Yasa Değişikliği: Şikeye Af mı Nefrete Kamuflaj mı ??



Günlerdir 6222 sayılı yasada yapılan değişiklikle ilgili polemik sürüyor. Bugüne kadar Meclis'ten geçen bir yasayı veto etmemiş Cumhurbaşkanı 6 ay önce geçen bu yasanın daha iyi çıkması gerektiğini değişikliğin içine sinmediğini söylüyor, yasa görüşülüken Meclis'de lehte ya da aleyhte söz almamış Şamil Tayyar gazeteci meslektaşları için göstermediği duyarlılığı bu yasadaki değişiklik için göstererek gözlerimizi yaşartıyor.

6222 sayılı yasada şike suçuna verilen cezaların akıl mantık sınırlarının üzerinde olduğu, dünyadaki örnek uygulamalarla bir alakasının olmadığını herkes kabul etmişken bu yasa değişikliğinden Aziz Yıldırım'ın yararlanma ihtimali yüzünden bu yasaya muhalefet etmek demokratlığın falan değil gözü kara bir nefretin göstergesidir.

Yasa değişikliği şikeyi suç olarak görmekten çıkarmamış, ceza ertelemesi gibi bir kararın verilmeyeceğini hükme bağlamışken, bu cezaların para cezasına dönüştürülmeyeceğini belirtmişken 12 sene gibi abuk bir ceza limitini düşürdü diye "şikeciler aklanıyor kalkın ey ehl-i namus" propagandası yapmak hangi kör vicdanın ürünü insan anlamakta zorluk çekiyor

Cumhurbaşkanı'nın kendisi Meclis açılış konuşmasında uzun tutukluluk sürelerinin cezaya dönüşmesinden şikayet ederken insanların yargılamalarının tutuksuz devam edecek olmasından niye rahatsızlık duyuyor. Aziz Yıldırım ya da herhangi birinin suçu affedilsin, yargılanmasın diyen yok, suçlu bulunursa cezasını çekmesin diyen de yok. Israrla bu değişikliğin sanki şikeyi suç olmaktan çıkaracak bir şey olduğu yönünde neden bir algı yaratılmaya çalışılıyor?

Davaların %54 ünün beraatle sonuçlandığı bir ülkede adı adresi belli, kaçma ihtimalleri bulunmayan insanların haklarında iddianame düzenlenmeden demir parmaklar arasında beklemesinden bunların içinde Fenerbahçe başkanı var diye haz almak en basit insanlık sınavından ikmale kalmak demektir.


Bu Aziz Yıldırım'ın şahsında cisimleşmiş Fenerbahçe nefreti öyle güçlü bir hal ki Ergenekon'da Balyoz'da tutukluluk sürelerinden rahatsız olan, bunun üzerinden ulusalcılık güzellemesi yapan diğer takım taratarları konu bu davaya gelince neredeyse hakkında mahkeme kararı olmadan Aziz Yıldırım ömür boyu hapiste kalsa ses çıkarmayacaklar. Adalet kendi canını yakınca ses verip başkalarının canı yandığında bananecilik oynamak kadar aşağılık bir insanlık durumu yok. Bugün Türkiye'de siyasi görüşleri ne olursa olsun politik olarak yan yana durmadığımız kişilerin hukuki hakları gasp edilirken başımızı diğer yana çevirme lüksümüz yok.

İşin bir de diğer yönü var 6222 sayılı yasa yüzünden tutuklu olanların mağduriyetlerine inanan ama Balyoz ya da Ergenekon ya da KCK davalarındaki hak ihlallerine gözünü yuman, kafasını çeviren, poşu taktığı için terör örgütü üyesi sayılan Galatasaray Ünv öğrenicisinin sesini umursamayan, pankart açtıkları için 500 gün tutuklu kalan Berna'ya "bir şey olmasa polis almazdı " diye tepki koyabilen Fenerbahçeliler de var. Herkesin kendi tribünündeki mağdurun sesini duyup öteki tribünün sesini ıslıklamasıyla bu ülkeye adalet falan gelmez

Dün Ergenekon davasını yazıyor diye küfredilen Baransu'ya bugün Fenerbahçe'yi kötülüyor diye övgüler düzüyor haline gelmişsen senin ideolojini görüşlerin değil nefretin şekillendiriyor demektir. Aziz Yıldırım'ın evinde silah çıktı diye kurgu kaset hazırlayan Emniyet'e tepki gösterip, Kandil'de silahla resim çektirdi diye basına resmi sızdırılan ama o resmin Kandil'de çekilmediği anlaşılan avukatın resmini dağıtan Emniyet'i alkışlarsan kimseye samimiyetini anlatamazsın.

