Yanlış Hesap Cumhurbaşkanlığından Döndü


Fenerbahçe'nin tuhaf bir geleneği var bütün branşlarda en önemli ihtiyacı nerede olduğu konusunda herkes hemfikir ama bir türlü oraya doğru oyuncu alınmıyor. İşin ilginç tarafı bu yıllarca sürüyor. Futbol takımına Emre'nin yanına iki senedir ön libero alamadık,erkek basketbol takımına 1-2 numara oynayan savunması iyi bir oyuncu eksiğimiz iki senedir berdevam, kadın voleybolda üç senedir en zayıf halkamız libero pozisyonundaki yetersizliğimiz. Kadın basktbol takımında da üç senedir ayakları çabuk atletik 4-5 oynayabilen bir oyuncu eksikliğimizi kapatamıyoruz.

Bugün maçı kaybetmemizin üç nedeni var. Birisi sahanın dışında. Teknik taktikten ziyade maçı kazanmayı rakipten daha fazla istemememiz Saha içindeki iki nedense Işıl'ın cezalı olması, ve bizim koçun yabancı kontenjanı için Tamane'yi değil Babkina'yı seçmesi. Biraz açalım.
Perşembe günü Galatasaray bir maç oynamış ve sıradan bir Euroleague takımı karşısında ribauntlarda zaman zaman ezilmiş, Tina Charles dışında ribauntu domine edebilecek oyuncusu yok dolayısıyla rakibin bu zaafını hücumda kullanmak gerek. Öte yandan savunmada bize en çok problem yaratacak Tina'yı da savunurken bir şeyler düşünmek gerek. Geçen sene Fowles'in bire bir savunmasında da çuvallamış ve sürekli ikili sıkıştırmalarla bu problemi atlatmıştık. Tina Charles'ı bire birde Matoviç ya da Nevriye'nin savunması zaten mümkün değil ona karşı arkasında daha iyi durabilecek ve ribaunt konusunda üstünlük sağlayabilecek Tamane'yi değil de Babkina'yı tercih etmek zaten maçın başında 1-0 mağlup başlattı bizi. Tina'ya karşı Fenerbahçe'nin iki uzunu Newlin'i de sayalım üç uzunu bırakın sert savunma yapmayı bir tane mesaj veren sert faul bile yapamadılar

Koç Babkina'yı kadroya almakla kalmayıp bir de ilk beşte başlatınca maçın başında Prints kaynaklı hücumlarla 10 sayı farkı buldu Galatasaray. Burda ikinci kaybetme nedenimize gelelim. Işıl cezalı olmasa muhtemelen Galatasaray maça Torrens'i Şaziye'nin yerine başlatıp Işıl'ı oynatacak ve Prints'i oturtacaktı. Babkina'nın felaket savunma zaafını Işıl Prints gibi değerlendiremeyeceği için de Prints'in yarattığı bu 10 sayılık farkın olması biraz zor olacaktı.

Kadın basketbolunda 10-12 farkları kapatmak erkeklere göre daha zor hele Fenerbahçe gibi hücumda rolleri oturmamış ve savunma yapamayan bir takım için. Fenerbahçe'yi yıllardır rakipleri karşısında üstün kılan şey yerli katkısıydı, bugün Bahar Nevriye'den daha fazla skor üretti, Birsel sayı atamadı, Esmeral bir şans basketi dışında potaya bile bakamadı. Yerli oyunculardan sıfır katkı aldığın bir maçı da kazanmanın imkanı yok.

Bir mağlubiyetle enseyi karartmak karalar bağlamak çok doğru değil tabi ama takımın çok ciddi sorunları olduğu gerçeğini de unutmamak lazım.
Penny kendisi istediği için mi yoksa hukuki olarak zor durumda kalacağı için mi burda olmayı tercih etti, kendisinden daha iyi bir oyuncu olmayan Babkina'nın ilk beş başlaması Birsel'i nasıl etkiledi, kadın basketbolunun en iyi orta mesafe şut atan oyuncusu Nevriye'nin bu acayip kötü şut performansının nedeni nedir bütün bunları iyi analiz etmek lazım.

Bu şube pek çok Fenerbahçeli'nin göz bebeği ama bu şubede üç senedir yaşanmadık skandal, dram, trajedi kalmadı, antrenör oyuncuların odasını dinlediği için gönderildi, oyuncuda doping çıktı sonra pardon dendi, başkanla anlaşamayan koç gönderildi, koçun tahtasını alıp taktik çizen oyuncu görüldü falan filan. Takım bir şekilde şampiyon olsa da sezon içinde bir şekilde kazan kaynamaya devam etti. Sağolsun bu kazanın kaynamasında en önemli rollerden birisi olan her devrin kadını menajerimizin halen orada olması da bizi biraz daha karamsarlığa itiyor.

Bugün Galatasaray bizden daha iyi bir takım olduğu için değil daha az istediğimiz için yenildik. Fenerbahçe oyuncusunun 20 sayıyla 30 sayıyla yenilmeye hakkı var ama rakibinden daha az maç kazanmayı istemeye hakkı yok umarım oyuncuların motivasyonsuz, savunmada elini bile kaldırmayan hallerinin bir açıklaması vardır yoksa bu sezon böyle bitmez.


4 comments:

  1. samael dedi ki...

    Güzel yazı....
    Motivasyona ve şube içindeki genel sıkıntıya özellikle dikkat çekmişsin.

    Emeğine sağlık Fatih.

  2. gurkan dedi ki...

    menajerimiz gs'in adami zaten. bu sene ne kadin ne erkek baskette gs'a hicbir sansimiz yok. hukumetin destegini aldilar zaten olay bitti. bu sene gs euroleaguede de sampiyon olur cunku taurasi falan dopingli cikmaz. boyle seyler hep fb'ye karsi olur sonra da hata olmus denir.

  3. fırat dedi ki...

    Nevriye'nin maçtan önce oynamayacağı konuşuluyordu, bir sakatlığı vardı sanırım. Ama o halini gördükten sonra keşke oynamasaydı dedim.

  4. melchiot dedi ki...

    kupayı kaybetmek önemli değil. kupayı cimboma kaybetmek bile önemli değil. tek şartla; bu mağlubiyetlerden ders çıkartarak, eksikleri tamamlamak gerektiğini görerek. bu sene işlerin çok daha zor olduğunun farkında olarak, işleri eskisinden daha sıkı tutmak gerekiyor.böyle olursa eminim bu kupa mağlubiyetleri daha hayırlı olacaktır.

Yorum Gönder