Duble Lig



Fotoğraftaki ikili Türkiye'nin sadece futbolunun değil son geldiği durumun özeti. "Biraz pragmatiklik şart canım" demokrasisi ile başlayan AKP hükümetinin ülkeyi getirdiği nokta ile futbolu getirdikleri nokta o kadar uyumlu ki futbolda olan bitene şaşana şaşmak lazım. Evlerini kaybeden insanlar sokakta uyurken, "Deprem vergileri ne oldu?" sorusuna "Ya biz onlarla duble yol yaptık daha ne istiyorsunuz" diye cevap veren bakanların ülkesinde, kurdukları çadır tiyatrosu federasyonun maç düzenlemeleri de, kararları da, hakemleri de duble yol kadar güzel işliyor.

Sene başında bu ligde izlenecek bir şey kalmadı demiştim. Sağolsunlar yardım ediyorlar. Fenerbahçe'nin galiba 10 maçında 8 tanesi hafta içi oynanmış. Bu dönemdeki 4 maçın da üçünü hafta içi oynatıyorlarmış. Saat farkı yüzünden iş saatine geldiği için hafta içi oynanan maçları izleyemiyorum. Takımların Avrupa Kupası maçıyla lig maçını aynı güne koyan federasyon başka kıtalardaki taraftarı düşünüp maç saatlerini mi düzenleyecek bir de? Zaten Fenerbahçe'yi ligde gönüllerinden koptuğu için oynatıyorlar, hangi gün söylerlerse o. Bizim Nihat Özdemir de "tabii efendim haklısınız, hafta içi de uyar bize" diyordur kafa sallayarak.

Bir de derbi maçlarına taraftar götürmeyi yasaklayıp son anda vaz mı geçmişler? Aman ne şaşırdım. Önce bilet sat, sonra gitmesini yasakla, sonra tamam gelin de, sonra kapıdan içeri alma. Bir kişi de çıkıp bunlara "ya arkadaş ne yapıyorsunuz?" dedi mi acaba? Ya da aralarında birisi "özür dileriz" dedi mi? Nihat Özdemir ve Ali Koç mu atmış deplasman taraftarını yasaklayan imzayı da? Fenerbahçe'yi ve taraftarını temsil ediyorlar işte onlar da, tiyatroda herkese rol var.

Bir de 2000 ruhu geri döndü bu gudubet federasyon ve tiyatro ligin ortasında. Oyun iyice şenlendi. Juventus'tan bir tane kasap almışlar, bakalım ilk kimin ayağı kırılacak oyunu oynuyor. Diğer tarafta maçın anasını belle talimatı verip saha sürdükleri hakem "aha Alex, bunu atarım ben arkadaş" diyip saatine bakınca 5. dakikayı görüyor, iyice panikliyor. Talimatla maç yönettirecekseniz Selçuk Dereli'yi geri döndürün ya da Kuddusi Fenerbahçe'nin kadrolu hakemi olsun. Onlar dakika falan dinleyip paniklemez, eyyama başlamaz, Alex'i de Emre'yi de sahada bırakmazdı. Haklarını yemeyelim gerçi, küçük Aytekin belki de abileri gibi büyük hakem olacak, belki posterlere girecek, belki dil bile bilmeden kokart hediye edilecek.

Sonuçta şike yaptığını iddia edip Şampiyonlar Ligine göndermedikleri ama burada oynattıkları bir takım var ligde. Lig başlarken tiyatro olduğunu böylece ilan etmişlerdi. Hal bu olunca Aydınlar federasyonunun Ulusoy yönetimini bile arattırdığına kim itiraz eder? Bu sezonun şampiyonu, gelecek sezon Avrupa'ya gönderecekleri takımlar, hatta gol kralı bile bellidir. Kalanı da işte basketbol federasyonu seçimlerinde sürekli tokat yiyen adama sağlam maaşlı iş bulalım, biraz Lig tv dekoderi satalım, biraz stat yapıyoruz ayağına bizim kayınçoların inşaat şirketlerine para basalım, biraz da seçim zamanı atkıları bağlayıp fanatik olalım. Haydi hayırlı işler abiler.