6222 sayılı yasadaki değişikliğe onlarca kişi tutukluyken, milyonlarca insanın sabah akşam konuştuğu, ilgilendiği, tepki gösterdiği bir meseleyken, kişiye özel düzenleme diye karşı çıkanlar bu yasanın kapsamında Aziz Yıldırım olmasa bu yasa hakkında tek kelam etmeyeceklerdi. Kişiye özel düzenleme olmasın derken kişiye özel bir nefretten bunu beslemek de Türkiye'deki iki yüzlü adalet isteğinin bir göstergesi.

Fenerbahçe'den nefret edebilirsin tribünde küfredersin forumlarda ona buna laf edersin ama sırf senin nefret hücrelerin orgazm olsun diye birileri hakkında kesin hüküm yokken demir parmaklıklar arkasında bir gün daha fazla kalsın diye isyan edersen, bunun için kampanyalar düzenlersen taraftarlık hayatın bir rengi değil insanlıktan çıkışın bir nişanesi demektir artık.

Allahtan Avrupa Birliği'ne gireceğiz diye idamı kaldırıp işkenceye sıfır tolerans falan göstermeyi 10 sene önce yapmışız şu ara olsa "Kopenhag Kriterleri bahane, Aziz Yıldırım için kalktı idam cezası" diyebilecek kadar gözü dönmüş gerizekalı var memlekette. Son olarak Oğuz Tongsir'in Aziz Yıldırım'la Metris'deki görüşmesinden aktardığı ve yasanın çıkıp çıkmamasının Aziz Yıldırım'ın umrunda olmadığı beyanını da belirtelim. Aziz Yıldırım kendi özgürlük isteğini dışarıdakilerin nefreti kadar yoğun yaşayamıyor demek ki Dünyaya meteor çarpsa bunlar Aziz Yıldırım ve Fenerbahçe yüzünden diyecek adamların ağzına adalet kelimesini almaları kadar da absürt bir durum olamaz herhalde.


10 comments:

  1. Mattt dedi ki...

    Esini-dostunu catir cutur kestip, kafasini bir semte, kol-bacaklarini baska bir semtteki cop bidonlarina attiginda 24 yil, spor kanununda ise sike ve tesvik suclarina 12 yil. Yahuu, boyle sacma sapan bir kanun maddesi hangi afrika ulkesinde var? Boyle bir yasanin duzeltilmesi icin kuresel bir endusturi olan sporun, hukukununda avrupa stantdartlarina yada AB’nin formatlarina uygun bir yasa olmak zorunda degilmi?!

    Yasa tasarisi meclisin gundemine “6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun’da yapılan değişiklik” adi ile geldi, oylemi degilmi?!
    Yani baslik’taki ana fikir “…Siddet ve Duzensizligin Onlenmesi…”
    mal olanlar icin biraz daha basitlestireyim sikecileri cikarmak yada spordaki ergenekon zirvaligi degil, bu abuk-sabuk kanun maddesindeki duzensizligi gidermek !!! Kaldi ki, yasadaki duzensizlik giderildiginde dahi dava dusmuyor!!

    Amma velakin, bazi soytarilar! bu maddenin asil amacini manipule ederek “sikecileri kurtarma yada spordaki ergenekon” diyerek yine millete kakaladilar, c.baskani’na mektup yolladilar.

    TFF neden deplasmanlari yasakladi? Cunku can guvenligin olmadigi icin yasakladi? Peki bu nasil oldu?
    Cunku bunlar, hukuku hep kendilerine calistirdilar!
    Cunku bunlar, el ele vererek klup taraftarlarini bir birlerine dusman ettiler!
    Cunku bunlar, birilerini digerlerine hedef gostererek birbirlerine kin gutturduler!
    Cunku bunlar birilerinin hakkini calip, tecavuz edip, digerine verdiler!

    TFF, anayasanin 281 maddesince "Gizliliğin Ihlal" suçunu islemistir ve bugunde lazlarin tapeleri bombalandi! haydi buyur!!!

