük sohbetlerini okuyor, Aylin Duruoğlu'nun bu memlekette arkadaşlarıyla buluştuğu için 10 ay (300 gün) hapiste kaldığının bilinciyle dumura uğramış bir vaziyette bakıyoruz ekrandan geçip giden haberlere.

Başbakan bir kükreyince altına kaçıracak gibi olan yöneticilerden, medya patronlarına çok uzun bir hattın orta yerinde, sen, ben bizim oğlan, toplamı halk, şu şike soruşturmasının başından beri gülle gibi bağırabildik mi bu işte yanlış giden bir şeyler var diye. Öyle abuk subuk iddialar öyle fütursuzca salındı ki medya mahallesine, Esad'ın Lazkiye'ye attığı bombalar gibi vicdanımızı tarumar ettiler. Mağdur mağdur gezenler, harami kooperatiflerinde asli üyeliğe soyunup, bıçak gibi kelimelerle lime lime ediyorlar bütün ahlaki varlığımızı.

Farkında mısınız Tayfur Havutçu hala tutuklu ve hala Beşiktaş taraftarı Tayfur'un kendisini aklamasını bekliyor. Aptal mısınız? İbrahim Şahin'in hafızasını kaybettiği için affedildiği ve Berna'nın 17 aydır tutuklu kaldığı bir memlekette hangi yargının hangi çerçevesine güvenerek Tayfur'dan Theseus gibi doğramasını istiyorsunuz canavarları?

Galatasaraylılar, Trabzonsporlular, Beşiktaşlılar Allah aşkına bir gözünüzü açın. İşte Emniyet böyle bir emniyet işte yargı böyle bir yargı. Cihan Kırmızıgül puşi taktığı için terör örgütüne yardım ve yataklıktan alıkonuldu, 20 aydır tutuklu. Çocuk Galatasaray Endüstri Mühendisliği öğrencisi. Bu zulmü yapanların, bu zulme kat çıkıp binlerce insanı tutuklayanların, herhangi bir konuda doğru, dürüst, aklı başında bir iddiada bulunabileceklerine inanacak kadar salak mıyız?

Manifesto! Ne güzel kelime! Alkışlar. Peki o manifestonun yazarları bir zahmet bize anlatırlar mı Cihan nasıl aklasın kendisini? 20 aydır tutuklu. Bir hücrede yaşıyor. Bilgisayarı, interneti, ipadi, tuvaleti, nesi var da neyin üzerinden kimle temasa geçip de bunca aydır çektiği çilelerin isyanını hepimize beyan edecek?

Bu ateş üfleyerek sönmez. Çok doğru. Üstünüze kurulduğunuz dolar bazlı imparatorluklar cehennemin dibine doğru alevi harlarken, "yandım" diye ses çıkartabilecek haliniz, mecaliniz kaldı mı? Nihayetinde duayen İnan Kıraç 45 dakika Başbakan kapısında özür dilemek için bekledi bu ülkede. Kuzey Kore veya Stalinist Rusya'da değil. Gık diyebildiniz mi? Geçtim Aziz Yıldırım'ı, Şekip Mosturoğlu'nu, Tayfur'u veya Cemil'i, gencecik bir çocuğun zindanda olması umurunuzda mı? Buyrun asil Galatasaraylılık. Beşiktaşlı duruşu. Görelim bir heybetinizi. Gözünüzün önünde bu kadar zulüm varken, sessiz kalmanın bin türlü rengi var, hepsi tek bir satırda birleşiyor: korku.

Kafayı yemiş gibi şike şike diye bağırıyorlar. Canınızı şikeyle aldılar. Çocuklarınızı hapislere tıktılar. Bir yumurta atan terörist oldu, milletvekillerinden gazetecilere kadar envai çeşit meslek grubundan insan cezaevinde boncuktan kuş yapıyor, teknik direktörünüzdü, asbaşkanınızdı, öğrencinizdi hepsi koğuşlarda uyumaya çalışıyor, Allah adına bir kere "yahu bu ne iş" diyemiyorsunuz.

Hala manifestolar, beyannameler, basın açıklamaları ve Fatih Terim'in gardrobundan mürekkep bir medya iletişim stratejisi ile sessiz sessiz. Sanki bunların hiçbiri yok. Bu ülkede şike varmış, futbol temizlenecekmiş. Sevsinler temizleyicileri. Hanginiz temizleyecek ulan bu ülkedeki futbolu? Bu medya mı temizleyecek futbolu? Milyar dolarlık vergi cezalarının gölgesinden korkup, güzelleme yapmadan tek satır yazamayan insanlar sürüsü, ciğerlerine işleyen korkudan bir vakit bulacak da "gerçekleri" mi sunacak size? Bu hakimler bu savcılar mı temizleyecekler boğazlarında HSYK'nin keskin pençeleriyle? Bu polis mi temizleyecek, hala Hrant Dink'in örgütlü mü örgütsüz mü öldürüldüğünü araştırıyorlar. 5 yıldır olay anındaki telefon konuşmalarını açığa çıkartamadılar. Festus Okey davasında Emniyet güçleri hala Festus Okey'in adının Festus Okey olup olmadığını aramakta.