18 comments:

  1. Burçe dedi ki...

    heh sabah beri refreş ediyorum senden yazı bekliyordum hahaha boşver pvh'ciim, saat farkı yok bak ben yine de izlemiyorum. öfkemizden eve d-smart aldık eski euro cup maçlarını 3D izleyip eğleniyoruz. sanki guardiyola bizim evde oturmuş kahve içiyoruz filan bir takım neşeli haller. dün de twitterdan baktım alex kırmızı kart görmüş, yine de kazanmaktan başka yolumuz yok dedim öyle de oldu şükürler olsun ama kimbilir kaç yıl geriye düşürdüler bizi değil mi? şimdi lugano, santos, niang hala bu takımda olsaydı kimbilir nasıl olacaktı... neyse, canım sıkılıyor da n'apalım geçecek bugünler de. yani. umarım.

  2. samael dedi ki...

    Maçı izleyememedim fakat maç sonu değerlendirmelerinde Alexin kartına gayet saçma diyorlar. Bir takımın alehine yapılan hatada canlı yayına bağlanana bilen "güç", Manisa maçındaki nizami gol ve bu maçtakı abuk kırmızıda ne yapmakla meşgulmuş, fevkalade merak konusu.

    Güzel yazı olmuş eline sağlık.

  3. ctopaloglu dedi ki...

    Hocam senin yorumlarını beğeniyorDUM! Ama olaylara çok fazla idiolojik olarak baktığını görüyorum. Ve sen diyorsun ki zaten bakılması gereken kısım bu kısım. Asıl hikaye burada dönüyor. Kendi fikrindir saygı duyarım ama artık bu sayfayı takip etmeyeceğim. AKP li veya Ak Parti filan da değilim. Siyaset herşeyin içinde var kaçamıyoruz malesef. Türkiye'nin gerçeği Fenerbahçe ise Fenerbahçe'ninde bu DEĞİŞİMDEN nasibini alması gayet normaldir.

    Fenerbahçe bir takım değil bir AKIM'dır. Bunun böyle bilinip olaylara böyle bakılması gerektiğini düşünüyorum.

    Saygılar,

    MCT

  4. gumgumok dedi ki...

    Dünkü maçta Alex'in kırmızısı, Gökhan'ın yan hakemin gözü önünde taca çıkmayan top sonrasındaki sarısını falan geçtim. Ama Caner'in düşürüldüğü pozisyonda topun Bienvenue'ye geldiğini, kaleciyle karşı karşıya kaldığını ve sağdan da Mehmet'in bomboş geldiğini şüphesiz görüp de avantaja bırakmadığında bende film koptu. Tribünde adeta şuursuzlaştım. 3 temmuzdan beri gücümüzle her şeyi aşabileceğimizi gördük diyen ben, dünden sonra artık umudumu kaybettim.
    Adeta 10'a 11 çıktığımız maçta her türden haksız kararla durdurulmaya çalışılmış, 94'te düdükten sonra futbolcuları kendini yere bırakmak zorunda kalmış ama yine de tarihi bir zafer kazanmış takımsınız. Ama hâlâ maçtan sonra Karabük'ten, Emre'nin görmediği kartından bahsedecek kadar zalimleşmiş bir ortam var sokakta, televizyonda ve gazetelerde. 11 günde 4 maç için zorunlu dediler, şimdi de 8 günde 3 maç oynamak zorunda kalıyorsunuz. Hemen hergün malum iddianameyi sanki cellatın giyotiniymiş size karşı sindirme aleti olarak kullanıyorlar. Sahada canınızı dişinize takarak şampiyonluk kazanıyorsunuz ama polisin ve savcının 'iddia'sına dayanarak sizi devler ligine almıyorlar.
    Evet bu takım ve taraftar bir onur mücadelesi veriyor. Ama herkesin bir tükenme noktası vardır. Özellikle yöneticiler gerekli direnci göstermediği için, bu noktaya doğru gidiyoruz.

  5. cromvemitra dedi ki...

    Yalnız bu tff'nin tek tebrik edilecek olan meziyeti,şu; bu kadar kısa zamanda,bu kadar farklı konularda,bu kada farklı kesimleri kendilerine düşman etmeyi ve resmen madara olmayı başardılar.Sevdiğim bir atasözü vardır,tam bugnkü tff'yi anlatıyor."Allah şaşırttı mı,beygir gibi osurturmuş." Emeğine sağlık kardeşim.

  6. ALİ VW dedi ki...

    bu kadar namussuzluk, serefsizlik yeter sinirlerim bozuldu. mhk baskani alenen gs yalakaligi yapiyor, aytekin dunku macta resmen kaybetmemiz icin herseyi yapti, psikolojimizi bozdular, bunlarin hepsinin hesabi sorulacak ama burada ama obur tarafta

  7. onurkarakose dedi ki...