    Paylaşılması anayasal suç olan, yasak olan bir belgeden ifsa edilmesinden sonra Istanbul agir ceza mahkemesi nasil olurda haala tutuklulugun devamini isteyebilir?!
    Bu nasil bir mahkemedir ve hangi hukuk maddesine gore boyle bir karar alabilir, bahsedilen belgeler coktan paylasilmis ve ifsa edilmisken?!

    Ve ayni mahkeme, yani agir abilerin agir ceza mahkemesi tff’nin bu cok ozel, gizli belgeleri !?! ifsa etmesinden dolayi tff’ye nasil bir yaptirim yada ceza verecektir, acaba verecekmidir?!
    Yoksa cok ulvi olan bu mahkememiz bu oyunun bir parcasi oldugu icinde kendini cezalandiracakmidir, yada birilerinin verdigi baska direktifleri bizlerle paylasacakmidir yoksa gizlilik var kusura bakmayin baska zaman mi diyecektir?!

    Bu iki omurgasiz, sadece piyondur. Bu piyonlari, bu kuklalari oynatan parmak bu devletin icindenmidir, kimdir ?!

    Yuce turk adaleti sadece sozdemidir? boyle bir sey varmidir?
    Yoksa sahip oldugumuz sadece cuce bir turk adaletimidir?!
    Yoksa bu bir devlet terorumudur?! Bu adalet nasil birseydir?!
    Adalet denilen mefhum, bu kadar ayaga dusmusmudur?!
    Ey adalet elma dersem cik armut dersem cikma!!! … keko dersem oldur, metris dersem zurnani ottuurr.
    Yok yokk Adalet bir kadin ismidir, kuyruk sallar ise tecavuzu hak eder!, agalar uyle soylirr!!

    Sizde gul’un yasayi onaylayacagini bekliyorsunuz!… iyi, hadi bekleyin!

  2. FASLI dedi ki...

    Gerçek şudur ki; kulüpler bu yasa etrafında anlaşırken bol keseden attılar. Birisi maçın ahengini mi bozdu asın, yakın, yıkın türünden erkeklik gösterilerine girdiler. Bir takım şike mi yaptı hemn düşürülsün yöneticeleri yakalanıp hapse atılsın efendim diye anlaşmaya vardılar. Ama spor medyasının hukuk okumaları tıpkı futbol okumaları gibi gerizekalıca olduğu bilinirse çıkan yasanın neden iredelenmediğine kızmaya gerek yok. Bu yasa meclise gelmeden tartışılsaydı bu duruma gelinmezdi. Bir tek Allah razı olsun mehmet demirkol bu ne lan dedi. Sportif suçlara sportif cezalar verilmeli dedi ama kimse iplemedi. Çünkü ne aziz ne de diğer baronlar sıranın kendilerine gelebileceğini, maçlarda siktir çektiği polislerin bir gün onu da paket yapıp sağlık raporu almaya götürebileceğini düşünemediler. Evet bu Aziz i kurtarma operasyonudur. Saydığın Şamil Tayyar ı eğer okuyorsan vekili olduğu partiye aylardır giydiriyor. Ben 7 aylık bebeğini fenerbahçe marşlarıyla uyutan bir baba olarak Aziz başkanın tek parti iktidarını diktatörlüğe götüren hükümetler gibi fenerbahçemde kök salmasına tahammül edemiyorum. Bu yasada yapılan değişikliklerden kamuoyu bilgilendirmeden ahkam kesmek yersiz yasayı okumadan aziz başkana bu kadar sahip çıkmayın. Ve iddianame açıklanmadan başkanı asmak da suçsuz ilan etmekte yalakalıktan öteye gidemez. Türkiyede ne düzgün gidiyor ki bu da düzgün gitsin ama tek temennim bu davanında ergenekon balyoz davasına dönmemesi. Umarım şüpheliler ergenekonculardan taktik alıp davayı sulandırıp uzatma yoluna gitmezler. Bu arada cumhuru reis bu yasa değişikliğinin diğer davalara emsal teşkil edeceğini bildiği için çekincelerini açıkladı. Hem korkmayın veto edilmeyecek.