Şerefli duruşunuzu yesinler. O güzelim manifestoların hangi kelimesine uygun bir hayatınız var? Neresinden tutturacaksınız sözlerinizle yaptıklarınızı? Kanalizasyon taşmış, sokakları bok basmış, paçanıza kadar pisliğin içerisinde yaşıyorsunuz, herkes kolera ondan sonra bir peçeteye yazı yazıyorsunuz "kangreni biz kesmessek başkaları gelir keser"

Buyrun kesin yaşam damarlarınızı bağlayan, hepinizin nefesinizi boğazınızda tutan o büyük ve meşum kangreni. Nedir bu kasabanın herkesin bildiği büyük sırrı? Hanginiz yargıya güveniyor, kim polisine itimad ediyor, şunca olay ortalarda dolaşırken "ay canım futbol kirlendi, temiz futbol istiyoruz" diye hukukilik oynamanın, ahlaklı bir insanmış gibi davranmanın neresinde insanlık ailesine yakışır tek bir tutum var?

Yalan üstüne yalan söyleyip, sanki gerçek hayatında bu ülkede yaşamıyormuş, sanki şu olanların hiçbiri olmuyormuş gibi Norveç insanı konformistliğinde beyanatlar beyanatlar. Adnan Polat niçin gözleri kan kırmızı Başbakan peşinde koşturdu bu ülkede? Bir tane protesto. Neden bu kadar korktu? Bir kulübün başkanı, bir iş adamı, kendi stadında bir Başbakan protesto edildiği için neden bu kadar korkar? Almanya'da Merkel'den bu kadar korkarlar mı? İngiltere'de David Cameron bir maçta protesto edilse, örneğin Arsenal başkanı kapı kapı gezecek mi? Neden Türkiye'de böyle? Nedir bu içimize işleyen, hepimizin bildiği ve işlerin hiç de iyi olmadığını gösteren o büyük panik?

İşte ortak yaşadığımız hayat bu. Burada yaşıyoruz. Hükümeti protesto ettiği için hapse atılan, tutuklunan, yargılanmayı bekleyen öğrenciler, öldükten sonra hakaret yemeye devam eden emekli öğretmenler, güvenparkın ortasındaki havuza atılan TEKEL işçileri - hepsini unuttunuz değil mi? Buyrun lan karşı çıkın. Hayatınızdaki şikelere karşı çıkın. Bu ülkedeki pisliklere karşı çıkın. Adil bir futbol isteyip, adil bir ülke istememek kadar dangalakça bir şey var mı?

İBB maçını izliyorum. Şu ülkede utanması olan birileri varsa, bu maçı izlerken kıpkırmızı olmuştur. Adnan Öztürk, Ünal Aysal, yazsanıza iki kalem bir açıklama? Fenerbahçe geçen sene İBB maçında şike yapmakla itham edildi. Oturmuş takım, full kadro, final maçı konsantrasyonu ile bu takım İBB'yi 2-0 yendi. Bu sene hepinizin üstünde taklalar atan İBB'yi, şöyle bir hazırlık sezonundan sonra, bu kadar eksikle gene yendi. Stoch aynı golden attı. Ağzınızı açın da bir laf diyin. Oran orantı. Bu çocuklar her maç alınterlerine sahip çıkmak için çıkıyorlar. Tertemiz. Hala bu çocuklar onurları için, şerefleri için, bu ülkede üstlerine bu kadar iftira atıldıktan sonra da esasında bu iftiranın nasıl büyük bir yalan olduğunu göstermek için yeşil sahada bir savaş veriyorlar. Gözünüz mü yok görmüyor musunuz? Diliniz mi yok? Konuşamıyor musunuz? Kafayı yemiş gibi Fenerbahçe şike yaptı, temiz futbol istiyoruz. Fenerbahçe şike yapmadı. Fenerbahçe'ye tarihin en büyük yalanlarından biri atıldı ve her 90 dakikada futbolcular bu yalanın üstünden buldozer gibi geçiyorlar. Twitterda, sözlüklerde konuşanların nutku tutuldu, hakaretten başka edecek lafı olmayan adamlar maç saatlerinde ortada gözükmüyorlar. Alayları arşa değenler dahi "o başka bu başka" gibi aptal aptal laflar edip geçiyorlar. Bu sene bunca eksikle ve bu kadar kötülüğe maruz kalıp sahaya çıkan takım yeniyor da geçen sene şampiyon olmak isteyen takım çok daha iyi bir kadroyla neden yenmek için şikeye ihtiyaç duysun? Güntekin'e sorarsan kimse futbolculara bir şey söylemiyor. İçinde şike teklifinin olmadığı, futbolcunun olmadığı, sahada herhangi bir bozukluğun olmadığı bir şike soruşturması geçiriyoruz! Bu şike soruşturmasına göre futbolcular şike yapmadı, yöneticiler şike teklif etmedi, sahada da herhangi bir olay yok ama yine de şike var!

Adalet çok büyülü bir kelime. Adalet. Hak. Hukuk. Vicdan. Bunlar medeniyet kurup, medeniyet yıkan kelimeler. Temiz, namuslu bir futbol istiyorsunuz. O zaman namusa sahip çıkın. Adil bir yarış istiyorsunuz, adil bir ülke isteyin.

Çünkü şike ne? Şike bir haksızlıktır. Şike bir tecavüzdür. Başkasının hakkını çalmaktır. Hırsızlıktır. Şike hak etmediğini almaktır. Başkasının hakkına el koymaktır. Zulümdür. Buyrun işte orada zulme uğramış binlerce insan gözlerinizin içine bakıyor kanlı canlı. Dudaklarınız mühürlenmiş. Hala bize martaval anlatıyorsunuz. Baransular, Rasim Ozan Kütahyalılar, Erman Toroğlu'lar, Serhat Uluerenler'den temizlik bekliyorsunuz. TMSF'ye borçları yüz milyon doları aşan, kamunun parasını yedinde toplayan Sadri Şener'den hep birlikte bu ülkenin temizlik ikonu olmasını istiyorsunuz. Başkalarına stad yapılırken, sizin stadınızın açılışında adeta kavga edenlerden adil bir hayat istiyorsunuz. Salak mısınız?