    AKP'li degilim ama """"Ak Parti""""yi sonuna kadar savunurum.. Vay be, adamlar herkesi keriz zannediyor; sanki, ;sen AKP'lisin, konusamazsin', diyen varmis gibi! Hayatlari magduru oynamak olmus...

  8. tess dedi ki...

    sevgili MCT,sanki bu ülkede yaşamıyormuş gibi yazmışssınız,üzülerek okudum yorumunuzu.Eğer bunları yazarken bir ard niyetiniz yoksa, ülkede ne olup bittiğinden hiç haberiniz yok gibi duruyor.Şöyle bir bakın ülkenin uzuzn süreli gündemine,siyasetin girmediği,kirletmediği bir alan kalmış mı acaba? PVH arkadaş az bile yazmış, her şeyin kokuştuğu bu ülkede,sağlıklı bir analiz yapabilmenin tek yolu olaylara siyasi açıdan bakabilmektir.Yoksa siz siyaset büyüklerimizin (!) işidir,biz kimiz ki diyenlerdenmisiniz?

  9. tess dedi ki...

    sayfamıza yorum yapan bazı kişilerden bir ricam olacak,lütfen FB li gibi görünüp burayı kirletmeyin,bu sayfalarda kimse için yalan yanlış,iftira babında hiç bir şey yazılmadı,hatta benim bazı özel ve tüzel kişilikleri suçlayan yorumlarımı,sanırım kişilik haklarına saldırı olur diye yayınlamadılar,bu davranışları bana gurur verdi,ama sizler bu sayfaları kirletmek için ne olmadık numaralar çekiyorsunuz (ama çok ucuz ve pespaye),lütfen yapmayın,bırakın da bir yerlerde temiz bir şeyler kalsın

  10. fullycharge dedi ki...

    Evet sayın yorumcu; ben de başından beri diyordum, 4 temmuz günü olağanüstü kongre kararı alınıp kongreden ligden çekilme dahil birtakım yetkilerle çıkılmalıydı diye. 26 ağustostaki garabetten sonra masaya vururduk yumruğu kim hangi anasının liginde oynarsa oynardı! Ama aramızda da az kaypaklar ok değil hani; aman şu maçı kaybetmeyelim, aman cinconla oynarken ne yapacaz, aman ligden düşmesek keşke safsataları!... Yahu düşsen ne olacak oynasan ne olacak 88 kere daha şampiyon olsan ne olacak, bi anlamı kaldı mı ki bunların! Bıktık artık, alsınlar liglerini başlarına çalsınlar bea!!!

  11. Johan dedi ki...

    Daha geçen hafta kendi evinde hakem tarafından katledilen sanki başkasıymış gibi, Galatasaray'a neden laf sokma gereği gördün anlayamadım. Bazı şeylerin iyi yönde gitmesi sizi gerdi sanırım. Söylenecek daha çok şeyler var ama bekleyip görcez. Herkes hak ettiğini bulur. İyise iyi kötüyse kötü.

  12. Adsız dedi ki...

    siyasetin bu işe girdiğini ancak çocuklardan saklayabilirsiniz sokaktaki vatandaş çok iyi biliyor şike meselesinin perde arkasını siz istediğiniz kadar trt3 kanalına talimat verdirin korcanın gölünü yayınlaması için.basına haber sızdırma gazetelerde silahlı örgütmüş gibi propandalar bu süreçte trt3 nedense hep korcanın yediği gölü ezberletti bu taktikleri daha öncede görmüştük belli olmuyormu arkasında kimin olduğu..bizler aptal değiliz ancak biz filiz ayağımızın altında eziliceksiniz kurtuluşunuz yok..

