Kral Alex, Komutan Alex, Başkan Alex, Büyük Kaptan Alex



Çok değil daha 1 ay önce bas bas bağırıyordunuz: Alex'in yaşı da geçti, zaten koşmuyor. 15 haftada 5 asist, 11 gol oldu. Son 5 maçta takımın açık ara en iyi oyuncusu. Hani Alex Niang'a pas atmıyordu? Hani takımda gruplaşma yaratıyordu? Andre Santos ve Cristian takımdan kesilince açılmasını takımda Senegalli grubu oluşturmasına mı bağlayacaksınız? Eee hani o kadar esip gürlemiştiniz? Bu kadar mı anlıyordunuz futboldan?

Açtım şimdi Alex için bugüne kadar yapılan klipleri izleyeyim dedim. Attığı gollerden 40, yaptığı asistlerden ayrı bir 40, jeneriklik hareketlerinden 50 tane klip çıkar. O kadar fazla gol atmış ki attığı muhteşem gollerin bazılarını tekrar izlemeden hatırlayamıyorsunuz. Avrupa'da yok dediğiniz adamın İnter maçında kırdığı bel, CSKA maçında attığı gole bakıyorum, sadece bu ikisini yapan futbolcu senelerce konuşulur. Gençlerbirliği'ne son dakikada 2 gol atıp maçı aldı, kafayla, topukla, sağla, solla, her bir yeriyle gol attı. O da yetmedi dün kaval kemiğiyle attı, koleksiyona ekledi. Bu takımda Kezman'ın attığı golleri bile tek tek sayarız fakat Alex'in gollerini hatırlayamıyoruz artık.

Şimdi iki forvetli, 3 orta sahalı kadrolardan siliyor musunuz hâlâ? Bu kaç oldu bilmiyorum. Alex 2 hafta kötü oynar, linçe başlarsınız, kovulsun, koşmuyor, onun yüzünden çok gol yiyoruz, takım ona bağımlı, modern futbolda kalmadı, bıraksak kimse almaz. Sonra çıkar takır takır atar gollerini tek kelime duymayız. 2 haftada koşmaya başlayıp modern futbola uygun futbolcu mu oluyor bu adam? 6 sene oldu, öğrenemediniz Alex konusunda atıp tutmamayı. Ondan sonra Altan Tanrıkulu gibi "ama tabii böyle oynarsa oynamalı" dersiniz. Alex böyle oynuyor ilk geldiği günden beri, Alex böyle yamultuyor ilk ayağı topa dokunmaya başladığından beri. Siz öğrenmemekte inatçısınız ama.

3000. golü atsın diye binlerce insan dualar etti, o gol ondan gelince gözleri doldu hepsinin. Bütün bu insanlar geri zekalı, siz çok biliyorsunuz değil mi? Alex kel kafalı, sempatik gülen, bizden biraz kısa boylu bir adam olduğundan bu kadar seviyoruz sanıyorsunuz değil mi? Futbolu bir siz biliyorsunuz da biz kendimize hayali bir kahraman bulmuş onun peşinde gidiyoruz değil mi? O kadar dua, o kadar sevgi böyle "modern futbola uygun değil yeaaa" kadar kolay açıklanabiliyor yani. Sayın Altan Tanrıkulu kusura bakmasın. Kendisi hangi gazetede yazıyor onu bile bilmiyoruz. Yarın oradan kovulsa ruhumuz bile duymayacak. Alex giderken arkasından göz yaşı dökecek yüz binler olacak. Bu sevgiyi pazarda kiloyla satıyorlar değil mi?

Alex'le futbolu bırakana kadar sözleşme yapılsın. Alex, istediği kadar Fenerbahçe'de kalsın. Alex sahaya çıksın, Alex topa vursun, Alex Maraton'un soluna doğru kanatlanarak uçsun biz izleyelim. Alexli Fenerbahçe, hayatım boyunca izlediğim en güzel Fenerbahçe oldu, 40 yıl sonra gençlere anlatacağım Fenerbahçe olacak; bu güzellik nereye kadar sürüyorsa sürsün. Diğer taraftakilerin dünkü kudurmalarından da anlamadınız mı ne kadar sevdiğimizi? Alex komutan, Alex başkan, Alex kaptan, Alex can.


18 comments:

  1. PVH dedi ki...

    Simdi Sivassporlular gelip zirlasin mi "baskan sifatini ilk kullanan `a.k. bulent basgaaaan` deyimini literature kazandiran taraftarimizdir" diyerek? Yapmazlar bence.