İşte Fenerbahçelilerin söylediklerinin özeti budur. Fenerbahçeliler salak olmamayı seçti. Kırk bin küsür kadın o maça neden gitti? Biriniz çıkıp sormadınız. Bunca kadını o maça götüren aşk nedir? Nedir bu duygu? Alçak, rezil adamlar "maç bedava" diyor. Hayır maç bedava değil. O maç çok değerli çünkü hayat çok değerli. Çünkü haksızlık çok ağır. O insanlar o maça sevdiklerine sahip çıkmak için gittiler. Beyanname değil eylem. Suya sabuna tirit manifesto değil, icraat. Bu ülkede kötü giden bir şeyler var. başörtülüsünden başı açığa, kürtünden türküne, alevisinden sünnisine binlerce kadın bağırdılar bize: biz bu zulmü görüyoruz!

Fenerbahçeliler neden yürüdü sokaklarda? Niçin bunca insan, yaşlı, erkek, kadın, çoluk çocuk bu sokaklarda biber gazı yemeye koştular. Çünkü biz bu zulmü görüyoruz.

Biz salak değiliz. Biz nefretimizden, öfkemizden, düşmanlığımızdan, öteki kabul ettiğmizden salak pozuna yatmayı da kabul etmiyoruz. Bu ülkede kötü giden bir şeyler var. O şeylerin hepsi de sessizliğinizle büyüyor.

Fenerbahçe için ayağa kalkmayın. Berna için kalkın. Bugün tutukluluğu devam eden yüzlerce öğrenci için kalkın. Gazeteciler için kalkın. Basın özgürlüğü için kalkın. Bırakın da bir kere zalimler kendilerini aklamak zorunda kalsın. Zulme uğrayanların üstüne çok binip, güçlünün karşısında yeter eğildiğiniz.


52 comments:

  1. sayerlack dedi ki...

    Eline sağlık.Hitler Almanya'sına döndük.Korkarım senide bir gün alacaklar!

  2. il_padrino dedi ki...

    Oha ki ne oha! Büyük boy bastırılıp poster yaptırılası bir yazı olmuş! Eline sağlık aethewulf!

  3. Arrow Cave dedi ki...

    süper bir yazı, klavyene sağlık..

  4. Adsız dedi ki...

    çok teşekkürler. zihin açıcı bir yazı.

  5. ygtylmz dedi ki...

    Mükemmel yazıç Gerçekten ellerine sağlık.

  6. fairtail dedi ki...

    üstad her zaman ki gibi döktürmüşsün..
    eline sağlık...

  7. samael dedi ki...

    Eline sağlık, yine güzel yazmışsın.

  8. steven_stiffler dedi ki...

    Abi ellerine sağlık, söyleyecek söz bırakmıyorsun.

  9. hakate dedi ki...

    temizlik temizlik deyip hayatın her alanında pisliğe batmış olanlara gelsin.eline,yüreğine sağlık

  10. cigdem dedi ki...

    çok etkileyiciydi, eline sağlık.

  11. Barisk dedi ki...

    Söylediklerine ekleyecek tek kelimem yok.
    Budur!!

    Eline, kalemine, aklina saglik..

  12. shizofren dedi ki...

    Çok önemli insanların dramıyla başlayıp, siyasetle devam edip ondan sonra da 'bak aynı golü attık hani nerde şike' demek amiyane tabirle ucuz olmuş. Futbol maçına gelene kadar bütün yorumlarınıza katılıyorum ve çok haklısınız. Keşke sadece bunların yazılı olduğu bir yazı olsaymış, çok hoş çok şık olurmuş. Fakat bir takım ibb'yi yendi diye şike yapmadık işte gördünüz mü demek çok basit, ne yani ibb kazansa geçen sene şike olduğunun isptamı mı olacaktı? O maça gelen bayanlara o misyonu yüklemek de çok yanlış. Yapılan röportajları gördük, çoğunun oraya gelişi sadece merak. Bu şike olayları olmasaydı da o kadar kadın gelebilirdi o maça. Ayrıca sayfalarca delillere karşı çok da komik bir savunma. Hiçbirimiz bunları yapan insanların yanında değildik, bi maçla da buna karar veremeyiz. Umarım dediğiniz gibi olur, umarım herkes en azından futbolda temizdir.

  13. Unknown dedi ki...

    Bu yazı yüzünden seni de alırlarsa hiç şaşırmam.
    Ellerine sağlık

  14. ulas dedi ki...

    keşke fenerbahçeli dostlar bu şike hikayesi çıkmadan evvel hrant dink'e, festus okey'e, berna'ya ve bilumum mazlum, mağdur insana kafasını çevirseydi. sol duyumuzu hareketlendiren de fanatizm damarı oluyor ya, hakikaten ayrı bir psikolojik ve sosyolojik araştırma konusu. anladığım kadarıyla 3 temmuz yaşanmasaydı, ne güzel giderdi fenerbahçe maçları şöyle buz gibi bir bira ve yanında çerezle be!.. yine solcuları mı dövmüşler? amaaan, yüklen yavrum gökhan kağ kulvardan!

  15. Esat Erman dedi ki...

    Eline sağlık..
    Gerçekleri bu kadar iyi ortaya dökmen takdir edilesi bir eylem.