  13. fishersad dedi ki...

    fikstür.
    4 büyükler denir ya 15 haftalık periyottaki maçların trafiği ve tarihleri dikkat çekici...

    fenerbahçe 4 hafta sonu maçına 11 hafta içi maçına çıkmış/çıkacak

    galatasaray 10 hafta sonu 5 hafta içi maçına çıkmış/çıkacak

    trabzonspor 10 hafta sonu 5 hafta içi maçına çıkmış/çıkacak

    beşiktaş 8 hafta sonu 7 hafta içi maçına çıkmış/çıkacak

    rakamlar açık ta bunun nedeni ne acaba?

    bir diğer rakam da "sıkışık takvim nedeniyle" "maçların sıkışık periyotlarda oynanması"

    bir bakalım durum nasılmış?

    fenerbahçe: 15 haftalık lig peryodunda 3 kez sıkıştırılmış maç trafiği ile karşılaşmış/karşılaşacak. bu üç kezin her birinde 3 maç yapıyor 12, 16, 20 eylül; 23,27,31 ekim; 2,7,12 aralık....

    galatasaray da benzer şekilde 3 kez sıkışık maç trafiği ile karşı karşıya... ANCAK! bu üç kezin sadece 1 tanesinde 3 maç yapıyor, diğer ikisinde ise 2 maç! tarihler: 18,21 eylül; 21,26 ekim ve 3,7,11 aralık...

    beşiktaşın durumu: benzer şekilde 3 kez sıkışık maç trafiği ile karşşılaşıyor... (yine) ANCAK! bu üç kezin sadece 1 tanesinde 3 maç yapıyor, diğer ikisinde ise 2 maç! tarihler: 19,22 eylül; 27,27 ekim ve 3,8,11 aralık...

    trabzonspor??? durumu: benzer şekilde 3 kez sıkışık maç trafiği ile karşşılaşıyor... (yine) ANCAK! bu üç kezin sadece 1 tanesinde 3 maç yapıyor, diğer ikisinde ise 2 maç! tarihler: 17,21 eylül; 17,22, 26 ekim ve 11, 14 aralık...

    MAA ve çetesi iyi çalışmışlar derslerine...
    sonra da temiz lig.... skym sizin temizliğinizi... tdkarlıbel gibi çirkefler de tek mağlubiyete "FENER ÇÖKTÜ" yaygarası koparıyor! FUTBOLU KİRLETEN, YUKARIDA AÇIKLADIĞIM AÇIK VE NET AYAK OYUNLARIYLA MAA VE EKİBİDİR! ONU DESTEKLEYEN TDKARLIBEL VE BENZERLERİ DE BUNUN TETİKÇİLERİDİR. BU KADAR AÇIK BİR GERÇEĞİ BİLE GÖRMEYEN KÖRLER ASIL PİSLİK YUVALARIDIR.


    KOMPLO TEORİSİ DEĞİL RAKAMLAR ORTADA!
    HAKEM HATASI DEĞİL ANLIK!
    GAYET PLANLI PROGRAMLI...

    sizden bir açıklama beklemiyorum çünkü KAPASİTENİZ YETMEYECEĞİ GİBİ, AHLAKINIZ DA MÜSAİT DEĞİL!

  14. fishersad dedi ki...

    fikstür.
    4 büyükler denir ya 15 haftalık periyottaki maçların trafiği ve tarihleri dikkat çekici...

    fenerbahçe 4 hafta sonu maçına 11 hafta içi maçına çıkmış/çıkacak

    galatasaray 10 hafta sonu 5 hafta içi maçına çıkmış/çıkacak

    trabzonspor 10 hafta sonu 5 hafta içi maçına çıkmış/çıkacak

    beşiktaş 8 hafta sonu 7 hafta içi maçına çıkmış/çıkacak

    rakamlar açık ta bunun nedeni ne acaba?

    bir diğer rakam da "sıkışık takvim nedeniyle" "maçların sıkışık periyotlarda oynanması"

    bir bakalım durum nasılmış?

    fenerbahçe: 15 haftalık lig peryodunda 3 kez sıkıştırılmış maç trafiği ile karşılaşmış/karşılaşacak. bu üç kezin her birinde 3 maç yapıyor 12, 16, 20 eylül; 23,27,31 ekim; 2,7,12 aralık....

    galatasaray da benzer şekilde 3 kez sıkışık maç trafiği ile karşı karşıya... ANCAK! bu üç kezin sadece 1 tanesinde 3 maç yapıyor, diğer ikisinde ise 2 maç! tarihler: 18,21 eylül; 21,26 ekim ve 3,7,11 aralık...

    beşiktaşın durumu: benzer şekilde 3 kez sıkışık maç trafiği ile karşşılaşıyor... (yine) ANCAK! bu üç kezin sadece 1 tanesinde 3 maç yapıyor, diğer ikisinde ise 2 maç! tarihler: 19,22 eylül; 27,27 ekim ve 3,8,11 aralık...

    trabzonspor??? durumu: benzer şekilde 3 kez sıkışık maç trafiği ile karşşılaşıyor... (yine) ANCAK! bu üç kezin sadece 1 tanesinde 3 maç yapıyor, diğer ikisinde ise 2 maç! tarihler: 17,21 eylül; 17,22, 26 ekim ve 11, 14 aralık...