  2. Bozkurt K.Yılmaz dedi ki...

    alex'i seyretmek,alex'i yazmak,alex'i okumak...en güzeli hangisi acaba ? :-)

  3. Dr Hasan Batuk dedi ki...

    Alex hakkında olumsuz konuşanları en hafifinden dikkate almaya değmez.
    Ancak benzer bir yorumu Aykut Kocaman hakkında da bekliyorum. Hani oyunu okuyamayan Akut Kocaman vardı ya? Dün yaptığı hamlelerle(Selçuk,Dia,Semih) rakibin 2. yarıdaki baskısını kırıp, oynamaya hevesi olmayan takımı sonlara doğru gol pozisyonlarına sokan adamdır kendisi..
    Soru şu: Aykut Kocaman oyunu okuyabiliyor muymuş? Öz eleştiri zamanı..

  4. PVH dedi ki...

    Tebrikler bonzo. Benzerlik kurdugu elestiriler arasinda uslup olarak da icerik olarak da daglar kadar fark var. Hani getirip gosterseler "bak sunu sunu demissin, bir farki yokmus soylediginin" diye anlarim da.

    Gayet guzel oynayip kazandigimizi dusunuyordum, o yuzden yarin mac goruntusu bulunca macla ilgili yazi yazacaktim, yine keyfimi kacirdiniz. Vazgectim.

  5. indiriver dedi ki...

    Galatasaraylıyım peşinen yazayım çok güzel bir yazı olmuş tüm taraflı yazarlar bu yazıdan sebeplenmeli

  6. Unknown dedi ki...

    Böylesi zor gelir be :)

  7. SŞB dedi ki...

    şöyle bi durum daha var aykut kocaman kendisini fenerbahçede geliştirsin 3 sezon 14. bitirelim yine de aykut kocaman derim. elbet hataları vardır ama gerçekten orada olmayı hakeden gerçek fenerbahçelilerdendir. aykut kocaman gerçekten kendisini geliştirmeyi bilen bir insan eminim zamanla türkiyenin sayılı teknik direktörleri arasında farkını gösterip "şuurlu" bir başarıya ulaşacaktır. hiç aykut kocaman hakkındaki eleştirileri dikkate almıyorum size de tavsiyem budur. gün geçtikçe her şey daha iyi olacak.
    alex'i sistem içinde eleştirebilirsiniz buna eyvallah derim ama futbolculuğunu insanlığını eleştiren adama sorarlar sen hiç alex'i izledin mi futbolla alakan var mı diye? türkiyeye gelmiş en büyük yabancı O'dur. hatta taraflı bakacak olursam da ikinci pierre van hooijdonk'tur, unutmamak lazım. yönetimde az iş olsa da van hooijdonk'un klüple olan ilişkisini güçlendirseler.

  8. Unknown dedi ki...

    Tebrikler bu güzel yazınız için.Özellikle Altan Tanrıkulu ile ilgili kısım ayrı bir tebessüm yarattı bende.Altan Bey lütfen vazgeçin bu dolduruştan.Kendiniz doldurup kendiniz içiyorsunuz o bardaktan.

  9. Dr Hasan Batuk dedi ki...

    Güzel kardeşim, inan yazılarını keyifle okuyorum. Sen her eleştiride bu kadar kırılgan olma ve bizi maç yazılarından mahrum bırakma.
    Sadece Aykut Kocaman'a yapılan haksızlıklara tepki gösterdiğimi anımsatıyorum. Bilmiyorum ne işle meşgulsün ve kaç yıldır bu işi yapıyorsun? Başladığın dönemle, şimdi arasında aynı performansı mı veriyorsun? Deneyim, birikim ve kazanımlarınla mutlaka daha iyisin.. Bu durum her meslekte böyle, teknik dürektörlükte de.. Biraz rahat bırakalım kendisini, bu takımın Guardiola'sı olacak göreceksin.

  10. gumgumok dedi ki...

    Alex'i Alex'i izlemek gerçekten bizim için büyük bir şans ya da lütuf. Tünelden takımın önünde tam bir komutan gibi çıktığında, gol atıp tribününe koştuğunda, "Fenerbahçe buraya" tezarühatını duyar duymaz takımı tribüne getirdiğinde, çıkarken pazubandını arkadaşına verip "i love you alex" tezarühatlarına alkışla karşılık verdiğinde ve maç bitiminde soyunma odasına giden her bir arkadaşını tebrik ettiğinde, adam gibi tavırlarıyla büyük bir kaptanımız olduğunu görünce bir kez daha anlıyorum ne kadar şanslı olduğumuzu. (Başkalarının kaptanları ne hallerdeyken hele)
    Böyle bir kaptanı olan gemiyle her yere gidilir arkadaş. Onunla gidilecek yer değil, yolculuğun kendisi güzel zaten. Bunun tadına varıyoruz bugünlerde iyice.

  11. PVH dedi ki...

    Bonzo, mesele elestirilmek elestirilmemek degil. 3 senedir kendisini sallamadigimiz insanlarda tonla kufur de yedik, futbol konusunda da anlasamadigimiz insanlar oldu.