  16. Olympos dedi ki...

    şizofren hakikaten kullanıcı adını hakediyorsun.hayatın boyunca balık tutmayı öğrenmeyip balık bekleyen zihniyet ile yaşayacaksın.Böyle devam et.

  17. birsela dedi ki...

    Koskoca bir puzzle var ortada. Her dava, her sorusturma kendi mecrasinda ilerlerken aslinda puzzle farkli yerlerde, farkli renklerde biraraya getiriliyor. Bir gun hepsi birlesince ortaya cikacak manzaradan korkmadigimi soylesem yalan olur. Herkes mi 3 maymunu oynar yahu. Hele hele futboldaki rakiplerimiz hic mi bu buyuk sessizligi, bu buyuk teslimiyeti gormez aklim almiyor. Bu kadar mi korlestiriyor rekabet gozleri.
    Ne denilebilir ki! Tesekkurler aethewulf kardesim, tesekkurler Papazin Cayiri.

  18. birsela dedi ki...

    @ulas Milyonlarca insan hakkinda iddialariniz var ve hukum sahibisiniz. Nereden biliyorsunuz ki hedefe koydugunuz insanlar Hrant Dink olayina tepkisizdi, hangi hakla Fetus Okey'i gormememekle suclayabilirsiniz herkesi, ya da magdura kafa cevirmekle itham edebilirsiniz!? Yaptiginiz iftira atmaktan, tum elestirdiklerinizi yapmamis biri olsaniz bile bugunku korlugunuze bahane aramaktan baska ne anlama gelir ki?

    Diyelim ki bazilarimizin akli 3 temmuzda basina geldi, diyelim ki 3 temmuzda uyananlarimiz var bu sizin gozunuzu yummanizdan daha masumdur, daha bir savunulabilirdir inanin

  19. mcD dedi ki...

    hala sayfalarca delil diyen insanlar var, delil dediğin sayfaları yazanlar zeus 'u deyyus! anlıyor.
    Kadınlar merakından gitti cümlen'e karşı ise söyleyebilecek hiç bir şey bulamıyorum be, hakikaten helal olsun, ne farkın kaldı şimdi bir öğrenciye haksız yere suç atıp senelerce içeride tutanlardan? onlar da senin gibi asıl yapılanı görmek istemeyip, gözlerini kapayıp "hayır aslında şu sebepten yaptılar!!" diye ağızlarından salyalar saçarak haykırıyorlar.
    Hayır merak değildi yüz defa anlattık bin defa daha anlatırız, o kadınları oraya getiren şey haksızlığa karşı durmak Fenerbahçeye sahip çıkmak! gözlerinizi kapamasaydınız kadınlardaki o hırsı gözlerinden görebilirdiniz. ama olmuyor değil mi? hoşunuza gitmiyor?

  20. Kbukim dedi ki...

    Agzina , yuregine saglik. Icimize hapsolmus dusunceleri kelimelere dokmussun

  21. cagdas dedi ki...

    inanılmaz güzel bir yazı tebrik ederim. sadece Fenerbahçe lisi değil herkes okusun...

  22. (Süper)Cem dedi ki...

    yazı tüylerimi diken diken etti, inanılmazdı..

    bayanların maça gitmesini "meraktan" olarak tanımlayan arkadaşın yorumu kendime getirdi beni eheh..

    benim eşim hayatında maça gitmiş değil, ki benim Fenerbahçe'yi, en az kendisini sevdiğim kadar sevdiğimi bildiği için Fenerbahçe'yi destekliyor ama sorsan, kesinlikle Fenerbahçeli de değil. buna rağmen o gün, oradaydı. sadece ben istedim diye değil, meraktan hiç değil. bu zamana kadar görülemeyenleri gösteren bir süreç, bu süreç. aydınlanmanın iyisi kötüsü, popüleri, kültüreli olmaz. aydınlanmaya yol açacak her fırsat, fırsattır. Hrant Dink'i de biliyorduk, esenyurtta yol ortasında polis tarafından katledilen Alaattin Karadağ'ı da.. bilmeyenlere öğretmenin yolu buysa eğer, böyle öğretiriz. hangi matematik öğretmeni sizlere sayı saymayı öğretmeden, denklemleri göstermeye başladı?! sanki hepiniz annenizden solcu doğdunuz, sanki hepiniz ara sokaklarda polisle çatıştınız. gelmiş burada ahkam kesiyorsunuz... yazının temasını kaybediyorsunuz bunlara takılıp...

  23. Adsız dedi ki...

    bu yazıda yazılanları en gür, en görünür şekilde söylemeye paçası yetmeyen Fenerbahçeli yöneticileri hatta Fenerbahçeli kongre üyelerini de atlamayalım...

  24. lerim dedi ki...

    tebrikler .. hala bıdı bıdı eden var yazıya, kapasite meselesi !

  25. ayey dedi ki...

    Manifesto gibi yazı , keşke çoğula yayabilsek , teşekkürler emeğine sağlık

  26. marty dedi ki...

    Taraf gazetesi de hala "belediye hizmete devam ediyor" diye manşet atıyor. Kötü niyetlerini nasıl da kendilerine hakim olamadan ifşa ediyolar ya hayret ediyorum

  27. gumgumok dedi ki...