    MAA ve çetesi iyi çalışmışlar derslerine...
    sonra da temiz lig.... skym sizin temizliğinizi... tdkarlıbel gibi çirkefler de tek mağlubiyete "FENER ÇÖKTÜ" yaygarası koparıyor! FUTBOLU KİRLETEN, YUKARIDA AÇIKLADIĞIM AÇIK VE NET AYAK OYUNLARIYLA MAA VE EKİBİDİR! ONU DESTEKLEYEN TDKARLIBEL VE BENZERLERİ DE BUNUN TETİKÇİLERİDİR. BU KADAR AÇIK BİR GERÇEĞİ BİLE GÖRMEYEN KÖRLER ASIL PİSLİK YUVALARIDIR.


    KOMPLO TEORİSİ DEĞİL RAKAMLAR ORTADA!
    HAKEM HATASI DEĞİL ANLIK!
    GAYET PLANLI PROGRAMLI...

    sizden bir açıklama beklemiyorum çünkü KAPASİTENİZ YETMEYECEĞİ GİBİ, AHLAKINIZ DA MÜSAİT DEĞİL!

  15. fishersad dedi ki...

    fikstür.
    4 büyükler denir ya 15 haftalık periyottaki maçların trafiği ve tarihleri dikkat çekici...

    fenerbahçe 4 hafta sonu maçına 11 hafta içi maçına çıkmış/çıkacak

    galatasaray 10 hafta sonu 5 hafta içi maçına çıkmış/çıkacak

    trabzonspor 10 hafta sonu 5 hafta içi maçına çıkmış/çıkacak

    beşiktaş 8 hafta sonu 7 hafta içi maçına çıkmış/çıkacak

    rakamlar açık ta bunun nedeni ne acaba?

    bir diğer rakam da "sıkışık takvim nedeniyle" "maçların sıkışık periyotlarda oynanması"

    bir bakalım durum nasılmış?

    fenerbahçe: 15 haftalık lig peryodunda 3 kez sıkıştırılmış maç trafiği ile karşılaşmış/karşılaşacak. bu üç kezin her birinde 3 maç yapıyor 12, 16, 20 eylül; 23,27,31 ekim; 2,7,12 aralık....

    galatasaray da benzer şekilde 3 kez sıkışık maç trafiği ile karşı karşıya... ANCAK! bu üç kezin sadece 1 tanesinde 3 maç yapıyor, diğer ikisinde ise 2 maç! tarihler: 18,21 eylül; 21,26 ekim ve 3,7,11 aralık...

    beşiktaşın durumu: benzer şekilde 3 kez sıkışık maç trafiği ile karşşılaşıyor... (yine) ANCAK! bu üç kezin sadece 1 tanesinde 3 maç yapıyor, diğer ikisinde ise 2 maç! tarihler: 19,22 eylül; 27,27 ekim ve 3,8,11 aralık...

    trabzonspor??? durumu: benzer şekilde 3 kez sıkışık maç trafiği ile karşşılaşıyor... (yine) ANCAK! bu üç kezin sadece 1 tanesinde 3 maç yapıyor, diğer ikisinde ise 2 maç! tarihler: 17,21 eylül; 17,22, 26 ekim ve 11, 14 aralık...

    MAA ve çetesi iyi çalışmışlar derslerine...
    sonra da temiz lig.... skym sizin temizliğinizi... tdkarlıbel gibi çirkefler de tek mağlubiyete "FENER ÇÖKTÜ" yaygarası koparıyor! FUTBOLU KİRLETEN, YUKARIDA AÇIKLADIĞIM AÇIK VE NET AYAK OYUNLARIYLA MAA VE EKİBİDİR! ONU DESTEKLEYEN TDKARLIBEL VE BENZERLERİ DE BUNUN TETİKÇİLERİDİR. BU KADAR AÇIK BİR GERÇEĞİ BİLE GÖRMEYEN KÖRLER ASIL PİSLİK YUVALARIDIR.