  3. MustafaS dedi ki...

    Sevgili halkım öyle bir hale gelmişki basına egemen olan güç istediği düşünceyi kafasına sokuyor. Bir sorgulama "lan ne oluyoruz, dur bakalım bunları diyorsunuz ama bir araştıralım doğru mu?" diye düşünen yok. Zaten ""şikeciler serbet kalmasın diyen gerizekalılar biraz düşünebilse, o melekeyi gösterse, tutuklu bulunan insanların mahkemesinin yapılmadığını, tutukluluk sürelerinin çoktan aşıldığını, suçlarının henüz sabit olmadığı için hala masum sayılmaları gerektiğini farkedecekler! Ama nerdee...

    İçeride ki Aziz Yıldırım yerine Ünal Aysal olsa, 6 aydan fazladır delil toplanıyor bahanesiyle suçu kanıtlanmadan içeride tutulsa, hakkında linç kampanyaları düzenlense "şikeciler serbet kalmasın" diye yazanların kaçı aynı şeyleri yazacak! Hatta biz Fenerbahçelilerin kaçı "yazıktır günahtır, rakip takım bile olsa insan insandır, adil yargılanmayı hakeder" diyeceğiz.

    Yok arkadaş düşünmeyen, sorgulamayan, birisi düştüğü zaman tutup kaldırmak yerine tekme atmayı tercih eden bir toplumdan bir şey olmaz.

    Şu cümleyi çok yazıp söyledik ama olsun. Adalet herkese lazım olur. Bugün "Azizi içeri attılar oh olsun" diyen adam yarın senin bir yakının kendini savunmadan içeride çürümeye bırakılırsa sesinin çıkarma emi! Müstehaksın çünkü! Herkes hakettiği gibi yönetilir!

  4. alkinte dedi ki...

    ellerinize sağlık güzel yazı olmuş...

    bu arada; aethewulf'u göremiyoruz uzun zamandır? gözlerimiz yollarda kaldı vallaha, özledik kendisini...

  5. Mattt dedi ki...

    (I)

    Suphelilere isnat edilen suclar, 6222/11 maddesinde sike ve tesvik pirimine TCK 5237/220 maddesince “suc islemek amaciyla orgut kurma veya orgute uye olma” eylemlerinden dolayi suclanmaktalar.
    221 maddde geregince “orgut kurma/uye olma” sucu nedeniyle verilecek cezalardan “etnik pismanlik” yasasindan yararlanabilir ifadesi vardir.

    Yine, 6222/11 maddesince sucun basit hali icin 5 yildan 12 yila kadar hapis cezasi verilir.

    MADDE 220: Orgut Kurmak ve Suc islemek
    (1) Kanunun suc saydigi fiilleri islemek amaciyla orgut kuranlar/yonetenler, orgutun yapisi, uye sayisi, arac/gerecleri bakimindan amac suclari islemeye elverisli olmasi halinde, 2 yildan 6 yila kadar hapis cezasi, ancak orgutun varligi icinuye sayisinin en az 3 kisi olmasi gerekir.
    (2) Suc islemek amaciyla kurulmus olan orgute uye olanlar, 1 yildan 3 yila kadar hapis cezasi ile cezalandirilir.
    (3) Orgutun silahli olmasi halinde, yukaridaki fikralara gore verilecek cezalar 4 te birinden yarisina kadar artirilir.

    MADDE 221: Etnik Pismanlik
    (3) Orgutun faaliyeti cercevesinde herhangi bir sucun islenisine istirak etmeden yakalanan orgut uyesinin, oismanlik duyarak orgutun dagilmasini veya mensuplarinin yakalanmasinisaglamaya elverisli bilgi vermesi halinde, hakkinda cezaya hukmolunmaz.
    (4) Suc islemek amaciyal orgut kuran yoneten veya orgute uye olan yada uye olmamakla birlikte orgut adina suc isleyenveya orgute bilerek ve isteyerek yardim eden kisinin gonullu olarak teslim olup oorgutun yapisi ve faaliyeti cercevesinde islenen suclarla ilgili bilgi vermesi halinde, hakkinda orgut kurmak, yonetmek veya orgute uye olmak sucundan dolayi cezaya hukmolunmaz.

    Kanunlar, klup yoneticileri/uyeleri suc islemek amaciyla orgut faaliyeti cercevesinde musabakalarin sonuclarini etkilemek amaciyla suc islenmesi halinde cezalar yari oraninda artirilacagini ifade etmektedir
    Ancak!!
    6222 yasada yer alan sike ve tesvik pirimide dahil hic bir suc icin etnik pismanlik hali duzenlenmemistir.