    Bu yazıdaki argümanlara katılmayan, komik bulan arkadaşlara bir sormak lazım. Siz de Çarşı'nın manifestosuna imzanızı attınız mı? Atmadıysanız şimdiye kadar içeride tutuklu olan kişiler için ne yaptınız? Attıysanız yazıda sorulan soruya cevap verseniz keşke: "Tayfur kendini nasıl aklasın?" Onları tamamen suçlu olarak görüyorsanız, bunu hangi delile dayanarak düşünüyorsunuz?
    Ama artık haksız yere içeride tutulduklarını bilseniz de onlar için bir şey yapamazsınız, sorular soramazsınız. Var olan duruma isyan etme noktasına geldiğiniz anda o müthiş "duruş"unuza zarar gelecek; çünkü Fenerbahçelilerle aynı safta durmuş olacaksınız.
    Girdiğiniz yanlış yoldan dönemiyorsunuz; çünkü girilmesi gereken doğru yolda Fenerbahçeliler var. 90 gündür tuttukları Metris'e gidip henüz suçsuz sayılması gereken, formanızı kaptan olarak terletmiş kişiye moral veremiyorsunuz; çünkü Metris'in önünde Fenerbahçeliler var. Hasılatsız maç cezası aldığınızda kadınları ve çocukları maça gitmeleri için örgütlemeye çalışmayacaksınız; çünkü sizin yapabileceğinizden fazlasını toplamış Fenerbahçeliler var.
    Bunları yapamayacağınızı bildiğiniz için gelmiş buraya Hrant için, Festus Okey için ne yaptınız diye soruyorsunuz. Vicdan mastürbasyonu bu olsa gerek!

  28. gurkan dedi ki...

    Benim anlamadim sey seni nasil iceri almadilar hala kardesim. Ciddiyim. O kadar guzel, o kadar duzgun yaziyorsun ki surekli. Eminim birgun sira sana da gelecek, sonra beni alacaklar mesela, sonra diger yorum yapmis Fenerlileri. O sirada gulmekte olanlara sira geldigine onlar icin bagirabilecek kimse kalmamis olacak. Yasanan budur bugun Turkiye'de. Adamlar her istediklerini alistira alistira, yedire yedire yapiyorlar. Sirayla karsilarindaki tum birliklere, orgutlere, topluluklara gereken ilgi ve seftakit gosterdiler. Surekli olarak da ilgili kurumu kotuleyecek, sadece ve duzenli olarak, ozenli olarak kotu, zayif, basarisiz, kohnemis yanlarini aciga cikaracak yayinlari tesadufen de hep ayni yayin organlarindan yaptilar. Bugun ihaleler, ayrica da guc gosterisi nedeniyle sira Fenerbahce'de. Sen buraya sadace Fenerbahce'nin F'si girebilir dersen, aha da adamlar bu sekil seni bozarlar. Turkiye'de su anda olan sey bir devrimdir. Ya yine diger F kazanacak, ya da Fenerbahce. Cok uzun surecek, cok azimli durmamiz, birbirimizden ayrilmamamiz gerekecek. Digiturk almayacagiz, maclara gidecegiz, Fenerium'lari bosaltip Metris'i unutmayacagiz. Ama uzun surecek. Aman canim evden seyretmenin keyfi kolayligi yok deyip digiturk'u aldigimiz gun kaybetmeye baslayacagiz. O gun, sari okuzu verdigimiz gun olacak. Biz kazanirsak ilk kez bunlara dur diyen bir orugt cikmis olacak karsilarina. Ama cok zor. O kadar akillilar, planlilar ki. Durust olalim, Cimbomlularin, Jimnastikcilerin bizi anlamasi icin, ya adamlar belki de hakli demesi o kadar kolay mi? Takim tutmak baska birsey iste, dinden, vatandasliktan bile ote birsey belki. Bu adamlar Fenerbahce'nin karsisindaysa Fenerbahce'nin karsisinda olanlari yanlarina almalari o kadar kolay ki. Su anda olan da bu iste. Yalniziz. Fenerli olmayanlarin uyanabilmesine kadar dayanmamiz gerekiyor, civimadan, yumusamadan. Uzun zaman alacak. Hepimize kolay gelsin.

  29. tolga dedi ki...

    tebrikler

  30. M.O.C dedi ki...

    Ulas'a kızmamak lazım millet Fenerbahçe taraftarını "... grubu referandumda evet diyor" olarak tanıdıkları için gerçekten bizim bu olaylara 3 temmuz öncesi etkisiz kaldığımız sanılıyor. Yine de genelleme yapması yanlış ama biz şuan diğer büyük klup taraftarlarına bilinçlerini açmaları yönünde telkinler vermeye çalışıyorken hala kendi içimizde bilinçlenmemiş bir çok renktaşımız var.

    Yazıya gelince mükemmel yazmış aethewulf ancak ne yazık ki şöyle bir durum var bu memleket tembelliğe alıştı. İnan insanlar okumaktan bile üşeniyorlar. Bu uzun, güzel, manalı yazın hakettiği ilgiyi görmeyecektir kanaatindim.

  31. cromvemitra dedi ki...

    Emeğine sağlık üstat.

  32. tozlu parkeler dedi ki...

    @ulaş, mouse diye bir alet var. Tıkla senin deyiminle şu şike hikayesinden önce bu bloğun sayfalarında neler yazılmış, hangi konulara değinilmiş bir oku. Okumadıysan kanaat oluşturup, yorum yapma.