    KOMPLO TEORİSİ DEĞİL RAKAMLAR ORTADA!
    HAKEM HATASI DEĞİL ANLIK!
    GAYET PLANLI PROGRAMLI...

    sizden bir açıklama beklemiyorum çünkü KAPASİTENİZ YETMEYECEĞİ GİBİ, AHLAKINIZ DA MÜSAİT DEĞİL!

  16. fishersad dedi ki...

    İTİRAZIM VAR

    sivasspor-fenerbahçe skor malumunuz, oyun da öyle.

    mücadele edemedi takım.

    Malum kesimler "çöküşün başlangıcı" gibi değerlendirdi bu durumu, bir kısım ise "dikkat etmek lazım" dedi. Kötü performans kalıcı imiş onlara göre...

    bu görüşlere itirazım var:

    BANA GÖRE dillendirilmese de bunda "fikstür cinayeti" aslında baş aktör.

    TFF takvim sıkışıklığı nedeniyle hafta içi maçlar oynatıyor! ama bazı takımlara her nedense.

    fenerbahçe 15 maçın 4'ünü haftasonu oynarken, Trabzonspor 10'unu, Galatasaray 10'unu, Beşiktaş ise 8'ini hafta sonu oynuyor. Aradaki dağlar kadar farkın mantıklı bir gerekçesi olamaz.

    Fikstür eliyle işlenen bir diğer cinayet ise "kimse farkına varmasın" diye dağınık bir şekilde serpiştirilen "kısa peryotta sıkışık maç yapma" olayı.

    Süper ligi izleyen herhangi biri "yahu herkez bu durumla karşılaşıyor" diyecektir ama olayın aslı iyice bakıldığında başka, nasıl mı?

    6 gün ve üzeri standart maç trafiği, yani bünyenin alıştığı standart. 5 gün ve altı ise fiziksel olrak zorlayıcı.

    5 günün altında SIKIŞITIRILMIŞ MAÇ TRAFİĞİ SAYISINA bakıldığında ilginç bir tablo var (bkz TFF Süperlig Fikstürü, yani kaynak sabit).

    Fenerbahçe 3 kez sıkışık maç trafiği ile karşılaşmış. yani iki maç arasındaki süre 5 günün altında olan (GENELDE 3-4 GÜN); ilginçtir!! bu üç kez sıkışıklıkta fenerbahçe 3'er maça çıkmış! yani üç maçın her biri arasındaki süre en fazla 5 gün ve 3 kez gerçekleşmiş.

    bu rakamar diğer takımlar için FARKLI! nasıl mı?

    GS, BJK ve TS, benzer/değişik tarihlere denk gelen sıkışık maç takvimine girmişler.
    her üçü de üç kez sıkışık takvimde maç yapmışlar ama bunlardan 1'inde 3'lü maç trafiğine takılmışlar. diğer ikisinde ise sadece 2 maç. yani toplamda sadece 7 maçları sıkışmış. fenerbahçenin ise 9 maçı.

    operasyonun sahadaki yansıması "alex tedbiri" "emreye karşı hakemlerin azmettirilmesi" "volkana milli maçta şikeci denmesi"...
    bir de gayet planlı, anlık hakem hatasına!? bağlı olmayan FİKSTÜR HATASI var. anlık değil. düşünülmüş planlanmış.

    MAA eğer fenerbahçeli ise, ADALETLİ DAVRANILMASINI SAĞLAMALI, MAŞA OLDUĞUNU GÖRMELİ. BİRİ YUKARIDAKİ DURUMU YAZILI OLARAK ONA SORMALI. YAZILI CEVAP ALMALI.

  17. Adsız dedi ki...

    siyasi eleştiriden rahatsız olup bu sayfayı artık takip etmeyeceğini beyan eden arkadaşı tutumlu tavrından ötürü tebrik ediyorum, zira iktidar da beğenmediği fikirleri yok sayma hastalığından muzdarip. Bu tavır başı iktidar gücüyle dönenlerin ortak tavrıdır, istanbula kanal açacağım kibiri Van'da göçük altında kalsa dahi değişmeyen tavırdır.

  18. Adsız dedi ki...

    gün gelir devran döner, bu işler yine, herşeye rağmen mahkeme biter..Fener dava açmasın, biz araya girer hallederizcilere duyurulur;

    http://asia.eurosport.com/football/serie-a/2011-2012/juventus-seek-380m_sto3028504/story.shtml

    380 milyon pound, dile kolay..

Yorum Gönder