    Yani, sike ve tesvik primi nedeniyle supheli olan kisi ikrar etmis baska suc veyafaillerin ortaya cikmasini saglamis olsa bile 6222 sayili yasa geregince alacagi cezada etnik pismanlik nedeniyle ceza indirimi IMKANSIZDIR!!

    Beyinsiz iblisler icin daha da basitlestirecek olursak:
    Supheliler istedikleri kadar ek bilgi verselerde ikrar etselerde etnik pismanlik vasfindaki bu eylemleri sadece suc islemek amaciyla orgut kurma/ uye olma sucundan 1 yildan 6 yila kadar indirim sebebi sayilacak. AMA asil ceza yani sike ve tesvik pirimi nedeniyle 5 yildan 12 yila kadar giydirilecek cezadan kacis olamayacak!!!

    Haala sikecileri kurtarma yasasi diye aniran beyinsiz esseklere duyurulur!!!

    Yasanin sakatligi:
    Spor hukukunun, devet hukuku ile karistirilmasidir!! Yani sporun ozerkligini pacavra gibi yirtip atmasi ve siyasete orospu edilmesidir!! Bugun turkiyede spor siyasetcilerin fahisesidir!
    Beyinsiz iblislere duyurulur!!!

  6. Mattt dedi ki...

    (III)

    Eger, Istanbul Agir Ceza Mahkemesi, Yuce Turk Adaletini temsil ediyorsa! Bu saatten sonra supheliler uzerindeki tutuklulugu iptal etmek zorundadir.

  7. Mattt dedi ki...

    (II)

    Bahsedilen partisine giydiren kahraman, tam bir siyasi dansoz, mhp’ye gitti olmadi, dsp’ye gitti olmadi. Ama artiz olmayi, unlu olmayi kafasina takmisti bunuda acikca soylemekten geri durmadi !! Bu ugurda calisti cabaladi, mahkemelerde surunmekten erinmedi, yerinmedi once safaktan sonra da stardan Ankara temsilciligini aldi ve bunun icin kendisini bir sarisin ile odullendirdi!!

    Bizim kahraman hedefinden sasmadi, unlu olacakti! Kafasina takmisti ya kim zker hukuku adaleti, sorusturmanin gizliligin ihlalinden mahkumiyet bile almisti, ozel hayat mi haberlesme ozgurlugu mu o’da ne?! Peki ne oldu?! ey yuce turk adaleti?! Ulkenin kanununu, hukukunu iki paralik edip cuce bir turk adaletine cevirdiler!

    Insan haklari evrensel bildirisinin 11/1 maddesince ve AIHS’nin 6/2 maddesince de bir suc ithami altinda bulunan kisinin suclulugunu ispatlanana kadar masum sayilacagi, ve bir INSAN HAKKI olarak gorulmus, hak gorulmus ve buna nazaran TC Anayasasinin 38.ci maddesinde de suclulugu hukmen sabit oluncaya kadar kimse suclu sayilamaz, olarak, bir hukuk devleti olarak, tum dunyaya beyan etmistir!
    BEYINSIZ IBLISLERE DUYURULUR !!!!!

    Yalan ile hakka ikrar verilmez
    Kamil olmayinca menzil gorunmez
    Kor cahil elinden
    Kul dertli, dost dost
    Kul dertli.

    Bu kahraman, ayrica!! Bir sorusturmanin gizliligini ihlal etmek ve adlii yargilamayi etkilemeye fiil etmis ve bu suctan dolayi da TCK 285 ile 286 maddeleri geregince de 1bucuk yildan 6 yila kadar hapis cesazi ile yargilanmali ibaresi yuce turk adaleti tarafindan istemistir.!!
    Ama kim z.ker, ve bizim kahraman unlu oldu!!

    Iki kas, dort kirpik
    Zulfun tamamet, kahraman !!

  8. Mattt dedi ki...

    Sanirim agustos/eylul aylarinda yine buraya bi post birakmistim ve bize cinali hukuunda her turlu giydirecekler bundan dolayi hakkimizi uluslararasi mahkemelerde aramaliyiz diye dusunduklerimi sonlandirmistim, maalesef hangi konuya post ettigimi hatirlamiyorum.