  33. Adsız dedi ki...

    FB Düşmanlığı kendi gerçeklerini bile bastıyor bazılarının . Sistem harika bi şey buldu '' FB Karşıtlığı '' bunun üzerinden tüm siyasi sosyal düşünceler bile değişebilir . FB büyük , etli butlu kanlı canlı bir KURBAN , kesilirken çıkan sesler gürültülü oluyor rahatsız ediyor ama fark etmez kanı onları bunları hatta şunkları bile boğsa yine farketmez , KURBAN kesile , gerisi fark etmez . Kurban ın verecek bi canı varşanı kalır elbet , peki ya gerisinin nesi kalacak ? HİÇ BİR şeyi ...

  34. SLİNG dedi ki...

    FENERBAHÇELİYİM , EŞİM DE GALATASARAY'LI.11 YILLIK EVLİYİZ , BİRGÜN OLSUN EŞİME SENDE FENERBAHÇELİ OL DEMEMİŞTİM.3 TEMMUZ DAN KISA BİR SÜRE SONRA , OLANLARI GÖREN EŞİM , BENDE ARTIK FENERBAHÇELİYİM DEDİ.KADINLARIN MAÇA MERAKTAN GİTTİĞİNİ YAZAN AKIL YOKSUNLARINA KAPAK OLSUN...

  35. ondskan dedi ki...

    elleri sağlık süper bir yazı...hala sayfalarca delil var diyenlerin okuyup bişeyler çıkarması gereken bi yazı olmuş ama gram ilerleme kaydedememiş..yazık

  36. Sekhranikos dedi ki...

    Ellerine sağlık mubarek.

  37. fishersad dedi ki...

    fenerbahçe aklanacak, (en kötü ihtimalle delil yetersizliğinden=izlenmedikleri için şikeleri gizli kalanlarla=üstü örtlenlerle=yargıtayda sonuçlanmayanlarla aynı)
    Üzerinden yıllar geçtikten sonra BU "MORUMSU TURUNCU KIZARMAKTAN BORDOYA DÖNMÜŞ BETİ BENZİ ATMIŞ MAVİLER ÖTEKİLER ÖTEKİLER..."
    "şikeci fenerbahçe" demeye devam edecekler.
    ŞİMDİYE KADAR DEDİLER DE NE OLDU?

    85 yılda ortaya çıkan fark "tek büyük fenerbahçe" gerçeğiydi.
    10 yılda ise bu fark kupalarla "ete kemiğe büründü"
    Bize düşen "İT ÜRÜR KERVAN YÜRÜR" misali
    "hep destek tam destek"
    önümüzdeki 10 yılda da bu şiarla devam edilirse, ötekiler 50şer futbolcu 5er teknik adam getirerek bir ALEX aramaya devam edecekler. Yönetimler değişecek, bir AZİZ YILDIRIM bulamayacaklar.

    BIRAKIN HASETLERİNDEN ÇATLASINLAR!
    BIRAKIN "ŞİZOFREN"LİKLERİ TAVAN YAPSIN!
    BIRAKIN DİBE "ULAŞ"SINLAR
    BIRAKIN TERBİYE OLSUNLAR...

    yeter ki 10 yılda kazanılan ivmeyi, aramıza nifak sokarak yıkmak isteyenlere izin vermeyelim.

    BU YÜZDEN BU SÜREÇTE
    KESİNLİKLE YÖNETİM DEVAM ETMELİ
    KESİNLİKLE KOCAMAN DEVAM ETMELİ
    YILDIRIM ÇIKINCA KESİNLİKLE BAŞKANLIĞA DEVAM ETMELİ...

    YOKSA gelen herhangi biri "şunun adamı" diye yaftalanacak.

    bırakın it ürüsün... yeter ki durmayalım.

    authewolf'e teşekkür ederim, biraz kusmuş :) eee bu kadar iğrençliklere mide mi dayanır. üstelik bu iğrençlikleri yiyenler gözünün önündeyken. :))))) sıkmayın canınızı.

    TEK BÜYÜK FENERBAHÇE.
    * bunlar birbirilerine "yataklık"tan vazgeçmeyeceklerine göre. * kupa lig pazarlıklarına devam edeceklerine göre
    * kuyrukları sıkışınca adamlaını satacaklarına göre...
    yeterki bir olalım, diri olalım...

  38. fishersad dedi ki...

    * kayınpederim çok koyu galatasaraylı,
    * kayınvalide futboldan nefret eder üstelik damat eşiyle ilgilenmek yerine fenerbahçenin maçını izliyorsa nefreti bir kat daha artar
    * kayınım da galatasaraylıdır
    AMAAAAA 3 temmuzdan sonra, o toz bulutu dağıldıktan sonra;

    kayınpeder, böyle adalet mi olur? demeye, kayınvalidem: bu işte bir pislik var, hükümetin işi bu! demeye, kayınım da "operasyon olduğu çok belli" demeye başladılar.

    tabiki taraftarlar, elbette fenerbahçenin başarısızlığını isterler, söylüyorlar, hatta bu cümleleri kuruyorlar ama bir taraftan da maçları izlerken "düşürülmeyen fenerbahçe nedeniyle şampiyonluğun zora girdiğini görüp" kahroluyorlar...

    hepsi gerçeği görecek. görmeyenler de olacak, onlar kör zaten :))))

  39. emre dedi ki...

    @aethewulf yazdikca, tebrikler kardesim demekten ben yoruldum, kendisi yorulmadi, @fishersad'in dedigi gibi artik kusmaya basladi, ben tebriklerden baska kelime bilmiyorum galiba o yuzden kusura bakma. Sayfalarca delillerden bahsetmek, kadinlarin o stadi doldurup tasmalarini meraka yormak ise baska bir soylemle cok buyuk benzerlik tasiyor. "Nedim Sener'le Ahmet Sik gazetecilik yaptiklari icin tutuklanmadilar ki"...