    Bir seye aliniyor veya kiziyor da degilim. "Alex Twitter'dan taraftari kiskirtiyor", "Niang'a kasten pas vermiyor" diyen adamlarla bir tutulmak keyfimi kaciriyor.

    Ben Daum'u da Zico'yu da severdim. Babamin olglu degiller ya. Bu adamlari sevip Aykut'a boyle canim sikildiginda muhalefet eden bir adam olmam icin Fenerbahce'yle 2 sene once tanismis olmam lazim. Daumcu diyorlardi gecen sene, acip bakarsaniz maclardan sonra onun da ne kadar uzerine gittigimi gorursunuz.

    Aykut Hoca soyle yapmadi, su oldu demisimdir de, bir kere bile "kovulsun" demedim, hatta ne soyledigimi de iyi hatirliyorum; "elimde olsa her getirdigim teknik adamlar en az 5 sene sozlesme yaparim".

    Keyfimi kaciran sey de bu zaten. Bu yazidan sonra sizin akliniza Aykut gelmesi ve "e hadi bu macta iyiydi yazsana" demeniz. Sanki maclarda sonra puan kaybi olsa da "Aykut Hoca takimi kasten sabote ediyor" yazmak icin tetikte bekliyorum. Keyif kaciran sey de bu zaten.

  12. Adsız dedi ki...

    Bahadır CEMOĞLU gibi, ve onlarin turevi gibi beyinsiz, aptal, aşağılık karakterler hala alex'i kotuluyorlar... inat degil mi her alex basliklarinda lalalala alex en büyük diye mesaj yazmali antu'ya...

    Antu, medyanin yapamadigini taraftarlarin yapabildigi ya da yapmaya calistigi bir yer haline geliyor, ama gelmemeli. Burasi her isteyenin alex'e saydirabilecegi bir platform degil. Her isteyen at kosturamaz burada...

    Ali GÖREN...

  13. Sekhranikos dedi ki...

    Nefis olmuş PVH. Ellerine sağlık. Altan Tanrıkulu kısmında ise onun üretimi büyük hata. Adam resmen bataklık gülü. Şimdi aykutunuda buldu "kahpece" giydiriyordu Alexime. Kendisine burda sövmeme gerek kalmayacak kadar özel hayatımda sövüyorum zaten.

    @SBŞ
    Fenerde teknik direktör olmayı haketmek için Fenerbahçeli olmak gerekli ise bu iş için kafayı sıyırmış olan rambo yu getirelim başa. İş ehline verilir. Aykutu desteği anlarım -Fenerbahçenin TD sidir destekleriz- ama aykutun TD liğe getirilmesini savunmayı anlamak güç. Berbat bir TD kariyeri olan bir adamdır ve gelirken Dauma yapılanlara vesile oluşu yeterince rahatsız edici.

    @bonzo
    Oyun okuma tilti için baya erken. Beyimiz okuyamadağı 20 ye yakın maçtan sonra bir maçta okudu ise buna şimdilik tevafuk derim. Yok ilerde bu isabetli müdahalelerine devam eder -devam etsin isterim- o zaman aykut "sevenler"den biri olarak ben özeleştiri yaparım:)

  14. Ali GÖREN dedi ki...

    Ne gariptir ki Bahadir CEMOGLU Alex'i ve Kizlarini asagiladigi icin sonunda ceza aldi.

    Buna en cok uzulen saniyorum ki Antu yonetimidir...

    Onlarinda Alex'i sevdigi felan yok...

    Tek amaclari Bahadira yandas olabilmek...

    56 gun ceza alan Bahadirin ihraci gerekirken sorulan soruya direkt daha var...

    belliki bu adamin alex hakkinadki cirkin laflari birilerinin hosuna gidiyor. Antu.com hakkinda bir yazi yayimlamanizi bekliyorum....

    eger Bahadir hakkinda yayinlayabilirseniz cok guzel olacak...

  15. PVH dedi ki...

    Bahadir kim? Iyi misiniz arkadaslar? Antu'dan bize ne? Antu hakkinda yazacagimizi yazdik zamaninda, surekli tekrara gerek yok sanirim.

  16. Ali GÖREN dedi ki...

    Bahadir CEMOGLU ve Bir sozu "Alex sirf takimda kalmak icin kizlarina milli marsi okuttu".

    Bu laf ondan cikti...

    Ve birde FENERBAHCE taraftariymis...

    Dokunuyor bu sozler...

  17. PVH dedi ki...

    Kendisiyle o mesaji nerede yazdiysa orada hesaplassaniz amaciniza daha etkili ulasmis olursunuz sanirim. Bahadir Bey'in buradaki yorumlari, hatta blogdaki yazilari okudugunu sanmiyorum pek.

  18. kenz dedi ki...

    Hislerime tercüman bir yazı olmuş.Özellikle Fenerbahçeli olup da her "fırsatta" Alex'e sallayan arkadaşlarıma okutmam lazım bunu.

Yorum Gönder