    Bunlarin hangi biri la dedi de digeri lo dedi!! Bir toplum bu kadar balik hafizali olmayi nasil becerebiliyor yaa?! Toplumsal sosyolojiyi, psikolojiyi, daha bilimum sosyal bilimleri allak-bullak ediyorsunuz ya helal olsun!!!

    Adamin gerekcesi: kamuoyunda, kişilere yönelik özel bir düzenleme olduğu intibaını uyandırdığı, bu durumun da değişikliğin esas amacı dışında özel bir saikle hazırlandığı eleştirilerine sebebiyet verdiği görülmektedir.

    Peki sizin isiniz ne?! o koltuklari neden isgal ediyorsunuz?!
    Kamuoyunda bu kaniyi olusturan sizler degilmisiniz?
    Kimi kandiriyorsunuz?!

    Kaldi ki, eger insanlarda boyle bir intiba uyandi ise bunun dogrusunu sizlerin anlatmasi ve duzeltmesi gerekmiyormu?!
    Toplum kanun maddesindeki degisikligi anlamiyorsa, sizlerin dogrusunu anlatmaniz gerekmiyormu?!

    Senin adalet bakanin, yargiclarin, hakimlerin, avukatlarin yokmu, bu isin egrisini dogrusunu topluma anlatacak, kimi kandiriyorsun sen?!

    Ne kadar basit ve basiretsiz bir gerekce, kamuda yasa degisikligi kisiye ozel algilandigi icin Kabul etmiyorum. Bak sen!!
    Zaten Kabul etmis olsaydin gunes dogudan batardi!!
    Biz aptalmiyiz?!

    Haa ayrica sorusturmada gizlilik var, tapeler sosyal medyada kucaktan kucaga gezerken… pehh,

    Tayyip buna ortaliyor, bu da tayyipe ortaliyor iste!

    Onlara iki adamın örneğini ver; onlardan birine iki üzüm bağı verdik ve ikisini hurmalıklarla donattık, ikisinin arasında da ekinler bitirmiştik. (18/32) FIRAVUNLAR!!

    BIZ BILIYORUZ KI BU KUMPASIN ICINDE OKSUZ KALDIK !!

    Vurdugunuz her yumrugu bedenimizde enerji olarak depolayacagiz
    Her, yere dususumuzde, ayaga zimba gibi kalkacagiz
    VE BIZ YILMAYACAGIZ !!!

  9. emre dedi ki...

    Bu ulkede yasama, yurutme ve yargi her daim nalinci keseri gibi hep kendine kesti eyvallah. Simdi borusu otenlerin zamani ona da eyvallah. Ama ben gecmiste yanlisliklar yapilirken bu kadar adamin gozune sokarak, insanlarin zekasi ile bu kadar dalga gecerek yapildigini da gormedim. Buna soyleyecek soz bulamiyorum dogrusu. @Mattt keske dedigin gibi YILMAYACAGIMIZA inanabilseydim. 3 Temmuz'dan yaklasik bir hafta sonra kafasi kesik tavuk saskinligimizi ustumuzden attiktan sonra milyonlar olarak tepkisini vura vura gosteren, biz ufak ufak ayrilmaya ve heyecanimizi kaybetmeye basladik bile. O donemde bircok Fenerbahce'li icin liman olan Papazin Cayiri hergun yeni bir yazi ile yeni bir bakis acisi ile donatilirken, o bile eski hizini kaybetti artik. Maalesef kurbagayi simdiden ilik suya alistirdilar.

  10. Adsız dedi ki...

    iddianame çıkmamış, derbi maçı var 24 saate, ts başkanı tv ye çıkıp "2010 şampiyonu biziz" diyor....

    ne biliyor da konuşuyor vs yi geçtim, sadece şu anda yürürlükteki yasalarla söyledikleri provakasyona, spor seyircisini tahrik etmeye yönelik midir değil midir onu soruyorum??

    Yarın şampiyonluk gelmez ise TSun güzide taraftarı yine AKP ilçe binası basarsa, ya da Fenerbahce maçında bizim taraftarımız bu söz üzerinden olaylar çıkarırsa bunun sorumlusu kimdir?

    Madem yasada değişiklik yok, olduğu gibi uygulayalım!

Yorum Gönder