  40. feneraki dedi ki...

    Bu adam bizim dilimiz, yüreğimiz, fenerbahçemiz. Helal sana kardeşim.

  41. AsliAkinturk dedi ki...

    Eline,kalemine,beynine saglik...

  42. fullycharge dedi ki...

    Tebrikler arkadaş, hakikaten söylenecek ne söz var ki bu yazdıklarından sonra. Bir de şu kıçından anlayanlar olmasa şu dünyada...

  43. fishersad dedi ki...

    uefa "şike teşebbüsü içinde olan kulüpler"le ilgili bir açıklama yapmış. 3 yıl cezadan bahsediliyor.
    emniyetin iddialarına göre (fenerbahçenin şike yaptığını kanıtlayan) 19 maçın içerisinde "şike teşebbüsü" yapan ts'nin de maçları vardı.

    ya birileri bizi kandırıyor, ya da başkalarını.

    bir ceza verilecek ise, ve gerekçe o 19 maç ise, (ayet kabul edilen tabelere göre) trabzonsporun da ceza alacağı aşikar.

    peki bu konu hürriyet gazetesi tarafından neden FENERBAHÇE özelinde veriliyor?
    ya biz kandırılıyoruz... ya da başkası....

  44. Mattt dedi ki...

    Bu cocuguda sporun bakani diye basimiza diktiler… hakkaten bakan!! Yani olaylar tren gibi geciyor sayin bakan icin, yani o kadar hizli geciyor ki ancak bugun zeton dusuyor: “…Yorumcuları ve yazarları taraftar camialarını bu kadar yıpratmamaya onurlarıyla bu kadar oynamamaya davet ediyorum.…” hee… davette de raki varsa geliimm.

    Hayrola… gesenin 1 milyon dolar acigini el birligi ile kapatamadiniz demi, kupayi alamiyoruz mu dediniz?! mecburen alavere-dalavere… bir kac bin lira ceza, ohh ne guzel…

    Yani o’na laf soylesek fasist oluruz, buna laf soylesek terorist oluruz… agzinizi actiniz, izinsiz gosteriden hadi iceri. Bu neee lann…

    Hele bir de benim gibi baba’dan kurt, anadan turk isen, yada dayimin cocuklari gibi baba’dan turk anadan kurt isen off anam offff…

    Eee serhildan ahmet efendi, beni nasil ayiracan?! yani %50 muamelesi mi yapacan… bu memleketin tek kurdu , turk’u sizmisiniz lan? A. koyum, bir gun sabahtan cikacan sokaga hepsini aksama kadar silindir gibi ezecen, dertleri bu.

    Yani kendinizden nefret ettirmek icin her boku yapiyorsunuz,

    Bunlar doguya gecer feristah olur, ege’ye akdeniz’e giderler Kazanova, Don Juan olurlar. Iste bunlar boyle benden fazla turk, benden fazla kurt.… Dogu’da yine kacirilacak ogretmen var, ama istanbulun gobeginde ki pek cok koyun kacirilacak ogretmeni bile yokk.

    Mubarekler israil askeri mi yoksa pekaka mi belli degil ?!! Her ne zaman israille problem ciksa , bunlar feristah kesiliyor yani ne gadderr garip bi tesaduf, oyle mi?!

    Biriniz turkculuu, digeriniz kurtculuu korukluyor… biriniz hard pornocu, digeriniz romantik soft pornocu… Ege sahillerinde bir Kazanova’yim… Kurdili hicazkar makaami…

    Pekaka olmasa bu hayati nasil yasayacaktiniz?!… ya bir elinizde haci sakir tuvaletten cikmaz, yada 13-14 yaslarinda hanimlar siparis ederdiniz, tore de varr, gardass.

    Yasiti, akrani bi cocugu sever, yoookkkkk ollmaazz… sana z.kide biz seceriz, olmadi mi hadi oolum baciiigi oldur… nasil olsa mal, demi !! yada; hadi kadinlar panzerlerin altinnaaa… be heyy durzu, o kadar erkeksin sen niye girmiyorsun panzerlerin altinaa…

    Niye kadinlarr… cunku onlar kadin oylemi !!! bu, kadin, insan somurusu yapan pekakanin a.koyum.

    rte, bizi, 25-30 milyon taraftari somurmeye, keklemeye calisiyor, sizde 10-12 milyon garibani somuruyorsunuz, aranizda ki fark ne?! Piyasaya ilk dustugunuzde incecik cop gibiydiniz, simdi ise masallahiniz var, montofon gibisiniz… Diger tarafta ac-susuz cocuklarin ellerine taslar veriyorsunuz ve sizde coplarinizi gosteriyorsunuz. Yani biz de maliz, olup biteni boole izleriz… hee.

  45. fishersad dedi ki...

    %50 muamelesi mi :)
    babamın dedesi trabzon/sürmene/beşköylü (osmanlı nüfusunda doğum yeri bulgaristanda)
    annemin dedesi maraş/elbistanlı
    her ikisi de göçüp adanaya yerleşmişler (pozantı)
    (biri iskanda, öteki artık ne için kaçtıysa)
    nenemin tarafından biri arap kökenli.

    benim durumun bir yüzdesi var mı?

    nasıl hesaplanır?

    %12,5 iyi sanırım yani %77,5'luk bir uygulama paklar sanırım :))))))

  46. Mattt dedi ki...

    Desene ben yine fifty-fifty yirtmisim.
    Senin durumun benden beter, Allah kolaylik versin:))

  47. Bak Ne Dicem dedi ki...

    Helal olsun noktasından virgülüne kadar haklısın, haklıyız! Ellerine sağlık sesimiz olmaya devam ediyorsunuz.

  48. barbar dedi ki...

    Bu ülkede yaşanan saçmalıklar, aptallıklar, şerefsizlikler vb... üzerine konuşmanın ya da tartışmanın gereksiz olduğunu düşünüyorum. Bu ülkedeki insanlar hak ettikleri şekilde yaşıyor. Bu ülke bunları hak ediyor. Bu ülkede yaşayan insanlar (lafın gelişi insan diyorum) şerefsizlikle besleniyor. Bırakın aç kalmasınlar....

  49. Prometheus dedi ki...

    Süper yazı, ellerine sağlık...

  50. Yusuf Terzioğlu dedi ki...

    Yanlız şunun farkına iyi varmalıyız. Akp'in en iyi yaptığı şey insanların hatalarını bulup onları perişan etmesidir. Örneğin yıllarca açık açık söylemekse ya da söyleyemesek de Asker'in kışladaki saçma ve kaba tutumu, özeleştiriden kaçması ve yeniliklere bu kadar kapalı olması sonları oldu. Bir hata vardı fakat sümen altı edilmek istendi biri de bundan çok iyi faydalandı. Güçlü bir ordunun insanları güvende hissettireceği kesin, bu kadar yıpratılmasına ve yargılamanın bu kadar adaletsiz olmasına bende herkes kadar karşıyım. Ama buradan çıkarmamız gereken ciddi sonuçlar var. Aziz Yıldırım'ı şahsen tanımıyorum. Bugün onun yaptıkları sayesinde Gs Taurasi'yi, Bjk Derron Williams'ı getirebiliyor. Bize kattıklarını söylemeye gerek yok ama herkesin yıllardır kendi arasında söyleyip, dışa vurmadığı gerçek de 'Aziz Yıldırım şike yapabilecek biri olduğu' düşüncesidir. Ben Aziz Yıldırım böyle yaptı demiyorum, yapmamış olmasını da gönülden istiyorum ama iddianame kabul edildikten sonra vicdani bir yargılama yapmalıyız eğer Türk adaletine güvenmiyorsak; ki güvenmiyoruz. Eğer vicdanımızda suçsuzsa sonuna kadar savunalım ama şüphe varsa bu şüpheleri de cesaretle sorgulamalıyız. Çünkü Aziz Yıldırım'ı bu kadar sevilen yapan şey Fenerbahçe'dir, Fenerbahçe'yi sevilen yapan kişi Aziz Yıldırım değil.

  51. fishersad dedi ki...

    ülkede hemen her kurum ve kuruluşta USULSÜZLÜK ve KİTABINA UYDURMA bir gelenek haline gelmiş. işler uzun zamandır bu şekilde yürüyor.
    bu nedenledir ki YARGI GÜCÜNÜ ELDE EDİNCE istediğine girişmek serbest oluyor.
    kimini yasnın ona verdiği yetkiyle hazırladığı planları erekçe göstererek, kimini yazdığı kitaptaki gerçekleri bahane ederek, kimini vergi yolsuzluğu geekçesiyle, öğrenciyi tgyyna muhalefetten içeri tıkıveriyorlar.
    ister simit satıcısı ol, isted edya patronu, ister kulüp yöneticisi, ister öğrenci AÇIK VAR! O AÇIKLAR CEREYANA NEDEN OUYOR VE TOLUMSAL OLARAK ÜŞÜTÜYORUZ

  52. Adsız dedi ki...

    twitterda @alirizadizdar adlı şahıs, kendisin, bjk kongre üyesi ve avukat olarak tanıttı, dün gece tv8de ki programda;

    1 - deniz fenerinde çıkan tahliyelere gerekçe olarak süphelilerin sorgulama sırasınca yurtdışına çıkıp geri geldiğini yani kaçma riskinin olmadığını (serdal adalı Avusturyadan özel uçakla gelmiş savcıya, bugün git yarın gel demişler, ertesi gün gitmiş ve tutuklu..)

    2 - Korcanın el konulan arabasının geri iade edildiğini ama bunun özelikle haber yapılmadığını, aksine fener mersin vs küme düşecek balon haberinin özellikle servis edildiğini

    söyledi.

    Bunları BJK-Fener baçı öncesi papazıncayırı ve okuyucularının bilgisine sunmak istedim. Aynı sıralarda telegol denen garabette gs liseli lobici olduğunu iddia eden, aldığı maaşı açıklamayı erdem sanan isviçrede yaşayan, eski haluk ulusoy federasyonu için çalışan bir şahıs (Tunç adı yanılmıyorsam) ekrana çıkıp ben duyum aldım fener düşecek diyordu.

    Spor medyasının çıtasını ısrarla aşağılara sürükleyen Serhat nereden duydunuz bunu sorusuna cevap alamamasına rağmen bu kamuoyu yaratacı söylentiye çanak tuttu ve dedikodu üzerine yaptığı spor programlarına bir yenisini ekledi.

    BJK FB maçı öncesi yaşanan bu olayların harmanlanıp ORTAK bir tepkiye, mesaja dönüştürecek fikir önderliği Papazınçayırından naçizane talebim.

    Ülkede olan biten doğal ve suni felaketlere bir de her iki camiaya da zulüm eden bu adaletsiz tutum eklenince ortak gür bir ses çıkacağı ümidindeyim.

    Saygılar

Yorum Gönder